carrot2logo.jpg

Η αρχική έκδοση του Carrot2 τέθηκε σε εφαρμογή το 2001 από τον Dawid Weiss ως μέρος της διπλωματικής εργασία του για την επικύρωση της εφαρμογής του αλγορίθμου ομαδοποίησης STC για ομαδοποίηση αποτελεσμάτων αναζήτησης στα Πολωνικά.Το Carrot2 Clustering Search Engine είναι μια μηχανή αναζήτησης που χωρίζει τα αποτελέσματα σε θεματικές κατηγορίες. Ενώ ο πηγαίος κώδικας του Carrot2 ήταν διαθέσιμος από το 2002, μόλις το 2006, η έκδοση 1.0 κυκλοφόρησε επίσημα. Την ίδια χρονιά, η έκδοση 2.0 κυκλοφόρησε με βελτιωμένη διεπαφή χρήστη και εκτεταμένο σύνολο εργαλείων. Το 2009, η έκδοση 3.0 έφερε σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα ομαδοποίηση, απλουστευμένο API και νέα εφαρμογή GUI για την ρύθμιση της ομαδοποίησης βασισμένο στο Eclipse RCP.
Εκτός από 2 ειδικούς αλγόριθμους clustering το Carrot2 προσφέρει την δυνατότητα να ενσωματώσει αποτελέσματα και από διάφορες άλλες πηγές όπως Google, Bing, Wiki κλπ. Επίσης προσφέρεται η αναζήτηση εικόνων και ειδήσεων από όλο τον κόσμο. Τέλος το Carrot2 παρέχει API σε μορφή java αλλά και C++. Διανέμεται υπό την BSD άδεια.
http://search.carrot2.org/stable/search
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από Χρυσίνα Δέσποινα 2/4/2017)
(Ελέγχθηκε από Μάμμου Σταυρούλα στις 9/4/2016)


Google_Scholar_logo.png
Το Google Scholar είναι μια δωρεάν web μηχανή αναζήτησης που περιέχει μια τεράστια λίστα με κείμενα και άρθρα από ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών τομέων. Ο χρήστης μπορεί να εισάγει στο πεδίο αναζήτησης τα keywords που τον ενδιαφέρουν και η μηχανή του παρουσιάζει μία λίστα από άρθρα σχετικά με τις προτιμήσεις του. Το Google Scholar περιλαμβάνει στη μηχανή του τα μεγαλύτερα online επιστημονικά περιοδικά από την Ευρώπη και Αμερική, καθώς και ένα τεράστιο σύνολο σχολικών βιβλίων. Το μόττο του είναι "Stand on the shoulders of giants", εμπνευσμένο από τον Νεύτωνα, αποδίδοντας τιμή στους πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς που έχουν συμβάλλει στα διάφορα επιστημονικά πεδιά εδώ και αιώνες.

http://scholar.google.gr/

(Προστέθηκε από τον Χατζάκη Μιχαήλ)
(Ελέγχθηκε 31-3-2016 Γεωργιάδης Αναστάσιος)


searchcredible.jpg
Το Search Credible είναι μία μηχανή αναζήτησης που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε 26 άλλες μηχανές αναζήτησης από μία τοποθεσία. Σε αυτές τις μηχανές συμπεριλαμβάνονται οι Wolfram Alpha, EBSCO, ERIC καθώς και οι πιο διαδεδομένες μηχανές αναζήτησης όπως είναι η Google, η Bing, η Yahoo κ. α. Για να χρησιμοποιήσεις το Search Credible απλά εισάγεις τους όρους αναζήτησης στο πλαίσιο αναζήτησης και στη συνέχεια επιλέγεις την μηχανή αναζήτησης που επιθυμείς. Είναι ένα βοηθητικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να κατευθύνουν την αναζήτηση των μαθητών τους σε ένα μέρος, αντί να τους βάζουν να ψάχνουν σε διαφορετικές μηχανές. Επίσης, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ώς ένα σημείο σύγκρισης των αποτελεσμάτων των διαφορετικών μηχανών για συγκεκριμένες λέξεις- κλειδιά.http://www.searchcredible.com/SweetSearch.JPGΤο Sweet Search είναι μια μηχανή αναζήτησης για μαθητές. Η διαφορά της με τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης είναι ότι παρουσιάζει αποτελέσματα από ένα μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων (περίπου 35000) τις οποίες έχουν ελέγξει, αξιολογήσει και εγκρίνει καθηγητές, ερευνητές και βιβλιοθηκάριοι που συμμετείχαν στο project : finding dulcinea. Επιπλέον τα αποτελέσματα της έρευνας της μηχανής συνεχώς αξιολογούνται με στόχο την υψηλή κατάταξη ιστοσελίδων που ανήκουν σε έγκριτους οργανισμούς.
Το πλεονέκτημα της μηχανής Sweet Search , σύμφωνα με τους δημιουργούς της, είναι ότι βοηθάει τους μαθητές να βρίσκουν ουσιώδη πληροφορία πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις κοινές μηχανές, μιας και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι μια αξιολόγηση, ήδη έγκριτων αποτελεσμάτων. Ιστοσελίδες με spam περιεχόμενο αποκλείονται εξ ορισμού, ενώ αποκλείονται και ιστοσελίδες που δε διαθέτουν κάποια επιστημονική πιστοποίηση. Συνεπώς, τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στις πρώτες σελίδες της Sweet Search, μπορεί να είναι σε «βάθος» μερικών σελίδων στις γενικές μηχανές αναζήτησης.http://www.sweetsearch.com/ (Ελέγχθηκε από Τάσο Κλαπανάρα 31/03/2016)safe_search.jpg

Η Safe Search είναι μια δωρεάν μηχανή αναζήτησης που υποστηρίζεται από την Google Custom Search και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χρήση σε σχολεία. Επικεντρώνεται περισσότερο σε μικρότερης ηλικίας μαθητές, αλλά αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και δασκάλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να βελτιώσουν και να υποστηρίξουν τη μάθηση των μαθητών τους. Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης ιδιαίτερα φιλική για παιδιά, η οποία παρέχει και την δυνατότητα τροποποίησης του τρόπου εμφάνισής της, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθένα. Βασικό πλεονέκτημα της μηχανής Safe Search είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναζήτηση μαθησιακών πόρων στο Διαδίκτυο, μέσα στη σχολική τάξη, χωρίς να ανησυχούν οι δάσκαλοι για τυχόν προβολή ακατάλληλου περιεχομένου. Παρέχει κατηγορίες για αναζήτηση, ώστε να διαλέγουν οι μαθητές σε ποια κατηγορία αντιστοιχεί αυτό που θέλουν να αναζητήσουν. Οι κατηγορίες είναι η αναζήτηση site, η αναζήτηση βίντεο, η αναζήτηση εικόνας και τέλος η αναζήτηση παιχνιδιού. Το γεγονός ότι παρέχει αναζήτηση παιχνιδιών, τα οποία είναι δυνατό να συμπεριληφθούν στην τάξη, είναι αρκετά σημαντικό δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αλληλεπίδρασης που έχουν οι μαθητές όταν ενσωματώνονται παιχνίδια στην εκπαιδευτική διαδικασία.

http://primaryschoolict.com/ (Ελέγχθηκε 07/04/15 από Αραβίδου Ευδοξία)

(Ελέγχθηκε και λειτουργεί - Λέσκα Βαλσάμω 12/04/2016)

qwiki.jpg
To Qwiki δεν κάνει απλώς αναζήτηση λέξεων εμφανίζοντας τα αποτελέσματα σε μορφή κειμένου. Αντί γι’ αυτό προβάλει όσα “γνωρίζει” με τη μορφή μιας μικρής οπτικοακουστικής παρουσίασης σε βίντεο/slide-show. Η αφήγηση γίνεται και με υπότιτλους!
Η παρουσίαση δημιουργείται αυτόματα, χωρίς να παρεμβαίνει ανθρώπινος παράγοντας. Επιπλέον, προσφέρει υπερσυνδέσμους [[#|προς]] θέματα σχετικά με το παρουσιαζόμενο θέμα, καθώς και υπερσυνδέσμους για επιπλέον πληροφορίες σε εξωτερικές πηγές.
To Qwiki ως εφαρμογή εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πληροφορίες, φιλοδοξώντας κάποια στιγμή να γίνει ένας από τους βασικούς τρόπους αναζήτησης στο διαδίκτυο.
http://www.qwiki.com/

wa-logo.png

Η Wolfram|Alpha δεν είναι μια απλή μηχανή αναζήτησης, αλλά μία μηχανή απαντήσεων. Πρόκειται για μία υπηρεσία που δίνει απευθείας απαντήσεις σε ερωτήσεις αντί να δίνει λίστες συνδέσμων που περιέχουν πληροφορίες σχετικές με την ερώτηση. Οι απαντήσεις παράγονται με βάση αλγόριθμους που επεξεργάζονται πληροφορίες αντί να ψάχνουν για απλές λέξεις κλειδιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επίλυση μαθηματικών, την εξαγωγή αναλύσεων και αναφορών. Είναι δυνατό οι χρήστες να ανεβάσουν αρχεία, τα οποία η Wolfram|Alpha θα αναλύσει και θα εξάγει πληροφορίες. Από το Φεβρουάριο του 2012 διατίθεται και η Wolfram|Alpha Pro επί πληρωμή, που προσφέρει επιπλέον δυνατότητες, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλεγεί (Pro, Pro Premium, Pro for Students, Pro for Educators).
http://www.wolframalpha.com/

(Ελέγχθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)
(Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε - 5/4/2017 από Τσιραντωνάκη Τάσο)

external image ginipic_logo.png


Το Ginipic είναι μια δωρεάν εφαρμογή, που μετά την εγκατάσταση, λειτουργεί ως σύνθετη μετα-μηχανή αναζήτησης φωτογραφιών. Το Ginipic κάνει ταυτόχρονη αναζήτηση σε πάρα πολλές πηγές και με διάφορα κριτήρια όπως θέμα, μέγεθος, χρώμα φωτογραφίας, συγκεκριμένος δημιουργός, συγκεκριμένο site, εμφανίζει ένα μεγάλο αριθμό αποτελεσμάτων σε μορφή thumbnails και δίνει τη δυνατότητα της επιλογής των πηγών στις οποίες θα γίνει η αναζήτηση. Το καλύτερο ωστόσο, είναι η επιλογή του συνόλου των πηγών για το μέγιστο δυνατό αριθμό αποτελεσμάτων. Μεταξύ των online πηγών που αναζητά φωτογραφίες, βρίσκονται οι μηχανές αναζήτησης Google, Bing, Yahoo και sites µε φωτογραφίες όπως τα Flickr, deviantArt και Picasa. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις online πηγές όπου γίνονται οι αναζητήσεις, το Ginipic θα ψάξει και τον τοπικό σας δίσκο για αποτελέσματα σχετικά µε το θέμα αναζήτησης. Στην κορυφή του κυρίως παραθύρου του Ginipic βρίσκεται το πεδίο αναζήτησης όπου μπορεί να οριστεί το θέμα της.


Εκτός από τις δυνατότητες αναζήτησης που έχει το Ginipic, προσφέρει μερικές ακόμα ιδιαίτερα χρήσιμες λειτουργίες. Πατώντας στο thumbnail μιας φωτογραφίας, ανοίγει ένα νέο παράθυρο το οποίο εμφανίζει τη φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου φαίνονται τα διαθέσιμα μεγέθη για τη συγκεκριμένη φωτογραφία.


Συνολικά, το Ginipic είναι μια εφαρμογή η οποία µε τις διαθέσιμες παραμετροποιήσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και εύχρηστη, για αυτούς που αναζητούν συχνά φωτογραφίες online.


http://www.ginipic.com/
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 2/4/2017 από Ρούση Μαρία)

bing.jpg
Το Bing αποτελεί μια μηχανή αναζήτησης που δημιουργήθηκε από τη Microsoft. Όταν θέλετε να ερευνήσετε ή απλά είστε περίεργοι για ένα συγκεκριμένο θέμα ή άρθρο, μπορείτε να πατήσετε Bing.com και να εισάγετε μια λέξη-κλειδί σύμφωνα με αυτό που θέλετε να αναζητήσετε. Στη συνέχεια η μηχανή αναζήτησης δίνει πίσω ότι αντιστοιχεί στη λέξη-κλειδί της αναζήτησης. Παρέχει και σχετικές αναζητήσεις σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει.
Για άλλες χώρες, αυτή η μηχανή αναζήτησης είναι πολύ διαδεδομένη. Πρώτα απ 'όλα, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τη γλώσσα με εκείνη της χώρας τους. Το Bing μπορεί να μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, όπως Αλβανικά, Γερμανικά, Σουηδικά, κλπ..
Παρόλο που το Bing είναι μια μηχανή αναζήτησης και είναι παρόμοια με τη Google και τη Yahoo, φροντίζει να ξεκαθαρίζει τα αποτελέσματα ταξινομώντας μόνο αυτά που είναι πιο σχετικά με την αναζήτηση.

Χρησιμοποίηση του Bing μέσα στην τάξη
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση μέσα από πολλούς διαφορετικούς τομείς της έρευνας, όπως αναζήτηση εικόνας, ειδήσεων και βίντεο.
 • Αποτελεί όχι μόνο μια μηχανή αναζήτησης, αλλά περιλαμβάνει επίσης φόρουμ και κοινότητες. Οι μαθητές, επομένως, μπορούν να συμμετέχουν σε φόρουμ για κάποιο θέμα του σχολείου ή των μαθημάτων και να συζητούν ή να συνεργάζονται.
 • Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να περιοριστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς για τον εντοπισμό λογοκλοπής από τους μαθητές. Δίνοντας μέρος του εγγράφου στη μηχανή αναζήτησης, θα τους δώσει αποτελέσματα για παρόμοια έργα που έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο θέμα.
 • Έχει οπτική αναζήτηση. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην τάξη για την αναζήτηση και ταξινόμηση των δεδομένων.
 • Έχει πολλές χρήσιμες εφαρμογές, όπως ένα λεξικό.

http://www.bing.com/ (Ελέγχθηκε 23/03/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος)
(Ελέγχθηκε από τη Σερέτη Μάρθα στις 3/4/2017)

mahalo.jpg
Είναι μια νέα μηχανή αναζήτησης, που δεν βρίσκει ακριβώς τα πάντα, αλλά αυτά που βρίσκει τα βρίσκει πολύ αναλυτικά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι ακριβώς μηχανή, είναι μερικοί άνθρωποι που, πίσω από τους υπολογιστές τους, κάνουν την έρευνα για εσένα και σου παραδίδουν τα αποτελέσματα μαζί με τα προσωπικά τους σχόλια και προτάσεις. Ακόμη παρέχεται η δυνατότητα ανεύρεσης αποτελεσμάτων από πολλαπλές μηχανές αναζήτησης και iστοσελίδες όπως google, yahoo, live search, wikipedia, youtube, del.icio.us, flickr. Το mahalo.com είναι ένα δημιούργημα του Jason Calacanis και έχει έδρα το Λος Άντζελες. Σύμφωνα με έρευνα της μStat η μηχανή αναζήτησης mahalo.com δέχεται ημερησίως κατά μέσο όρο 526.275 μοναδικούς επισκέπτες καθώς και 105.255 εμφανίσεις σελίδων. Ο δικτυακός τόπος δέχεται κατά μέσο όρο 3.262.905 επισκέψεις καθώς και 16.314.525 εμφανίσεις σελίδων μηνιαίως. Έχει βαθμολογία B, λόγω των υψηλών επιδόσεων του.

Ανά ώρα
Ανά ημέρα
Ανά εβδομάδα
Ανά μήνα
Ανά έτος
Επισκέπτες
4 386
105 255
736 785
3 262 905
38 418 075
Εμφανίσεις σελίδων
21 928
526 275
3 683 925
16 314 525
192 090 375

http://www.mahalo.com/


blekko-3.jpg
Το blekko μοιάζει σά να προέκυψε από διασταύρωση της google και της wikipedia. Η νέα αυτή μηχανή αναζήτησης είναι διαθέσιμη σε δοκιμαστική μορφή, επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν και να οργανώνουν οι ίδιοι τα αποτελέσματα αναζήτησης έτσι ώστε να αποφεύγουν το χάος του spam. Στο blekko οι χρήστες μπορούν να χαρακτηρίζουν κάθε δικτυακό τόπο με "ετικέτες" της επιλογής τους. Η δυνατότητα αυτή παραπέμπει στον τρόπο λειτουργίας της εγκυκλοπαίδειας Wikipedia. Η εταιρεία που δημιούργησε τη νέα μηχανή αναζήτησης διαβεβαιώνει ότι η ποιότητα των αποτελεσμάτων ολοένα αυξάνεται καθώς οι χρήστες προσθέτουν νέες ετικέτες. Ο κατάλογος του Blekko περιλαμβάνει σήμερα μόλις 3 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, συγκριτικά με το ένα τρισεκατομμύριο στον κατάλογο της Google. Η Blekko κλείνει φέτος τρία χρόνια ανάπτυξης και θα είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί τη google - μηχανή αναζήτησης.
http://blekko.com/

learning.ads_iseek.jpg
Η μηχανή αναζήτησης iSEEK Education απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Χρησιμοποιεί ευφυείς αλγορίθμους και πηγές που έχουν αξιολογηθεί πρωτού συμπεριληφθούν στους καταλόγους αναζήτησης. Χρησιμοποιεί έμπιστες πηγές, όπως πανεπιστήμια, κυβερνήσεις και καταξιωμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα για τα εγγεγραμμένα μέλη της, να κάνουν bookmark πηγές που θεωρούν χρήσιμες και να έχουν πρόσβαση σε αυτές απ'ευθείας μέσω της μηχανής.
http://education.iseek.com/iseek/home.pagev9.JPG


Το V9 είναι μια μηχανή αναζήτησης, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν αναζήτηση με βάση κάποιο key word είτε σε όλο το web ή μόνο για εικόνες ή βίντεο ή ειδήσεις. Κάτω από τη μπάρα αναζήτησης υπάρχουν κατηγοριοποιημένα τα καλύτερα Games, Videos, Sports, SocialFriend, News, Movies, TV, Banks, Music, Shopping, Portals, Mail κλπ. Η μηχανή αναζήτησης v9 επιστρέφει αυτόματα τα καλύτερα αποτελέσματα από τις κορυφαίες μηχανές αναζήτησης όπως Google, Yahoo!, Bing καιYandex.

http://www.v9.com

(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε 12/4/2016 από Μάσα)Duck_Duck_Go.jpg
Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo δίνει έμφαση στην ιδιωτικότητα των χρηστών της μη χρησιμοποιώντας τα δεδομένα τους για πιο εξατομικευμένες αναζητήσεις. Τα αποτελέσματα που εμφανίζονται είναι τα ίδια για κάθε όρο για όλους τους χρήστες της μηχανής. Λειτουργεί κυρίως με την αναζήτηση σε sites που έχουν μεγάλη απήχηση και δεν δίνει σημασία σε άλλα τα οποία δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Τέλος ένα μέρος του κώδικά της μηχανής είναι ελεύθερο στο GitHub.
https://duckduckgo.com/
(Προστέθηκε από Γούτα Στυλιανό)
(Ελέγχθηκε 25/03/2016 - Καϊάφας Παναγιώτης)


Yelp-Logo.jpg

Είναι μία ιστοσελίδα η οποία λειτουργεί ταυτόχρονα ως εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, μηχανή αναζήτησης και χώρος κριτικής και αξιολόγησης. Κάθε μήνα έχουν πρόσβαση πάνω από 31 εκατομμύρια χρήστες στην ιστοσελίδα, τοποθετώντας τη στην κορυφή των 150 δημοφιλέστερων αμερικανικών ιστοσελίδων του Διαδικτύου.
(Προστέθηκε 05/2015, Πανάτσιας Ιωάννης)

http://www.yelp.com/

(Ελέγχθηκε από Ηλία Κούσλη στις 11/04/2016)ask.jpg

Ask

To Αsk είναι μία μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, η οποία ιδρύθηκε το 1996. Το ιδιαίτερο με το παρόν εργαλείο αναζήτησης είναι ότι πέρα από την κλασική μορφή αναζήτησης που παρέχουν οι περισσότερες μηχανές, ο χρήστης μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ερώτηση θέλει και να πάρει την αντίστοιχη απάντηση.
Το Ask εστιάζει στην αλληλεπίδραση χρήστη-μηχανής μέσω ερωτήσεων-απαντήσεων.

www.ask.com

(Προστέθηκε 24/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος)
(Ελέγχθηκε και λειτουργεί από τον Πατήλα Νίκο - 27/3/2018)Sciencegov_logo.png

Science.gov

Το Science.gov είναι μια μηχανή αναζήτησης επιστημονικού και τεχνικού περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και λειτουργεί από το 2012. Αναζητά τις πληροφορίες από βάσεις δεδομένων και ιστοσελίδες διαφόρων υπηρεσιών της που υπάγονται στα υπουργεία παιδείας, εμπορείου, άμυνας, ενέργειας, υγείας κ.ά.. Για την αναζήτηση, εκτός από τις λέξεις κλειδιά που ορίζονται απ' τον χρήστη, επιτρέπει τον ορισμό διάφορων φίλτρων όπως είναι ο τίτλος του εγγράφου, ο συγγραφέας, η ημερομηνία δημοσίευσης και ο κλάδος της επιστήμης στον οποίο ανήκει. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης ομαδοποιούνται σε κατηγορίες και τα αποτελέσματα ταξινομούνται με βάσει επιλογές ταξινόμησης όπως είναι η σχετικότητα, η ημερομηνία, ο τίτλος και ο συγγραφέας. Επιτρέπει την επιλογή των άρθρων από τα αποτελέσματα της αναζήτησης και απομόνωσή τους για εκτύπωση, αποστολή e-mail και αποστολή μέσω των υπηρεσιών Mendeley, Zotero, Refworks και Endnote Web. Η διεπαφή της ιστοσελίδας προσφέρεται και στα ισπανικά.
http://www.science.gov/

(Προστέθηκε 25/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)


logo-homepage-blue.png

Η μηχανή αναζήτησης Exalead ιδρύθηκε το 2000 και προσφέρει 2 ειδών αναζητήσεις. 1) Web αναζήτηση, όπου ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες στο διαδίκτυο σε διάφορες μορφές (websites, pdf files, word docs κ.α.) και 2) Image αναζήτηση, όπου αναζητούνται εικόνες, εικονογραφήσεις κλπ. Η αναζήτηση μπορεί να φιλτραριστεί ψάχνοντας ακριβείς φράσεις ή λέξεις, με αποκλεισμό όρων, με χρονολογική περίοδο, με λογικές συνθήκες και με φωνολογικά κριτήρια. Υπάρχει τέλος η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού, που δίνει το προνόμιο της πρόσβασης στα favorites του κάθε χρήστη από οποιονδήποτε υπολογιστή.

http://www.exalead.com/search/
Προστέθηκε 31/3/16, Καϊάφας Παναγιώτης


icerocket.jpg

IceRocket


Το IceRocket είναι μια μηχανή αναζήτησης η οποία ειδικεύεται στην αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο. Ιδρύθηκε το 2004 με έδρα το Ντάλας του Τέξας. Αρχικά, οι λειτουργίες που παρείχε είχαν σχεδιαστεί για να κάνουν τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο από ένα PDA πολύ πιο εύκολες, για παράδειγμα, επέτρεπε στους χρήστες να στείλουν ένα ερώτημα με email στη μηχανή αναζήτησης και να λαμβάνουν τα αποτελέσματά τους πίσω σαν απάντηση. Τον Αύγουστο του 2011, ανακοινώθηκε ότι IceRocket είχε αγοραστεί από τον Όμιλο Meltwater.
Το IceRocket έχει επεκτείνει την αναζήτηση εκτός από τα blogs και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook και επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν blogs, tweets, ειδήσεις, εικόνες κ.λ.π.


www.icerocket.com

Προστέθηκε 2/4/2016, Μάσα Παναγιώτα
(Ελέχθηκε και λειτουργεί από τον Δηλάρη Φώτη 28/3/2018)
228px-Baidu.svg.png

H Baidu είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στην Κίνα. Δημιουργήθηκε το 2000 από τους Robin Li και Eric Xu. Προσφέρει 57 υπηρεσίες αναζήτησης και άλλου είδους υπηρεσίες όπως αντίστοιχα και η Google (πχ Google Μaps ~ Baidu Map). Χαρακτηριστική υπηρεσία της Baidu είναι το Baidu Baike - μία online, συνεργατική βιβλιοθήκη. Τον Δεκέμβριο του 2016 η Baidu πήρε την 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης επισκεψιμότητας, όπως αυτή καταγράφηκε στο Alexa Internet .
Από το 2006 έχει ευρετηριοποιήσει πάνω από 740 εκατομμύρια ιστοσελίδες, 80 εκατομμύρια εικόνες, και 10 εκατομμύρια αρχεία πολυμέσων.
Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Baidu:
 • Baidu Map (χάρτες),
 • Baidu Netdisk (cloud storage),
 • Baidu Space (Social Network),
 • Baidu Postal Code Search (αναζήτηση ταχυδρομικού κώδικα),
 • Baidu Baike (ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια), κλπ.

Baidu

(Προστέθηκε από Αριστερίδου Δανάη 5/2017)
(Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε url, Πατήλας Νίκος - 27/3/2018)


5. webopedia icon.jpeg

Webopedia

Η Webopedia είναι ένα ηλεκτρονικό λεξικό τεχνολογίας για επαγγελματίες της πληροφορικής, εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Παρέχει ορισμούς για λέξεις, φράσεις και συντομογραφίες που σχετίζονται με την πληροφορική και την τεχνολογία της πληροφορίας. Στόχος της είναι να παρέχει εύκολους ορισμούς, αποφεύγοντας τη χρήση βαριάς φρασεολογίας όταν είναι δυνατόν, έτσι ώστε ο ιστότοπος να είναι προσβάσιμος σε χρήστες όλων των επιπέδων γνώσεων.
Οι ορισμοί επαληθεύονται από πολλές πηγές, ποτέ δεν βασίζεται μόνο σε μία πηγή, επίσης εξελίσσονται και αλλάζουν καθώς η τεχνολογία και τα πρότυπα αλλάζουν, οπότε οι ορισμοί ενημερώνονται συχνά για να αντικατοπτρίζουν τις τάσεις στον τομέα. Νέοι όροι προστίθενται σε τακτική βάση και πολλοί από τους νέους όρους που συμπεριλαμβάνουμε στη βάση δεδομένων προτείνονται από τους χρήστες του ιστότοπου.
Εκτός από τον ορισμό του όρου ή της φράσης, η Webopedia παρέχει επίσης σε βάθος άρθρα, οδηγούς μελέτης και συνδέσμους σε πηγές περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με το θέμα, όπου αυτό είναι δυνατόν.
Η Webopedia είναι ένας από τους πιο χρήσιμους ιστότοπους στον ιστό, είναι ένας εγκυκλοπαιδικός πόρος αφιερωμένος στην αναζήτηση τεχνολογικής ορολογίας και ορισμών υπολογιστών, είναι μια απολύτως τέλεια πηγή για ανθρώπους χωρίς τεχνική κατάρτιση ώστε να κατανοήσουν περισσότερο τους υπολογιστές.

Σύνδεσμος: http://www.webopedia.com/

(Προστέθηκε από Σοφία Τερζή στις 18/05/2017)
(Ελέγχθηκε και λειτουργεί από τον Πατήλα Νίκο - 27/3/2018)

medi.jpg

Η MediLexicon διαθέτει τη μεγαλύτερη σε απευθείας σύνδεση βάση δεδομένων φαρμακευτικών και ιατρικών συντομογραφιών στον κόσμο - πάνω από 230.000 . Η βάση δεδομένων μας ενημερώνεται καθημερινά για να συμπεριλάβει νέα ακρωνύμια και συντμήσεις και τις έννοιές τους.
Οι πόροι μας είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιηθούν, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αναζητούν αμέσως σημασίες για ακρωνύμια και συντομογραφίες από τα πεδία της ιατρικής, της φαρμακευτικής, της βιοτεχνολογίας, των αγροχημικών, της υγειονομικής περίθαλψης και άλλα.
Το MediLexicon παρέχει επίσης μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ιατρικού λεξικού για τους επισκέπτες, επιτρέποντάς τους να αναζητούν γρήγορα τα νοήματα των ιατρικών λέξεων και φράσεων.

http://www.medilexicon.com/

Προστέθηκε από τον Γουλούδη Στυλιανό 3/4/2018