typito
typito


Είναι ένα online εργαλείο δημιουργίας κειμένου βίντεο. Μπορείς να ανεβάσεις το βίντεο και έπειτα να το επεξεργαστείς δημιουργώντας είτε ένα κείμενο είτε μια εικόνα είτε να βάλεις εφέ είτε μουσική.Υπάρχει δυνατότητα δημοσίευση το βίντεο στο youtube.https://typito.com/

Προστέθηκε στις 1/5/2018 - Αρμενίνη Ειρήνηrawshorts.png

To rawshorts είναι ένα online εργαλείο με βασικές αλλά χρήσιμες λειτουργίες video editing. Τα πάντα γίνονται με drug & drop ή με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάποιες από τις δυνατότητες που έχει ο χρήστης είναι να επεξεργάζεται το βίντεο και να προσθέτει μουσική, εικόνες και κείμενο, αλλά και να χρησιμοποιήσει διάφορα έτοιμα templates και εφέ για να φτιάξει μια ταινία επεξήγησης. Η εφαρμογή ουσιαστικά αποτελείται από έναν καμβά δημιουργίας βίντεο στον οποίο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον αριθμό των καρέ, να επιλέξει το σκηνικό τους μέσα από μια τεράστια ποικιλία έτοιμων εικόνων, να προσθέσει χαρακτήρες, να τροποποιήσει την εμφάνιση και να δώσει σε κάθε εικόνα την πλοκή που επιθυμεί. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη και δημιουργική. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί ο χρήστης να το κατεβάσει στον υπολογιστή του, ή να το ανεβάσει στο λογαριασμό του και να το διαμοιράσει στα κοινωνικά δίκτυα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι θα μπορούσατε να δημιουργήσετε με τα έτοιμα templates που παρέχει.


Επίσης μπορείτε να δείτε και ένα μικρό βίντεο εκμάθησης της εφαρμογής:

RawShorts

(Προστέθηκε στις 2/4/2018 - Δήμος Χαριδήμου)
Adobe_Spark.pngΤο Adobe Spark είναι ένα εργαλείο που προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας Spark Post (διαφανειών, εικόνων., ανακοινώσεων, προσκλήσεων κ.α.) που προορίζονται για ανάρτηση σε ΜΚΔ ή άλλη χρήση, δημιουργίας Spark Page (Ιστοριών Web, δηλαδή ακολουθίας που περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο, κείμενο και αναφέρεται σε ένα θέμα) και Spark Video (animated videos, κατάλληλα για μαθήματα, παρουσιάσεις κ.α.).
Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πλήθους templates, εικόνων, εφέ που προσφέρονται από το εργαλείο αλλά και αρχείων του χρήστη.
Το αποτέλεσμα των Spark Post και Spark Video μπορεί να αποθηκευθεί στον υπολογιστή μας αλλά και να δημοσιευθεί σε ΜΚΔ. Στην Spark Page μπορούν να οδηγούν σύνδεσμοι από άλλες σελίδες ή να ενσωματωθεί σε αυτές, εφόσον υποστηρίζουν iframes.
Το Adobe Spark υπάρχει σε έκδοση Web και iOS.
Για όσους δεν είναι συνδρομητές στο Adobe Creative Cloud, υπάρχει η προσθήκη στο τέλος του video ότι δημιουργήθηκε με το συγκεκριμένο εργαλείο, το οποίο όμως, έως το τέλος του 2017 μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη.

http://spark.adobe.com/

(Προστέθηκε στις 3/5/2017 - Τάσος Τσιραντωνάκης)


plotagon.png

Η Plotagon ιδρύθηκε το 2012 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Δημιουργήθηκε σπό μία ομάδα 20 ατόμων, είναι εργαλείο το ποίο εκφράζει κινούμενα τον εαυτό σου σε διάφορες μορφές με κινούμενα selfie, κινούμενα μηνύματα, τα προσωπικά emoijs, χαιρετισμούς, διηγήματα και το σημαντικότερο με τον δικό σας χαρακτήρα κινούμενων σχεδίων.

Plotagon education
Είναι μία εκπαιδευτική εφαρμογή που επιτρέπει στους μαθητές να δημιουργήσουν άμεσα κινούμενα βίντεο απλά με την πληκτρολόγηση. Οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν τους δικούς τους χαρακτήρες, επιλέγουν τις δικές τους σκηνές, γράφουν διαλόγους, προσθέτουν τα συναισθήματα τους, ηχητικά εφέ, τις δράσεις τους και στην συνέχεια κάνουν τις ταινές να ζωντανεύουν. Η Plotagon στην εκπαίδευση είναι μία εφαρμογή με δυνατότητες λήψης για Windows, Mac, Ios και Android, συμπεριλαμβανομένων Android με δυνατότητα Chromebooks. Υπάρχει trial έκδοση για 30 μέρες και πακέτα με διάφορες τιμές.

https://plotagoneducation.com/

Προστέθηκε στις 4/5/2017 - Ντερόπουλος Παναγιώτης

viddy.jpg

Είναι ένα πρόγραμμα περισυλλογής και διαμοιρασμού στιγμών που έχουν σημασία από κάθε βίντεο μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ενα νέο. Συνεργάζεται άψογα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο για να παρέχει στους θεατές ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο δημιουργίας που δεν απαιτεί οποιοδήποτε λογισμικό για να κατεβάσετε ή άλλες ιστοσελίδες που πρέπει να επισκευτείτε.Το viddy επιτρέπει την εύκολη ανάδειξη και το μοίρασμα συγκεκριμένων σημείων του βίντεο σε δευτερόλεπτα χωρίς να απαιτείται εμπειρία στην επεξεργασία των βίντεο. Επίσης είναι ένα δωρεάν εργαλείο για όποιον θέλει να μοιραστεί περιεχόμενο του βίντεο με ένα πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο. Οι χρήστες εκτείνονται σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους και υπόβαθρο που προέρχονται από την εκπαίδευση, το gaming, στον αθλητισμό, στη μουσική και πολλά άλλα. Δεν προσφαίρει υπηρεσίες φιλοξενίας βίντεο, επιτρέπει να προβάλονται βίντεο τα οποία έχουν ανέβει Youtube, Facebook, Twitch, Mobcrush. Παρέχεται στο χρήστη η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σε μορφή βίντεο Html5 στο Dropbox, to Google Drive κτλ.

https://www.vibby.com/

Προστέθηκε στις 4/5/2017 - Παναγιώτης Ντερόπουλος


Video Sharing Tools


metacafe.png
To Metacafe υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι τα βίντεο ελέγχονται προσεκτικά από μια ομάδα 80.000 μελών της κοινότητας. Παρόλο που αυτό μπορεί να αφήσει να εννοηθεί ότι το περιεχόμενο και τα όρια της δημιουργικότητας περιορίζονται,ο έλεγχος λειτουργεί πραγματικά και διατηρεί το Metacafe μια ιστοσελίδα καθαρή και ομαλή.Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της ιστοσελίδας σε σύγκριση με άλλες ιστοσελίδες που μοιράζονται βίντεο είναι η έλλειψη των αντιγράφων.Το Metacafe είναι καλά οργανωμένο και προσφέρει πολλά βίντεο, σε όλα τα είδη των κατηγοριών. Υπάρχουν καθημερινά συστάσεις για τα πιο δημοφιλή βίντεο καθώς και μια ακμάζουσα κοινότητα που αφήνει σχόλια και ratings σε αυτά.Είναι μια ιστοσελίδα κοινής χρήσης βίντεο που ειδικεύεται σε short-formβίντεο διασκέδασης στις κατηγορίες των ταινιών, video games, τον αθλητισμό, τη μουσική και την τηλεόραση.Η εταιρεία είχε έδρα το Σαν Φρανσίσκο με ένα γραφείο στο Λος Άντζελες. Το Metacafe αποκτήθηκε από τη Collective Digital Services το 2012 και σε αυτό το σημείο η Metacafe έπαψε να υπάρχει.Στα πρώτα χρόνια το Metacafe ήταν παρόμοιο με άλλες ιστοσελίδες προβολής βίντεο, όπως το YouTube ή το Dailymotion, αλλά η ίδια έχει αλλάξει α σε μια συνοπτική βίντεο ψυχαγωγία. συνεργάτες της εταιρείας είχαν συμπεριληφθεί σκηνή παρόχους περιεχομένου, όπως μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών, μετάδοση και των δικτύων καλωδιακής τηλεόρασης, δισκογραφικές εταιρείες και αθλητικά πρωταθλήματα.
www.metacafe.com
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από τη Χρυσίνα Δέσποινα 2/4/2017)
(Ελέγχθηκε από Ελένη Ψαρά)yt-logo.png


Πρόκειται για ένα δικτυακό τόπο διαμοιρασμού αρχείων βίντεο (ανήκει στην Google). Τα βίντεο, τα οποία ανεβάζουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες, μπορεί να είναι αποσπάσματα ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και πρωτότυπα τα οποία κατασκευάζουν οι ίδιοι. Επίσης, υλικό ανεβάζουν και οργανισμοί όπως για παράδειγμα το CBS και το BBC. Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα βίντεο, ενώ οι εγγεγραμμένοι μπορούν να ανεβάσουν άπειρο αριθμό βίντεο μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών και μεγέθους 2 GB το καθένα. Μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο διαφορετικών φορμάτ. Απαγορεύεται το ανέβασμα υλικού με δυσφημιστικό, πορνογραφικό ή κατοχυρωμένο με πνευματικά δικαιώματα περιεχόμενο. Όλοι οι χρήστες με τη δημιουργία λογαριασμού αποκτούν το «κανάλι» τους στο YouTube και μπορούν να δημιουργήσουν λίστες με βίντεο που ανεβάζουν οι ίδιοι ή υπάρχουν ήδη. Σε κάθε βίντεο φαίνεται το πλήθος των φορών που το έχουν δει οι χρήστες, ώστε να φαίνονται ποια είναι τα πιο δημοφιλή. Υπάρχουν βίντεο που δίνουν την δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων, επιλογή την οποία μπορεί να επιλέξει ο χρήστης ανάμεσα σε πολλές όπως η ταχύτητα αναπαραγωγής και η ποιότητα του βίντεο(από 144p έως 1080p-HD). Επιπλέον η αναπαραγωγή μπορεί να γίνει σε προεπιλεγμένη προβολή (μικρό μέγεθος οθόνης), σε κινηματογραφική προβολή (λίγο μεγαλύτερο μέγεθος) ή σε full screen. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να αφήσουν σχόλια στα βίντεο, να τα βαθμολογήσουν, αλλά και να βαθμολογήσουν τα σχόλια. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για ζωντανή ροή (livestreaming) για να μοιραστείτε εμπειρίες, εκδηλώσεις, διαλέξεις και ειδήσεις. Επίσης παρέχει άμεσα αναλυτικά στοιχεία και προσφέρει εργαλεία εποπτείας, όπως η συζήτηση, που επιτρέπει στους θεατές να επικοινωνούν μαζί σας (αλλά και μεταξύ τους) κατά τη ζωντανή μετάδοση και να συμμετάσχουν και να κατευθύνουν τη ροή μέσω της ζωντανής συζήτησης. Μπορείτε επίσης να μεταδώσετε ροή από κινητό εν κινήσει με υψηλή ανάλυση έως 4Κ ή και live βίντεο 360 μοιρών. Όλα σας τα βίντεο, αποθηκεύονται αυτόματα στο κανάλι σας και παρέχονται κατ' απαίτηση (VOD). Τέλος, οι χρήστες (εγγεγραμμένοι και μη) μπορούν να κοινοποιήσουν τα βίντεο που υπάρχουν σε άλλες σελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, google+ κ.α.), να τα στείλουν με email καθώς επίσης να καθορίσουν την αρχή και το τέλος από μέρος του βίντεο που θα αποστείλουν.

http://www.youtube.com/
(Ελέγχθηκε από Μάμμου Σταυρούλα στις 9/4/2016)
(Ελέγχθηκε 5/04/17 Ντερόπουλος Παναγιώτης)
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από Χαριδήμου Δήμο στις 2/4/2018)w_TrueTube.jpg
Το moto του True Tube είναι σκέψου, μίλα, πράξε. Το TrueTube είναι μια διαδραστικό site συζήτησης όπου δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ανεβάσει υλικό και να ακουστεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη τεχνολογία του streaming video για να μπορέσετε να εκφραστείτε για σημαντικά θέματα που συμβαίνουν στον κόσμο και σας απασχολούν. Εκτός από τη δυνατότητα να ανεβάσετε ένα βίντεο προσφέρει και εργαλεία για την επεξεργασία του. Δεν είναι ένα διαφημιστικό site καθώς δεν επιτρέπεται να γίνονται post από διαφημίσεις. Η ανορεξία, η φτώχεια, η κατάθλιψη και το έγκλημα είναι μόνο μερικά από τα κοινωνικά θέματα θα βρείτε στο TrueTube. Υπάρχουν εκατοντάδες πραγματικές ιστορίες, φωνές από απλούς ανθρώπους και συνεντεύξεις από ειδικούς, έτσι ώστε να τονιστούν οπτικές γωνίες για ένα θέμα. Το TrueTube δεν κρίνει, δεν παίρνει θέση και σίγουρα δεν έχει τις απαντήσεις. Θέλει απλώς να δώσει τροφή για σκέψη.
http://www.truetube.co.uk/

(Ελέγχθηκε 5/4/17, από Καζδαρίδη Γεώργιο)


TTube_logo.png

Το TeacherTube είναι μια πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο, βασισμένη στο YouTube και παρέχει στους χρήστες του την δυνατότητα να μοιράζονται βίντεο που έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Τα βίντεο που ανεβάζει η κοινότητα είναι εκπαιδευτικού περιεχομένου. Πολλοί καθηγητές ανεβάζουν βίντεο σχεδιασμένα για μαθητές για να τους δείξουν πληροφορίες για ένα θέμα ή να τους μάθουν μια δεξιότητα. Εκτός από βίντεο, οι καθηγητές μπορούν να μοιράζονται αρχεία ήχου, κειμένου, εικόνας ή να συμμετέχουν σε διάφορες ομάδες και blogs. Επίσης η πλατφόρμα περιέχει ένα μείγμα από διάφορες πηγές διδασκαλίας σχεδιασμένες ώστε να βοηθούν στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών.
Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για τους γονείς να δημιουργήσουν λογαριασμό και να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον, χωρίς διαφημίσεις ή γενικά περιεχόμενο που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή τους.
Κάποιος μπορεί να ανεβάσει βίντεο μόνο αν είναι μέλος της σελίδας. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αξιολογούν τα βίντεο. Η εγγραφή είναι δωρεάν ενώ μπορεί να γίνει και σύνδεση μέσω Facebook, Twitter και Google+.
http://www.teachertube.com
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε 25/03/2016 - Καϊάφας Παναγιώτης)

images.jpg
images.jpg


Το VideoLectures.NET είναι μια ελεύθερα προσβάσιμη παρακαταθήκη με βίντεο εκπαιδευτικών διαλέξεων. Οι διαλέξεις δίνονται από διακεκριμένους μελετητές και επιστήμονες στις πιο σημαντικές και εξέχουσες εκδηλώσεις όπως συνέδρια, θερινά σχολεία, εργαστήρια και εκδηλώσεις προώθησης των επιστημών. Η διαδικτυακή αυτή πύλη στοχεύει στην προώθηση της επιστήμης, την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων με την παροχή υψηλής ποιότητας διδακτικού περιεχομένου όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στο ευρύ κοινό. Όλες οι διαλέξεις, τα συνοδευτικά έγγραφα, πληροφορίες και συνδέσεις που προσφέρονται επιλέγονται συστηματικά και κατατάσσονται μέσω της συντακτικής διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τα σχόλια των χρηστών.http://videolectures.net/


Vimeo_Logo.jpg
Το Vimeo είναι μια online κοινότητα όπου ο καθένας μπορεί να διαμοιραστεί τα βίντεό του με άλλους ανθρώπους της κοινότητας που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Παρέχει εικόνα υψηλής ανάλυσης. Στην απλή του μορφή είναι δωρεάν, ενώ διαθέτει και προηγμένες εκδόσεις με πληρωμή για επιπλέον δυνατότητες (Vimeo Plus, Vimeo Pro και Vimeo for Business). Τα βίντεο μπορούν να χωριστούν σε κατηγορίες για ευκολότερη αναζήτηση, ενώ διαθέτει και music store όπου μπορεί κανείς να βρει τραγούδια για να εμπλουτίσει τα βίντεό του (δωρεάν ή όχι). Επίσης, υπάρχει το blog Video Schools όπου μπορεί ο χρήστης να περιηγηθεί στα tutorials και να μάθει να δημιουργεί καλύτερα βίντεο.

Μπορεί να διαμορφωθεί η εμφάνιση και η μουσική του video μέσα από το ίδιο το vimeo. Επίσης έχει προστεθεί νέα υπηρεσία on demand μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να προωθήσουν την δουλεία τους βγάζοντας χρήματα. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τα μέλη που έχουν λογαριασμό επί πληρωμή.

http://vimeo.com/
(Ελέγχθηκε από Γούτα Στυλιανό)
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 11/4/16, Γεωργιάδου (georgiei))
(Ελέγχθηκε στις 4/4/2017 - Τσιραντωνάκης Τάσος)
(Ελέγχθηκε στις 2/4/2018 - Χαριδήμου Δήμος)dailymotion_logo_detail.pngTο Dailymotion είναι μια γαλλική ιστοσελίδα, και είναι από τις πρώτες ιστοσελίδες, η οποία επιτρέπει την αποθήκευση, αναζήτηση και την αναπαραγωγή ψηφιακών video και στην οποία οι χρήστες μπορούν να φορτώσουν, να μοιραστούν video. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video στον κόσμο, προσφέροντας ένα συνδυασμό του περιεχομένου από τους χρήστες, ανεξαρτήτων δημιουργών και premium συνεργατών. Προσελκύει πάνω από 148 εκ. μηνιαίους επισκέπτες (Comscore Videometrix, Απρίλιος 2015) και έχει 3 δις views σε όλο τον κόσμο (πηγή: DailyMotion). Αποτελεί μία κοινότητα, όπου τα μέλη της βλέπουν, μοιράζονται, δημιουργούν βίντεο και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους καθημερινά. Παρέχει video υψηλής ποιότητας και HD. Επίσης, το site προσφέρεται σε 35 τοπικές εκδόσεις και 18 διαφορετικές γλώσσες, μέσα σε αυτές είναι και η ελληνική. Τα βίντεο χωρίζονται ανά κατηγορίες για την ευκολότερη αναζήτησή τους από τους χρήστες, καθώς επίσης παρέχεται η η δυνατότητα της ενσωμάτωσης του Livestation, του μεγαλύτερου συγκεντρωτικού κόμβου online τηλεοπτικών εκπομπών ειδήσεων (http://www.dailymotion.com/livestation). Η υπηρεσία ειδήσεων θα διευκολύνει τους χρήστες του Dailymotion να έχουν πρόσβαση σε μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά κανάλια που διατίθενται από την υπηρεσία Livestation σε απευθείας μετάδοση από την ιστοσελίδα του Dailymotion. Τα κανάλια του Livestation συμπεριλαμβάνουν τα: Al Jazeera English, BBC World News, France24, Euronews, Bloomberg και πολλά άλλα.
Τέλος, υπάρχει εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο του Dailymotion που είναι διαθέσιμη για τα κινητά λειτουργικά συστήματα iOS και Android, και πιο πρόσφατα το PlayStation 4. Για να γίνει η εφαρμογή ακόμη πιο ελκυστική για τους χρήστες PS4, η προσφορά του Dailymotion εστιάζει σε περιεχόμενο βίντεο παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των live streams για να έχει άμεση πρόσβαση στις πιο δημοφιλείς εκπομπές παιχνιδιών. Ένας χρήστης μπορεί να περιηγηθεί με τα αγαπημένα του παιχνίδια για να βρει live streams που παίζονται σε πραγματικό χρόνο.
http://www.dailymotion.com

(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε στις 10/4/2016-Στουγγιώτη Παναγιώτα)(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε από τη Σερέτη Μάρθα στις 2/4/2017)


veoh.png

Το Veoh είναι μια υπηρεσία διαδικτυακής τηλεόρασης με έδρα το Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια), που φιλοξενεί παραγωγές από μεγάλα studio, ανεξάρτητες παραγωγές και video απλών χρηστών. Με το που κάνει κάποιος sign in στο Veoh, μπορεί να ανεβάσει video χωρίς χρονικό περιορισμό και να το κάνει embed σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή web 2.0 εργαλείο όπως ένα blog. Υποστηρίζει εκατοντάδες διαφορετικά format και μια μεγάλη κοινότητα χρηστών. Ο χρήστης μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλους χρήστες, να βαθμολογήσει τα video τους, να αφήσει σχόλια και να συζητήσει για αυτά σε κανάλια και forums.

http://www.veoh.com/

(Προστέθηκε 4/4/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)
ελεγχθηκε από Ζαφάρα Γιώργο 14/4/2016
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε από τη Σερέτη Μάρθα στις 2/4/2017)


external image wimp-logo.png

To Wimp είναι ένα site διαμοιρασμού, διαθέτει μικρή και αρκετά προσεγμένη συλλογή από άρθρα που περιέχουν βίντεο και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Στην πρώτη σελίδα του wimp εμφανίζονται κατά φθίνουσα σειρά (ημερομηνιακά) τα 10 τελευταία άρθρα που έχουν προστεθεί. Έτσι δεν υπάρχει το χάος που επικρατεί στα άλλα site καθώς υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος ως προς το περιεχόμενο και την καταλληλότητα του. Οι διαχειριστές δίνουν μεγάλη έμφαση για την προέλευση και τα πνευματικά δικαιώματα των βίντεο. To Wimp προσφέρει τη δυνατότητα δημοσίευσης των βιντεο σε Facebook, Twitter, αποστολή με email, προσθήκη στο Google+, το LinkedIn, στο Pinterest κ.α. Το περιεχόμενο συνήθως είναι ομιλίες στο TED, Numberphile, SciShow κ.α. που χαρακτηρίζεται ως ασφαλές υλικό για όλες τις ηλικίες. Ακόμα μπορεί να βρείτε εκπαιδευτικά βίντεο, μουσικά βίντεο, καταγραφές ζώων, ειδήσεις αλλά και πολλές από τις νέες ανακαλύψεις που πραγματοποιούνται.
http://www.wimp.com/

(Προστέθηκε 15/04/15 από Μπλετσογιάννη Ναταλία)
(Ελέγχθηκε & διορθώθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)
images.duckduckgo.com.png

Το Vine ιδρύθηκε το 2012 και έκτοτε ανήκει στο Twitter. Eίναι μια μικρής μορφής υπηρεσία διαμοιρασμού video, της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται looping video clips διάρκειας έως και 6 δευτερολέπτων. Μπορεί κανείς να πει πως υιοθέτησε τη λογική του Twitter, δηλαδή των περιορισμένων χαρακτήρων και άμεσων μηνυμάτων, σε μορφή video. Τα video αυτά, αρχικά διαμοιράζονται στο κοινωνικό δίκτυο του Vine από τους χρήστες και στη συνέχεια μπορούν να διαμοιραστούν και σε άλλες υπηρεσίες όπως το Facebook ή το Twitter. Υπάρχει φυσικά και η αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones (android, iOS, windows) και μέσω αυτής μπορεί ο κάθε χρήστης να φιλτράρει τις αναζητήσεις του με βάση κατηγορίες όπως popular ή trending videos. Από το Δεκέμβριο του 2015 έχει 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

https://vine.co/
Προστέθηκε 31/3/16, Καϊάφας Παναγιώτης


Video Creating/Editing Tools


Lifelogger.png

Το Lifelogger (αγόρασε το Pixorial) είναι ένα εργαλείο για εύκολο ανέβασμα, οργάνωση και διαμοίραση αρχείων βίντεο. Επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πολλά απλώς με τη χρήση ενός λογαριασμού στο Lifeloggerκαι ένα βίντεο. Μπορούν να διαμοιραστούν βίντεο μέσω πολλών δημοφιλών ιστοσελίδων όπως το Facebook, το Blogger, το LinkedIn , το Twitter, το Youtube και το MySpace. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ανεβάζουν βίντεο από τον υπολογιστή τους ή τα κινητά τους και να τα ποστάρουν ή να τα διαμοιραστούν μέσω οποιασδήποτε online υπηρεσίας όπως το Digg, το Wordpress, το AIM και άλλες. Μπορούν επίσης να τραβήξουν βίντεο από την κάμερά τους ή να επιλέξουν βίντεο από την βιβλιοθήκη τους. Έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν επιπλέον χαρακτηριστικά για να προσθέσουν μουσική και για να κόψουν τα βίντεό τους ώστε να είναι έτοιμα να τα διαμοιραστούν. Τα βίντεο του Lifelogger μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς. Επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν επαφές ή να στέλνουν μηνύματα μέσω βίντεο στους φίλους και την οικογένειά τους.Υποστηρίζεται από:
  • iPhone
  • Android

επιτρέποντας πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη βίντεο, καταγραφή, φόρτωση και διαμοίραση των βίντεο σε υπηρεσίες όπως το facebook, Lifelogger, Twitter, Blogger, Youtube, Linkedln και Vimeo.Η υπηρεσία είναι δωρεάν για όσο διάστημα παραμένει σε beta έκδοση. Όταν κυκλοφορήσει η κανονική, πιθανώς να απαιτηθεί συνδρομή.

lifelogger.com

(Ενημερώθηκε - 5/4/2017 - Τσιραντωνάκης Τάσος)stupeflix.jpg
stupeflix.jpg

Το Stupeflix είναι ένα δωρεάν online εργαλείο που προσφέρει έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο για δημιουργία video. Επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν τα video τους ανάλογα με τις ανάγκες τους και να τα μοιραστούν με φίλους. Μερικές φορές είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός video για να εξηγηθεί μια διαδικασία, να δημιουργηθεί μια διαφήμιση για κάποιο προϊόν κ.τ.λ. Για όλα αυτά είναι χρήσιμη η επεξήγηση που συνοδεύει τα video. Το Stupeflix παρέχει ένα σύνολο εργαλείων που βοηθούν τους χρήστες στη δημιουργία τέτοιων επεξηγηματικών videos. Για τη δημιουργία ενός video αρκεί οι χρήστες να ανεβάσουν τις εικόνες αλλά και τα videos τους και το Stupeflix θα τα συνδυάσει για να δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικόνες από το Flickr, το Facebook, το Picasa ή και από τον υπολογιστή των χρηστών. Μπορεί επίσης να προστεθεί ήχος στα video. Το Stupeflix επιπλέον, δίνει την επιλογή για προσθήκη χαρτών σε ένα video, που είναι πολύ χρήσιμο όταν το περιεχόμενό του σχετίζεται με τοποθεσίες.http://www.stupeflix.com/

(Πλέον δεν δέχεται άλλους χρηστές, την 31 Αύγουστου 2018 θα κλείσει. Ενημερώθηκε - 2/4/2018 - Χαριδήμου Δήμος)

magisto.png

Το magisto είναι ένα δωρεάν online εργαλείο που προσφέρει έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο επεξεργασίας video για τη δημιουργία σύντομων clips. Ο χρήστης ανεβάζει video και φωτογραφίες στην υπηρεσία και αυτή αυτόματα το επεξεργάζεται επιλέγοντας τις πιο "ενδιαφέρουσες" σκηνές για τη δημιουργία ενός σύντομου clip. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα επιλογής του soundtrack αλλά και ορίζει το θέμα του clip που θα δημιουργηθεί. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί εύκολα και γρήγορα τις δημιουργίες του, αφού το magisto συνδέεται με κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook. Το magisto είναι διαθέσιμο και για φορητές συσκευές Android ή iOS.
Λειτουργίες του Magisto:
◦ Τεχνολογία AI που αναλύει, περικόπτει και επεξεργάζεται τα καλύτερα σημεία των βίντεο σας
◦ Μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα τις ταινίες στο Facebook, Instagram, το Twitter, σε Email, και στο YouTube
◦ Μοιραστείτε και οργανώστε τις ταινίες σας, δημόσια ή ιδιωτικά, δημιουργώντας τα δικά σας άλμπουμ
◦ Συνεργαστείτε γύρω από κοινά ενδιαφέροντα προσθέτοντας τις ταινίες σας σε ανοιχτά άλμπουμ
◦ Σταθεροποίηση βίντεο κάμερας, φίλτρα, εφέ και μεταβάσεις
◦ Η αναγνώριση προσώπων εντοπίζει τους φίλους και τους συγγενείς στα βίντεο σας
◦ Επιλέξτε βίντεο κλιπ και φωτογραφίες από τις φωτογραφίες σας
◦ Εγγραφή βίντεο χρησιμοποιώντας την έξυπνη κάμερα του Magisto
◦ Προσθήκη μουσικής από το iPod/iPhone σας
◦ Προσθήκη μουσικής από την βιβλιοθήκη του Magisto με τραγούδια που έχουν άδεια
◦ Πρόσβαση στις ταινίες σας από οποιαδήποτε συσκευή
◦ Μεγάλη ποικιλία από στυλ μοντάζ που κάνουν εκπληκτικές Ταινίες Χριστουγέννων

http://www.magisto.com/
(Ελέχθηκε/Ανανεώθηκε απο τη Φωτεινή Σιακκαγιάννη, στις 3/4/2017)

creaza-logo.png

Το Creaza είναι ένα ολοκληρωμένο, web-based εργαλείο για δημιουργία βίντεο, τόσο στο σχολείο όσο και στον ελεύθερο χρόνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εργαλειοθήκη με τα διάφορα θέματά της όπως ιστορικά θέματα, παραμύθια, φανταστικοί κόσμοι και κλιματικά και περιβαλλοντικά θέματα και να τα συνδυάσετε με το δικό σας θέμα. Χρησιμοποιείται παγκοσμίως από χιλιάδες μαθητές και καθηγητές κάθε μέρα. Έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τα βίντεο με άλλους χρήστες του διαδικτύου και μπορείτε να σχολιάζετε και να προτίνετε από κοινού προϊόντα. Είναι διαθέσιμο για PC, Mac και Linux. Η έκδοση demo είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους χρήστες, ενώ η έκδοση premium πωλείται ως ετήσια άδεια η οποία παρέχει μια πλούσια ποικιλία δυνατοτήτων για τους μαθητές και τους δασκάλους, μεγάλες βιβλιοθήκες, πλήρη λειτουργικότητα και η άδεια περιλαμβάνει την αποθήκευση, στήριξη και πρόσβαση σε όλα τα θέματα, εργαλεία και λειτουργίες του Creaza.
http://www.creazaeducation.com/

Ελέγχθηκε, ενημερώθηκε και προστέθηκε λογότυπο - Νικόλαος Ευαγγελόπουλος - 6/4/2017


Είναι ένα εργαλείο για να φτιάξετε νέα video συνδυάζοντας υπάρχοντα video, εικόνες, μουσικές και τίτλους. Με το One True Media μπορείτε να δημιουργήσετε slideshows και video online, να επεξεργαστείτε εικόνες (jpg αρχεία), videos (mpg, mp4, mov, ή avi αρχεία) και μουσική (mp3 και aac). και μετά να τα συνδυάσετε ώστε να φτιαχτεί ένα νέο video προσθέτοντας διάφορα εφέ της επιλογής σας. Διατίθεται δωρεάν και απαιτείται μόνο η δημιουργία λογαριασμού.
http://www.onetruemedia.comWeVideo.png

To wevideo είναι μια συνεργατική πλατφόρμα δημιουργίας και επεξεργασίας video. Ο χρήστης κάνοντας εγγραφή έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας και διαμoίρασης video στο youtybe και στο Vimeo. Στη δωρεάν έκδοση δεν επιτρέπονται τα Downloads, ενώ στην συνδρομητική επιτρέπονται.
WeVideo

https://www.wevideo.com/

(Ελέγχθηκε 23/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος)

masher.jpg

To "Masher" είναι μία δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει στο χρήστη της να δημιουργήσει δικά του video. Διαθέτει μια αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη με θέματα, εικόνες και έτοιμα clips, μουσική, κείμενο τα οποία μπορεί ο χρήστης να τα χρησιμοποιήσει και συνδυάζοντάς τα, να φτιάξει το δικό τους video.

Πέρα από τη βιβλιοθήκη του "Masher", ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει και δικές του φωτογραφίες, είτε αυτές που έχει αποθηκευμένες στον υπολογιστή του είτε όσες έχει ο ίδιος ανεβάσει στο λογαριασμό του στο Facebook.

Τέλος, τα video αποθηκεύονται ώστε να τα έχει ο χρήστης οργανωμένα στη δική του "βιβλιοθήκη".

http://www.masher.com/
(added by Victoria Chon)
subdot.jpg
subdot.jpg

Το DotSUB είναι μια ιστοσελίδα, που μας επιτρέπει να ανεβάζουμε βίντεο και να βάζουμε υπότιτλους σε αυτά. Αποτελεί ιδανικό εργαλείο για να μοιράζονται οι εκπαιδευτικοί ξενόγλωσσο υλικό και να αναθέτουν εργασίες μετάφρασης στους μαθητές τους. Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας λεζάντας και υποτίτλων σε ποικίλλες γλώσσες για οποιοδήποτε video σε όλες τις πλατφόρμες, με τη συμμετοχή των θεατών και με παγκόσμια εμβέλεια. Το dotSUB αυξάνει την αξία των online videos λόγω της προσβασιμότητας και της συμμετοχής του κοινού. Δεν αποτελεί μία μεταφραστική μηχανή αφού οι λεζάντες και μεταφράσεις γίνονται από ανθρώπινα όντα, από επαγγελματίες μεταφραστές για ερασιτέχνες εθελοντές υποστηρίζοντας και άλλους ενδιάμεσους συνδυασμούς. Η πλατφόρμα είναι φιλική προς το χρήστη και μπορεί να προσαρμοστεί, να διαχειριστεί, να εποπτευτεί και να ελεγχθεί η ποιότητα με σκοπό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε project. To dotSUB είναι ένας δημόσιος ιστότοπος, διαθέσιμος για όποιον θέλει να μοιραστεί τα video του με τους φίλους του και τον υπόλοιπο κόσμο. Η βασική πρόσβαση είναι ελέυθερη. Τα video μπορούν να μεταφραστούν με έναν ανοικτό συνεργατικό τρόπο ή να τεθεί περιορισμός με κωδικό πρόσβασης, επιτρέποντας έτσι στους ιδιοκτήτες τους να αποφασίσουν για το ποιοι θα μπορούν να τα δουν, να τα μεταφράσουν ή να τους βάλουν υπότιτλους.
http://dotsub.com/

Amara.png
Το Amara είναι το νέο όνομα του εργαλείου Universal Subtitling, που παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να προσθέτει κανείς υπότιτλους, λεζάντες και να μεταφράζει τα video clip του. Δημιουργήθηκε από την Miro και το Participatory Culture Foundation και υποστηρίζεται από το Mozilla Drumbeat. Δουλεύει με τις εξής σελίδες και τύπους αρχείων: YouTube, Vimeo, blip.tv, h.264 και HTML5. Είναι δωρεάν, ανοιχτό λογισμικό και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας.
Πώς δουλεύει;
Ο χρήστης κάνει εγγραφή στο site, υποβάλλει το video clip του, προσθέτει το widget του Amara στο video clip, πατάει το κουμπί "subtitle me" και αρχίζει να πληκτρολογεί αυτό που ακούει. Στη συνέχεια, συγχρονίζει τους υπότιτλους και επανελέγχει την ορθότητά τους. Στο τέλος, του δίνεται ο κώδικας του μεταφρασμένου video clip, τον οποίο μπορεί να ενσωματώσει σε οποιοδήποτε website.
Οι υπότιτλοι αποθηκεύονται στο universalsubtitles.org αλλά μπορεί να τους κατεβάσει. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι υπότιτλοι, οποιοσδήποτε άλλος χρήστης μπορεί να προσθέσει μια μετάφρασή τους σε άλλη γλώσσα. Επίσης, οι υπόλοιποι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τους υπότιτλους και τις μεταφράσεις τους - με αυτόν τον τρόπο οι υπότιτλοι συνεχώς γίνονται καλύτεροι, όπως ακριβώς γίνεται και με τα άρθρα της Wikipedia. Υπάρχουν πολύ καλά tutorials στο site, και οι χρήστες μπορούν επίσης να ενημερώνονται από το Blog του Amara, τη σελίδα του στο Facebook και στο Twitter.
Ακόμα, υπάρχουν και οι Professional Solutions, που απευθείνωνται σε εταιρείες και οργανισμούς και προσφέρονται και επί πληρωμή υπηρεσίες.
Σε τι ξεχωρίζει το Amara;
Μέχρι στιγμής, η διαδικασία της πληκτρολόγησης των υποτίτλων είναι το πιο χρονοβόρο κομμάτι της διαδικασίας. Έτσι, το Amara, για βελτίωση της αποδοτικότητας, διαχώρισε αυτήν τη διαδικασία από το συγχρονισμό των υποτίτλων με το video clip, γεγονός που είναι σωτήριο για τους χρήστες.
http://www.universalsubtitles.org/el/

(Ελέγχθηκε - Ενημερώθηκε - 5/4/2017 - Τσιραντωνάκης Τάσος)overstream.png
overstream.png

Το Overstream είναι μια εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν και να τροποποιήσουν online βίντεο. Μέχρι πρόσφατα μια σημαντική παράλειψη από παρόμοια εργαλεία ήταν ότι οι χρήστες δεν μπορούσαν να τροποποιήσουν την παρουσίαση που έκαναν στο βίντεο, χωρίς όμως να τροποποιήσουν τα ίδια τα βίντεο. Η τεχνολογία του Overstream επιτρέπει τη δημιουργία διαφανών στρωμάτων, επιλύοντας αυτό το πρόβλημα.
Το Overstream προσφέρει στους χρήστες εύκολη προσαρμογή, βελτίωση και τροποποίηση των βίντεο, εκφράζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους, προσθέτοντας προσωπικά σχόλια, λεζάντες ή απλά συμμετέχοντας στο διαμοιρασμό βίντεο. Ακόμα μπορούν να δημιουργήσουν και να συγχρονίσουν εύκολα τους υπότιτλους σε οποιοδήποτε online βίντεο, να τους αποθηκεύσουν στο διακομιστή του Overstream και στη συνέχεια να στείλουν το link με τους υπότιτλους σε φίλους, ή και να το ενσωματώσουν σε μια ιστοσελίδα.
Είναι μια δωρεάν υπηρεσία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2006 και στόχο έχει να ενθαρρύνει τους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους, να σχολιάζουν και να παρέχουν ανατροφοδότηση.
http://www.overstream.net/ (Checked Πολιτόπουλος Νικόλαος)

Livestream.png
Livestream.png

Πρόκειται για μια πλατφόρμα μετάδοσης βίντεο, που επιτρέπει τους χρήστες να βλέπουν και να εκπέμπουν βίντεο μέσω μιας κάμερας και ενός υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το livestream παρέχει υπηρεσίες σε τρία είδη χρηστών. Δωρεάν, Βασική (42$/μήνα) και Προνομιακή (333$/μήνα). Σε όλους τους πελάτες επιτρέπει το streaming χωρίς διαφημίσεις, απεριόριστους αποδέκτες και απεριόριστα ενημερωτικά emails.Από τη βασική έκδοση και πάνω, παρέχεται προβολή στατιστικών στοιχείων από το google analytics ενώ η προνομιακή παρέχει τη δυνατότητα μετάδοσης σε οποιοδήποτε site και τηλεφωνική υποστήριξη 24/7. Επιπλέον είναι δυνατή η μετάδοση χωρίς τη χρήση Η/Υ. Απαιτείται μόνο μια κάμερα και η συσκευή του livestream,η οποία στέλνει την εικόνα και τον ήχο μέσω του ενσωματωμένου wi-fi ή σύνδεσης 3G. Το κόστος της συσκευής είναι 500$.Η ποιότητα της παραγόμενης εικόνας είναι HD.

http://new.livestream.com/Touchcast logo.png

Το TouchCast είναι ένα εργαλείο δημιουργίας διαδραστικών βίντεο, τα οποία ενσωματώνουν ορισμένα χαρακτηριστικά του διαδικτύου, όπως π.χ. οι υπερσυνδέσεις, τα αναδυόμενα μηνύματα, κ.α., καθώς και λειτουργικότητες οθονών αφής. Το εργαλείο ξεκίνησε ως εφαρμογή για κινητές συσκευές iPad, διαθέσιμη μέσω του App Store και σήμερα κυκλοφορεί beta έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές με λειτουργικό Windows 7 & 8. Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να κυκλοφορήσει και για υπολογιστές Mac. Προς το παρόν η έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές διανέμεται δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του, με μία απλή καταχώρηση του e-mail του χρήστη. Το TouchCast ενσωματώνει και παρέχει στον δημιουργό κάποια vApps (video applications), τα οποία αποτελούνται από γραφικά στοιχεία που ενσωματώνονται στο βίντεο και παρέχουν πρόσβαση σε χάρτες, συλλογές φωτογραφιών, γνωστά κοινωνικά μέσα δικτύωσης και άλλες πηγές του διαδικτύου. Το εργαλείο παρέχει επίσης στον χρήστη την δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού καναλιού για την συλλογή και δημοσίευση των δικών του βίντεο. Επίσης προσφέρει και έκδοση επί πληρωμή για προσωπική χρήση για ολόκληρη την εταιρεία ή το σχολείο σας.

http://www.touchcast.com/

(Προστέθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 12/4/2016 από Μάσα)vlc2.jpeg


Το VLC είναι ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων και multimedia framework που αναπτύσσεται και συντηρείται από το εγχείρημα VideoLAN (VideoLAN project). Το VLC είναι ένα φορητό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, κωδικοποιητής, και streamer υποστηρίζοντας πολλά codec ήχου και βίντεο καθώς και DVDs, VCDs, και διάφορα πρωτόκολλα streaming. Είναι ικανό να κάνει stream πάνω από δίκτυα, καθώς και να επανακωδικοποιεί αρχεία πολυμέσων και να τα αποθηκεύει σε διάφορες μορφές. Τα αρχικά VLC σήμαιναν VideoLAN Client, αλλά επειδή το VLC δεν είναι πια ένας απλός πελάτης, το αρκτικόλεξο δεν είναι πλέον αντιπροσωπευτικό αλλά ένα απλό όνομα. Το VLC διαθέτει εκδόσεις για πολλές πλατφόρμες, με εκδόσεις για τα Microsoft Windows, το Mac OS X, το GNU/Linux, το BeOS, το MorphOS, το BSD, το Solaris, το iOS και το eComStation. Η προεπιλεγμένη διανομή του VLC περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ελεύθερες βιβλιοθήκες κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη για εύρεση κατάλληλων ιδιόκτητων πρόσθετων. Πολλά από τα codec του VLC προέρχονται από τη βιβλιοθήκη του προγράμματος FFmpeg, κυρίως όμως χρησιμοποιεί τους δικούς του πολυπλέκτες και αποπολυπλέκτες. Ακόμη διακρίθηκε ως το πρώτο λογισμικό αναπαραγωγής που υποστηρίζει αναπαραγωγή κρυπτογραφημένων DVDs σε Linux χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη αποκρυπτογράφησης DVD libdvdcss.


VLC media player

(Προστέθηκε από Μαρία Στέκα στις 30/03/2016)

Ελέγχθηκε - από Νικόλαο Ευαγγελόπουλο - 6/4/2017Video Annotation Tools

videoAnt.png
Το VideoAnt αποτελεί μία web based συνεργατική πλατφόρμα σχολιασμού video για κινητές και desktop συσκευές. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εισαχθούν στο σύστημα με το λογαριασμό που διαθέτουν στο google+, στο facebook, στο twitter ή να δημιουργήσουν δικό τους λογαριασμό στο VideoAnt. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν τίποτα από τα προηγούμενα, εισάγονται στο σύστημα απλά ως επισκέπτες (guest). Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάσουν δικά τους video ή video του youtube εισάγοντας απλά το url. Επιπλέον, μπορούν να μοιραστούν τα video με άλλους χρήστες και να καθορίσουν ποιοι χρήστες έχουν δικαίωμα σχολιασμού ή να είναι απλά θεατές. Τέλος, το σχολιασμένο βίντεο μπορεί να ενσωματωθεί στη προσωπική ιστοσελίδα του χρήστη, σε συστήματα διαχείρισης μάθησης (LMS) και οπουδήποτε αλλού υποστηρίζεται η HTML. (Καταχωρήθηκε από Ψαρά Ελένη)
http://ant.umn.edu/
(Ελέγχθηκε από Μαρία Στέκα στις 28/03/2016 )tubecrop.gif
To TubeChop προσφέρει ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας που σας επιτρέπει να κόψετε εύκολα οποιοδήποτε μέρος ενός βίντεο και να το κοινοποιήσετε στο διαδίκτυο. Απλά πρέπει να καθορίσετε το χρονικό πλαίσιο που θέλετε να κόψετε είτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ελέγχου χρόνου ή το διαθέσιμο ρυθμιστικό εργαλείο. Το εργαλείο σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια για να τα ενσωματώσετε στο βίντεο.

https://www.tubechop.com/

(Προστέθηκε από Λέσκα Βαλσάμω 04/2016)


external image horizontal-logo.svg

Το EDpuzzle είναι μια δωρεάν web εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία κουίζ και την ενσωμάτωσή τους σε βίντεο. Με αυτό το εργαλείο, ο δάσκαλος μπορεί να δημιουργήσει κουίζ στην τάξη, όπου οι μαθητές αρχικά παρακολουθούν βίντεο και έπειτα απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεων που προβάλλονται κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής του. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να δει τα στατιστικά στοιχεία που του παρέχει η πλατφόρμα για την αξιολόγηση της μάθησης των σπουδαστών και αν το κρίνει σκόπιμο, μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένα σε κάποιον σπουδαστή. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει ένα σύστημα επιβράβευσης για τους καλύτερους και να εξάγει τα αποτελέσματα που προκύπτουν ως βαθμούς σε ένα αρχείο Microsoft Excel.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επεξεργάζονται βίντεο ή να δημιουργούν τα δικά τους για να τα προσαρμόζουν στις ανάγκες των μαθητών τους. Στο βίντεο που δημιουργούν, μπορούν να ενσωματώσουν φωνητικά κλιπ, ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών καθώς και επεξηγηματικά σχόλια ή υπερσυνδέσμους σε εξωτερικές ιστοσελίδες.
Υπάρχουν δύο τύποι λογαριασμών σε αυτή την εφαρμογή:
  • Για τους εκπαιδευτικούς: επιτρέπεται η οργάνωση του περιεχομένου, η προσθήκη και η τροποποίηση βίντεο.
  • Για τους σπουδαστές: μπορούν να δουν το υλικό του καθηγητή (π.χ. βίντεο), να σχολιάσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους έχουν τεθεί.
Αυτό το εργαλείο έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα προγραμματιστών και καθηγητών από τη Βαρκελώνη. Έχει μεγάλη απήχηση σε πολλά σχολεία του εξωτερικού (στην Αμερική χρησιμοποιείται επίσημα σε πάνω από το 50% των σχολείων).

Επίσημη ιστοσελίδα

(Προστέθηκε στις 27/03/2018 - Τσίγγος Βασίλειος)


external image Screen-Shot-2016-09-26-at-8.27.16-AM-768x199.png

Το PlayPosit (πρώην EduCanon) είναι ένα ευκολόχρηστο εργαλείο που επιτρέπει τους εκπαιδευτικούς να προσθέσουν διαδραστικότητα σε βίντεο από διάσημες ιστοσελίδες αναπαραγωγής βίντεο (Youtube, LearnZillion, TeacherTube, Vimeo, Shmoop, βίντεο από το Google Drive κ.α.) με ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον που είναι απλό ακόμα και για άτομα που δεν είναι πολύ εξοικειωμένα με τα ψηφιακά μέσα.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μειώσουν την διάρκεια των βίντεο, να δημιουργήσουν παύσεις και να θέσουν ερωτήματα στα σημεία εκείνα, όπως ακριβώς θα έκαναν και στην τάξη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ο "βολβός" - ο όρος που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί της εφαρμογής για το ολοκληρωμένο διαδραστικό βίντεο.
Κάποια από τα θετικά της εφαρμογής αυτής είναι ότι μπορεί να ενσωματωθεί σε μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων διαχείρισης μάθησης και επίσης υπάρχουν πάνω από 200.000 έτοιμοι "βολβοί", οπότε οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν αυτό που θέλουν να υλοποιήσουν έτοιμο.

Επίσημη ιστοσελίδα

(Προστέθηκε στις 27/03/2018 - Τσίγγος Βασίλειος)

external image 389032LOGO?max=200

Το Verse είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας διαδραστικών βίντεο. Υποστηρίζει τη δημιουργία επιλέξιμων hotspot που εμφανίζονται στους χρήστες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, την εισαγωγή ερωτήσεων και απαντήσεων και την οργάνωση ενοτήτων. Ακόμη οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν τη δική τους "ακολουθία γεγονότων" με μενού και ενσωματωμένους οδηγούς προβολής στο ίδιο βίντεο. Η εισαγωγή διαφανειών επίσης υποστηρίζεται. Η πλατφόρμα αυτή ανταποκρίνεται και προσαρμόζεται για χρήση και από φορητές συσκευές. Τα βίντεο μπορούν να διαμοιραστούν, αλλά και να ενσωματωθούν σε άλλες ιστοσελίδες. Η ποιότητα είναι υψηλής ανάλυσης, όμως διαφέρει για κάθε έκδοση της εφαρμογής. Η δωρεάν έκδοση που διατίθεται προσφέρει χώρο για 45 λεπτά βίντεο απεριόριστων προβολών και με ανάλυση 720p HD. Οι εμπορικές εκδόσεις μπορούν να υποστηρίξουν ανάλυση μέχρι 4K UHD και εικονική πραγματικότητα. Από τη διαδραστικότητα των χρηστών συλλέγονται δεδομένα από τα οποία μπορούν να προκύψουν στατιστικές αναλύσεις. Για τη χρήση του Verse απαιτείται η δημιουργία ενός λογαριασμού στην πλατφόρμα.

https://www.verse.com

(Προστέθηκε 30/4/2018 από Γεώργιο Λιάκο)


Eίναι μια δωρεάν web εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία ερωτηματολογίων για την αξιολόγηση βίντεο. Με αυτό το εργαλείο ο δάσκαλος μπορεί να δημιουργήσει κουίζ στην τάξηόπου οι μαθητές παρακολουθούν βίντεο αρχικά και έπειτα απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεων που προβάλλονται κατά την διάρκεια τηςαναπαραγωγής των βίντεο. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να δει τα στατιστικά στοιχεία που παρέχει η πλατφόρμα για την αξιολόγηση της μάθησης των σπουδαστή. Επιπλέον, αν το κρίνει σκόπιμο, μπορείτε να σχολιάσει μεμονωμένα σε κάποιον σπουδαστή. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει ένα σύστημαεπιβράβευσης για τους καλύτερους και να εξάγει τα αποτελέσματα πουπροκύπτουν ως βαθμούς σε ένα αρχεό Microsoft Excel.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επεξεργάζονται βίντεο ή να δημιουργούν τα δικά τους για να τα προσαρμόζουν στις ανάγκες των μαθητών τους. Στο βίντεο που δημιουργεί ο δάσκαλος, μπορεί να ενσωματώσει φωνητικά κλιπ, είτε που έχει κάνει εγγραφή ο ίδιος είτε όχι, ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών καθώς και επεξηγηματικά σχόλια ή υπερσυνδέσμους σε εξωτερικές ιστοσελίδες που ο δάσκαλος θεωρεί ενδιαφέρουσες.
Υπάρχουν δύο τύποι λογαριασμών σε αυτή την εφαρμογή:Για τους εκπαιδευτικούς: επιτρέπεται η οργάνωση του περιεχομένου,η προσθήκη και η τροποποίηση βίντεο.Για τους σπουδαστές: μπορούν να δουν το υλικό του καθηγητή (όπως τα βίντεο), να σχολιάσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τουςέχουν τεθεί.Αυτό το εργαλείο έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα προγραμματιστών και καθηγητών από τη Βαρκελώνη.
Η εφαρμογή έχει μεγάλη απήχηση σε πολλά σχολεία του εξωτερικού (στην Αμερική χρησιμοποιείται επίσημα σε περισσότερα από το 50% των σχολείων).