external image stumbleupon.jpg

H εφαρμογή StumbleUpon σου προτείνει ενδιαφέροντα websites "μαθαίνοντας" τις προσωπικές σου προτιμήσεις από τον τρόπο που πλοηγείσαι στο διαδύκτιο. Αυτές οι σελίδες προτείνονται από τους φίλους σου ή από κάποιον από τους 7 εκατ. περίπου άλλους χρήστες της εφαρμογής, που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με σένα. Βαθμολογώντας, με τη σειρά σου, τα sites που θέλεις, αυτόματα τα μοιράζεσαι με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις με σένα και έτσι μπορείς να μοιραστείς σπουδαία sites με τους φίλους σου και όχι μόνο. Ένα απλό σύστημα βαθμολογίας δύο επιπέδων σου επιτρέπει να δώσεις τη γνώμη σου για κάθε website με ένα μόνο κλικ. Το StumbleUpon προσφέρει περίπου 500 θέματα που μπορείς να επιλέξεις για να δείξεις τα ενδιαφέροντά σου και τις προτιμήσεις σου, ώστε το κάθε Stumble να παράγει μόνο το πιο σχετικό περιεχόμενο. Επιπλέον, το StumbleUpon προσφέρει αυξητικά σχετικό περιεχόμενο καθώς η μπάρα εργαλείων «μαθαίνει» τι αρέσει στο χρήστη και συνεχίζει να παρουσιάζει ποιοτικές ιστοσελίδες στο μέλλον.
H εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη και για φορητές συσκευές. Επίσης μπορεί να γίνει εγκατάσταση στη γραμμή εργαλείων των προγραμμάτων περιήγησης (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer, and Safari. )

http://www.stumbleupon.com/
(Ελέγχθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 4/2016)

digglogo.png
To Digg είναι ένα εργαλείο το οποίο βασίζεται στη λειτουργία της κοινότητας και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται άρθρα και δημοσιεύσεις που έχουν ανακαλύψει στο ίντερνετ και είναι ενδιαφέροντα για τους ίδιους. Επίσης μπορούν να μοιράζονται οτιδήποτε θέλουν, όπως νέα, podcasts ή βίντεο κλπ. Οι καταχωρίσεις λαμβάνουν ψήφο από τους χρήστες και αν συγκεντρώσουν πολλές ψήφους, κερδίζουν προβολή και δημοσιότητα. Χρησιμοποιώντας το Digg μπορεί κάποιος να βοηθήσει την επιχείρησή του να κερδίσει προβολή και αυξημένη αναγνώριση. Είναι μια δωρεάν υπηρεσία για την κοινότητα των χρηστών του.
Εδώ και μερικούς μήνες παρουσίασε μία εφαρμογή για iPad και iPhones και εισήγαγε νέα στοιχεία (π.χ. login μέσω Twitter) ενώ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το δικό του RSS reader για να αντικαταστήσει το google reader που από το καλοκαίρι θα σταματήσει να τη λειτουργία του.
http://digg.com/

gravity.png
To Gravity είναι ένα εργαλείο που βοηθά τα άτομα να ανακαλύπτουν και να συμμετέχουν σε συζητήσεις για οτιδήποτε μπορεί να τους ενδιαφέρει. Πιο συγκεκριμένα, τo Gravity είναι μια πλατφόρμα που συνδέεται με το facebook το twitter κ άλλες υπηρεσίες και συγκεντρώνει πληροφορίες για τα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου έτσι ώστε να τα αναλύσει και να τα οργανώσει και κατόπιν να του παρουσιάσει στοιχεία που ταιριάζουν στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά του. Χρησιμοποιεί συνεργατικό φιλτράρισμα δηλαδή την συνεργασία μεταξύ πολλών χρηστών, απόψεων, εφαρμογών κ.ά. Κατά την δημιουργία του προφίλ του χρήστη γίνεται διάκριση μεταξύ άμεσων (αγαπημένο αντικείμενο, κατάταξή του) και έμμεσων (αριθμός απόψεων, αγορές ενός αντικειμένου) μορφών συλλογής δεδομένων. Στη συνέχεια το Gravity συγκρίνει τα δεδομένα αυτά με άλλα από άλλους χρήστες και δημιουργεί μια λίστα με τα προτεινόμενα στοιχεία για τον χρήστη. Το σύμπαν (Universe) του Gravity αποτελείται από εκατοντάδες -σύντομα χιλιάδες- κόσμους (worlds), καθένας από τους οποίους είναι επικεντρωμένος σε ένα γενικό θέμα, όπου οι χρήστες μπορούν να πάρουν μέρος εκφράζοντας την άποψη τους. Κάποιος μπορεί να ακολουθήσει (follow) ένα κόσμο, μια συζήτηση ή άλλους χρήστες ώστε να κρατά επαφή όσο οι συζητήσεις εξελίσσονται.
(checked at 07/04/2014 by Victoria Chon)
http://www.gravity.com/
richrelevance2.jpg

Το RichRelevance παρέχει εργαλεία για την σύσταση προϊόντων σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου. Πάνω από 350 εκατομμύρια φορές την ημέρα, το RichRelevance τροφοδοτεί τις εξατομικευμένες (ενημερωμένες σε ειδικά θέματα) εμπειρίες αγορών για τους καταναλωτές που ψωνίζουν από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο σε μάρκες όπως η Wal-Mart, Sears, Target, Marks & Spencer και John Lewis. Βοηθάει τις εταιρείες λιανικής να αυξήσουν τις πωλήσεις και τη δέσμευση των πελατών με την υπόδειξη των σημαντικότερων προϊόντων στους καταναλωτές, ανεξάρτητα από την ιστοσελίδα αγορών τους. Έχει παραδώσει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια πωλήσεων σε ιδιώτες πελάτες της μέχρι σήμερα και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χώρους λιανικής πώλησης στον κόσμο. Το RichRelevance έχει την έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο, με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ, τη Βοστώνη και το Λονδίνο. Βασίζεται στην τεχνολογία των εταιρειών Amazon, Overstock, CNET,Accenture και Microsoft οι οποίες έχουν μεγάλη εμπειρία στην σύσταση προϊόντων, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στην ανάλυση δεδομένων και σε web προιόντα.
http://www.richrelevance.com/
toptenreviews.jpg
Το TopTenReviews (TTR) είναι ένας δικτυακός τόπος, ο οποίος συγκεντρώνει τα σχόλια που γίνονται για διάφορα προϊόντα, όπως software, hardware, web υπηρεσίες, μουσική, ταινίες, παιχνίδια, video, κ.ά. από άλλες ιστοσελίδες και δημοσιεύσεις. Ιδρύθηκε το 2003 από τον Jerry Ropelato και είναι μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες του είδους της σε μέγεθος αλλά και σε κυκλοφορία χρήσης. Κατέχει τη μεγαλύτερη online βάση δεδομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Alexa.com βρίσκεται στην 1615 θέση στην παγκόσμια κατάταξη και στην κατάταξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην 834 θέση.
Η ιστοσελίδα μετατρέπει τα σχόλια από διαφορετικά συστήματα βαθμολόγησης (όπως 100-βαθμη, 10-βαθμη, κ.ά.) σε ένα γενικό μέσο όρο στην κλίμακα τεσσάρων αστέρων και με τέσσερα δεκαδικά ψηφία (δηλαδή 0,0000 - 4,0000) και στη συνέχεια κατατάσσει τα αντίστοιχα προϊόντα.
Ο στόχος της TopTenReviews είναι να δώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες συγκρίνοντας πρώτη τα προϊόντα, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να κερδίζουν χρόνο και χρήμα.
http://www.toptenreviews.com/index.jpg

IMDB


H Internet Movie Database είναι μία διαδικτυακή βάση δεδομένων με στοιχεία κυρίως ταινιών, ηθοποιών,τηλεοπτικών προγραμμάτων, παρουσιαστών της τηλεόρασης, συντελεστών παραγωγής ταινιών ή προγραμμάτων αλλά και βιντεοπαιχνιδιών. Αποτελεί δε την μεγαλύτερη κινηματογραφική βάση δεδομένων στο Internet.
Παράλληλα παρέχει ένα είδος αξιολόγησης των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, προτείνοντας τις top παραγωγές βάσει βαθμολογίας των εγγεγραμμένων χρηστών του site.
Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της χρηστιμοποιούσε το ηλεκτρονικό ταχυδρομίο μιας και το 1990, έτος δημιουργίας της, δεν υπήρχε ακόμη ο Παγκόσμιος Ιστός (www). Πιο συγκεκριμένα ο ενδιαφερόμενος έστελνε μήνυμα στη διεύθυνση της IMDb με τα στοιχεία που ζητούσε για κάθε ταινία και έπαιρνε μια αυτόματη απάντηση.
Η ιστοσελίδα από το 1998 ανήκει στην εταιρεία Amazon.com.

Από το 2002 η IMDb προσφέρει μία υπηρεσία που ονομάζεται IMDbPro μέσω της οποίας οι ηθοποιοί και οι υπόλοιποι συντελεστές μιας ταινίας μπορούν να αναρτήσουν το βιογραφικό τους και τη φωτογραφία τους, πληρώνοντας όμως ετήσια συνδρομή.

(Προστέθηκε από τον Ζαφάρα Γιώργος 11/4/2016)

IMDB


Tastekid.jpg

To Tastekid είναι ένα online εργαλείο που βοηθάει το χρήστη να ανακαλύψει νέα μουσική, βιβλία, ταινίες και καλλιτέχνες με βάση τα ενδιαφέροντά του. Η απλή χρήση του εργαλείου δίνει τη δυνατότητα, με βάση ένα αγαπημένο τραγούδι για παράδειγμα, να βρει ο χρήστης παρόμοια τραγούδια και καλλιτέχνες που το εργαλείο εικάζει πως θα τον ενδιαφέρουν. Με τη δημιουργία λογαριασμού αυτό που απλώς έχει να κάνει ο χρήστης είναι να δηλώσει τι του αρέσει και το Tastekid θα του προτείνει συνεχώς νέο περιεχόμενο. Η χρήση του εργαλείου είναι χωρίς πληρωμή.

https://www.tastekid.com/

(Προστέθηκε από Κούσλη Ηλία 12/4/2016)
tripadvisor.jpg

Πρόκειται για ένα site στο οποίο μπορούμε να κάνουμε αναζητήσεις και να εισπράξουμε προτάσεις για αεροπορικές πτήσεις, ξενοδοχεία, δωμάτια και εστιατόρια. Υπάρχουν προτάσεις χαμηλότερης τιμής, δυνατότητα επιλογής της γλώσσας του site καθώς επίσης και επιλογή νομίσματος στο οποίο αναφέρεται το κόστος κάθε πρότασης. Επίσης εμφανίζονται κριτικές που μπορούν να γίνουν και από κάποιον που δεν είναι μέλος. Μέλος μπορεί να γίνει κάποιος μέσω Facebook, Google ή λογαριασμού στο site. Επιπλέον δυνατότητες ενός μέλους είναι η δυνατότητα προσθήκης φωτογραφίας, δημοσίευσης κριτικών, εμφάνιση αγαπημένων προορισμών και μέρη που έχει επισκεφθεί και άλλα.

TripAdvisor

(Προστέθηκε από Γεωργιάδη Αναστάσιο 14/4/2016)