MyHistroLogo.jpg

Geo-located interactive timeline with a social twist.

Το myHistro είναι μία εφαρμογή για οπτικοποίηση ιστοριών. Προσφέρει ένα συνδυασμό χαρτών, timelines, φωτογραφιών, βίντεο και blogging. Ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί ή να συνδεθεί μέσω facebook, geni, foursquareκαι LinkedIn. Μία ιστορία αποτελείται από events τα οποία αποτελούνται από το κείμενο, τον τίτλο, την ημερομηνία, την τοποθεσία, τα βίντεο ή τις εικόνες και μπορούν να επεξεργαστούν από πολλούς συγγραφείς οι οποίοι ορίζονται από αυτόν που το δημιουργεί. Σε κάθε ιστορία μπορούν να οριστούν tags και μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα blog ή σε μία ιστοσελίδα.

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στην ιστορία είτε βλέποντας μία σειρά από διαφάνειες πατώντας το play είτε manually σαν ένα βιβλίο είτε σαν μια χρονολογική σειρά γεγονότων. Στη σελίδα του μπορεί να δει κανείς πολλά παραδείγματα στα οποία αναπαριστώνται ιστορικά γεγονότα.

http://www.myhistro.com/ (Ελέγχθηκε στις 09/04 από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)
(Ελέγχθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 4/2016)storybird.png
Το Storybird είναι μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ιστορίες για εικονογραφημένα βιβλία μόνοι ή συνεργατικά με φίλους, οικογένεια, χρησιμοποιώντας εικόνες από διάφορους καλλιτέχνες. Ο χρήστης φτιάχνει ένα λογαριασμό, ψάχνει ανάμεσα στους καλλιτέχνες ποιος του αρέσει, διαλέγει τις εικόνες που θέλει και ξεκινάει να γράψει μια ιστορία και να τη μοιραστεί με άλλους.
Τις ιστορίες μπορούμε να τις διαβάσουμε όπως τα βιβλία, να παίξουμε όπως με τα παιχνίδια και να τις στείλουμε σαν ευχαριστήριες κάρτες.
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τρεις κατηγορίες χρηστών: Α) τους γονείς, οι οποίοι μπορούν να φτιάξουν ιστορίες και παραμύθια για τα παιδιά τους, Β) τους δασκάλους, οι οποίοι μπορούν να δημιουργούν ολόκληρες βιβλιοθήκες για τους μαθητές τους, μπορούν να δημιουργούν δωρεάν λογαριασμούς για την κάθε τάξη και για τον κάθε μαθητή ατομικά και να δίνουν εργασίες στους μαθητές και Γ) τους συγγραφείς, που θέλουν να δείξουν και να μοιραστούν τη δουλειά τους. Ο βασικός λογαριασμός είναι δωρεάν, αλλά οι επιπλέον επιλογές λογαριασμών για καθηγητές τους δίνουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται καλύτερα τις εργασίες των μαθητών, να τις βαθμολογούν και να τους δίνουν εικονικά αυτοκόλλητα για την προσπάθεια.
http://storybird.com/(Ελέγχθηκε από Ελένη Ψαρά)ZooBurst.jpg

To ZooBurst είναι ένα εργαλείο digital storytelling για τη δημιουργία 3D pop-up βιβλίων.
Τα ZooBurst βιβλία “ζουν” online και μπορείτε να τα διαβάσετε χρησιμοποιώντας μόνο έναν web browser με Adobe Flash plug-in. Οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών μπορούν να καθορίσουν χαρακτήρες και σκηνικά δημιουργώντας ένα 3D περιβάλλον το οποίο μπορεί να παραμετροποιηθεί κάνοντας upload δικά τους αντικείμενα είτε χρησιμοποιώντας ήδη έτοιμα από μια ενσωματωμένη βάση με περισσότερες από 10,000 δωρεάν εικόνες και υλικά.
Από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν τα βιβλία μπορεί να τα δει κανείς από διαφορετικές οπτικές γωνίες στο 3D χώρο, κάνοντας απλώς rotate γύρω από το βιβλίο. Τα αντικείμενα του βιβλίου μπορεί να είναι επιλέξιμα με ένα απλό κλικ επιτρέποντας στο χρήστη να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον κάθε χαρακτήρα ή αντικείμενο της ιστορίας που επιλέγει. Τέλος, οι συγγραφείς ενός ZooBurst βιβλίου μπορούν να ηχογραφήσουν και τη δική τους φωνή ενσωματώνοντας την στους χαρακτήρες της ιστορίας.
Ένα ZooBurst βιβλίο μπορεί να είναι προσβάσιμο στους χρήστες με διάφορους τρόπους. Είτε με κάποιο υπερσύνδεσμο (hyperlink), είτε ενσωματώνοντας τα βιβλία σε κάποιο website ή blog επιτρέποντας στου συγγραφείς των βιβλίων αυτών, να παρουσιάσουν ένα επιπλέον πλαίσιο περιεχομένου στις ιστορίες τους. Τέλος, σε κάθε ιστορία μπορεί να ενσωματωθεί και ένα forum συζήτησης για κάθε βιβλίο ώστε να υπάρχει ένα εικονικός χώρος αλληλεπίδρασης μεταξύ των «αναγνωστών» του βιβλίου.

http://www.zooburst.com (Ελέγχθηκε και Τροποποιήθηκε - διόρθωση Logo - στις 09/04 και 24/04/14 από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)

tikatok.jpg

Το Tikatok είναι μια κοινότητα για παιδιά που θέλουν να γράψουν, να διακοσμήσουν και να δημοσιεύσουν ένα πραγματικό βιβλίο. Τα βήματα είναι απλά· αρχικά τα παιδιά γράφουν την ιστορία τους, στη συνέχεια προσθέτουν εικόνες και ήχο (προαιρετικά), και τέλος οι γονείς ή οι δάσκαλοι μπορούν να παραγγείλουν από την εταιρεία που το διαχειρίζεται όσα αντίγραφα του βιβλίου επιθυμούν ή απλά να βλέπουν το βιβλίο onlineΤα παιδιά μπορούν να γράψουν μια δική τους ιστορία εξ' ολοκλήρου, ή να επεξεργαστούν τα διαθέσιμα templates. Το Tikatok προσφέρει ακόμα μια σειρά από δωρεάν εργαλεία για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τα μέσα στην τάξη ενθαρρύνουν τους μαθητές να διαβάζουν και να γράφουν ιστορίες και εκμεταλλεύονται αυτό το νέο δημιουργικό τρόπο online εκπαίδευσης.
http://www.tikatok.com/ (Ελέγχθηκε στις 13/04/14 από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)
StoryJumperLogo.jpg

Το StoryJumper είναι ένα δωρεάν Web 2.0 εργαλείο που επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει ιστορίες. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα δημοσίευσης του βιβλίου, αλλά και παραγγελία της τυπωμένης έκδοσής του, με κάποιο μικρό κόστος. Προσφέρει έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο στους μαθητές να γράφουν τα βιβλία τους. Αν δεν θέλετε να ξεκινήσουν από την αρχή την ιστορία οι μαθητές, δίνει έτοιμα κάποια templates (story starters) και γραφικά για τη διακόσμηση του βιβλίου. Οι δάσκαλοι μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό της τάξης τους, δίνοντας ένα μοναδικό id πρόσβασης σε κάθε μαθητή. Το StoryJumper παρέχει βήμα-βήμα βοήθεια, με ένα worksheet, για την πλοήγηση στο site και πώς να φτιάξουν οι μαθητές το βιβλίο τους.

Το StoryJumper προσφέρει οδηγό δημιουργικής γραφής σε 7 βήματα και ειδική έκδοση για δασκάλους. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα ακόμα να γράψουμε κείμενο στα ελληνικά.Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Read more: http://www.crunchbase.com/company/storyjumper#ixzz2PcAYBG3G
Follow us: @crunchbase on Twitter | crunchbase on Facebook

http://www.storyjumper.com/ (Ελέγχθηκε και Τροποποιήθηκε στις 07/04 και 24/04/14 από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)


images.jpg
To Story Maker είναι ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργίας μίας ψηφιακής ιστορίας σε γραφικό περιβάλλον παρόμοιο με αυτό ενός βιβλίου, κατάλληλο για συγγραφείς που απευθύνονται σε μικρότερες ηλικίες. Η εφαρμογή αυτή, η οποία είναι πολύ απλή στη χρήση της, τους επιτρέπει να δημιουργήσουν μία ιστορία χρησιμοποιώντας το χαρακτήρα της επιλογής τους, τα σκηνικά και αντικείμενα που επιθυμούν. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της να ενσωματώσουν αλληλεπίδραση μεταξύ των χαρακτήρων και των αντικειμένων, να γράψουν κείμενο, να αποθηκεύσουν, και να εκτυπώσουν την ιστορία που δημιούργησαν. Σημαντικό στοιχείο είναι η ύπαρξη διαδραστικής βοήθειας με συμβουλές κατά τη συγγραφή της ιστορίας από το μικρό agent που τους ακολουθεί καθ'όλη τη διάρκεια της συγγραφής.
(checked at 06/04/2014 by Victoria Chon)
http://www.carnegielibrary.org/kids/storymaker/embed.cfm
goanimate.jpg

To "GoAnimate" είναι ένα εργαλείο επί πληρωμή το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργήσουν τις δικές τους σχεδιοκινήσεις και να παράξουν τη δική τους ιστορία. Μπορούν να φτιάξουν τους δικούς τους χαρακτήρες, να "σκηνοθετήσουν" τα δικά τους καρτούν και να παρακολουθούν τις δημιουργίες των συμμαθητών τους.

Μπορούν να προσαρμόσουν τις δημιουργίες τους μέσα από πληθώρα εργαλείων, έτοιμων προτύπων και άλλων χαρακτηριστικών.

Το εξειδικευμένο για την εκπαίδευση "GoAnimate for Schools" δε διατίθεται δωρεάν επίσης.

(added at 07/04/2014 by Victoria Chon)

http://goanimate.com/ (η κλασσική έκδοση)
http://goanimate4schools.com/public_index (έκδοση για σχολεία)

(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από Ηλία Κούσλη στις 11/04/2016)


ZimmerTwinsLogo.jpg

Το Zimmer Twins είναι ένα site αφιερωμένο στα παιδιά και στη δημιουργική αφήγηση . Η αφετηρία έναρξης του site είναι το 2005, ημερομηνία στην οποία η ιστοσελίδα Zimmer Twins κάλεσε τα παιδιά να δημιουργήσουν και να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες κινουμένων σχεδίων .Το Zimmer Twins είναι το πνευματικό τέκνο του Jason Krogh. Ο Jason συνεργάστηκε με τον creative director Aaron Leighton , ο οποίος ανέπτυξε τους χαρακτήρες και καθόρισε το οπτικό στυλ του όλου εγχειρήματος.

Το Zimmer Twins είναι ένα online εργαλείο που αφήνει τα παιδιά να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να εξασκήσουν της ικανότητές τους στην αφήγηση.Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους καινοτόμες ταινίες, τα δικά τους σίριαλ, διαφημίσεις και μουσικά βίντεο. Από το 2005 πάνω από ένα εκατομμύριο Zimmer Twins ταινίες έχουν δημιουργηθεί από παιδιά σε όλο τον κόσμο .

http://www.zimmertwins.com/ (Προστέθηκε στις 25/04/14 από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)
ελέγχθηκε από Ζαφάρα Γιώργο 14/4/2016


 λήψης (3).jpg

Το Goonight stories είναι μια On line εφαρμογή για τις ιστορίες "καληνύχτας" στα παιδιά. ¨Ένα παιδί έχει τη δυνατότητα να ακούσει μια ιστορία, να παρατηρήσει μια ιστορία, να αποφασίσει για το τέλος μιας ιστορίας Επίσης μπορεί να συμπληρώσει μια ιστορία, να τη στείλει σε φίλους. Τέλος μπορεί να αποφασίσει για τη συνέχεια της ιστορίας.

http://www.goodnightstories.com/ (Προστέθηκε από Γιούλη Θεοχάρη)

medium-horizontal-dark.png

Είναι εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία και διαμοιρασμό ιστοριών βασισμένων σε χάρτες. Οι μαθητές θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν σε αναπαράσταση κάποιων ιστορικών γεγονότων, σε οργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών ή και σε κάποιο προσωπικό ιστορικό περιγραφής και διαμόρφωσης χρονικού. Προσφέρει ,επίσης , τη δυνατότητα δωρεάν ενσωμάτωσης της ιστορίας σε κάποια προσωπική ιστοσελίδα.

http://maptal.es/

(Προστέθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)


KidWorks.png
Το Kid Works είναι ένα εργαλείο δημιουργικότητας με πολυμεσικά στοιχεία και συνδυάζει έναν επεξεργαστή λέξεων με ένα πρόγραμμα ζωγραφικής. Παρέχει την δυνατότητα δημιουργίας βιβλίων και ιστοριών με ευχάριστο τρόπο. Οι χρήστες μπορούν να ακούσουν τις ιστορίες που φτιάξανε από τον υπολογιστή ηχογραφώντας ακόμα και την ίδια τους την φωνή. Οι ολοκληρωμένες ιστορίες που δημιουργούν μπορούν να εκτυπωθούν καθώς και να αποσταλούν σε άλλους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.knowledgeadventure.com/school/jumpstart/KidWorksDeluxe.aspx

(Προστέθηκε 05/04/2015, Αβραμίδου Μαργαρίτα)


Capture.PNG

Η πλατφόρμα Scribble Press προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης μέσω ιστοριών. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα δημιουργίας και διαμοιρασμού των ιστοριών τους μέσω της πλατφόρμας, η οποία είναι προσβάσιμη είτε ως διαδικτυακή εφαρμογή, είτε ως εφαρμογή για φορητές συσκευές iPad. Η πλατφόρμα προσφέρει μία δωρεάν συλλογή εικονιδίων που μπορούν να κοσμήσουν τις ιστορίες, καθώς επίσης και πολλές συλλογές που παρέχονται επί πληρωμή.

http://www.scribblepress.com/

(Προστέθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)
Medium.png


To Medium είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει την δυνατότητα έκδοσης και εναπόθεσης ιδεών και ιστοριών. Αρχικός της στόχος ήταν να προσφέρει μία εναλλακτική επιλογή από τις υπηρεσίες microblogging και τους περιοριστικούς τους 140 χαρακτήρες. Προσφέρει ένα άρτια σχεδιασμένο περιβάλλον με διάφορα εργαλεία διαθέσιμα για τη μορφοποίησή του. Έτσι, αν και έχει αρκετές ιδιότητες ενός blogging site δεν δίνει αυτή την αίσθηση. Επίσης το Medium έχει ήδη μια πολύ μεγάλη κοίνοτητα και ο τρόπος που έιναι υλοποιημένο δίνει την ευκαιρία για μεγαλύτερη εξάπλωση μιας ιστορίας. Η πλάτφόρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν.

https://medium.com/


LittleBirdTales.jpg

Το LittleBirdTales είναι ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε για να αναπτύξει την δημιουργικότητα και την φαντασία των παιδιών, μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών ιστοριών. Οι ιστορίες αυτές μπορούν να περιέχουν κείμενο, ήχο, ηχογράφηση φωνής, εισαγωγή έτοιμων εικόνων ή ζωγραφιάς του παιδιού και στην συνέχεια μπορούν εύκολα να δημοσιευτούν στον πίνακα του καθηγητή ή στην σελίδα του LittleBirdTales, καθώς και να διαμοιραστούν μέσω email. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν έτοιμα μαθήματα που είναι δημοσιευμένα στην σελίδα του LittleBirdTales, που παρέχουν ηχητικές οδηγίες για το μάθημα, αναγνώριση φωνής και απάντηση, πληκτρολόγησης κειμένου και εικονικής απεικόνισης ζωγραφίζοντας. Έτσι τα παιδιά μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους και με τον εκπαιδευτικό στην δημιουργία και διεξαγωγή του μαθήματος. Η εγγραφή και η χρήση του εργαλείου είναι δωρεάν με απλή εγγραφή στην σελίδα, για εκπαιδευτικούς, μαθητές, σχολεία αλλά και οικογένειες. Παρέχεται, όμως και premiumλογαριασμός με επιπλέον δυνατότητες, επί πληρωμή, για όλες τις προαναφερθείσες κατηγορίες. Εκτός από την onlineδημιουργία, το εργαλείο υπάρχει και σε εφαρμογή για IOS Smartphone.

https://littlebirdtales.com/

(Προστέθηκε από Μάμμου Σταυρούλα, 05/2016)