Flipgrid.png
Το Flipgrid είναι μια διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα, η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό να προωθεί την έναρξη συζητήσεων και αναστοχασμού ανάμεσα στους μαθητές της τάξης σχετικά με ένα αντικείμενο. Στο Flipgrid, ο εκπαιδευτικός ποστάρει ένα θέμα, μια εικόνα ή βίντεο, σε ένα σύνδεσμο και οι μαθητές καλούνται να παραθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με αυτό μέσω ενός σύντομου βίντεο διάρκειας έως 90 δευτερολέπτων. Οι μαθητές δύνανται επίσης να σχολιάσουν και να αναστοχαστούν πάνω σε βιντεο-απαντήσεις συμμαθητών τους, δημιουργώντας έτσι ένα έναυσμα για γόνιμη συζήτηση γύρω από το θέμα.
Πώς λειτουργεί
Η λειτουργία του Flipgrid είναι ιδιαίτερα απλή. Ο εκπαιδευτικός εισέρχεται μέσω του συνδέσμου στην web έκδοση της εφαρμογής, φτιάχνει λογαριασμό χρήστη και επιλέγει να δημιουργήσει μια νέα τάξη/κοινότητα/τμήμα μέσω της επιλογής «Create new Grid». Μπορεί να ονομάσει την τάξη του, να ορίσει κωδικό εισόδου για τους συμμετέχοντες καθώς και τις ρυθμίσεις απορρήτου των βίντεο που θα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα της τάξης από τους μαθητές.
Δείτε εδώ την κοινότητα στο twitter καθώς και ένα βίντεο εκμάθησης της εφαρμογής:


(Προστέθηκε από Χαριδήμου Δήμο - 3/4/2018)

vero-app-kufD-U501093412979yAH-624x385@RC.png

Το Vero υφίσταται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αλλά τώρα είναι το νέο κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο.
Η εφαρμογή έχει σχεδόν ένα εκατομμύριο χρήστες, έχοντας προσθέσει περίπου 500.000 το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ξεκίνησε το 2015, από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία τον Ayman Hariri. Ο ίδιος δήλωσε πως ξεκίνησε την εφαρμογή λόγω προσωπικής απογοήτευσης με τα υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα.

Το πλεονέκτημα είναι ότι η πλατφόρμα δεν έχει διαφημίσεις και δεν θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών για να πουλήσει σε μελλοντικούς διαφημιζόμενους.
Η εφαρμογή προσπαθεί να είναι Instagram, Facebook, Twitter και Spotify μαζί. Στα News Feed, θα δείτε τις αναρτήσεις σας καθώς και τις αναρτήσεις των ατόμων με τα οποία συνδέεστε ή ακολουθείτε. Οι αναρτήσεις μπορούν να είναι φωτογραφίες ή κείμενα και διευθύνσεις URL, καθώς και προτάσεις για μουσική και τηλεοπτικές εκπομπές.
Η διαφορά για το Vero είναι ότι ότι δεν χειρίζεται τις αναρτήσεις των χρηστών του. Τα μηνύματα ταξινομούνται χρονολογικά, αντί μέσω αλγορίθμων. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ανθρώπους που απογοητεύονται από τις αλλαγές αλγορίθμων του Instagram. Αυτός, μάλιστα. μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η εφαρμογή γνωρίζει τόσο μεγάλη δημοτικότητα.

Επιπρόσθετα μπορεί ο χρήστης να χωρίσει τους φίλους ή followers σε closefriends, friendsή ή απλά followers κατά την αποδοχή της πρότασης φιλίας. Μ’ αυτό τον τρόπο κάθε φορά που ανεβάζει οτιδήποτε επιλέγει ποιος μπορεί να το δει κι έτσι να κινείσαι όπως και στην πραγματική σου ζωή.
Προς το παρών είναι ακόμα δωρεάν στο κατέβασμα και είναι συμβατό με androidκαι IOS.

Προστέθηκε από Κοντοπούλου Ευστρατία 05/2018)
external image logo-white-large.png
Κοινωνικό δίκτυο για γειτονιές (social networking service for neighborhoods). Ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο του 2011 ενώ η υπηρεσία άρχισε να διατίθεται και στην Ολλανδία από το Φεβρουάριο του 2016. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους χρήστες της να συνδεθούν με άτομα που ζουν είτε στη δική τους γειτονιά είτε σε κοντινές.
Στην υπηρεσία μπορεί να συμμετέχει κανείς μόνο με πρόσκληση. Πριν από την εγγραφή ενός λογαριασμού οι χρήστες δίνουν το πραγματικό τους όνομα και επιβεβαιώνουν τη διεύθυνση του σπιτιού του. Γίνεται επαλήθευση των στοιχείων είτε με τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας είτε επιβεβαιώνοντας τον ταχυδρομικό κώδικα είτε τηλεφωνώντας στον υποψήφιο χρήστη. Αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός παρουσιάζεται στο χρήστη η γειτονία του και στη συνέχεια επιλέγει εάν θέλει να συμμετέχει στο συγκεκριμένο δίκτυο.
Η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν.

https://nextdoor.com/

Προστέθηκε από Γκογκαλάτζε Αλέξανδρο (3/5/2016)
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε από τη Σερέτη Μάρθα στις 3/4/2017)
(Ελέγχθηκε και λειτουργεί από τον Πατήλα Νίκο στις 27/3/2018)

.jpg
Τo Instagram είναι ένας διασκεδαστικός και ιδιόμορφος τρόπος να μοιραστείς τη ζωή σου με φίλους μέσα από μία σειρά φωτογραφιών. Τράβηξε μία φωτογραφία με το κινητό σου, επέλεξε το φίλτρο που σου αρέσει και μεταμόρφωσέ τη σε μία ανάμνηση που θα μείνει για πάντα. Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς social media εφαρμογές φορητών συσκευών που επιτρέπει να απαθανατίζετε οτιδήποτε επιθυμείτε και αμέσως να ανεβάζετε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.
Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Επιπλέον, με το Instagram μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας «περνώντας» επάνω τους ένα από φίλτρα-εφέ και προαιρετικά να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας για να εστιάσετε, «θολώνοντας» την υπόλοιπη. Σας δίνει τη δυνατότητα να πατήσετε «Μου αρέσει» ή και να σχολιάσετε τις φωτογραφίες, όπως ακριβώς και στο facebook.

Σε μια τολμηρή κίνηση για να ενθαρρύνει τους χρήστες του να δημιουργούν και να μοιράζονται περισσότερο περιεχόμενο στην πλατφόρμα, Instagram ανακοίνωσε Instagram ιστορίες, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.


 • Υποστηρίζεται από iPhone, Android και Windows Phone
 • Είναι δωρεάν!
http://instagram.com
(Ενημερώθηκε και ελέγχθηκε από Χρυσίνα Δέσποινα 2/4/2017)
Ενημερώθηκε10/4/2016 από Στουγγιώτη Παναγιώτα

external image MERLOT-LOGO.png
Το Merlot είναι μία ελεύθερη και ανοικτή διαδικτυακή κοινότητα πηγών, η οποία προορίζεται κυρίως σε σχολές, ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο. Τα μέλη του μπορούν να διαμοιραστούν εκπαιδευτικό υλικό και μεθόδους παιδαγωγικής. Το Merlot βασίζεται στη δημιουργική συνεργατικότητα μεταξύ των ανεξάρτητων μελών του, των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων και εταιριών, καθώς και των συντακτικών επιτροπών. Επίσης, τα μέλη μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Merlot και από φορητές συσκευές με iOS ή Android, καθώς υπάρχουν διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές.
Επίσημη ιστοσελίδα

(Ενημερώθηκε στις 27/03/2018 από Τσίγγο Βασίλειο)
Ενημερώθηκε14/4/2016 από Ζαφάρα Γιώργο

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!
external image logo-stutalk_400x400.gif
To Stutalk είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε μαθητές. Η [[#|εγγραφή]] στο site είναι δωρεάν και μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ στο οποίο μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες και βίντεο, να δημιουργήσετε εκδηλώσεις και να γίνετε μέλη σε ομάδες συζήτησης που έχουν ενδιαφέροντα παρόμοια με τα δικά σας. Στους στόχους του Stutalk συγκαταλλέγονται η διασύνδεση και η επικοινωνία μεταξύ μαθητών από ολόκληρο τον κόσμο, η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες συνεργασίας με αντικείμενο τη μάθηση, την καθοδήγηση και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών. Αποτελεί ένα μέσο για να εκφραστούν οι απόψεις των μαθητών, διευκολύνει την πρόσβαση και την ενημέρωσή τους για ευκαιρίες καριέρας και υποτροφίες και τους παρέχει χρήσιμα εργαλεία που μπορεί να τους βοηθήσουν στη διαδικασία της μάθησης. Τέτοια εργαλεία είναι το Stutalk Notesharing, που ενδείκνυται για τη διεξαγωγή ομαδικών εργασιών, αφού επιτρέπει το διαμοιρασμό και την από κοινού μελέτη σημειώσεων, καθώς επίσης και το Stutalk Connect που είναι μια πλατφόρμα για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων για την άμεση ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των χρηστών της κοιινότητας. Επιπλέον, στο Stutalk διοργανώνονται τακτικά διαγωνισμοί πάνω σε διάφορα αντικείμενα, όπου μπορεί κανείς να συμμετέχει είτε ατομικά είτε ομαδικά σαν τάξη, και να παρουσιάσει τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο του. Οι νικητές των διαγωνισμών κερδίζουν διάφορα έπαθλα. Φυσικά παρέχει και μια μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών παιχνιδιών για τον ελεύθερο χρόνο.

http://www.stutalk.com/

Ενημερώθηκε14/4/2016 από Ζαφάρα Γιώργο
(Ελέγχθηκε 29/4/2018 από Γεώργιο Λιάκο - Δεν λειτουργεί)
Screen_Shot_2012-04-05_at_6.51.56_PM.png
Screen_Shot_2012-04-05_at_6.51.56_PM.png

Screen_Shot_2012-04-05_at_6.51.56_PM.png

Screen_Shot_2012-04-05_at_6.51.56_PM.png

Screen_Shot_2012-04-05_at_6.51.56_PM.png

Screen_Shot_2012-04-05_at_6.51.56_PM.png

To Orkut είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία αναπτύχθηκε από την Google. Το Orkut είναι συνδεδεμένο με το Gmail λογαριασμό του κάθε χρήστη και το Google talk. Μια από τις δυνατότητες του Orkut είναι η εμφάνιση του τρόπου με τον οποίο το κάθε μέλος έχει συνδεθεί μαζί μας μας μέσω του δικτύου των φίλων. Η δημιουργία λογαριασμού πραγματοποιείται πολύ εύκολα με την εισαγωγή του Gmail λογαριασμού. Μερικές από τις δυνατότητες του Orkut είναι:
 • Ενσωμάτωση Gmail, Gmaps, Google αναζήτηση
 • Notifications
 • Έυκολο και γρήγορο ανέβασμα φωτογραφιών (drag & drop)
 • Τροποποίηση χρωμάτων και φόντου
 • Εύρεση φίλων (με ή χωρίς λογαριασμό ortkut)
 • Video chat
 • Οrkut promote-δυνατότητα προώθησης ενός video ή link σε πολλαπλές ομάδες χρηστών (μετρικές για τον αριθμό ατόμων που είδαν το link)
www.**orkut**.com/
Ενημερώθηκε14/4/2016 από Ζαφάρα Γιώργο
Ελέγχθηκε 30/04/2018 από Τάσο Πεταλωτή

external image touch-icon-72-cf2d6cd44afc49e9889ad54e33e69f31.png
FOURSQUARE

To Foursquare είναι μια web εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν την τοποθεσία τους, έτσι ώστε να μπορούν να την δούν οι φίλοι με τους οποίους είναι συνδεδεμένοι. H ιστοσελίδα λειτουργεί βέλτιστα και από φορητές συσκευές καθώς για αυτές κυρίως απευθύνεται. Οι χρήστες κάνουν "check in" σε κάποια μέρος ή τοπική επιχείρηση, διαλέγοντάς το από μια λίστα που ανανεώνεται αυτόματα όταν ο χρήστης μετακινείται. Ο εντοπισμός της τοποθεσίας του χρήστη πραγματοποιείται από το GPS της φορητής συσκευής. Το foursquare βασίζεται στην ιδέα οτι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν την φορητή συσκευή τους για να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί για τα παρακάτω λειτουργικά συστήματα: iOS, Android, Blackberry, WebOS, Symbian, Series 40 και Meego, και Windows Phone. Επίσης, υπάρχει [[#|σύνδεση]] της εφαρμογής με Twitter και Facebook επιτρέποντας τους χρήστες να κάνουν login στο foursquare με τον λογαρισμό που έχουν στο facebook και να δημοσιεύουν την τοποθεσία τους στο Facebook ή Twitter μέσω του foursquare. Οι χρήστες που κάνουν "check in" επιβραβεύεται με πόντους και όταν κάποιος χρήστης κάνει "check in" περισσότερες φορές από τους άλλους επιβραβεύεται ως "Mayor". Κάθε φορά που κάνει "check in" κάποιος, μπορεί να επισυνάψει και κάποια φωτογραφία ή και να γράψει κάποιο σχόλιο, κάτι που συμβαίνει πιο συχνά σε check in που γίνονται σε εταιρείες, ώστε να γνωρίζουν οι υπόλοιποι χρήστες τα θετικά και αρνητικά της εταιρείας. Τέλος, αρκετές επιχειρήσεις ανακοινώνουν κατά καιρούς προσφορές και εκπτώσεις για χρήστες που κάνουν "check in" ότι βρίσκονται σ' αυτές.

https://foursquare.com

Ενημερώθηκε14/4/2016 από Ζαφάρα Γιώργο
(Ελέγχθηκε 29/4/2018 από Γεώργιο Λιάκο - Ενημερώθηκε το λογότυπο)

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!external image pixykids.jpg
Το PixyKids είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για γονείς και παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών. Μέσα από αυτό το κοινωνικό δίκτυο τα παιδιά μπορούν να συν-δημιουργούν ψηφιακό περιεχόμενο, να διασκεδάζουν με παιχνίδια και όχι μόνο, να αλληλεπιδρούν με τους γονείς τους αλλά και τους φίλους του και γενικότερα να διαχειρίζονται με ασφάλεια το ψηφιακό τους προφίλ.
Τα παιδιά θα είναι σε θέση να κάνουν ένα 3-D Avatar και το δικό τους τοίχο, να δημιουργούν έργα τέχνης και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες και τα δικά τους βίντεο. Θα είναι σε θέση να μοιραστούνε ό,τι με τα μέλη της οικογένειας, όπως γονείς, παππούδες και θείους και θείες, μαζί με άλλους φίλους στο Pixykidsπάρχουν εργαλεία για κουβέντα και βιντεοδιασκέψεις και πολλές άλλες δυνατότητες. Σε αντίθεση με το Facebook, το Pixykids συμμορφώνεται με το COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act), που εποπτεύει τους κανόνες για τους δικτυακούς τόπους που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13. Η οργάνωση COPPA απαιτεί από τις τοποθεσίες που θέλουν να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες των παιδιών να πάρει την επαληθεύσιμη γονική συγκατάθεση, η οποία μπορεί να συνεπάγεται τη λήψη υπογεγραμμένου εντύπου ή την αποδοχή και την επαλήθευση ενός αριθμού πιστωτικής κάρτας. Το Pixykids έχει επίσης μέτρα για την παρακολούθηση ακατάλληλων λέξεων και της κατάχρηση τους, υπάρχει επίσης ένα εργαλείο, ώστε τα παιδιά μπορούν να συμβουλεύονται για αυτούς που τα εκφοβίζουν και γι’αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες. Οι γονείς είναι εκείνοι που εγκρίνουν τους φίλους που ένα παιδί μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί τους στην ιστοσελίδα. Η ιδέα της πλατφόρμας είναι να θέσει τα παιδιά ελεύθερα μέσα στο περιβάλλον του PixyKidsκαι και να τα αφήσει να προσελκύσουν τους γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας, όταν θέλουν να μοιραστούν κάτι.

http://pixykids.com/

Ενημερώθηκε14/4/2016 από Ζαφάρα Γιώργο
(Ελέγχθηκε 29/4/2018 από Γεώργιο Λιάκο - Δεν λειτουργεί)
bebo.jpg
bebo.jpg

bebo.jpg

bebo.jpg

bebo.jpg

bebo.jpg

Το Bebo (ακρώνυμο της φράσης "Blog early, blog often") είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2005 και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Σε αντίθεση με άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στο Bebo, όταν δημιουργείται ένας λογαριασμός χρήστη, το προφίλ του είναι ιδιωτικό από προεπιλογή. Κάθε προφίλ πρέπει να περιλαμβάνει δυο συγκεκριμένα modules: μια ενότητα για σχόλια, όπου οι χρήστες μπορούν να αφήνουν τα μηνύματα τους και μια λίστα με τους φίλους του χρήστη. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν και επιπλέον modules. Ένα προφίλ μπορεί να περιλαμβάνει κουίζ με πολλαπλές επιλογές, δημοσκοπήσεις για τους φίλους ώστε να ψηφίζουν και να σχολιάσουν, καθώς και άλμπουμ φωτογραφιών που επιτρέπει στο χρήστη να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό εικόνων με μέγιστο όριο τις 96 ανά άλμπουμ. Επιπλέον, σε κάθε προφίλ μπορεί να προστεθεί ένας ειδικός χώρος που ονομάζεται Video Box, είτε για απευθείας ανέβασμα βίντεο από τον Η/Υ του χρήστη είτε για ποστάρισμα βίντεο από το Youtube και blog με τμήμα για σχόλια και λίστες με τα group στα οποία είναι μέλος ο χρήστης. Τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για αλλαγές στην αρχική σελίδα των φίλων τους καθώς και για αλλαγές σε άλλες υπηρεσίες που διαθέτουν όπως το Facebook, το Twitter και το Flickr, εφόσον όμως έχουν συνδέσει τα προφίλ αυτών των λογαριασμών με το Bebo. Τον Οκτωβρίο του 2007, το Bebo ξεκίνησε μια υπηρεσία, με την οποία επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κειμένου και να ενημερώνουν το προφίλ τους μέσω κινητού τηλεφώνου. Ως προς το επίπεδο προστασίας υπάρχουν τρεις ζώνες: η δημόσια, η ιδιωτική και η πλήρως ιδιωτική. Το Bebo αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή χώρο κοινωνικής δικτύωσης κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

http://www.bebo.com/

facebook_2015_logo_detail.png

Το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Συνδέει τους χρήστες με φίλους και άτομα, που δουλεύουν, σπουδάζουν και ζουν γύρω τους. Οι χρήστες χρησιμοποιούν το facebook για να διατηρούν επαφή με φίλους, να ανεβάζουν φωτογραφίες, να δημοσιεύουν συνδέσμους και βίντεο και να μαθαίνουν περισσότερα για τα άτομα που γνωρίζουν. Μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους, μέσω chat καθώς και μέσω video κλήσης, δηλαδή προσφέρει επικοινωνία και με σύγχρονο αλλά και με ασύγχρονο τρόπο. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίου, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών. Επίσης, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες στο Facebook και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημέρωση, ψυχαγωγία κλπ
Ο Mark Zuckerberg ίδρυσε το Facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League.Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους.Πολύ αργότερα το δικαίωμα συμμετοχής επεκτάθηκε για όλους τους σπουδαστές πανεπιστημίων, κατόπιν για τους μαθητές σχολείων και τέλος για κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.

Το Facebook σήμερα έχει πάνω από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, κατατάσσοντάς το έτσι στη λίστα ταξινόμησης του Alexa ως ένα από τα δημοφιλέστερα web sites του πλανήτη (2ο μετά το Google).http://www.facebook.com/

(Ελέγχθηκε από Κωστόπουλο Γιώργο 4/2016)


Myspacelogo.jpg

Το Myspace είναι ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η οποία δημιουργήθηκε το 2003. Τον Απρίλιο του 2008, το Myspace ξεπεράστηκε από το Facebook όσον αφορά τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών από όλο τον κόσμο, και τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών στις Η.Π.Ατον Μάιο του 2009. Από τότε , ο αριθμός των χρηστών του MySpace έχει μειωθεί σταθερά, παρά τις πολλές επανασχεδιάσεις. Το Δεκέμβριο του 2011, το Myspace κατετάγη 138ο σε επισκεψιμότητα. Τον Ιούνιο του 2009, το Myspace απασχολούσε περίπου 1.600 εργαζόμενους. Από τότε στην εταιρεία υπήρξαν αρκετοί γύροι απολύσεων και τον Ιούνιο του 2011, το Myspace είχε μειώσει το προσωπικό του σε περίπου 200 εργαζόμενους. Οι νέοι ιδιοκτήτες (Tim και Chris Vanderhook, Justin Timberlake) επικεντρώνονται αποκλειστικά στη μετατροπή του Myspace σε μουσικό και ψυχαγωγικό δίκτυο, προτιμώντας να συνεργαστούν με τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter) αντί να προσπαθήσουν να τα ανταγωνιστούν. Στις 13 Ιανουαρίου 2013 άρχισε σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα έκδοση του site η οποία στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε και προσφέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως τον νέο αλλά και δυνατότητα δημιουργίας ραδιοφωνικού σταθμού με streaming. Πλέον τον Ιούνιο του 2013 απαριθμεί 50 εκ. χρήστες. Κάπως έτσι φαίνεται ότι το Myspace ξανακερδίζει σταδιακά το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των απανταχού μουσικόφιλων, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μουσική βιβλιοθήκη του περιλαμβάνει περισσότερα από 42 εκατ. κομμάτια, κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Spotify ή του Rhapsody.
http://www.myspace.com/
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από Γούτα Στυλιανό)

Spring_logo.png
Το Spring.me (πρόσφατα γνωστό ως Formspring) είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για γνωριμίες και συζητήσεις. Ξεκίνησε σε μορφή betaτον Ιούλιο του 2013 και ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η ομάδα ανάπτυξης έχει ως έδρα το Λος Άντζελες, το Σύδνεϋ και το Βελιγράδι. Αριθμεί 4 εκατομμύρια χρήστες και είναι διαθέσιμο σε 5 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Ρωσικά, Πορτογαλικά, Βραζιλιάνικα και Δανικά). Το κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το προφίλ του και να δημοσιεύσει φωτογραφίες, βίντεο και animatedgifs.
www.spring.me
(Προστέθηκε από Γούτα Στυλιανό)
(Ελέγχθηκε και δε λειτουργεί από τον Πατήλα Νίκος - 27/3/2018)


VK-logo.png

Το Vk.comείναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στην Ευρώπη μετά το Facebook. Δημιουργήθηκε το 2006 και είναι διαθέσιμο σε 70 γλώσσες, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ρωσόφωνους χρήστες σε όλο τον κόσμο δηλαδή ιδιαίτερα στη Ρωσία, την Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ουγγαρία, το Καζακστάν, τη Μολδαβία, τη Λευκορωσία, και το Ισραήλ. Όπως και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, το VK επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν δημόσια ή ιδιωτικά μήνυματα στις επαφές τους, να δημιουργούν ομάδες, δημόσιες σελίδες και εκδηλώσεις, να δημοσιεύουν εικόνες με ετικέτες, ήχο και βίντεο, και να παίζουν παιχνίδια. Αριθμεί 250 εκατομμύρια χρήστες και είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα siteτης Λευκορωσίας και το δεύτερο της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
https://vk.com/
(Προστέθηκε από Γούτα Στυλιανό)
(Ελέγχθηκε από Τάσο Κλαπανάρα 31/03/2016)
(Ελέγχθηκε και λειτουργεί από τον Πατήλα Νίκος - 27/3/2018)
sobeeslogo.png
sobeeslogo.png

sobeeslogo.png

sobeeslogo.png

sobeeslogo.png

sobeeslogo.png

Το Sobees ξεκίνησε ως ένας Twitter client όμως οι τελευταίες εκδόσεις του το έχουν μετατρέψει σε ένα πλήρες εργαλείο social networking αφού υποστηρίζει πλέον το Facebook, το MySpace, το LinkedIn και το FriendFeed. Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να φέρετε στην οθόνη σας όλες τις πληροφορίες από τους social network λογαριασμούς που διατηρείτε. Πριν λίγο καιρό η ενσωμάτωση του Facebook στην εφαρμογή επέτρεψε στους χρήστες να έχουν πλήρη πρόσβαση στα updates, το Inbox, τα events και τη λίστα φίλων της υπηρεσίας, ενώ η τελευταία ενημέρωση έφερε υποστήριξη και στο LinkedIn με real-time ενημέρωση στα connections και status updates, στις προσφορές εργασιών, τα recommendations και άλλα.
http://www.sobees.com/

linkedinlogo.png


To LinkedIn είναι ένας ιστοχώρος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει το προσωπικό επαγγελματικό του προφίλ (όπως ακριβώς στο βιογραφικό του, δηλ. προϋπηρεσία, εκπαίδευση, ενδιαφέροντα, κλπ), να συνδεθεί με άλλους χρήστες (γνωστούς, φίλους, συναδέλφους κλπ.), να αναζητήσει θέσεις εργασίας είτε και να προσφέρει, αλλά και να δημιουργήσει το δικό του πελατολόγιο. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσει μια κοινότητα "άμεσων" και "έμμεσων¨ συναδέλφων. Είναι διαθέσιμος σε έξι γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά και σήμερα θεωρείται ο πιο επιτυχημένος ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες στον κόσμο, μετρώντας περισσότερους από 467 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες (Απρίλιος 2017).Ένα δίκτυο, το οποίο εστιάζει στη διασύνδεση επαγγελματιών, με σκοπό τη διεύρυνση του επαγγελματικού τους κύκλου, την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών και την αξιοποίηση νέων ευκαιριών καριέρας.


http://www.linkedin.com/
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε στις 25/03/2016 από Γανίτη Κατερίνα)
(Ελέγχθηκε από Αριστερίδου Δανάη 04/2017)

zokem.png
zokem.png

zokem.png

zokem.png

zokem.png

zokem.png

Το Zokem αυτοματοποιεί το lifestreaming από κινητά, επιτρέποντας τη διαμοίραση οποιασδήποτε πληροφορίας μπορεί να διαμοιρασθεί με τους άλλους όπως τοποθεσία, κλήσεις εξερχόμενες & εισερχόμενες, ημερολόγιο, sms σταλμένα και παραληφθέντα. Στέλνει αυτές τις πληροφορίες σε όλα μεγάλα δίκτυα web που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα Facebook, Friendster, Fire Eagle, Friendfeed, Last.fm,Twitter και επίσης τα κινητά των φίλων. Επίσης, είναι σε θέση να βρίσκει τη γεωγραφική θέση του χρήστη αυτόματα (μέσω GPS, δικτύων κινητής τηλεφωνίας, Hotspot Wifi τριγωνοποίηση και συσκευών bluetooth).
http://www.zokem.com/
Qiklogo.jpg
Qiklogo.jpg

Qiklogo.jpg

Qiklogo.jpg

Qiklogo.jpg

Qiklogo.jpg

To Qik είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν stream live video και να το μοιράζονται με άλλους. Μπορούν να καταγράφουν και να ανεβάζουν βίντεο απευθείας από τα κινητά τηλέφωνά τους. Όσο ο χρήστης κάνει streaming, οι άλλοι χρήστες μπορούν να σχολιάζουν το streaming video και τα σχόλια εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου του χρήστη. Ακόμη και αν ο χρήστης δεν έχει σήμα στο τηλέφωνό του, το Qik το αποθηκέυει προσωρινά και αρχίζει το streaming μόλις το κινητό ξαναβρεί σήμα. Το Qik υποστηρίζει πάνω από 140 κινητά τηλέφωνα. Τα Qik video μπορούν να μοιραστούν μέσω Facebook, Twitter, Youtube κτλ. και σε δικτυακούς τόπους όπως το Digg, StumbleUpon, Del.icio.us, MySpace, Technorati, Facebook, Ovi από τη Nokia και WordPress.
http://qik.com/
schoology.png
schoology.png

schoology.png

schoology.png

schoology.png

schoology.png

Το Schoology είναι ένα εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης και διαχείρισης μάθησης, στο οποίο καθηγητές και μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να οργανώσουν μαθησιακό υλικό. Περιλαμβάνει εργαλεία διαχείρισης της μάθησης και έτσι δίνει τη δυνατότητα σε καθηγητές, παιδιά και γονείς να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν πάνω σε θέματα μόρφωσης. Έχει τις εξής βασικές δυνατότητες:
Α) Δημιουργία σχολείου, μαθήματος ή ομάδων, με δικό τους προφίλ με μια κεντρική περιοχή ανταλλαγής υλικού και απόψεων
Β) δημιουργία εργασιών και διαγωνισμάτων με online παράδοση και quiz με αυτόματη διόρθωση
Γ) Διόρθωση και βαθμολόγηση online
Δ) στατιστικά δεδομένα που αφορούν το μάθημα.
Δίνει τη δυνατότητα στο συγχρονισμό λογαριασμού Google Docs έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα αρχεία απευθείας από αυτό. Σε περίπτωση που ο χρήστης χρησιμοποιούσε παλτφόρμες όπως το Blackboard ή το Moodle υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής των αρχείων από αυτές και εισαγωγή τους απευθείας στο schoology.
https://www.schoology.com/


external image header_logo-8d96d7078a3d63f9f31d92282fd67cf4.png

Η Goodreads είναι μια δωρεάν ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και καταλογογράφησης για τους λάτρεις των βιβλίων και ανήκει στην εταιρεία Amazon (από το δεύτερο τρίμηνο του 2013). Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2006 και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2007 από τον Ότις Τσάντλερ. Τον Δεκέμβριο του 2007 η ιστοσελίδα είχα πάνω από 650.000 μέλη και πάνω από 10.000.000 καταχωρημένα παιχνίδια βιβλία. Τον Ιούλιο του 2012,η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι έχει 10.000.000 εγγεγραμμένους χρήστες, 20.000.000 εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις και 30 εργαζόμενους ως προσωπικό. Τον Ιούνιο του 2013 η βάση των χρηστών είχε διπλασιαστεί μέσα σε 11 μήνες φτάνοντας τα 20 εκατομμύρια. Είναι μια μεγάλη βιβλιοθήκη στην οποία ο χρήστης μπορεί να περιπλανηθεί και να δει τα «ράφια» του καθενός, τις κριτικές τους, και τις βαθμολογίες τους, να προτείνει βιβλία, να συγκρίνει αυτά που διαβάζει με άλλα βιβλία, να κρατάει ιστορικό με το τι έχει διαβάσει, να δει τι θα ήθελε να διαβάσει και μπορεί επίσης να δημοσιεύσει τα δικά του σχόλια και τον δικό του κατάλογό. Επιπλέον, μπορεί να ενταχθεί σε μια ομάδα συζήτησης, να αρχίσει μια λέσχη βιβλίου, να επικοινωνήσει με έναν συγγραφέα, ακόμα και να γράψει ο ίδιος ένα βιβλίο. Η διαδικασία είναι απλή αφού η εγγραφή είναι ελεύθερη. Ο χρήστης απλά φτιάχνει ένα λογαριασμό είτε μέσω του email του είτε μέσω του λογαριασμού που έχει στο Facebook και μετά συλλέγει βιβλία ψάχνοντας στον κατάλογο του Goodreads, σε καταλόγους «φίλων» ή και για κάποιο που δεν υπάρχει στις λίστες. Ξεκινώντας δίνονται στον χρήστη τρία ράφια: ένα για τα βιβλία που έχει διαβάσει, ένα για αυτά που διαβάζει τώρα και ένα για τα μελλοντικά. Έπειτα αυτός δημιουργεί κατηγορίες, προσθέτει βιβλία, τα ταξινομεί και μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προφίλ, να ψάξει σε λίστες «φίλων» και να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο για τους λάτρεις των βιβλίων.
http://www.goodreads.com/

(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε από τη Σερέτη Μάρθα στις 3/4/2017)
Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε από τον Ελκιέρ Μούγια 28/04/2018
airset.JPG
airset.JPG

airset.JPG

airset.JPG

airset.JPG

airset.JPG

Το AirSet είναι μία υπηρεσία Cloud Computing, με την οποία μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει και να ανακαλέσει οποιαδήποτε μορφή πληροφορίας και αρχείων, χωρίς να δεσμεύεται από φυσικά μέσα, καθώς η πληροφορία αποθηκεύεται όχι σε έναν υπολογιστή, αλλά σε ένα δίκτυο υπολογιστών. Επιπλέον, μπορεί να επωφεληθεί από τους διαμοιραζόμενους υπολογιστικούς πόρους και να ξεπεράσει τις αδυναμίες του προσωπικού του υπολογιστή σε υπολογιστική ισχύ. Το AirSet προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, εκ των οποίων η μία (Free) παρέχεται δωρεάν, και οι υπόλοιπες δύο (Premium και Family/Group) είναι με μηνιαία χρέωση. Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες cloud computing, το AirSet προσφέρει διαμοιρασμό με επαφές του Facebook, προγραμματισμό συγκεκριμένων διεργασιών και συγχρονισμό με φορητές συσκευές, δίνοντας τη δυνατότητα να δουλέψει κάποιος από παντού.
https://www.airset.com/twitter-logo.png
twitter-logo.png

twitter-logo.png

twitter-logo.png

twitter-logo.png

twitter-logo.png

Το Twitter δημιουργήθηκε ως μια κοινωνική πλατφόρμα μικρο-blogging. Κοινωνική γιατί σου επιτρέπει να έρθεις σε επαφή και να αλληλεπιδράσεις με άλλα μέλη του, που μπορεί να έχετε κάτι κοινό. Μικρο-blogging γιατί μπορείς να γράψεις την κατάστασή σου μέσα σε 140 χαρακτήρες και χωρίς εικόνες ή άλλα media. Έτσι γίνετε πολύ πιο εύκολο να γράψεις κάτι, από το να ετοιμάσεις ένα blog post για το wordpress ή το blogger. Στην πορεία το Twitter έγινε και άλλα πράγματα, όπως μέρος προώθησης ιδεών, προϊόντων και νέων και φυσικά εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα asynchronous Chat, όπου η συζήτηση μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά και με περισσότερα άτομα απ' ότι ένα κλασικό Chat. Η προώθηση των νέων γίνετε σε κλάσματα δευτερολέπτου από την δημοσιογραφία των πολιτών π.χ. πρώτα στο Twitter μπήκαν φωτογραφίες από την προσθαλάσσωση αεροπλάνου στην Νέα Υόρκη. Επίσης γίνεται προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών με διάφορους τρόπους. Πολλά ελληνικά μαγαζιά, blogs, forums, ειδησεογραφικά sites έχουν ανοίξει λογαριασμό στο twitter. Ακόμη γίνεται προώθηση ιδεών και πολιτικών απόψεων όπως ο Barack Obama στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α..

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατηγοριοποιήσουν τα tweet που κάνουν ανάλογα με το θέμα τους, με χρήση "#" hashtag. Μπορούν επίσης να δημιουργούν λίστες και να κάνουν retweet κάποιο tweet, δηλαδή να ποστάρουν ξανά το tweet κάποιου άλλου!
Τα δημοφιλέστερα Twitter acronyms:
RT = Retweet.
PRT = Partial Retweet / Please Retweet.
OH = Overheard.
DM = Direct Message.
@ : Reply to [username].
BTW : By The Way
FTW = For The Win.
FTL = For The Loss.
IRL = In Real Life.
FTF = Face to Face.
IMHO = In My Honest Opinion.
YMMV = Your Mileage May Vary.
BR = Best Regards.
b/c = because.
JV = Joint Venture.
LMK = Let Me Know.


https://twitter.com/
GooglePlus.jpg
GooglePlus.jpg

GooglePlus.jpg

GooglePlus.jpg

GooglePlus.jpg

GooglePlus.jpg

Το Google+ είναι μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης απο την Google όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να εγγραφεί ώς μέλος με το δικό του ονοματεπώνυμο ή nickname και να συνομιλεί με άλλους φίλους του διαδικτυακά είτε μέσω γραπτού κειμένου είτε μέσω video chat μέχρι και 9 φίλους ταυτόχρονα. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να ανεβάζει στο προφίλ του τραγούδια, βίντεο, εικόνες, να συμμετέχει σε διαφορα group σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα κ.α. Τέλος το Google+ έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ευελιξία σε συσκευές smartphones ώστε ο χρήστης να μπορεί να συνδέεται απο οποιοδήποτε σημείο με την εφαρμογή και να αναζητεί ένα σημείο ενδιαφέροντος, να μοιράζεται φωτογραφίες και να πραγματοποιεί ομαδικές συνομιλίες. Η διαδικασία εγγραφής στο Google+ είναι ακόμα πιο εύκολη όταν ο χρήστης έχει ήδη λογαριασμό στο Gmail.
https://plus.google.com


GetGlue_logo.png
GetGlue_logo.png

GetGlue_logo.png

GetGlue_logo.png

GetGlue_logo.png

GetGlue_logo.png

Το getglue είναι μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία αναφέρεται κυρίως στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία των χρηστών. Οι χρήστες μπορούν να εκδηλώσουν την αρεσκεία τους για διάφορα είδη ψυχαγωγίας όπως τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, μουσική, βιβλία κ.α. Μέσω του getglue ο κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάζει τα διαφορα είδη ψυχαγωγίας στα οποία συμμετέχει ή να βλέπει τις προτιμήσεις των φίλων του αλλά και άλλων χρηστών για το κάθε είδος. Επίσης μπορεί να λαμβάνει νέες προτάσεις ψυχαγωγίας ή ανανεώσεις των προτιμήσεων του κερδίζοντας επιπλέον οφέλη απο τις αγαπημένες του ταινίες ή εκπομπές. Όσες περισσότερες προτιμήσεις έχει τόσο πιο πολλά θα είναι και τα οφέλη που θα κερδίσει. Τέλος οι χρήστες Android και iPhone μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή στο smartphone τους και να συνδέονται απο οποιοδήποτε σημείο με την νέα αυτή πλατφόρμα.
http://getglue.com/
fark.jpeg
fark.jpeg

fark.jpeg

fark.jpeg

fark.jpeg

fark.jpeg

To Fark είναι μια online εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης η οποία επικεντρώνεται κυρίως πάνω σε ειδησεογραφικό περιεχόμενο. Επιτρέπει στα μέλη του να σχολιάζουν σε καθημερινή βάση ειδήσεις και άρθρα απο διάφορες ιστοσελίδες. Δέχεται κοντά στις 2.500 υποβολές σχολίων την ημέρα και περίπου τα 100 απο αυτά αναρτούνται δημόσια αναλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν (ψυχαγωγία, αθλητισμός, πολιτική, οικονομία). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οτι χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των πληροφοριών-ειδήσεων με μια χιουμοριστική διάθεση. Τα μέλη υποβάλουν τα σχόλια τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να πάρουν το πράσινο φώς απο του διαχειριστές ώστε να εμφανιστούν στην κεντρική σελίδα. Τέλος όλα τα links είτε εγκριθούν είτε όχι εμπεριέχουν σχετικά θέματα πάνω στα οποία δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να σχολιάζουν πάνω σαυτά.
http://www.fark.com/campusbug.jpg
campusbug.jpg

campusbug.jpg

campusbug.jpg

campusbug.jpg

campusbug.jpg

Το Campusbugείναι μία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για φοιτητές-μαθητές που παρέχει μία σειρά εκπαιδευτικών εργαλείων. Οι χρήστες γίνονται μέλη μία κοινότητας η οποία συνδυάζει την κοινωνική δικτύωση με την εκπαίδευση. Διατίθενται δωρεάν υπηρεσίες οι οποίες βοηθούν τους φοιτητές-μαθητές με τις εργασίες τους, με τις εξετάσεις του και την προετοιμασία τους για το Πανεπιστήμιο, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να επικοινωνούν με φίλους τους με τον διαμοιρασμό φωτογραφιών, μουσικής και βίντεο.
Οι δυνατότητες που παρέχονται είναι οι εξής:
 • Μορφοποίηση της βιβλιογραφίας των εργασιών
 • Δημιουργία Polls(ψηφοφοριών)
 • Chat
 • Δυνατότητα ερωτήσεων και απαντήσεων
 • Εισαγωγή, επεξεργασία, συνεργατική συγγραφή και διαμοιρασμός εγγράφων
 • Γρήγορη μάθηση (rapidlearning)
 • Παιχνίδια
 • Δικτυακό κατάστημα που διαθέτει εξοπλισμό Campusbug
 • Δωμάτιο στο όποιο οι μαθητές μπορούν να κάνουν τεστ
 • Tags, δηλαδή εισαγωγή λέξεων-κλειδιά με τα οποία μπορεί να γίνεται η αναζήτηση διαφόρων θεμάτων από τους χρήστες
 • Σελιδοδείκτες (Bookmarks)
 • Φωτογραφίες
 • Βίντεο
http://www.campusbug.com/

gaiaonline.PNG
Το Gaia Online είναι ένα κοινωνικό δίκτυο, το οποίο ξεκίνησε ως ένα forum σε ιστοσελίδα και εξελίχτηκε στο να παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας εικονικού κόσμου (σπιτιών, πόλεων, κ.ά.), αγοραπωλησίας αλλά και online παιχνιδιών. Απαιτεί εγγραφή και ο χρήστης αυτόματα έχει στην κατοχή του έναν εικονικό χαρακτήρα (avatar), στον οποίο μπορεί να προσαρμόσει παραμέτρους όπως χρώμα δέρματος, στυλ και χρώμα ματιών, μαλλιών, φύλο, ενδυμασία, κ.ά.. Το forum είναι το μέσο επικοινωνίας των χρηστών, όπου μέσω αυτού μπορούν να συνομιλήσουν δημιουργώντας νέα καταχώρηση (post), γύρω από κοινά ενδιαφέροντα, online παιχνίδια, κ.ά.. Επίσης οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν νέα κατηγορία, να συμμετέχουν σε δημοσκοπήσεις, κ.ά..
Σε καθημερινή βάση, γίνονται πάνω από 1 εκατομμύριο posts στα forums και το επισκέπτονται περίπου 7 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα (με πάνω από 23 εκατομμύρια εγγεγραμμένους).
Κέρδισε το 2007 το Webware βραβείο (ανάμεσα σε 100 εφαρμογές) και τον Ιανουάριο του 2011 το βραβείο καλύτερης Mashable εμπειρίας χρήστη.http://www.gaiaonline.com/

Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε από τον Ελκιέρ Μούγια 28/04/2018


external image flipboard-new-250.png
Flipboard
Το Flipboard αποτελεί μια συνάθροιση κοινωνικού δικτύου, ένα λογισμικό σε μορφή περιοδικού για λειτουργικά συστήματα Αndroid και iOS. Συλλέγει δεδομένα τόσο από τα κοινωνικά δίκτυα όσο και από ειδήσεις (που ανακοινώνουν εταιρίες που συνεργάζονται με το Flipboard) και τα προβάλει σε μορφή περιοδικού στις φορητές συσκευές. Η εφαρμογή έχει πάρα πολλές δυνατότητες, όπως αναζήτηση για άτομα, ανακοινώσεις, τίτλους, blogs, ιστοχώρους και tweets. Επιτρέπει τη σύνδεση με μέχρι δώδεκα κοινωνικά δίκτυα, όπως: Twitter, Facebook, Instagram, Google+, YouTube, Google Reader, LinkedIn, Flickr, 500px, Sina Weibo και Renren. Ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει άρθρα και να τα διαβάσει αργότερα. Παρέχει εξατομικευμένες πληροφοριές για κατοίκους συγκεκριμένων χωρών (δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μια από αυτές). Ακόμα, παρέχει μια λειτουργία που ονομάζεται Cover Stories. Αυτή, προβάλει ενημερωμένες εκδόσεις από φωτογραφίες, άρθρα και βίντεο ώστε να είναι εύκολος ο με τους φίλους του χρήστη.
http://flipboard.com/

(Ελέγχθηκε 29/4/2018 από Γεώργιο Λιάκο - Ενημερώθηκε το λογότυπο)
travbuddy.png
travbuddy.png

travbuddy.png

travbuddy.png

travbuddy.png
To TravBuddy είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που φέρνει σε επαφή ταξιδιώτες. Ο χρήστης της υπηρεσίας, δηλώνει τα μέρη που έχει επισκεφτεί και με βάση τις επιλογές του, το σύστημα προτείνει άτομα που βρέθηκαν και αυτά εκεί. Επιπλέον, κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του blog και να μοιραστεί τις εμπιερίες και τις φωτογραφίες του. Επιπρόσθετα, μπορεί να αναφέρει κάποιες συμβουλές για μελλοντικούς επισκέπτες μιας περιοχής και να δώσει πληροφορίες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα και τοποθεσίες.
http://www.travbuddy.com/
 λήψης.jpg
λήψης.jpg

λήψης.jpg

λήψης.jpg

To Wookmark είναι ένα χρήσιμο προσωπικό εργαλείο και μια διαφορετική κοινότητα ανθρώπων, όπου ο καθένας έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, προτιμήσεις και απόψεις. Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να ενεργήσει ο χρήστης είναι
1. Να αποθηκεύσει εικόνες & video.
2. Να οργανώσει τα ενδιαφέροντά του σε ομάδες.
3. Να ακολουθήσει άλλους, να αναζητήσει , να ανακαλύψει.
4. Να κάνει “Like” σε εικόνες ή video που του ελκύουν το ενδιαφέρον.
5. Να σχολιάσει.

Διατίθεται επίσης και η έκδοση Wookmark plus στην οποία ο χρήστης έχει επιπλέον δυνατότητες. Μερικές από τις ποιο σημαντικές είναι οι παρακάτω.
1. Να κρατήσει το περιεχόμενο προσωπικό.
2. Να συνεργαστεί με άλλους.
3. Να ανεβάσει τις δικές του εικόνες.
4. Να μην εμφανίζονται διαφημίσεις.
5. Να εκτυπώσει τις ομάδες.
6. Να δημιουργεί backup στο dropbox.
http://www.wookmark.com/
byliner.jpg

Το Byliner είναι μια web-based εφαρμογή για την ανακάλυψη σύντομων ιστοριών ή άρθρων γνωστών συγγραφέων από όλο τον κόσμο. Ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί δωρεάν μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ή μέσω mail. Στη συνέχεια, έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει συγγραφείς που τον ενδιαφέρουν και να ανακαλύψει ιστορίες διαφόρων κλάδων. Ο χρήστης δημιουργεί τη πρσωπική του σελίδα με τους αγαπημένους συγγραφείς, όπου μπορεί εύκολα να ενημερώνεται για τη δράση τους αλλά και να μοιράζεται τα νέα με τους φίλους του μέσω Facebook, LinkedIn, Twitter, mail.Οι ιστορίες είναι 3000 έως 50000 λέξεων και προβλέπεται να διαβάζονται μέσα σε δύο ώρες. Οι κλάδοι που υπάρχουν είναι:
 • Τεχνολογία
 • Επιστήμη
 • Επιχειρήσεις
 • Πολιτικά
 • Αθλητισμός
 • Ταξίδια
 • Έγκλημα
 • Τέχνες
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή από υπολογιστή, κινητό ή ταμπλέτα. Ωστόσο, η πρόσβαση από τις φορητές συσκευές είναι επί πληρωμή, δηλαδή περιέχεται στη Premium έκδοση μαζί με την δυνατότητα πρόσβασης του χρήστη στους Premium συγγραφείς.

Byliner

**https****://****www****.****byliner****.****com****/**

(Ελέγχθηκε 5/4/17, από Καζδαρίδη Γεώργιο)ResearchGate


researchGate.jpg


Το ResearchGate είναι μια web 2.0 πλατφόρμα σχεδιασμένη για τις ανάγκες των ερευνητών όλες τις επιστήμες. Είναι εργαλείο συνεργασίας που παρέχει διαδικτυακές εφαρμογές συμπεριλαμβανομένης της εννοιολογικής αναζήτησης (αναζήτηση περιλήψεων), από κοινού χρήση και δημοσίευση ηλεκτρονικών αρχείων – database, forums τόπους δημόσιων μεθοδολογικών συζητήσεων, ομάδων κλπ. Επίσης, τα μέλη του δικτύου μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους blog.
Το ResearchGate έχει δημιουργήσει μια μηχανή αναζήτησης εννοιών τόσο από το εσωτερικό ηλεκτρονικό αρχείο όσο και από εξωτερικές πηγές αναζήτησης αρχείων όπωςPubMed,CiteSeer,arXiv, και τη βιβλιοθήκη της NASA.
Η μηχανή αναζήτησης δημιουργήθηκε με στόχο την ανάλυση μεγαλύτερου αριθμού εννοιών από αυτόν που παρατηρείται σε συμβατικές μηχανές αναζήτησης – μπορεί να αναλύσει κείμενα περιλήψεων – δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ακριβή αποτελεσμάτων.
Σημασιολογική αντιστοίχιση χρησιμοποιείται από την πλατφόρμα για να βοηθήσει στην δικτύωση των μελών της. Μέσω της ανάλυσης της πληροφορίας που προέρχεται από τον χρήστη στη σελίδα του προφίλ του, η πλατφόρμα μπορεί να προτείνει ομάδες, άλλα μέλη καθώς και δημοσιεύσεις με αντίστοιχα ερευνητικά ενδιαφέροντα που μπορεί να αφορούν το χρήστη. Ο χρήστης μπορεί να ακολουθήσει(follow) μέλη και ομάδες από τα προτεινόμενα ή μέσω αναζήτησης ώστε να μπορεί να έχει ενημερώσεις σχετικά με όσα θέματα και άτομα των ενδιαφέρουν.
Το ResearchGate χρησιμοποιείται από πολλούς επιστημονικούς οργανισμούς αλλά και κατά τη διάρκεια συνεδρίων ως τόπος συγκέντρωσης πληροφοριών, δημοσιεύσεων που παρουσιάζονται, συνεργασιών και επικοινωνίας.
Ιδιωτικές υποκοινότητες έχουν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα του ResearchGate για μεγάλους οργανισμούς, ανοιχτές μόνο στα μέλη του κάθε οργανισμού, ενώ έχει δημιουργηθεί και πίνακας με ανακοινώσεις για θέσεις.
http://www.researchgate.net/
(Ελέγχθηκε από Μάμμου Σταυρούλα στις 9/4/2016)
(Ελέγχθηκε 30/04/2018 από Τάσο Πεταλωτή)


Docstoc


docstoc logo.jpg


Είναι μια δωρεάν online βάση δεδομένων ανταλλαγής εγγράφων και site κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν, να μοιραστούν και να πωλούν τα δικά τους έγγραφα ή να αναζητήσουν και να αγοράσουν επαγγελματικά έγγραφα γραμμένα σε σπίτι από τους επαγγελματίες και τους δικηγόρους.

Στόχος του Docstoc είναι η παροχή επαγγελματικών, οικονομικών και νομικών, εκπαιδευτικών , εγγράφων για την επιχειρηματική κοινότητα.

Παρέχει συνδρομητική υπηρεσία για τους πελάτες που αναζητούν απεριόριστη πρόσβαση στα έγγραφα.
http://www.docstoc.com/

tracky-300.jpg

Tracky είναι μια κοινωνική πλατφόρμα συνεργασίας, είναι ένα εργαλείο διαχείρισης έργου για της επιχειρήσεις, μειώνοντας έτσι το βομβαρδισμό από τις εφαρμογές και τις καρτέλες του Διαδίκτυο.
Το Tracky παρέχει ασφαλή online chat, γρήγορη πρόσβαση σε cloud-based έγγραφα, κοινόχρηστα ημερολόγια, live chat, κοινή χρήση αρχείων.
Το Tracky επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να οργανώνουν εργασίες - που ονομάζονται Tracks (κομμάτια εργασίας). Τα Tracks μοιάζουν με tweets στο περιβάλλον και εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Σε ένα track αποθηκεύεται οτιδήποτε: πληροφορίες, αποσπάσματα που θέλετε να μοιραστείτε με φίλους ή συναδέλφους, μια εργασία (task) που πρέπει να γίνει, προθεσμίες του track, συνημμένα, σήμανση προτεραιότητας με χρωματική κωδικοποίηση.
https://tracky.com/

(Ελέγχθηκε στις 27/03/2018 από Τσίγγο Βασίλειο)

logo_with_4_dots.png

Το QuickTopicσυμπληρώνει το κενό ανάμεσα στα κοινωνικά εργαλεία, δηλαδή μεταξύ των e-mail, Facebook,Twitter και μακροπρόθεσμων λιστών όπως των «webbulletinboards» και «weblists». Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα θέμα σε δέκα δευτερόλεπτα, και οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο το email για να συμμετάσχουν, ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον πίνακα web, ή και τα δύο. ToQuickTopic μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από Mobileσυσκευές. Είναι ένα φόρουμ το οποίο συνεργάζεται άψογα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Προσφέρει δυνατότητες άριστης και εύκολης συνεργασίας. Παρέχει τόσο σύγχρονη όσο και ασύγχρονη επικοινωνία ανάμεσα σε 2 ή και περισσότερα άτομα.
Στη έκδοση «Pro» στην οποία οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν συνδρομή δίνεται η δυνατότητα να ανεβάζουν οι χρήστες και πολυμεσικό υλικό στο φόρουμ όπως π.χ. Φωτογραφίες. Ακόμη μπορούν να προσθέσουν μία εισαγωγή στην αρχή κάθε θέματος συζήτησης.

http://www.quicktopic.com/
(Προστέθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)

academia-logo.gif acc-re.jpg

To Academia αποτελεί κοινωνική πλατφόρμα δικτύωσης στην οποία μπορούν ακαδημαϊκοί, φοιτητές και ερευνητές να μοιράζονται ερευνητικά άρθρα. Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει στην επιτάχυνση, αλλά και την διάδοση της παγκόσμιας έρευνας. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τις έρευνές τους, να ελέγχουν deep analytics σχετικά με το impact της έρευνάς τους, αλλά και να μένουν εύκολα ενήμεροι σχετικά με τις έρευνες άλλων χρηστών, τους οποίους έχουν κάνει 'follow'. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα, ή να συνδεθεί μέσω του Facebook ή Google+ λογαριασμού του και να βρει τις επαφές του που είναι ήδη στο Academia ώστε να τις ακολουθήσει. Μέχρι στιγμής (4/2014), η πλατφόρμα έχει 8.750.623 χρήστες, οι οποίοι πρόσθεσαν 2.572.951 άρθρα και 1.054.539 ερευνητικά ενδιαφέροντα. Κάθε μήνα, η πλατφόρμα έχει πάνω από 15.7 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες.

http://www.academia.edu/ (Προστέθηκε από Κατερίνα Κατμάδα στις 6/4/2014)italki_logo_medium.gif

Το Italki είναι ένα εκπαιδευτικό site κοινωνικής δικτύωσης το οποίο βοηθά άτομα που θέλουν να μάθουν μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες, να συνδεθούν με καθηγητές on-line και άλλα άτομα που έχουν αυτή τη γλώσσα που επιθυμούν να μάθουν ως μητρική. Οι απλοί χρήστες μπορούν να ψάξουν για καθηγητές να προγραμματίσουν και να πληρώσουν για τα μαθήματα τους. Οι καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους προφίλ και να χτίσουν την φήμη τους.
http://www.italki.com/ (Προστέθηκε από Κιτσικούδης Κωνσταντίνος 21/4/2014)indaba_logo1-300x52.png

Το indabamusic είναι μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία παρέχει την δυνατότητα να συνδεθούν διάφοροι μουσικοί μεταξύ τους. Αποτελεί ένα συνεργατικό περιβάλλον για μουσικούς. Πιο συγκεκριμένα ο κάθε ένας από αυτούς μπορεί να χτίσει το δικό του προφίλ να προωθήσει τα κομμάτια του, και να συνεργαστεί με άλλους μουσικούς. Επίσης περιλαμβάνει μία κονσόλα "Μίκτη" όπου οι μουσικοί μπορούν να επεξεργαστούν τα κομμάτια τους είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με άλλους μουσικούς και να τα διαθέσουν δημόσια στην κοινότητα. Τέλος μπορούν να επεξεργαστούν και να μιξάρουν κομμάτια άλλων καλλιτεχνών (γνωστών και μη).
https://www.indabamusic.com/ (Προστέθηκε από Κιτσικούδης Κωνσταντίνος 22/4/2014)


so-logo.png

StackOverflow

Το StackOverflow είναι μια ιστοσελίδα ανταλλαγής γνώσης σχετικά με θέματα προγραμματισμού, καθώς και κοινωνικό δίκτυο. Είναι μέρος του StackExchange, ενός δικτύου από Question & Answer websites πάνω σε διάφορα θέματα. Δημιουργήθηκε το 2008 από τους Jeff Atwood και Joel Spolsky. Αποτελεί πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να θέσουν ερωτήσεις και να απαντήσουν σε ερωτήσεις άλλων χρηστών. Οι χρήστες κερδίζουν βαθμούς και "badges" και χτίζουν την "υπόληψή" τους (reputation), μέσω της ενεργούς συμμετοχής στην ιστοσελίδα. Επίσης, μπορούν να κάνουν "up vote" και "edit" τις απαντήσεις των άλλων. Έχει πάνω από 2,700,000 εγεγγραμένους χρήστες και περισσότερες από 7,100,000 ερωτήσεις (Απρίλιος 2014). Σύμφωνα με το σύστημα των "tags" που αποδίδονται στις ερωτήσεις, τα οκτώ πιο συζητημένα θέματα στην ιστοσελίδα σχετίζονται με C#, Java, JavaScript, PHP, Android, JQuery, Python και C++.
http://stackoverflow.com/
(Προστέθηκε από Κατερίνα Κατμάδα 5/5/2014)
(Ελέγχθηκε από Κωστόπουλο Γιώργο 4/2016)Quora3.png

Quora

Πρόκειται για ένα question-and-answer website στο οποίο τα ερωτήματα δημιουργούνται, διορθώνονται, απαντώνται και οργανώνονται από την κοινότητα των χρηστών. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2009, και η ιστοσελίδα τέθηκε στη διάθεση του κοινού στις 21 Ιουνίου του 2010. Οι χρήστες μπορούν να συνεργαστούν για να απαντήσουν ερωτήματα, να τα επεξεργαστούν και να προτείνουν αλλαγές στις απαντήσεις άλλων χρηστών. Επίσης, μπορούν να επιλέξουν θεματικές ενότητες που θα ακολουθούν, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Μπορούν να κάνουν upvote τις σωστές απαντήσεις ώστε να προβληθούν.

https://www.quora.com/
(Προστέθηκε από Κατερίνα Κατμάδα)
(Ελέγχθηκε και λειτουργεί από Πατήλα Νίκο 27/3/2018)tumblr_logo.png

Tumblr.

Το Tumblr είναι μια ιστοσελίδα στην οποία οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους blog. Θεωρείται πλατφόρμα microblogging καθώς και ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδρύθηκε το 2007 στην Νέα Υόρκη από τον Ντέιβιντι Καρπ. Η ιστοσελίδα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν δημοσιεύσεις, εικόνες, βίντεο, αποφθέγματα και ηχητικά μηνύματα στο blog τους. Οι χρήστες ακόμα, μπορούν να ακολουθήσουν άλλους χρήστες ή να επιλέξουν να μετατρέψουν το blog τους σε ιδιωτικό. Η ιστοσελίδα έχει σχεδόν 53.3 εκατομμύρια δημοσιεύσεις την ημέρα, ενώ ο αριθμός των blog φτάνει σήμερα (Φεβρουάριος 2016) τα 280.400.000. Το 2013 η εταιρία Yahoo! αγόρασε το Tumblr για 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Είναι η 25η διασημότερη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Το Tumblr χρησιμοποιείται και από διάσημα πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καθώς και της τραγουδίστριας Beyoncé.

https://www.tumblr.com
(Προστέθηκε από Καπραβέλο Στάθη 10/04/2015)
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 11/4/2016, Γεωργιάδου (georgiei))Snapchat_Logo.png

Snapchat

To Snapchat είναι εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών μέσω μηνυμάτων (photo messaging app) που αναπτύχθηκε από τους Evan Spiegel, Bobby Murphy και Reggie Brown τότε ως φοιτητές του πανεπιστημίου του Stanford. Δόθηκε επίσημα στο κοινό το Σεπτέμβρη του 2011. Αποτελεί εφαρμογή αποκλειστικά για smartphones με λειτουργικό iOS ή Android. Κατά τη χρήση της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με την ενσωματωμένη κάμερα του smartphone του, να εγγράψει βίντεο, να προσθέσει σε αυτά κείμενο και ζωγραφιές και να στείλει το τελικό αποτέλεσμα σε μια λίστα φίλων του (με δυνατότητα ελέγχου αυτής). Αυτές οι απεσταλμένες εικόνες ή βίντεο ονομάζονται "snaps". Οι χρήστες ορίζουν πόσα δευτερόλεπτα μπορεί ο παραλήπτης να δει την εικόνα (τα snaps δηλαδή), διάστημα μετά το οποίο η φωτογραφία χάνεται από τη συσκευή του παραλήπτη και διαγράφεται επίσης από τον server του Snapchat. το Snapchat είναι διαθέσιμο σε 19 γλώσσες και μια από αυτές είναι και τα ελληνικά.Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες στατιστικές το Snapchat, από το ν Μάιο του 2015, οι χρήστες της εφαρμογής έστελναν 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο την ημέρα. Ο αριθμός αυτός τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου έφτασε τα 6 δισεκατομμύρια. Το 2016, οι χρήστες του Snapchat παρακολουθούσαν 7 δισεκατομμύρια video την ημέρα.Η εταιρεία έχει αποτίμηση 10-20 δισεκατομμύρια δολάρια.
https://www.snapchat.com
(Προστέθηκε από Καπραβέλο Στάθη 10/04/2015)
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε από τη Σερέτη Μάρθα στις 2/4/2017)


Vine_Logo.png

Vine

To Vine είναι μια υπηρεσία κοινοποίησης βίντεο περιορισμένης διάρκειας. Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 και το Twitter το αγόρασε τον Οκτώβριο του 2012 ακριβώς λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του. Η υπηρεσία αυτή, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες ναι τραβήξουν και να επεξεργαστούν μέχρι 6 δευτερολέπτων επαναλαμβανόμενο βίντεο. Μπορούν επίσης να επανακοινοποιήσουν τα βίντεο (vine) άλλων. Μερικά vine αυτόκοινοποιούνται αν περιέχουν ετικέτες (tags) τα οποία είναι δημοφιλή τη στιγμή που το vine κοινοποιείται. Κάθε χρήστης έχει followers και κοινοποιεί σε αυτούς τα vine του. Τα vine μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω του δικτύου του vine αλλά και έπειτα μέσω άλλων υπηρεσιών όπως το facebook και το twitter. Το Vine μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί καθαρά για ψυχαγωγία και να είναι πηγή εύρεσης αξιόλογων σύντομων βίντεο και μάλιστα σε μια πληθώρα θεμάτων.
https://vine.co

(Ελέγχθηκε στις 27/03/2018 από Τσίγγο Βασίλειο)
(Προστέθηκε από Καπραβέλο Στάθη 10/04/2015)vound_logo.jpg

Vound

Tο Vound είναι ένα κοινωνικό ηχητικής δημιουργικότητας που δεν ξεπερνά τα 11 δευτερόλεπτα. Οι χρήστες μπορούν να ηχογραφήσουν τη φωνή τους, να τη συνδυάσουν με γνωστά αποφθέγματα, ηχητικά εφέ ή οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, δημιουργώντας έτσι ένα “vound”. Τέλος, μπορούν να δημοσιεύσουν τη δημιουργία τους σε Facebook/Twitter ή να στείλουν ένα προσωπικό vound στους φίλους τους μέσω WhatsApp/Facebook Messenger.
Με το Vound αναδεικνύεται ένα εναλλακτικό είδος περιεχομένου πέρα από τη φωτογραφία, το κείμενο και το βίντεο, που σπάει τη σιωπή κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook/Twitter, όπου είναι εμφανής η απουσία των ήχων της καθημερινότητας. Σκοπός του Vound είναι να δώσει στη φωνή του χρήστη τη θέση που της αρμόζει στο διαδικτυακό κόσμο – να δώσει στα κοινωνικά δίκτυα πιο προσωπικό χαρακτήρα και να εισάγει ένα νέο είδος δημιουργικής έκφρασης. Χρησιμοποιώντας το Vound, 11 δευτερόλεπτα αρκούν για το χρήστη:
 • Να προσποιηθεί έναν αστείο διάλογο μ’ ένα φίλο του ή να τραγουδήσει ένα refrain
 • Να ακούσει (και όχι απλά να διαβάσει) αποφθέγματα σημαντικών ανθρώπων και ταινιών
 • Να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον αγαπημένο του ήρωα
 • Να ευχηθεί στα αγαπημένα του πρόσωπα για τις γιορτές μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο
 • Να μοιραστεί τη χαρά της γέννηση του παιδιού του
Η ιδέα του Vound είναι ελληνική, ενώ η ομάδα αποτελείται και από μέλη άλλων χωρών, μάλιστα, μία προτεραιότητα είναι η μετάφραση της εφαρμογής στα ελληνικά.

https://vound.co
(Προστέθηκε από Καπραβέλο Στάθη 10/04/2015)
pinnatta_logo.png

Pinnatta

Η ιστορία του Pinnatta ξεκινά όταν δύο ήδη πετυχημένες εταιρείες στον χώρο της διαφήμισης και του gaming (ο λόγος για τις Typical Mutation και Thiinkle αντίστοιχα) ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις ανάγκες ενός project. Το συγκεκριμένο project ακολουθούν κι άλλα για δύο χρόνια ώσπου οι ομάδες των έξι συνολικά ατόμων ενώνουν αυτή την φορά τις δυνάμεις τους για την δημιουργία μιας καινούριας, από την αρχή, εταιρείας.
Στην περίπτωση του Pinnatta, η τελευταία χρηματοδότηση ύψους 100.000 δολ. προήλθε από τρεις σημαντικούς «παίκτες» και ιδιώτες επενδυτές στην διεθνή startup σκηνή: Τον Andrew Wright, Στάμο Βενιό και Τάσο Αργυρό. Σημειώνεται ότι το Pinnatta έχει έδρα στο Delaware με licence-to-do-business στην Καλιφόρνια αλλά το R&D κομμάτι του βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα γραφεία στο Γκάζι. Σύντομα, όλο το κομμάτι των πωλήσεων, της υποστήριξης πελατών και του μάρκετινγκ θα μεταφερθεί στην Αμερική. Η ονομασία, προέρχεται από το piñata, το γνωστό παιχνιδάκι που παίζουν τα παιδιά στα πάρτι στην Β.Αμερική: με κλειστά μάτια, προσπαθούν να βρουν, να χτυπήσουν και να ανοίξουν ένα γαϊδουράκι γεμάτο παιχνίδια.
Το Pinnatta, που ονομαζόταν αρχικά gipht.me αν και κινείται στον ψηφιακό κόσμο (αποτελεί μια εφαρμογή για smartphones) είναι κάτι σαν ψηφιακό γαϊδουράκι που το ανοίγεις και σου στέλνει ένα δώρο - μήνυμα. Συγκεριμένα, αποτελεί μια εφαρμογή για Android και iPhone αλλά και windows phone η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ανταλλάσει διαδραστικά μηνύματα με τους φίλους του.
Τα μηνύματα αυτά δεν είναι απλά κείμενο, αλλά περιλαμβάνουν ήχο, ευφάνταστα animations, γραφικά. Ο αποδέκτης του μηνύματος, το ανοίγει και καλείται να το «πειράξει» για να αποκαλύφθεί το ψηφιακό του δώρο.
Τα Pinnatta μηνύματα περιέχονται αυτούσια στην εφαρμογή αλλά ο χρήστης μπορεί να τα κάνει personalize δηλαδή να τα «ντύσει» με την πληροφορία που επιθυμεί.


http://pinatta.com
(Προστέθηκε από Καπραβέλο Στάθη 10/04/2015)Odnoklassniki_logo.png

Odnoklassniki

Το Odnoklassniki δημιουργήθηκε από τον Albert Popkov το 2006 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα της Ρωσίας με περίπου 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 45 εκατομμύρια καθημερινές επισκέψεις σύμφωνα με τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς της Mail.ru Group. Το όνομα της ιστοσελίδας (Одноклассники) μεταφράζεται από τα ρώσικα σε συμμαθητές εφόσον ο βασικός λόγος δημιουργίας της ήταν ένα κοινωνικό δίκτυο για συμμαθητές και παλιούς φίλους. Όμως με τον καιρό έχει αποκτήσει χαρακτήρα ενός κοινωνικού δικτύου που απευθύνεται σε όλους. Οι περισσότεροι χρήστες της, είναι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η διεπαφή της προσφέρεται σε παραπάνω από 10 γλώσσες όπως αρμένικα, γεωργιανά, ρώσικα, αγγλικά κ.ά.. Διαθέτει όλες τις βασικές λειτουργίες μιας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης όπως συνομιλίες, πίνακες συζητήσεων, ομάδες, διαμοιρασμό και σχολιασμό φωτογραφιών, παιχνίδια (ατομικά και ομαδικά). Η εγγραφή στην ιστοσελίδα γίνεται δωρεάν, όμως διαθέτει δευτερεύουσες λειτουργίες οι οποίες ενεργοποιούνται μετά από χρέωση. Για παράδειγμα, επιτρέπει τους χρήστες να βαθμολογούν φωτογραφίες άλλων χρηστών στην κλίμακα 1 έως 5 δωρεάν, όμως για τη βαθμολόγηση με 5+ απαιτείται η αποστολή SMS.
http://www.ok.ru/

(Προστέθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)


winkslogo.png

Winks


Το Winks είναι μια mobile εφαρμογή η οποία επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνείς με τους γύρω σου, να σε συνδέσει μαζί τους άμεσα. Με άλλα λόγια χρησιμοποιώντας το Winks μπορείς να δεις το προφίλ ατόμων που βλέπεις γύρω σου, που περπατάνε δίπλα σου ή πίνουν καφέ στο διπλανό τραπέζι και έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 από μια παρέα αγοριών,τους Παντελή Ιερωνυμάκη, Άρη Γκουντούρα και Δημοσθένη Μπότσαρη, φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Σε κάθε Winks προφίλ μπορείς να επισκεφτείς τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Instagram, Snapchat) καθώς και κάποιες βασικές πληροφορίες, όπως ηλικία και εργασία. Μπορείς να κλείσεις το μάτι σε ενδιαφέροντα άτομα και σε περίπτωση που σου το ανταποδώσουν να εισέλθεις σε μια 20-λεπτη συνομιλία με σκοπό τη συνάντηση σας. Η εφαρμογή κυκλοφορεί εδώ και 4 μήνες δωρεάν για Android και iOS συσκευές και μετρά 11.000 χρήστες σε 50 χώρες.Μπορείτε να την κατεβάσετε από το Google Play και το App Store.

http://winks-app.com

(Προστέθηκε από Γανίτη Κατερίνα στις 25/03/2016)
letterboxd.png


Το letterboxd δημιουργήθηκε το 2011 στη Νέα Ζηλανδία. Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο σχετικό με τον κινηματογράφο. Σε αυτό ο κάθε χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για οποιαδήποτε ταινία επιθυμεί (σέναριο, συντελεστές, κ.τ.λ), να γράψει κριτική ή απλώς να αξιολογήσει τις ταινίες που έχει παρακολουθήσει και να δει τις κριτικές των φίλων του για ταινίες που αυτοί είδαν.

To Letterboxd χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων του TMDb. Ακόμη παρέχονται διάφορες επιπρόσθετες υπηρεσίες, όπως η δημιουργία λιστών ταινιών, εμφάνιση δημοφιλών κριτικών και η αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά iOS .

(Προστέθηκε από Κούσλη Ηλία στις 11/04/2016)https://letterboxd.com/index.png

BEMYEYES


Το Be My Eyes είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, η οποία έρχεται να τους διευκολύνει σημαντικά στην διεκπεραίωση μικρών ή μεγαλύτερων καθημερινών διεργασιών φέρνοντας τους σε επαφή με ανθρώπους που βλέπουν κανονικά.
Η χρήση της είναι πολύ απλή. Ο τυφλός χρήστης ανοίγει την εφαρμογή στο smartphone του και ζητά βοήθεια από οποιονδήποτε εθελοντή έχει κανονική όραση. Μόλις απαντήσει κάποιος εθελοντής, τότε ξεκινά αυτόματα μια video κλήση και ο εθελοντής “δανείζει” τα μάτια του. Με αυτόν τον τρόπο βλέπει αυτά που έχει μπροστά του ο τυφλός και του παρέχει τις κατάλληλες οδηγίες π.χ. τι αναγράφει η ημερομηνία λήξης σε κάποιο κουτί, τι χρώμα έχει κάποιο ρούχο, ποιο κουμπί να πατήσει για μια εκτύπωση κ.λπ.

(Προστέθηκε από Ζαφάρα Γιώργο στις 11/04/2016)
BeMyEyes
twiducate.jpg

Το Twiducate είναι μια δωρεάν πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για καθηγητές σχολείων, ώστε να μπορούν να δημιουργούν ιδιωτικά δίκτυα για την ανάρτηση εργασιών, την αποστολή μηνυμάτων κ.α. με άλλους καθηγητές είτε εντός, είτε εκτός της τάξης. Είναι μια web πλατρφόρμα, η οποία προσφέρει:
 • Online ιδιωτικό δίκτυο τάξης
 • Δίκτυο για micro-blogging
 • Δωρεάν online πλατφόρμα συνεργασίας
 • Κοινωνικά δίκτυα για σχολεία.

TwiducateClassroom 2.0

Είναι ένα web 2.0 εργαλείο που βοηθάει όσους θέλουν να εισάγουν τα κοινωνικά μέσα και τεχνολογίες μέσα στην αίθουσα. Δημιουργήθηκε από τον Steve Hargadon τον Μάρτιο του 2007. Έχει 80.000 μέλη από 200 χώρες, το Classroom 2.0 είναι δωρεάν και υποστηρίζει κοινοτικό δίκτυο, όπου κάποιος αρχάριος μπορεί να λάβει μέρος σε συλλογικές συζητήσεις.

http://www.classroom20.com/

(προστέθηκε από Τάσο Κλαπανάρα)


MegaChat

Είναι ένα web 2.0 εργαλείο που ιδρύθηκε το 1999 ως ένα site ελεύθερης συνομιλίας για όλους. Με φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, διατίθεται δωρεάν και υπάρχουν συνολικά 13 δωμάτια συνομιλίας (online chat rooms) χωρισμένα δημογραφικά καθώς είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο. Τα περισσότερα μέλη του είναι από τον Καναδά , τις ΗΠΑ , Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Είναι το ιδανικό μέρος όπου μπορεί κάποιος να συναντήσει ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι οι καλύτεροι φίλοι του, ή και κάποιους που θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα γνωριμία. Επιπλέον , προσφέρει τα φόρουμ μηνυμάτων με περισσότερα από 165.000 μέλη καθώς και δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφικού υλικού.

http://www.megachat.us/

(προστέθηκε από Τάσο Κλαπανάρα)

iNaturalist

iNaturalist is a citizen science project and online social network of naturalists, citizen scientists, and biologists built on the concept of mapping and sharing observations of biodiversity across the globe. Observations may be added via the website or from a mobile application. The observations provide valuable open data to a variety of scientific research projects, museums, botanic gardens, parks, and other organisations. Users of iNaturalist have contributed over one million observations since its founding in 2008.


(προστέθηκε από Γεώργιο Κωστόπουλο)~201


external image Tagged_Logo_NEW_2014.png

Tagged

To Tagged είναι ένα κοινωνικό δίκτυο με προσανατολισμό να γνωρίζεις νέους ανθρώπους σε αντίθεση με άλλα κοινωνικά δίκτυα που προσανατολίζονται να βρίσκεις αυτούς που ήδη γνωρίζεις. Λειτουργεί από το 2004 με έδρα την Καλιφόρνια και σύμφωνα με στοιχεία μέχρι το 2011 αριθμούσε 18.6 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

tagged

(Προστέθηκε από τον Πατήλα Νίκο - 27/3/2018)


external image 250px-Logo-twoo-press-.svg.png

Twoo

Το Twoo είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείς το προφίλ σου, να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου και να κάνεις chat με άλλους χρήστες. Μπορείς να "αγοράσεις" πρόσθετες υπηρεσίες με ένα πλάνο συνδρομής, όπως πρόσθετα στατιστικά στοιχεία για το λογαριασμό σου, και invisibility στο account σου.

Twoo

(Προστέθηκε από τον Πατήλα Νίκο - 27/3/2018)


external image classmates-750.jpg?itok=kuuwG0z6
Classmates

Το classmates είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να βρουνε τους συμμαθητές τους.
Μέχρι το 2015 (όταν η εταιρεία έγινε 20 χρονών), το Classmates είχε πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες.

Classmates

(Προστέθηκε από τον Πατήλα Νίκο - 27/3/2018)


external image logo-1.f26d59aa.png

Musical.ly

Το Musical.ly είναι μια αμερικανική εφαρμογή βίντεο κοινωνικού δικτύου για τη δημιουργία βίντεο, την ανταλλαγή μηνυμάτων και τη ζωντανή μετάδοση. Το πρώτο πρωτότυπο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014 και η επίσημη έκδοση κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν βίντεο 15 δευτερολέπτων έως 1 λεπτών και να επιλέξουν κομμάτια ήχου για να τα συνοδεύσουν, να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές επιλογές ταχύτητας (time-lapse, fast, normal, slow motion και epic) και να προσθέσουν προκαθορισμένα φίλτρα και εφέ. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να περιηγούνται σε δημοφιλή "μουσικά", περιεχόμενα, τραγούδια και ηχητικά σήματα και hashtag.
Από τον Ιούλιο του 2016, το musical.ly έχει πάνω από 90 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κατά μέσο όρο 12 εκατομμύρια νέα βίντεο δημοσιεύονται κάθε μέρα και μέχρι το τέλος Μαΐου 2017 η εφαρμογή έφτασε τα 200 εκατομμύρια χρήστες. Η μουσική εταιρεία έχει την έδρα της στη Σαγκάη της Κίνας και έχει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.
Στις 9 Νοεμβρίου 2017, η Bytedance Technology Co. απέκτησε το Musical.ly, Inc για ποσό ύψους περίπου 1 δισ. Δολαρίων. Η Bytedance είναι ιδιοκτήτρια της αντίπαλης εταιρείας Tik Tok σύντομο βίντεο.

Musical.ly

(Προστέθηκε από τον Πατήλα Νίκο - 27/3/2018)


external image 250px-Brainly_logo.png

Brainly

Το Brainly είναι μια ομάδα δικτύων κοινωνικής μάθησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Έχει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως από περισσότερες από 35 χώρες (από τον Ιανουάριο του 2018). Η πρώτη ιστοσελίδα ξεκίνησε το 2009 στην Πολωνία με την ονομασία Zadane.pl. Το Brainly εμπνέει τους μαθητές να μοιράζονται και να διερευνούν τη γνώση σε μια συνεργατική κοινότητα και να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική βοήθεια από ομότιμους φοιτητές. Το δίκτυο έχει στοιχεία "παιχνιδιών" με τη μορφή κίνητρων επιβράβευσης με πόντους και ενθαρρύνει τους χρήστες να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική κοινότητα θέτοντας ερωτήσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις άλλων φοιτητών.

Brainly.co
Προστέθηκε από Ελκιέρ Μούγια 29/04/2018