Video Sharing Tools


metacafe.png
To Metacafe υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι τα βίντεο ελέγχονται προσεκτικά από μια ομάδα 80.000 μελών της κοινότητας. Παρόλο που αυτό μπορεί να αφήσει να εννοηθεί ότι το περιεχόμενο και τα όρια της δημιουργικότητας περιορίζονται,ο έλεγχος λειτουργεί πραγματικά και διατηρεί το Metacafe μια ιστοσελίδα καθαρή και ομαλή.Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της ιστοσελίδας σε σύγκριση με άλλες ιστοσελίδες που μοιράζονται βίντεο είναι η έλλειψη των αντιγράφων.Το Metacafe είναι καλά οργανωμένο και προσφέρει πολλά βίντεο, σε όλα τα είδη των κατηγοριών. Υπάρχουν καθημερινά συστάσεις για τα πιο δημοφιλή βίντεο καθώς και μια ακμάζουσα κοινότητα που αφήνει σχόλια και ratings σε αυτά.
www.metacafe.com (Ελέγχθηκε από Ελένη Ψαρά)


external image YouTube-logo-full_color.png


Πρόκειται για ένα δικτυακό τόπο διαμοιρασμού αρχείων βίντεο (ανήκει στην Google). Τα βίντεο, τα οποία ανεβάζουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες, μπορεί να είναι αποσπάσματα ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και πρωτότυπα τα οποία κατασκευάζουν οι ίδιοι. Επίσης, υλικό ανεβάζουν και οργανισμοί όπως για παράδειγμα το CBS και το BBC. Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα βίντεο, ενώ οι εγγεγραμμένοι μπορούν να ανεβάσουν άπειρο αριθμό βίντεο μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών και μεγέθους 2 GB το καθένα. Μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο διαφορετικών φορμάτ. Απαγορεύεται το ανέβασμα υλικού με δυσφημιστικό, πορνογραφικό ή κατοχυρωμένο με πνευματικά δικαιώματα περιεχόμενο. Όλοι οι χρήστες με τη δημιουργία λογαριασμού αποκτούν το «κανάλι» τους στο YouTube και μπορούν να δημιουργήσουν λίστες με βίντεο που ανεβάζουν οι ίδιοι ή υπάρχουν ήδη. Σε κάθε βίντεο φαίνεται το πλήθος των φορών που το έχουν δει οι χρήστες, ώστε να φαίνονται ποια είναι τα πιο δημοφιλή. Υπάρχουν βίντεο που δίνουν την δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων, επιλογή την οποία μπορεί να επιλέξει ο χρήστης ανάμεσα σε πολλές όπως η ταχύτητα αναπαραγωγής και η ποιότητα του βίντεο(από 144p έως 1080p-HD). Επιπλέον η αναπαραγωγή μπορεί να γίνει σε προεπιλεγμένη προβολή(μικρό μέγεθος οθόνης), σε κινηματογραφική προβολή(λίγο μεγαλύτερο μέγεθος) ή σε full screen. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να αφήσουν σχόλια στα βίντεο, να τα βαθμολογήσουν, αλλά και να βαθμολογήσουν τα σχόλια. Τέλος, οι χρήστες (εγγεγραμμένοι και μη) μπορούν να κοινοποιήσουν τα βίντεο που υπάρχουν σε άλλες σελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, google+ κ.α.), να τα στείλουν με email καθώς επίσης να καθορίσουν την αρχή και το τέλος από μέρος του βίντεο που θα αποστείλουν.

http://www.youtube.com/
(Ελέγχθηκε από Μάμμου Σταυρούλα στις 9/4/2016)

w_TrueTube.jpg
Το moto του True Tube είναι σκέψου, μίλα, πράξε. Το TrueTube είναι μια διαδραστικό site συζήτησης όπου δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ανεβάσει υλικό και να ακουστεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη τεχνολογία του streaming video για να μπορέσετε να εκφραστείτε για σημαντικά θέματα που συμβαίνουν στον κόσμο και σας απασχολούν. Εκτός από τη δυνατότητα να ανεβάσετε ένα βίντεο προσφέρει και εργαλεία για την επεξεργασία του. Δεν είναι ένα διαφημιστικό site καθώς δεν επιτρέπεται να γίνονται post από διαφημίσεις. Η ανορεξία, η φτώχεια, η κατάθλιψη και το έγκλημα είναι μόνο μερικά από τα κοινωνικά θέματα θα βρείτε στο TrueTube. Υπάρχουν εκατοντάδες πραγματικές ιστορίες, φωνές από απλούς ανθρώπους και συνεντεύξεις από ειδικούς, έτσι ώστε να τονιστούν οπτικές γωνίες για ένα θέμα. Το TrueTube δεν κρίνει, δεν παίρνει θέση και σίγουρα δεν έχει τις απαντήσεις. Θέλει απλώς να δώσει τροφή για σκέψη.
http://www.truetube.co.uk/


TTube_logo.png

Το TeacherTube είναι μια πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο, βασισμένη στο YouTube και παρέχει στους χρήστες του την δυνατότητα να μοιράζονται βίντεο που έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Τα βίντεο που ανεβάζει η κοινότητα είναι εκπαιδευτικού περιεχομένου. Πολλοί καθηγητές ανεβάζουν βίντεο σχεδιασμένα για μαθητές για να τους δείξουν πληροφορίες για ένα θέμα ή να τους μάθουν μια δεξιότητα. Εκτός από βίντεο, οι καθηγητές μπορούν να μοιράζονται αρχεία ήχου, κειμένου, εικόνας ή να συμμετέχουν σε διάφορες ομάδες και blogs. Επίσης η πλατφόρμα περιέχει ένα μείγμα από διάφορες πηγές διδασκαλίας σχεδιασμένες ώστε να βοηθούν στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών.
Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για τους γονείς να δημιουργήσουν λογαριασμό και να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον, χωρίς διαφημίσεις ή γενικά περιεχόμενο που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή τους.
Κάποιος μπορεί να ανεβάσει βίντεο μόνο αν είναι μέλος της σελίδας. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αξιολογούν τα βίντεο. Η εγγραφή είναι δωρεάν ενώ μπορεί να γίνει και σύνδεση μέσω Facebook, Twitter και Google+.
http://www.teachertube.com
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε 25/03/2016 - Καϊάφας Παναγιώτης)

images.jpg
images.jpg


Το VideoLectures.NET είναι μια ελεύθερα προσβάσιμη παρακαταθήκη με βίντεο εκπαιδευτικών διαλέξεων. Οι διαλέξεις δίνονται από διακεκριμένους μελετητές και επιστήμονες στις πιο σημαντικές και εξέχουσες εκδηλώσεις όπως συνέδρια, θερινά σχολεία, εργαστήρια και εκδηλώσεις προώθησης των επιστημών. Η διαδικτυακή αυτή πύλη στοχεύει στην προώθηση της επιστήμης, την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων με την παροχή υψηλής ποιότητας διδακτικού περιεχομένου όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στο ευρύ κοινό. Όλες οι διαλέξεις, τα συνοδευτικά έγγραφα, πληροφορίες και συνδέσεις που προσφέρονται επιλέγονται συστηματικά και κατατάσσονται μέσω της συντακτικής διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τα σχόλια των χρηστών.http://videolectures.net/


Vimeo_Logo.jpg
Το Vimeo είναι μια online κοινότητα όπου ο καθένας μπορεί να διαμοιραστεί τα βίντεό του με άλλους ανθρώπους της κοινότητας που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Παρέχει εικόνα υψηλής ανάλυσης. Στην απλή του μορφή είναι δωρεάν, ενώ διαθέτει και προηγμένες εκδόσεις με πληρωμή για επιπλέον δυνατότητες (Vimeo Plus, Vimeo Pro και Vimeo for Business). Τα βίντεο μπορούν να χωριστούν σε κατηγορίες για ευκολότερη αναζήτηση, ενώ διαθέτει και music store όπου μπορεί κανείς να βρει τραγούδια για να εμπλουτίσει τα βίντεό του (δωρεάν ή όχι). Επίσης, υπάρχει το blog Video Schools όπου μπορεί ο χρήστης να περιηγηθεί στα tutorials και να μάθει να δημιουργεί καλύτερα βίντεο.

Μπορεί να διαμορφωθεί η εμφάνιση και η μουσική του video μέσα από το ίδιο το vimeo. Επίσης έχει προστεθεί νέα υπηρεσία on demand μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να προωθήσουν την δουλεία τους βγάζοντας χρήματα. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τα μέλη που έχουν λογαριασμό επί πληρωμή.

http://vimeo.com/
(Ελέγχθηκε από Γούτα Στυλιανό)
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 11/4/16, Γεωργιάδου (georgiei))


dailymotion_logo_detail.pngTο Dailymotion είναι ένα από τα πρώτα site μοιράσματος video και προσελκύει πάνω από 148 εκ. μηνιαίους επισκέπτες (Comscore Videometrix, Απρίλιος 2015) και έχει 3 δις views σε όλο τον κόσμο (πηγή: DailyMotion). Αποτελεί μία κοινότητα, όπου τα μέλη της βλέπουν, μοιράζονται, δημιουργούν βίντεο και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους καθημερινά. Παρέχει video υψηλής ποιότητας και HD. Επίσης, το site προσφέρεται σε 35 τοπικές εκδόσεις και 18 διαφορετικές γλώσσες, μέσα σε αυτές είναι και η ελληνική. Τα βίντεο χωρίζονται ανά κατηγορίες για την ευκολότερη αναζήτησή τους από τους χρήστες, καθώς επίσης παρέχεται η η δυνατότητα της ενσωμάτωσης του Livestation, του μεγαλύτερου συγκεντρωτικού κόμβου online τηλεοπτικών εκπομπών ειδήσεων (http://www.dailymotion.com/livestation). Η υπηρεσία ειδήσεων θα διευκολύνει τους χρήστες του Dailymotion να έχουν πρόσβαση σε μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά κανάλια που διατίθενται από την υπηρεσία Livestation σε απευθείας μετάδοση από την ιστοσελίδα του Dailymotion. Τα κανάλια του Livestation συμπεριλαμβάνουν τα: Al Jazeera English, BBC World News, France24, Euronews, Bloomberg και πολλά άλλα.
Τέλος, υπάρχει εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο του Dailymotion που είναι διαθέσιμη για τα κινητά λειτουργικά συστήματα iOS και Android, και πιο πρόσφατα το PlayStation 4. Για να γίνει η εφαρμογή ακόμη πιο ελκυστική για τους χρήστες PS4, η προσφορά του Dailymotion εστιάζει σε περιεχόμενο βίντεο παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των live streams για να έχει άμεση πρόσβαση στις πιο δημοφιλείς εκπομπές παιχνιδιών. Ένας χρήστης μπορεί να περιηγηθεί με τα αγαπημένα του παιχνίδια για να βρεί live streams που παίζονται σε πραγματικό χρόνο.
http://www.dailymotion.com
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε στις 10/4/2016-Στουγγιώτη Παναγιώτα)


veoh.png

Το Veoh είναι μια υπηρεσία διαδικτυακής τηλεόρασης, που φιλοξενεί παραγωγές από μεγάλα studio, ανεξάρτητες παραγωγές και video απλών χρηστών. Με το που κάνει κάποιος sign in στο Veoh, μπορεί να ανεβάσει video χωρίς χρονικό περιορισμό και να το κάνει embed σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή web 2.0 εργαλείο όπως ένα blog. Υποστηρίζει εκατοντάδες διαφορετικά format και μια μεγάλη κοινότητα χρηστών. Ο χρήστης μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλους χρήστες, να βαθμολογήσει τα video τους, να αφήσει σχόλια και να συζητήσει για αυτά σε κανάλια και forums.

http://www.veoh.com/

(Προστέθηκε 4/4/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)
ελεγχθηκε από Ζαφάρα Γιώργο 14/4/2016external image wimp-logo.png

To Wimp είναι ένα site διαμοιρασμού, διαθέτει μικρή και αρκετά προσεγμένη συλλογή από άρθρα που περιέχουν βίντεο και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Στην πρώτη σελίδα του wimp εμφανίζονται κατά φθίνουσα σειρά (ημερομηνιακά) τα 10 τελευταία άρθρα που έχουν προστεθεί. Έτσι δεν υπάρχει το χάος που επικρατεί στα άλλα site καθώς υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος ως προς το περιεχόμενο και την καταλληλότητα του. Οι διαχειριστές δίνουν μεγάλη έμφαση για την προέλευση και τα πνευματικά δικαιώματα των βίντεο. To Wimp προσφέρει τη δυνατότητα δημοσίευσης των βιντεο σε Facebook, Twitter, αποστολή με email, προσθήκη στο Google+, το LinkedIn, στο Pinterest κ.α. Το περιεχόμενο συνήθως είναι ομιλίες στο TED, Numberphile, SciShow κ.α. που χαρακτηρίζεται ως ασφαλές υλικό για όλες τις ηλικίες. Ακόμα μπορεί να βρείτε εκπαιδευτικά βίντεο, μουσικά βίντεο, καταγραφές ζώων, ειδήσεις αλλά και πολλές από τις νέες ανακαλύψεις που πραγματοποιούνται.
http://www.wimp.com/

(Προστέθηκε 15/04/15 από Μπλετσογιάννη Ναταλία)
(Ελέγχθηκε & διορθώθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)
images.duckduckgo.com.png

Το Vine ιδρύθηκε το 2012 και έκτοτε ανήκει στο Twitter. Eίναι μια μικρής μορφής υπηρεσία διαμοιρασμού video, της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται looping video clips διάρκειας έως και 6 δευτερολέπτων. Μπορεί κανείς να πει πως υιοθέτησε τη λογική του Twitter, δηλαδή των περιορισμένων χαρακτήρων και άμεσων μηνυμάτων, σε μορφή video. Τα video αυτά, αρχικά διαμοιράζονται στο κοινωνικό δίκτυο του Vine από τους χρήστες και στη συνέχεια μπορούν να διαμοιραστούν και σε άλλες υπηρεσίες όπως το Facebook ή το Twitter. Υπάρχει φυσικά και η αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones (android, iOS, windows) και μέσω αυτής μπορεί ο κάθε χρήστης να φιλτράρει τις αναζητήσεις του με βάση κατηγορίες όπως popular ή trending videos. Από το Δεκέμβριο του 2015 έχει 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

https://vine.co/
Προστέθηκε 31/3/16, Καϊάφας Παναγιώτης


Video Creating/Editing Tools


pixorial.JPG
pixorial.JPG


Το Pixorial είναι ένα εργαλείο για εύκολο ανέβασμα, οργάνωση και διαμοίραση αρχείων βίντεο. Επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πολλά απλώς με τη χρήση ενός λογαριασμού στο Pixorial και ένα βίντεο. Μπορούν να διαμοιραστούν βίντεο μέσω πολλών δημοφιλών ιστοσελίδων όπως το Facebook, το Blogger, το LinkedIn , το Twitter, το Youtube και το MySpace. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ανεβάζουν βίντεο από τον υπολογιστή τους ή τα κινητά τους και να τα ποστάρουν ή να τα διαμοιραστούν μέσω οποιασδήποτε online υπηρεσίας όπως το Digg, το Wordpress, το AIM και άλλες. Μπορούν επίσης να τραβήξουν βίντεο από την κάμερά τους ή να επιλέξουν βίντεο από την βιβλιοθήκη τους. Έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν επιπλέον χαρακτηριστικά για να προσθέσουν μουσική και για να κόψουν τα βίντεό τους ώστε να είναι έτοιμα να τα διαμοιραστούν. Τα βίντεο του Pixorial μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς. Επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν επαφές ή να στέλνουν μηνύματα μέσω βίντεο στους φίλους και την οικογένειά τους.Υποστηρίζεται από:
  • iPhone
  • Android
επιτρέποντας πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη βίντεο, καταγραφή, φόρτωση και διαμοίραση των βίντεο σε υπηρεσίες όπως το facebook, Pixorial, Twitter, Blogger, Youtube, Linkedln και Vimeo.http://www.pixorial.com/stupeflix.jpg
stupeflix.jpg

Το Stupeflix είναι ένα δωρεάν online εργαλείο που προσφέρει έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο για δημιουργία video. Επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν τα video τους ανάλογα με τις ανάγκες τους και να τα μοιραστούν με φίλους. Μερικές φορές είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός video για να εξηγηθεί μια διαδικασία, να δημιουργηθεί μια διαφήμιση για κάποιο προϊόν κ.τ.λ. Για όλα αυτά είναι χρήσιμη η επεξήγηση που συνοδεύει τα video. Το Stupeflix παρέχει ένα σύνολο εργαλείων που βοηθούν τους χρήστες στη δημιουργία τέτοιων επεξηγηματικών videos. Για τη δημιουργία ενός video αρκεί οι χρήστες να ανεβάσουν τις εικόνες αλλά και τα videos τους και το Stupeflix θα τα συνδυάσει για να δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικόνες από το Flickr, το Facebook, το Picasa ή και από τον υπολογιστή των χρηστών. Μπορεί επίσης να προστεθεί ήχος στα video. Το Stupeflix επιπλέον, δίνει την επιλογή για προσθήκη χαρτών σε ένα video, που είναι πολύ χρήσιμο όταν το περιεχόμενό του σχετίζεται με τοποθεσίες.http://www.stupeflix.com/magisto.png
magisto.png

Το magisto είναι ένα δωρεάν online εργαλείο που προσφέρει έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο επεξεργασίας video για τη δημιουργία σύντομων clips. Ο χρήστης ανεβάζει video και φωτογραφίες στην υπηρεσία και αυτή αυτόματα το επεξεργάζεται επιλέγοντας τις πιο "ενδιαφέρουσες" σκηνές για τη δημιουργία ενός σύντομου clip. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα επιλογής του soundtrack αλλά και ορίζει το θέμα του clip που θα δημιουργηθεί. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί εύκολα και γρήγορα τις δημιουργίες του, αφού το magisto συνδέεται με κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook. Το magisto είναι διαθέσιμο και για φορητές συσκευές Android ή iOS.

http://www.magisto.com/

mp_logo.png
mp_logo.pngΤο Creaza είναι ένα ολοκληρωμένο, web-based εργαλείο για δημιουργία βίντεο, τόσο στο σχολείο όσο και στον ελεύθερο χρόνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εργαλειοθήκη με τα διάφορα θέματά της όπως ιστορικά θέματα, παραμύθια, φανταστικοί κόσμοι και κλιματικά και περιβαλλοντικά θέματα και να τα συνδυάσετε με το δικό σας θέμα. Χρησιμοποιείται παγκοσμίως από χιλιάδες μαθητές και καθηγητές κάθε μέρα. Έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τα βίντεο με άλλους χρήστες του διαδικτύου και μπορείτε να σχολιάζετε και να προτίνετε από κοινού προϊόντα. Είναι διαθέσιμο για PC, Mac και Linux. Η έκδοση demo είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους χρήστες, ενώ η έκδοση premium πωλείται ως ετήσια άδεια η οποία παρέχει μια πλούσια ποικιλία δυνατοτήτων για τους μαθητές και τους δασκάλους, μεγάλες βιβλιοθήκες, πλήρη λειτουργικότητα και η άδεια περιλαμβάνει την αποθήκευση, στήριξη και πρόσβαση σε όλα τα θέματα, εργαλεία και λειτουργίες του Creaza.
http://www.creazaeducation.com/


Είναι ένα εργαλείο για να φτιάξετε νέα video συνδυάζοντας υπάρχοντα video, εικόνες, μουσικές και τίτλους. Με το One True Media μπορείτε να δημιουργήσετε slideshows και video online, να επεξεργαστείτε εικόνες (jpg αρχεία), videos (mpg, mp4, mov, ή avi αρχεία) και μουσική (mp3 και aac). και μετά να τα συνδυάσετε ώστε να φτιαχτεί ένα νέο video προσθέτοντας διάφορα εφέ της επιλογής σας. Διατίθεται δωρεάν και απαιτείται μόνο η δημιουργία λογαριασμού.
http://www.onetruemedia.com


viddix.jpg
viddix.jpg

Εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα παράλληλης παρουσίασης video και άλλων τύπων αρχείων, σε δύο οθόνες, που μπορείς να τα συγχρονίσεις πάνω στο βίντεο. Έχει λειτουργία embed, αλλά όχι αυτόματα για διάφορες υπηρεσίες. Πχ η ενσωμάτωση στο wordpress είναι δύσκολη και γίνεται μόνο με link που οδηγεί σε νέα σελίδα (o embed κώδικας που δίνει δε γίνεται δεκτός).
http://www.viddix.com/

WeVideo.png

To wevideo είναι μια συνεργατική πλατφόρμα δημιουργίας και επεξεργασίας video. Ο χρήστης κάνοντας εγγραφή έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας και διαμoίρασης video στο youtybe και στο Vimeo. Στη δωρεάν έκδοση δεν επιτρέπονται τα Downloads, ενώ στην συνδρομητική επιτρέπονται.
WeVideo

https://www.wevideo.com/

(Ελέγχθηκε 23/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος)

masher.jpg

To "Masher" είναι μία δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει στο χρήστη της να δημιουργήσει δικά του video. Διαθέτει μια αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη με θέματα, εικόνες και έτοιμα clips, μουσική, κείμενο τα οποία μπορεί ο χρήστης να τα χρησιμοποιήσει και συνδυάζοντάς τα, να φτιάξει το δικό τους video.

Πέρα από τη βιβλιοθήκη του "Masher", ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει και δικές του φωτογραφίες, είτε αυτές που έχει αποθηκευμένες στον υπολογιστή του είτε όσες έχει ο ίδιος ανεβάσει στο λογαριασμό του στο Facebook.

Τέλος, τα video αποθηκεύονται ώστε να τα έχει ο χρήστης οργανωμένα στη δική του "βιβλιοθήκη".

http://www.masher.com/
(added by Victoria Chon)
subdot.jpg
subdot.jpg

Το DotSUB είναι μια ιστοσελίδα, που μας επιτρέπει να ανεβάζουμε βίντεο και να βάζουμε υπότιτλους σε αυτά. Αποτελεί ιδανικό εργαλείο για να μοιράζονται οι εκπαιδευτικοί ξενόγλωσσο υλικό και να αναθέτουν εργασίες μετάφρασης στους μαθητές τους. Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας λεζάντας και υποτίτλων σε ποικίλλες γλώσσες για οποιοδήποτε video σε όλες τις πλατφόρμες, με τη συμμετοχή των θεατών και με παγκόσμια εμβέλεια. Το dotSUB αυξάνει την αξία των online videos λόγω της προσβασιμότητας και της συμμετοχής του κοινού. Δεν αποτελεί μία μεταφραστική μηχανή αφού οι λεζάντες και μεταφράσεις γίνονται από ανθρώπινα όντα, από επαγγελματίες μεταφραστές για ερασιτέχνες εθελοντές υποστηρίζοντας και άλλους ενδιάμεσους συνδυασμούς. Η πλατφόρμα είναι φιλική προς το χρήστη και μπορεί να προσαρμοστεί, να διαχειριστεί, να εποπτευτεί και να ελεγχθεί η ποιότητα με σκοπό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε project. To dotSUB είναι ένας δημόσιος ιστότοπος, διαθέσιμος για όποιον θέλει να μοιραστεί τα video του με τους φίλους του και τον υπόλοιπο κόσμο. Η βασική πρόσβαση είναι ελέυθερη. Τα video μπορούν να μεταφραστούν με έναν ανοικτό συνεργατικό τρόπο ή να τεθεί περιορισμός με κωδικό πρόσβασης, επιτρέποντας έτσι στους ιδιοκτήτες τους να αποφασίσουν για το ποιοι θα μπορούν να τα δουν, να τα μεταφράσουν ή να τους βάλουν υπότιτλους.
http://dotsub.com/

amara-logo-lg.png
amara-logo-lg.png

Το Amara είναι το νέο όνομα του εργαλείου Universal Subtitling, που παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να προσθέτει κανείς υπότιτλους, λεζάντες και να μεταφράζει τα video clip του. Δημιουργήθηκε από την Miro και το Participatory Culture Foundation και υποστηρίζεται από το Mozilla Drumbeat. Δουλεύει με τις εξής σελίδες και τύπους αρχείων: YouTube, Vimeo, blip.tv, h.264 και HTML5. Είναι δωρεάν, ανοιχτό λογισμικό και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας.
Πώς δουλεύει;
Ο χρήστης κάνει εγγραφή στο site, υποβάλλει το video clip του, προσθέτει το widget του Amara στο video clip, πατάει το κουμπί "subtitle me" και αρχίζει να πληκτρολογεί αυτό που ακούει. Στη συνέχεια, συγχρονίζει τους υπότιτλους και επανελέγχει την ορθότητά τους. Στο τέλος, του δίνεται ο κώδικας του μεταφρασμένου video clip, τον οποίο μπορεί να ενσωματώσει σε οποιοδήποτε website.
Οι υπότιτλοι αποθηκεύονται στο universalsubtitles.org αλλά μπορεί να τους κατεβάσει. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι υπότιτλοι, οποιοσδήποτε άλλος χρήστης μπορεί να προσθέσει μια μετάφρασή τους σε άλλη γλώσσα. Επίσης, οι υπόλοιποι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τους υπότιτλους και τις μεταφράσεις τους - με αυτόν τον τρόπο οι υπότιτλοι συνεχώς γίνονται καλύτεροι, όπως ακριβώς γίνεται και με τα άρθρα της Wikipedia. Υπάρχουν πολύ καλά tutorials στο site, και οι χρήστες μπορούν επίσης να ενημερώνονται από το Blog του Amara, τη σελίδα του στο Facebook και στο Twitter.
Σε τι ξεχωρίζει το Amara;
Μέχρι στιγμής, η διαδικασία της πληκτρολόγησης των υποτίτλων είναι το πιο χρονοβόρο κομμάτι της διαδικασίας. Έτσι, το Amara, για βελτίωση της αποδοτικότητας, διαχώρισε αυτήν τη διαδικασία από το συγχρονισμό των υποτίτλων με το video clip, γεγονός που είναι σωτήριο για τους χρήστες.
http://www.universalsubtitles.org/el/

overstream.png
overstream.png

Το Overstream είναι μια εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν και να τροποποιήσουν online βίντεο. Μέχρι πρόσφατα μια σημαντική παράλειψη από παρόμοια εργαλεία ήταν ότι οι χρήστες δεν μπορούσαν να τροποποιήσουν την παρουσίαση που έκαναν στο βίντεο, χωρίς όμως να τροποποιήσουν τα ίδια τα βίντεο. Η τεχνολογία του Overstream επιτρέπει τη δημιουργία διαφανών στρωμάτων, επιλύοντας αυτό το πρόβλημα.
Το Overstream προσφέρει στους χρήστες εύκολη προσαρμογή, βελτίωση και τροποποίηση των βίντεο, εκφράζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους, προσθέτοντας προσωπικά σχόλια, λεζάντες ή απλά συμμετέχοντας στο διαμοιρασμό βίντεο. Ακόμα μπορούν να δημιουργήσουν και να συγχρονίσουν εύκολα τους υπότιτλους σε οποιοδήποτε online βίντεο, να τους αποθηκεύσουν στο διακομιστή του Overstream και στη συνέχεια να στείλουν το link με τους υπότιτλους σε φίλους, ή και να το ενσωματώσουν σε μια ιστοσελίδα.
Είναι μια δωρεάν υπηρεσία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2006 και στόχο έχει να ενθαρρύνει τους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους, να σχολιάζουν και να παρέχουν ανατροφοδότηση.
http://www.overstream.net/ (Checked Πολιτόπουλος Νικόλαος)

Livestream.png
Livestream.png

Πρόκειται για μια πλατφόρμα μετάδοσης βίντεο, που επιτρέπει τους χρήστες να βλέπουν και να εκπέμπουν βίντεο μέσω μιας κάμερας και ενός υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το livestream παρέχει υπηρεσίες σε τρία είδη χρηστών. Δωρεάν, Βασική (42$/μήνα) και Προνομιακή (333$/μήνα). Σε όλους τους πελάτες επιτρέπει το streaming χωρίς διαφημίσεις, απεριόριστους αποδέκτες και απεριόριστα ενημερωτικά emails.Από τη βασική έκδοση και πάνω, παρέχεται προβολή στατιστικών στοιχείων από το google analytics ενώ η προνομιακή παρέχει τη δυνατότητα μετάδοσης σε οποιοδήποτε site και τηλεφωνική υποστήριξη 24/7. Επιπλέον είναι δυνατή η μετάδοση χωρίς τη χρήση Η/Υ. Απαιτείται μόνο μια κάμερα και η συσκευή του livestream,η οποία στέλνει την εικόνα και τον ήχο μέσω του ενσωματωμένου wi-fi ή σύνδεσης 3G. Το κόστος της συσκευής είναι 500$.Η ποιότητα της παραγόμενης εικόνας είναι HD.

http://new.livestream.com/


filelab_logo.jpgfilelab_video editor _ logo.png

FileLab Video Editor

Το FileLab Video Editor είναι ένας online εργαλείο για επεξεργασία ή δημιουργία βίντεο. Με το εργαλείο αυτό ο χρήστης μπορεί να:
  • επεξεργαστεί το βίντεο. Στην επεξεργασία μπορεί να γίνει περικοπή, αποκοπή, περιστροφή και μίξη βίντεο. Επίσης είναι δυνατή η προσθήκη ενός από τα πολλά εφέ που είναι διαθέσιμα όπως old movie, tv simulation, και pencil sketch. Η προσθήκη κινούμενου κειμένου και μουσικής είναι επίσης δυνατές λειτουργίες για τη δημιουργία πλούσιου περιεχομένου και ενδιαφέροντων βίντεο.
  • να προσθέσει αλλαγές. Οι αλλαγές μπορεί να είναι πολλές. Υπάρχουν πάνω από πενήντα διαθέσιμες αλλαγές για να εμπλουτίσουν τις σκηνές των βίντεο.
  • να προσθέσει στώματα επεξεργασίας (overlays). Με τα overlays μπορεί ο χρήστης να αλλάξει τεχνικά χαρακτηριστικά των βίντεο του και να δει απευθείας το αποτέλεσμα στον φυλλομετρητή.
  • εξάγει το τελικό βίντεο σε πληθώρα εφαρμογών. Όλες οι δημοφιλείς μορφές είναι διαθέσιμες όπως HD. Μπορεί επίσης να γίνει απλά ένα ανέβασμα βίντεο και να γίνει η μεττροπή του σε δημοφιλείς μορφές για φορητές συσκευές όπως Android, iPhone και iPad.

https://www.filelab.com/video-editor
(Προστέθηκε από Καπραβέλο Στάθη 10/04/2015)


Touchcast logo.png

Το TouchCast είναι ένα εργαλείο δημιουργίας διαδραστικών βίντεο, τα οποία ενσωματώνουν ορισμένα χαρακτηριστικά του διαδικτύου, όπως π.χ. οι υπερσυνδέσεις, τα αναδυόμενα μηνύματα, κ.α., καθώς και λειτουργικότητες οθονών αφής. Το εργαλείο ξεκίνησε ως εφαρμογή για κινητές συσκευές iPad, διαθέσιμη μέσω του App Store και σήμερα κυκλοφορεί beta έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές με λειτουργικό Windows 7 & 8. Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να κυκλοφορήσει και για υπολογιστές Mac. Προς το παρόν η έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές διανέμεται δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του, με μία απλή καταχώρηση του e-mail του χρήστη. Το TouchCast ενσωματώνει και παρέχει στον δημιουργό κάποια vApps (video applications), τα οποία αποτελούνται από γραφικά στοιχεία που ενσωματώνονται στο βίντεο και παρέχουν πρόσβαση σε χάρτες, συλλογές φωτογραφιών, γνωστά κοινωνικά μέσα δικτύωσης και άλλες πηγές του διαδικτύου. Το εργαλείο παρέχει επίσης στον χρήστη την δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού καναλιού για την συλλογή και δημοσίευση των δικών του βίντεο. Επίσης προσφέρει και έκδοση επί πληρωμή για προσωπική χρήση για ολόκληρη την εταιρεία ή το σχολείο σας.

http://www.touchcast.com/

(Προστέθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 12/4/2016 από Μάσα)vlc2.jpeg


Το VLC είναι ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων και multimedia framework που αναπτύσσεται και συντηρείται από το εγχείρημα VideoLAN (VideoLAN project). Το VLC είναι ένα φορητό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, κωδικοποιητής, και streamer υποστηρίζοντας πολλά codec ήχου και βίντεο καθώς και DVDs, VCDs, και διάφορα πρωτόκολλα streaming. Είναι ικανό να κάνει stream πάνω από δίκτυα, καθώς και να επανακωδικοποιεί αρχεία πολυμέσων και να τα αποθηκεύει σε διάφορες μορφές. Τα αρχικά VLC σήμαιναν VideoLAN Client, αλλά επειδή το VLC δεν είναι πια ένας απλός πελάτης, το αρκτικόλεξο δεν είναι πλέον αντιπροσωπευτικό αλλά ένα απλό όνομα. Το VLC διαθέτει εκδόσεις για πολλές πλατφόρμες, με εκδόσεις για τα Microsoft Windows, το Mac OS X, το GNU/Linux, το BeOS, το MorphOS, το BSD, το Solaris, το iOS και το eComStation. Η προεπιλεγμένη διανομή του VLC περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ελεύθερες βιβλιοθήκες κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη για εύρεση κατάλληλων ιδιόκτητων πρόσθετων. Πολλά από τα codec του VLC προέρχονται από τη βιβλιοθήκη του προγράμματος FFmpeg, κυρίως όμως χρησιμοποιεί τους δικούς του πολυπλέκτες και αποπολυπλέκτες. Ακόμη διακρίθηκε ως το πρώτο λογισμικό αναπαραγωγής που υποστηρίζει αναπαραγωγή κρυπτογραφημένων DVDs σε Linux χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη αποκρυπτογράφησης DVD libdvdcss.


VLC media player

(Προστέθηκε από Μαρία Στέκα στις 30/03/2016)


Video Annotation Tools

videoAnt.png
Το VideoAnt αποτελεί μία web based συνεργατική πλατφόρμα σχολιασμού video για κινητές και desktop συσκευές. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εισαχθούν στο σύστημα με το λογαριασμό που διαθέτουν στο google+, στο facebook, στο twitter ή να δημιουργήσουν δικό τους λογαριασμό στο VideoAnt. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν τίποτα από τα προηγούμενα, εισάγονται στο σύστημα απλά ως επισκέπτες (guest). Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάσουν δικά τους video ή video του youtube εισάγοντας απλά το url. Επιπλέον, μπορούν να μοιραστούν τα video με άλλους χρήστες και να καθορίσουν ποιοι χρήστες έχουν δικαίωμα σχολιασμού ή να είναι απλά θεατές. Τέλος, το σχολιασμένο βίντεο μπορεί να ενσωματωθεί στη προσωπική ιστοσελίδα του χρήστη, σε συστήματα διαχείρισης μάθησης (LMS) και οπουδήποτε αλλού υποστηρίζεται η HTML. (Καταχωρήθηκε από Ψαρά Ελένη)
http://ant.umn.edu/
(Ελέγχθηκε από Μαρία Στέκα στις 28/03/2016 )tubecrop.gif
To TubeChop προσφέρει ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας που σας επιτρέπει να κόψετε εύκολα οποιοδήποτε μέρος ενός βίντεο και να το κοινοποιήσετε στο διαδίκτυο. Απλά πρέπει να καθορίσετε το χρονικό πλαίσιο που θέλετε να κόψετε είτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ελέγχου χρόνου ή το διαθέσιμο ρυθμιστικό εργαλείο. Το εργαλείο σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια για να τα ενσωματώσετε στο βίντεο.

https://www.tubechop.com/

(Προστέθηκε από Λέσκα Βαλσάμω 04/2016)