Quiz development
icon-riddle-100x100.jpeg

Το Riddle είναι ένα web εργαλείο με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε quiz, δημοσκοπήσεις, test προσωπικότητας, ερωτηματολόγια, αλληλεπιδραστικές ιστορίες κ.ά. στα οποία υπάρχει η δυνατότητα να ενσωματωθούν πολλά μέσα. Παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τους λογαριασμούς μας στα κοινωνικά δίκτυα του Facebook και του Instagram για να ανεβάσουμε από εκεί φωτογραφίες. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε url για να ενσωματώσουμε web articles. Τέλος, μέσα από το εργαλείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Pexels, Giphy και Youtube για να αναζητήσουμε και να ενσωματώσουμε εικόνες, animation και βίντεο.

Η υπηρεσία προϋποθέτει εγγραφή από το χρήστη με mail και παρέχεται δωρεάν η πλήρης έκδοσή της για μια δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών, ενώ έπειτα μπορεί να επιλέξει ένα από πακέτα που προσφέρονται από 9$/μήνα. Μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου υπάρχει πρόσβαση στα περιεχόμενα που δημιουργήσαμε αλλά δεν δίνεται δυνατότητα τροποποίησής τους,

https://www.riddle.com/

Προστέθηκε στις 16-5-2017 - Σταματοπούλου Ελευθερία


logoEducaplay2015.png

Με το Educaplay μπορούμε να δημιουργήσουμε ;quiz, video-quiz σταυρόλεξα, γρίφους, παρουσιάσεις, διαδραστικούς χάρτες και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με εύκολο τρόπο και στην συνέχεια να τις δημοσιεύσουμε στην σελίδα του. Απαιτείται εγγραφή, η οποία είναι δωρεάν και υπάρχει η δυνατότητα αγοράς και κάποιων αναβαθμισμένων συνδρομών (no ads, premium, premium commercial), που αφορούν κυρίως την μη δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων του χρήστη.
Δεν δίνεται η δυνατότητα δημοσίευσης άμεσης δημοσίευσης σε ΜΚΔ. Ο κώδικας σε HTML5 είναι διαθέσιμος μόνο σε κάποια Premium συνδρομή.
Μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει ομάδες (groups) και να παρακολουθεί τα αποτελέσματα τους.

https://www.educaplay.com/

(Προστέθηκε 5/5/2017 - Τάσος Τσιραντωνάκης)

opinion stage.jpg


Το Opinion Stage είναι ένα εργαλείο δίνει την δυνατότητα δημιουργίας και φιλοξενίας ψηφοφοριών (poll, multiple poll), quiz (trivia quiz, outcome quiz), ερωτηματολογίων ερευνών (survey), φορμών επικοινωνίας (contact form) και λιστών (list).
Όλα τα παραπάνω μπορούν να ενσωματωθούν σε άλλες ιστοσελίδες και ΜΚΔ (κάποια απαιτούν συνδρομή).
Δίνει την δυνατότητα προσθήκης εικόνων ( από τον υπολογιστή, το Διαδίκτυο και την κάμερα του Η/Υ) και video (από το youtube). Ακόμα, προσφέρει διάφορες δυνατότητες αλλαγής της εμφάνισης του κάθε αντικειμένου (poll, quiz κλπ), με κάποιες να προϋποθέτουν συνδρομή.
Η χρήση του για μη εμπορικούς σκοπούς είναι δωρεάν και υπάρχουν διάφορα πακέτα που μπορεί κάποιος να αγοράσει, ανάλογα με τις ανάγκες του.

http://www.opinionstage.com

(Προστέθηκε στις 4/5/2017 - Τάσος Τσιραντωνάκης)


class marker logo.jpg

Το ClassMarker αποτελεί ένα online λογισμικό δημιουργίας τεστ. Χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις γα τον έλεγχο κατάρτισης, για πρόσληψη προσωπικού, για αξιολόγηση της απασχόλησης, για εκπαιδευτικές αξιολογήσεις συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων σε σχολεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, online μαθήματα και για αυτοαξιολόγηση των ομάδων. Το ClassMarker επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλών ηλεκτρονικών εξετάσεων με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σύντομης απάντησης, ανάπτυξης και πολλών άλλων τύπων ερωτήσεων. Επίσης, μπορείς να πάρεις τα αποτελέσματα του τεστ απευθείας, μπορείς να φτιάξεις απεριόριστα ερωτηματολόγια, να τα ενσωματώσεις απευθείας στο site σου, να βάλεις περιορισμούς σε ημερομηνία υποβολής απαντήσεων, ακόμη μπορείς να ενσωματώσεις εικόνες, έγγραφα και βίντεο στο quiz σου. Το λογισμικό διαθέτει δύο τύπων πακέτα, ένα εκπαιδευτικό και ένα επιχειρηματικό. Στο πρώτο υπάρχει τόσο δωρεάν, όσο και επί πληρωμή έκδοση. Στο δεύτερο υπάρχουν διάφορες εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, οι οποίες κοστολογούνται όλες βάσει τιμοκαταλόγου.
Χαρακτηριστικά του ClassMarker είναι:
 • Ασφαλές και ιδιωτικό
 • Εύκολο στον έλεγχο των ρυθμίσεων
 • Δεν απαιτείται λογισμικό για εγκατάσταση
 • Τα αποτελέσματα βαθμολογούνται αυτόματα και είναι άμεσα διαθέσιμα
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε iPad, iPhone, Android, Chromebook κ.ά.

http://www.classmarker.com/

(Ελέγχθηκε και λειτουργεί - Λέσκα Βαλσάμω 12/04/2016)
(Ενημερώθηκε - Τάσος Τσιραντωνάκης - 5/4/2017)Poll-Everywhere.png


Το Poll Everywhere είναι μία ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή για τη δημιουργία Quiz. Είναι ένας εύκολος τρόπος για άμεση συλλογή απαντήσεων οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Μία ψηφοφορία μπορεί να είναι άμεση, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται εκείνη τη στιγμή, ή να κρατάει για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο καθώς δουλεύει παντού, μέσω μηνυμάτων (SMS), web ή Twitter. O καθηγητής ή ο ομιλητής μπορεί να ξεκινήσει μία ψηφοφορία και οι απαντήσεις μαζεύονται άμεσα στη σελίδα της εφαρμογής και εμφανίζονται εκεί. Δίνεται η δυνατότητα ερωτήσεων πολλαπλών απαντήσεων & ανοιχτού τύπου (μονολεκτικές ή σύντομες απαντήσεις). Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα ψηφοφορίας μόνο από συγκεκριμένους χρήστες οι οποίοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι. Ωστόσο όμως δεν είναι εντελώς free αφού δίνει δωρεάν μόνο τις 40 πρώτες συνολικές απαντήσεις. Έπειτα υπάρχουν διάφορα πακέτα που δίνουν πληθώρα και άλλων επιλογών.

http://www.polleverywhere.com/ (checked Νίκος Πολιτόπουλος)proprofs-logo.png

Το ProProfs είναι μια ιστοσελίδα που δίνει τη δυνατότητα κατασκευής και διαμοιρασμού quiz για μια τάξη, μια εταιρία, ένα blog ή για φίλους. Αρχικά δημιουργούμε το quiz επιλέγοντας ανάμεσα σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης, σωστού-λάθους, συμπλήρωσης κενών και ανάπτυξης γραπτού λόγου. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα χρήσης έτοιμων quiz από μια λίστα όπου είναι ταξινομημένα με βάση την κατηγορία τους, αλλά και δημιουργίας δημοσκοπήσεων, flashcards και παιχνιδιών. Στη συνέχεια, αφού επιλεχθεί ένας τρόπος αυτοματοποιημένης αξιολόγησης των απαντήσεων, το quiz μπορεί να διαμοιραστεί και να τοποθετηθεί σε ιστοσελίδα, σε blog ή να αποσταλεί στους παραλήπτες του μέσω e-mail. Τέλος, ο δημιουργός του quiz μπορεί να δει τα αποτελέσματά του και να πάρει χρήσιμες αναλύσεις και αναφορές γύρω από αυτά. Εκτός αυτού, μπορεί κανείς να συζητήσει στο forum και στο wiki της κοινότητας, να δημιουργήσει blog, να μοιραστεί tutorials, bookmarks και να αγοράσει βιβλία. Για τη χρήση των εργαλείων ανάπτυξης quiz του ProProfs απαιτείται εγγραφή, η οποία είναι δωρεάν και παρέχει την πλειοψηφία των δυνατοτήτων του εργαλείου. Για να έχει κανείς το σύνολο των δυνατοτήτων του ProProfs χρειάζεται να πληρώσει συνδρομή. Η free version δεν παρέχει στους χρήστες δυνατότητες ασφάλειας και δεν μπορείς να δεις ποιος πήρε το quiz που έχεις δημιουργήσει! Αν δεν είναι κάποιος free χρήστης τότε ανάλογα με τη συνδρομή που πληρώνει θα ανήκει σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: α) Professional β) Business γ) Enterprice δ) Quiz & Trainning(που είναι και το πιο δημοφιλές). Μέσω της ιστοσελίδας προσφέρεται η δυνατότητα εξάσκησης των χρηστών σε διάφορα τεστ αξιολόγησης δημοφιλών οργανισμών πιστοποιήσεων Πληροφορικής, όπως οι CompTIA, Cisco, Microsoft και Prosoft CIW.

http://www.proprofs.com/

(Ελέγχθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)hot potatoes logo.gif

Το πακέτο Hot Potatoes περιλαμβάνει έξι εφαρμογές ανάπτυξης ασκήσεων πολλαπλών επιλογών, σύντομων-απαντήσεων, ανακατεμένων-λέξεων-προτάσεων (πρέπει ο μαθητής να βάλει τις λέξεις στην σωστή σειρά), σταυρόλεξο, αντιστοίχηση, συμπλήρωση κενών. Οι ασκήσεις μπορούν να δημοσιευθούν στο διαδίκτυο ή να εγκατασταθούν τοπικά στον υπολογιστή. Η εφαρμογή Hot Potatoes έγινε ευρέως γνωστή γιατί δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα πολλά και διαφορετικά είδη ασκήσεων με τη μορφή ιστοσελίδων (html). Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ασκήσεις μέσω υπερσύνδεσης που θα παραπέμπει στις ιστοσελίδες με τις δημοσιευμένες ασκήσεις ή τοπικά στον υπολογιστή τους. Το εργαλείο Hot Potatoes παρέχει δυνατότητες ανατροφοδότησης και έτσι δίνει την δυνατότητα αξιολόγησης των μαθητών από τον εκπαιδευτικό αλλά και αυτοαξιολόγησης. Συνθέτοντας την άσκηση μπορούμε να καταχωρήσουμε τίτλο, οδηγίες, μηνύματα αν είναι σωστή ή λάθος η απάντηση, σκορ, κουμπιά πλοήγησης (επόμενη άσκηση, αρχή κ.λ.π.), να επιλέξουμε ρύθμιση χρωμάτων, ρύθμιση γραμματοσειράς, να εισάγουμε χρονόμετρο, να επιλέξουμε τον αριθμό των ασκήσεων ανά σελίδα και την σειρά με την οποία εμφανίζονται οι ασκήσεις. Το εργαλείο Hot Potatoes είναι freeware δηλ. ελεύθερο να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε αλλά δεν είναι open source. Το λογισμικό βρίσκεται στην έκδοση 6.3 και προσφέρεται για εγκατάσταση σε Windows 98/ME/NT4/2000/XP/Vista, σε Linux που τρέχουν Wine, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή έχει εγκατεστημένη εικονική μηχανή Java. Η έκδοση του πακέτου για λογισμικό Windows δίνει την δυνατότητα εξαγωγής των ασκήσεων και σε μορφή SCORM.

Η τρέχουσα έκδοση για τα Windows είναι η 6.3.0.5 (22/11/2012). Μέσα από τη σελίδα, δεν παρέχεται πλέον τεχνική υποστήριξη.
Για υποστήριξη δίνεται η διεύθυνση: http://groups.yahoo.com/group/hotpotatoesusers/, από μία ομάδα χρηστών η οποία είναι αρκετά ενεργός
και η ετικέτα: #HotPotatoesSuite, από την οποία μπορούν να γίνουν tweets σχετικά με τη χρήση του Hot Potatoes.

http://hotpot.uvic.ca/

(Ελέγχθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)
(Ελέγχθηκε, λειτουργεί και ενημερώθηκε, 04/04/2017 Αχιλλέας Κάππης)


quiz_maker360.png Quizmaker 360
Το Quizmaker 360 της Articulate είναι ένα δυνατό και εύχρηστο εργαλείο για τη δημιουργία ασκήσεων εξάσκησης ή αξιολόγησης και αποτελεί μέρος της σουίτας εφαρμογών Articulate 360 / Studio 360. Οι ασκήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μέσω Η/Υ, είτε επάνω στο διαδραστικό πίνακα, είτε, τέλος, μέσω διαδικτύου. Εκτός από ασκήσεις, μπορούν να δημιουργηθούν ερωτηματολόγια, διαγωνίσματα, κλπ. Ο εκπαιδευτικός έχει στη διάθεσή του αρκετούς τύπους ασκήσεων. Έτσι, μπορεί κανείς να δημιουργήσει όσες ασκήσεις χρειάζεται και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσει με τους μαθητές του, είτε να τις δημοσιεύσει (μία μία ή ως συλλογή) στον παγκόσμιο ιστό, προς χρήση από τους μαθητές ή άλλους εκπαιδευτικούς.

Απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που χρειάζονται κάποιο εύκολο εύχρηστο εργαλείο κατασκευής ασκήσεων, διαγωνισμάτων αξιολόγησης και ερωτηματολογίων. Οι εφαρμογές της σουίτας καλύπτουν όλους τους βασικούς τύπους ασκήσεων κλειστού τύπου και επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία και παρουσίαση αυτών των ασκήσεων στον υπολογιστή της τάξης, του σχολικού εργαστηρίου, είτε ακόμα και του μαθητή (π.χ. μέσω του παγκόσμιου ιστού). Επίσης χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτικούς που παρέχουν εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

Το Quizmaker 360 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από όσους δημιουργούν ερωτηματολόγια ή άλλου τύπου δραστηριότητες με ερωτήσεις και βαθμολόγηση, π.χ. για λόγους marketing, δημοσκοπήσεις, κ.α. Η Articulate προσφέρει μία μεγάλη γκάμα σχετικών προϊόντων που συνεργάζονται με το Quizmaker 360 και επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων που είναι άμεσα δημοσιεύσιμες στο διαδίκτυο.

Μορφές ερωτήσεων που διατίθενται:
 • Πολλαπλής επιλογής
 • Πολλαπλής απάντησης
 • Συμπλήρωσης κενού
 • Ταίριασμα Drag & Drop
 • Ταίριασμα Drop-Down
 • Σειριακό Drag & Drop
 • Αριθμητικό
 • Hotspot
Επιπλέον, μετά από κάθε ερώτηση υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις απευθείας feedback στο χρήστη, έτσι ώστε να δημιουργήσει καλύτερες εσωτερικές αναπαραστάσεις της σωστής απάντησης και χωρίς παρερμηνείες!

To Quizmaker διατίθεται σε πλήρη έκδοση με όλες τις λειτουργίες για δοκιμή 30 ημερών και έπειτα το κόστος για νέους χρήστες (Εκπαίδευση) είναι στα $499/ έτος ενώ για ήδη εγγεγραμμένους χρήστες (Εκπαίδευση) στα $299/έτος.

https://articulate.com/360/studio#quizmaker

(checked at 07/04/2014 by Victoria Chon)

(Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε 02/04/2017 από Σταματοπούλου Ελευθερία)exe-learning0.jpg
exe-learning0.jpg

exe-learning0.jpg

Το eXe Learning είναι ένα εργαλείο δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού που μπορεί να δημοσιευθεί στον παγκόσμιο ιστό και να χρησιμοποιηθεί απ' ευθείας από εκεί. Επιτρέπει τη δημιουργία πολυμεσικού υλικού, αλλά και ερωτήσεων αξιολόγησης διαφόρων τύπων (κλειστές και ανοιχτές). Είναι ελεύθερο λογισμικού ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι η νόμιμη χρήση και αντιγραφή του είναι δωρεάν. Υποστηρίζεται από όλα τα λειτουργικά, Windows, Mac OS, Linux.
Το eXe είναι ένα πλήρες λογισμικό δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε ψηφιακή συσκευή, είτε να δημοσιευθεί στον παγκόσμιο ιστό. Χρησιμοποιείται από χιλιάδες εκπαιδευτικούς και δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς συνεργάζεται αρμονικά με τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες ηλεκτρονικών υπολογιστών και μηχανισμών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με κοινώς αποδεκτά πρότυπα (π.χ. SCORM/AIC). Μπορεί να εξάγει περιεχόμενο σε μορφή κειμένου ενσωματωμένου σε ιστοσελίδα, ως SCORM 1.2 ή ως Πακέτο Περιεχομένου


http://exelearning.org/wiki
ελέγχθηκε από Ζαφάρα Γιώργο 14/4/16external image sm_logo_stacked_standard.jpg

Είναι ένας ιστοχώρος που προσφέρει δυνατότητες δημιουργίας ερωτηματολογίων υπό την μορφή έρευνας κυρίως για εταιρείες, ή υπό μορφή διαφόρων ασκήσεων. Οι ερωτήσεις μπορούν να έχουν τις μορφές :
 • Πολλαπλών επιλογών (Μία επιλογή απάντησης)
 • Πολλαπλών επιλογών (Πολλές επιλογές απαντήσεων)
 • Πίνακας επιλογών ( Μόνο μία απάντηση σε κάθε γραμμή)
 • Πίνακας επιλογών (Πολλές απαντήσεις σε κάθε γραμμή)
 • Ερωτήσεις με απαντήσεις σε μορφή πίνακα drop-down πεδίων
 • Ερωτήσεις με απαντήσεις σε μορφή κλίμακας βαθμολογίας
 • Πεδίο κειμένου
 • Πολλαπλά πεδία κειμένου
 • Ερωτήσεις με απαντήσεις σε πεδίο τύπου σχολίων (μεγάλο κείμενο)
 • Ερωτήσεις με αριθμητικές απαντήσεις
 • Δημογραφικές πληροφορίες (USA μόνο)
 • Δημογραφικές πληροφορίες (Άλλων χωρών εκτός USA)
 • Ερωτήσεις με απαντήσεις ημερομηνίας και ώρας
 • Ερώτηση που επιτρέπει την εισαγωγή εικόνας ή την σύνδεση με υπάρχουσα εικόνα του ιστότοπου
Μας δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσουμε την μορφή που θα έχουν οι ιστοσελίδες που περιέχουν τις ερωτήσεις μας όπως αρίθμηση σελίδων, μπάρα προόδου, κουμπιά πλοήγησης (επόμενο, προηγούμενο). Είναι ένα πολυγλωσσικό εργαλείο. Μπορούμε να εξάγουμε το σύνολο των ερωτήσεων μας σε pdf, να το στείλουμε μέσω email, να συλλέξουμε τις απαντήσεις και να τις αναλύσουμε. Προσφέρεται στο basic plan δωρεάν, στο PRO plan με 19,95$ τον μήνα και στο Unlimited plan που είναι το πιο διάσημο με 16,67$ τον μήνα.
http://www.surveymonkey.com
(Ελέγχθηκε από τον Γουλούδη Στυλιανό 28/3/2018)polldaddy.JPG
polldaddy.JPG

polldaddy.JPG
Το PollDaddy είναι ένα λογισμικό για να δημιουργείτε δημοσκοπήσεις(polls), χωρίς να "γράψετε" καθόλου κώδικα. Τις δημοσκοπήσεις σας μπορείτε να τις δημοσιεύσετε στο blog σας ή την σελίδα σας, στο Facebook, στο Twitter. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε links για τις δημοσκοπήσεις σας στο e-mail σας. Τις δημοσκοπήσεις σας, μπορείτε να τις μορφοποιήσετε πλήρως με την χρήση έτοιμων ή δικών σας themes, color schemes, και logos. Επιπλέον, το PollDaddy δεν πρόκειται να προβάλλει καμμία διαφήμιση, ούτε να οδηγήσει τους επισκέπτες σε κάποια άλλη σελίδα. Ακόμη, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας widget, καθώς έτσι κάθε νέα δημοσκόπηση που θα δημιουργείτε μέσω του PollDaddy θα δημοσιεύεται αυτόματα στην σελίδα ή το blog σας! Είναι διαθέσιμο σε δωρεάν έκδοση, αλλά μπορείτε να το αγοράσετε για επιπρόσθετες δυνατότητες.
http://www.polldaddy.com


quizlet.JPG

Το Quizlet επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να δημιουργήσει flaschcards που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τους μαθητές για να επαναλάβουν και να εμπεδώσουν την ύλη τους παρέχοντάς τους ένα ισχυρό αλλά και διασκεδαστικό εργαλείο μελέτης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μελέτη ξένων γλωσσών αλλά και οποιουδήποτε άλλου γνωστικού αντικειμένου. Ενδείκνυται για εκπαιδευτικά παιχνίδια, απομνημόνευση λεξιλογίου και online μελέτη. Προσφέρει πάνω από 11 εκατομμύρια δωρεάν flashcards καλύπτοντας κάθε πιθανό θέμα και ο χρήστης δημιουργεί τις δικές του flashcards ή επιλέγει από αυτές που έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες. Το Flashcard Mode επιτρέπει στο χρήστη να εξοικειωθεί με το υλικό, το Learn Mode είναι ένας ισχυρός τρόπος μελέτης παρακολουθώντας τα σκορ του χρήστη και επανελέγχοντας τις λανθασμένες απαντήσεις και το Test Mode δημιουργεί tests πολλαπλής επιλογής, σύντομων απαντήσεων, αντιστοίχισης και επιλογές σωστού – λάθους. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα προκειμένου να συζητήσει ή να μοιραστεί τα flashcards με τα μέλη της αλλά και να επεξεργαστεί ή να βελτιώσει το υλικό μελών άλλων ομάδων. Παρέχεται για κινητά και υπολογιστές για όλα τα λογισμικά.

https://quizlet.com/
(Ελέγχθηκε από Σταυρούλα Μάμμου στις 9/4/2016)


quizRevolution.jpg
quizRevolution.jpg

quizRevolution.jpg


Το QuizRevolution είναι ένα Web-based εργαλείο για τη δημιουργία πολυμεσικών quiz που περιλαμβάνουν εικόνες, video και ήχο. Στο QuizRevolution μπορείτε να δημιουργήσετε το περιεχόμενο των διαδραστικών κουίζ για την ιστοσελίδα ή το blog σας εύκολα και γρήγορα. Απλά προσθέστε το δικό σας περιεχόμενο στα έτοιμα πρότυπα που προσφέρει η εφαρμογή και προσαρμόστε τα στο κοινό σας. Αφού έχετε δημιουργήσει τα κουίζ σας, πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τις γραμμές κώδικα HTML στην ιστοσελίδα σας. Οι ερωτήσεις των quiz μπορεί να είναι «ανοιχτού τύπου», δηλαδή συμπλήρωσης ή πολλαπλής επιλογής. Μετά την εμφάνιση της σωστής απάντησης σε κάθε ερώτηση του quiz δίνεται η δυνατότητα εμφάνισης και στατιστικών των απαντήσεων που δόθηκαν από άλλους χρήστες στην ίδια ερώτηση. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ερωτήσεων που μπορεί κάποιος να προσθέσει.
Η χρήση αυτού του εργαλείου είναι με πληρωμή. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα δωρεάν 250 Play Free Trial.

http://www.quizrevolution.com/

quizinator.jpg
quizinator.jpg

quizinator.jpg


Το Quizinator είναι μία on-line δωρεάν εφαρμογή που παρέχει την δυνατότητα δημιουργίας διαγωνισμάτων με έναν πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο. Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μεταφέρει με διαδικασία drag and drop τις ερωτήσεις από μία βιβλιοθήκη που έχει δημιουργήσει on-line. Το διαγώνισμα καταχωρείται on-line, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης τίτλων, οδηγιών αλλά και εικόνων. Επίσης, μπορούν να δημιουργηθούν πολλές εκδόσεις ενός διαγωνίσματος με ανακατανομή ασκήσεων ή ακόμα και λύσεων. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να δει το αποτέλεσμα του διαγωνίσματος που έχει δημιουργήσει σε προεπισκόπηση και στη συνέχεια να το εκτυπώσει.
Το Quizinator δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας διαγωνισμάτων σε γνωστικά αντικείμενα όπως είναι η γεωμετρία, η χημεία και η φυσική. Υπάρχει πλέον, η λειτουργία δημιουργίας δημόσιας σύνδεσης ή εξωτερικής σύνδεσης σε οποιαδήποτε προσωπική ιστοσελίδα. Οι μαθητές κάνοντας κλικ στο link του διαγωνίσματος μπορούν εύκολα να το κατεβάσουν, να το αποθηκεύσουν ή να το εκτυπώσουν.
http://www.quizinator.com/


QuizStar.jpg
QuizStar.jpg

QuizStar.jpg
Το QuizStar είναι ένα on-line εργαλείο για τη δημιουργία quiz το οποίο μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε ανά κατηγορία τα quiz που θέλουμε να δημιουργήσουμε, να προσθέσουμε πολυμεσικά αρχεία στις ερωτήσεις μας, να επιτρέπουμε στους μαθητές να συμπληρώνουν και να επανεξετάζουν το quiz που τους έχουμε δώσει και μετά την ολοκλήρωση του να μπορούν να βλέπουν αυτόματα τον βαθμό τους. Επιπλέον το εργαλείο παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργούμε quiz σε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμούμε και να τα ανταλλάζουμε με άλλους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας ένα quiz id. Τέλος η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν με πρόσβαση απο οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.
http://quizstar.4teachers.org/logo.gif
logo.gif

logo.gif


Το Testmoz δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε αυτόματα δωρεάν δοκιμές με τη χρήση τεσσάρων διαφορετικών τύπων ερωτήσεων. Η διαδικασία είναι απλή το Testmoz δίνει μια μοναδική url για τα τεστ και έναν κωδικό εισόδου για αυτούς που θα εξεταστούν. O διαχειριστής μπορεί να δει τα ονόματα των συμμετεχόντων και πόσες ερωτήσεις απάντησαν σωστά. Αρχικά, ο καθηγητής φτιάχνει ένα όνομα για το τεστ μας και ένα κωδικό. Αφού διαλέξει ένα κωδικό, το Testmoz δίνει μια διεύθυνση για το τεστ. Αυτή είναι η διεύθυνση που θα δοθεί στους μαθητές για να εξεταστούν. Επίσης, ο καθηγητής πρέπει να δημιουργήσει και ένα κωδικό για τους μαθητές.

http://testmoz.com/eQuizzer.jpg
eQuizzer.jpg

eQuizzer.jpg


Το eQuizzer είναι ένα εργαλείο για δημιουργία προσαρμοσμένων online κουίζ. Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να διαχειριστείτε τα κουίζ σας και να παρακολουθήσετε τις βαθμολογίες των μαθητών σας. Υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία ερωτήσεων συμπλήρωσης κενού, πολλαπλής επιλογής, σωστού ή λάθους, ή ερωτήσεις ταιριάσματος. Οι φοιτητές μπορούν επίσης, να δημιουργήσουν τα δικά τους κουίζ. Μέχρι στιγμής τα κουίζ είναι μόνο πολλαπλής επιλογής, αλλά στο μέλλον θα παρέχονται και άλλες κατηγορίες ερωτήσεων.
Ο δάσκαλος δημιουργεί ένα όνομα για το κουίζ και καθορίζει τον αριθμό των ερωτήσεων για κάθε τάξη. Οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν στη συνέχεια τις ερωτήσεις. Τέλος, ο δάσκαλος ελέγχει και μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει ένα κουίζ. Αν το κουίζ έχει εγκριθεί, οι ερωτήσεις αντιγράφονται σε μια συλλογή ερωτήσεων που υπάρχει και ένα νέο κουίζ δημιουργείται.

http://www.equizzer.com/


quiz-busters.jpg
quiz-busters.jpg

quiz-busters.jpg

To Quiz-Busters είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων για δύο ομάδες. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί σε ένα διαδραστικό πίνακα, καθώς ένας δάσκαλος καθοδηγεί τη δραστηριότητα, αλλά μπορεί να παιχτεί και από μεμονωμένους μαθητές.
 • Είναι εντελώς δωρεάν
 • Δεν απαιτεί καμία πρόσθετη αγορά λογισμικού.
 • Βοηθά στην βελτίωση της γνώσης των τεχνικών όρων και λέξεων-κλειδιών.
 • Εκατοντάδες έτοιμα παιχνίδια για να επιλέξετε.
 • Υποστηρίζει ξένες γλώσσες.
 • Μπορεί να είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες της διδακτέας ύλης σας
 • Προσφέρει ένα πιο ευχάριστο τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης των μαθητών από τον παραδοσιακό
http://www.teachers-direct.co.uk/resources/quiz-busters/

 λήψης (2).jpg
Το Surveylegend είναι μία πλατφόρμα στην οποία ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει εύκολα ερωτηματολόγια. Ο χρήστης μπορεί να έχει στις ερωτήσεις εκτός από κείμενο και εικόνες. Υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού του ερωτηματολογίου ή ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδα ή στο facebook. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας καρτελών για σύνθετα δημογραφικά στοιχεία όπως είναι η ηλικία, το φύλο και η γεωγραφική θέση. Η στατικοποίηση των αποτελεσμάτων γίνεται σε πραγματικό χρόνο κάθε φορά που ο χρήστης απαντάει σε ένα ερώτημα. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε cloud υπηρεσία.
http://www.surveylegend.com


gnowledge.png
To "Gnowledge" είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα, ελεύθερη προς χρήση στο διαδίκτυο, στην οποία ο καθένας, με ένα λογαριασμό,
μπορεί να δημιουργήσει, δημοσιεύσει, διαμοιράσει και να λύσει ασκήσεις και quizes.

 • για καθηγητές: μπορούν να δημιουργήσουν τεστάκια, να τα αποθηκεύσουν ώστε να μπορούν να τα επεξεργαστούν στο μέλλον, να έχουν πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία (όπως πόσα άτομα έχουν λύσει τις ασκήσεις τους)
 • για μαθητές: μπορούν να δουν ποιες ασκήσεις είναι έτοιμες και διαθέσιμες, ποια τεστάκια βρίσκονται σε εξέλιξη. Τέλος, μπορούν να έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους σε όσα quizes έχουν λύσει.

To 2012, το "Gnowledge" βραβεύτηκε ως ένα από τα 30 καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία για δασκάλους και καθηγητές.

http://www.gnowledge.com/

(added by Victoria Chon)
(Ελέγχθηκε από 12/04/2016 από Μάσα)


forms icon.jpg
Το Google Forms είναι ένα έγγραφο των Google Docs το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δημιουργήσει τα δικά του ερωτηματολόγια με πολύ εύκολο τρόπο και να τα μοιράσει διαδικτυακά. Τα αποτελέσματα της κάθε απάντησης αποθηκεύονται σε ένα λογιστικό φύλλο και με αυτό τον τρόπο είναι εύκολο να βγουν συμπεράσματα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη διεξαγωγή ερευνών ή στη δημιουργία διαδικτυακών quiz. Πλέον είναι ευρέως διαδεδομένα λόγω του ότι για τη χρήση τους χρειάζεται ένας απλός λογαριασμός Google κάτι που έχουν οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου.

drive.google.com/forms
(Προστέθηκε από Γούτα Στυλιανό)


brainscape-learn-faster-2c7d406dd62971570489099ed7fc9e29.png

Είναι πλατφόρμα δημιουργίας flashcard ή και αναζήτησης έτοιμων από αρχείο και επιτρέπει την προσθήκη εικόνων και ήχων. Χρησιμοποιεί την Confidence-BasedRepetition (CBR) τεχνική, στοχεύοντας στην αποτελεσματική εκμάθηση (γρήγορη μάθηση και μακρόχρονη παραμονή στη μνήμη) μέσα από την επανάληψη, την ενεργή ανάκληση και το μεταγιγνώσκειν. Το θέμα που μπορεί να δημιουργήσει ένας εκπαιδευτικός μπορεί να το διαμοιράσει στην τάξη του για να είναι προσβάσιμο από τους μαθητές του και ενδεχομένως να παρακολουθήσει την πρόοδο του καθενός στο πέρασμα του χρόνου.

https://www.brainscape.com/ (Προστέθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)

quizegg.jpg
Με το εργαλείο QuizEgg, μπορείτε να δημιουργήσετε online τεστ 8 διαφορετικών τύπων. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ταίριασμα, συμπλήρωση κενού, πολλαπλών απαντήσεων, και σωστού / λάθους ερωτήσεις. Ακόμη μπορείτε να ορίσετε να εμφανίζονται με τυχαία σειρά οι ερωτήσεις (randomize), να θέσετε κάποιο χρονικό περιορισμό (time limit) και να επισυνάψετε διάφορους τύπους αρχείων (π.χ. Word, Excel, κ.α). Ακόμη τα κουίζ δημοσιεύονται αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε upload και είναι προσβάσιμα μέσω μια σύντομης διαδικτυακής διεύθυνσης (web address). Τέλος, παρέχει στον δημιουργό του τεστ πλήρης αναφορά των χρηστών που συμμετείχαν σε αυτό καθώς και τα αποτελέσματα των απαντήσεων που δώσανε σε κάθε ερώτηση. Η εγγραφή στο QuizEgg κοστίζει $50 τον χρόνο.
https://quizegg.com/

(Ελέγχθηκε 05/04/2015, Αβραμίδου Μαργαρίτα)

kubbu.jpg
Η ιστοσελίδα kubbu.com δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ασκήσεων on line που είναι προσιτές ,ευχάριστες και κυρίως προκαλούν το ενδιαφέρον των μαθητών.Πρόκειται για ασκήσεις πολλαπλών επιλογών, ταιριάσματος, συμπλήρωσης κενών, σωστού λάθους, σταυρόλεξων( δεν έχει ελληνικά για τα windows).Οι ασκήσεις μπορούν και να εκτυπωθούν. H ιστοσελίδα είναι στα αγγλικά αλλά εκτός από το σταυρόλεξο όλες οι άλλες ασκήσεις γίνονται και στα ελληνικά. Κάνετε εύκολα ένα λογαριασμό σαν δάσκαλος και μετά μπορείτε αν οι μαθητές διαθέτουν διαδίκτυο να τους κάνετε και εκείνους λογαριασμούς και να τους στέλνετε ασκήσεις όποτε εσείς θέλετε. Τα αποτελέσματα έρχονται αυτόματα σε σας. Είναι όλα δωρεάν με τον περιορισμό ότι μπορείτε να φτιάξετε ως 15 ασκήσεις. Κάνετε όμως καινούριο λογαριασμό και έχετε όσες ασκήσεις θέλετε.

http://www.kubbu.com/ (Προστέθηκε στις 06/04/15 από Αραβίδου Ευδοξία)
(Ελέχθηκε και λειτουργεί από τον Δηλάρη Φώτη 28/3/2018)


quibblo_logo.jpg

Η πλατφόρμα Quibblo φιλοξενεί μία μεγάλη συλλογή κουίζ θεματικά κατηγοριοποιημένων και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με αυτά ή να δημιουργήσουν οι ίδιοι δικά τους κουίζ, έρευνες ή δημοσκοπήσεις. Μέσω της ιστοσελίδας δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες:
 • να αναζητήσουν έρευνες, κουίζ και δημοσκοπήσεις βάσει θεματικών περιοχών
 • να δουν, να σχολιάσουν και να βαθμολογήσουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και ερευνών
 • να δημιουργήσουν κουίζ, έρευνες και δημοσκοπήσεις και να τις ενσωματώσουν σε προσωπικές ιστοσελίδες και ιστολόγια
 • να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα αυτών στο προφίλ τους σε κοινωνικά δίκτυα ή ιστοσελίδες
 • να επικοινωνούν με άλλους χρήστες του Quibble, όπως θα έκαναν σε ένα κοινωνικό δίκτυο

http://www.quibblo.com/

(Προστέθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)

(Ελέγχθηκε από τον Γουλούδη Στυλιανό 28/3/2018)
quizbean.JPG
¨Poll Everywhere¨http://www.polleverywhere.com/¨Δημιουργία Quiz¨Ένας εύκολος τρόπος για άμεση συλλογή απαντήσεων οπουδήποτε¨Πολύ εύχρηστο και διαδεδομένο καθώς δουλεύει παντού, μέσω μηνυμάτων, web ή Twitter¨Ξεκινάει μία ψηφοφορία και οι απαντήσεις μαζεύονται άμεσα στη σελίδα της εφαρμογής και εμφανίζονται εκεί¨Δυνατότητα ερωτήσεων πολλαπλών απαντήσεων & ανοιχτού τύπου (σύντομες απαντήσεις) ¨Δυνατότητα ψηφοφορίας μόνο από συγκεκριμένους χρήστες¨
Το QuizBean αποτελεί μια online εφαρμογή που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές την δημιουργία κουίζ. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν το κουίζ που δημιούργησαν μέσω e-mail ή μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Αφού κάνουν την δωρεάν εγγραφή, έχουν την δυνατότητα δημιουργίας κουίζ, τάξης και προσθήκης μαθητών με πολύ απλό τρόπο. Για την δημιουργία ενός κουίζ είναι απαραίτητη η εισαγωγή ενός τίτλου και στη συνέχεια η προσθήκη ερωτήσεων σε διάφορες μορφές, όπως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσθέσουν εικόνες ακόμα και επεξηγήσεις στις ερωτήσεις τους. Αφού η δημιουργία του κουίζ ολοκληρωθεί, αποστέλλεται μέσω e-mail, Facebook ή και Twitter στους μαθητές στους οποίους και δίνεται ανατροφοδότηση για τις απαντήσεις τους σε μορφή σκορ, μετά την ολοκλήρωση του. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για περιορισμένο αριθμό κουίζ ενώ υπάρχει και μηνιαία συνδρομή $5 και $10 για μεγαλύτερο αριθμό κουίζ.

http://www.quizbean.com/home


(Προστέθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)


educaplay.jpg

Δωρεάν υπηρεσία που παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας puzzles, γρίφων, σταυρόλεξων και πολλών άλλων διαδραστικών δραστηριοτήτων τα οποία διατηρούνται στον συγκεκριμένο ιστόχωρο. Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά είναι η δημιουργία διαδραστικών χαρτών/εικόνων, για παράδειγμα:
-Δημιουργία γεωγραφικού χάρτη. Οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν κλικ σε στιγματισμένα σημεία ενδιαφέροντος, όπως ποτάμια και θα πρέπει να συμπληρώσουν το όνομα.

Ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί ομάδες και να προσκαλεί μέλη. Οι χρήστες μπορούν να αξιολογούν τις δοκιμασίες και να τις μοιράζονται με άλλους.

educaplay

(Προστέθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 04/2016)


yacapaca.png

Το Yacapaca κουίζ είναι ένα ευέλικτο εργαλείο για την κατασκευή βάσης, pre-tests, post-testsκαι οτιδήποτε χρειάζεται διαμορφωτική αξιολόγηση. Ο καθηγητής μπορεί να ορίσει με μερικά μόνο κλίκ ένα κουίζ μέσω του οποίου οι μαθητές μπορούν να απολαύσουν την διεπαφή Yacapaca. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα εργαλεία ώστε να παρακινήσει τους μαθητές και να αξιολογήσει την απόδοσή τους για κάθε ερώτηση μετά το τέλος του κουίζ. Στην συνέχεια, το Yacapaca προσφέρει μια πλήρη ανάλυση του θέματος, των εννοιών και των ατομικών ερωτήσεων.

http://yacapaca.com/#

(Προστέθηκε από Λέσκα Βαλσάμω 04/2016)JClic.jpg
Το JClic είναι μία πλατφόρμα για την δημιουργία, την πρακτική εφαρμογή και την αξιολόγηση των πολυμεσικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι και το γυμνάσιο. Αποτελεί εξέλιξη του εργαλείου Clic και μπορεί να λειτουργήσει σε όλα τα λειτουργικά (Windows, Linux, MacOS). Για να κατέβει το πρόγραμμα χρησιμοποιείται το javaWebStart σύστημα που προσφέρει ευκολία διότι κατεβάζει αυτόματα όλα τα στοιχεία που χρειάζεται το πρόγραμμα για να λειτουργήσει.Η λειτουργία του JClic βασίζεται στην δημιουργία projects που περιέχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως παζλ, γραπτές ασκήσεις, σταυρόλεξα, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κ.α με την χρήση εικόνων, ήχων(μουσική, ήχος σωστής-λάθος επιλογής) και άλλων γραφικών στοιχείων. Δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες μόνο τα βλέπουν και να παίζουν με τις δημοσιευμένες δραστηριότητες σε κάποια ιστοσελίδα, χωρίς όμως να μπορούν να τα κατεβάσουν από εκεί ή να κατεβάσουν κάποιο project στην βιβλιοθήκη του JClic, που δημιουργείται κατά την εγκατάσταση. Στην σελίδα εκτός από το βασικό πρόγραμμα(δημιουργία και οργάνωση projects στην βιβλιοθήκη του χρήστη-λειτουργία και χωρίς internet) προφέρονται:
 • ο JClicAuthor, εργαλείο για την τοποθέτηση project σε ιστοσελίδα, την μετατροπή project από Clic σε JClic και το κατέβασμα project από βιβλιοθήκες άλλων,
 • το JClicreports, πρόγραμμα που δίνει στατιστικά αποτελέσματα από την χρήση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, μέσω αποστολής δεδομένων σε μια βάση δεδομένων,
 • πλήθος tutorials, screenshots, ερωτήσεων-απαντήσεων και επεξηγήσεων σε σχέση με την εγκατάσταση, την λειτουργία και την λογική του JClic.

Το εργαλείο αυτό προσφέρεται σε 3 γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά και Καταλανικά.


http://clic.xtec.cat/en/jclic/

(Προστέθηκε από Μάμμου Σταυρούλα, 05/2016)


QuizSlides.png
H QuizSlides είναι μια εκπαιδευτική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού που ιδρύθηκε το 2011. Το κύριο προϊόν της εταιρίας είναι μια πλατφόρμα για την δημιουργία multiple-choice tests. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν upload τις ερωτήσεις του test που έχουν δημιουργήσει με χρήση του Powerpoint ή καποιου pdf αρχείου και αυτά μετατρέπονται αυτόματα σε κομψά διαδραστικά online tests. Ωστόσο, οι δημιουργοί του test έχουν τον πλήρη έλεγχο για την οπτική διάταξη τους ανάλογα με την φύση των tests (Quizslides ή Examslides)

Τα examslides έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

• Οι χρήστες πρέπει να δηλώνουν την ταυτότητα τους πριν αρχίσουν

• Μπορεί να οριστεί ένα χρονικό όριο, το οποίο καταγράφεται από τη έναρξη ενός test

• Τα αποτελέσματα εμφανίζονται με το πέρας του test

• Οι πολλαπλές προσπάθειες για σωστή απάντηση από τον χρήστη μπορεί να επιφέρει μείωση του score του ή και απόρριψη του.
Τέλος, σχεδιάστηκε να λειτουργεί σωστά κυρίως για ipads.
www.quizslides.com

(Προστέθηκε από Παναγιώτα Στουγγιώτη~2016)

Imakiku

Imakiku is a real-time audience response system that uses mobile technology. It supports real-time voting, posting and surveying. It allows the teacher to catch that students think in real-time and it also provides a web-browser-based tool.

(Προστέθηκε από Γεώργιο Κωστόπουλο)~2016

Quizizz.png
Το Quizizz είναι μια δωρεάν online εφαρμογή που επιτρέπει να προσπελάσετε πληθώρα quiz που έχουν ήδη δημιουργηθεί και επίσης επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του quiz. Η χρήση του είναι εύκολη και γρήγορη. Μόλις συνδεθείτε ως δάσκαλος, το οποίο παίρνει δευτερόλεπτα, επιλέγετε ένα κουίζ και σας δίνεται ένας κωδικός για ένα εικονικό δωμάτιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να διανείμετε τον κωδικό στους σπουδαστές σας, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με ένα ψευδώνυμο και έναν κωδικό, ενώ δεν χρειάζεται να εγγραφούν στον ιστότοπο. Όταν συνδεθούν όλοι οι μαθητές σας, κάνετε κλικ στο "Start Game". Οι καθηγητές και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στον πίνακα κατάταξης ανά πάσα στιγμή.
https://quizizz.com/

Προστέθηκε από Μαρία Ρούση, 4/5/2017

votesy.pngΤο Votesy είναι μια online πλατφόρμα όπου οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργούν άμεσα και γρήγορα ψηφοφορίες. Είναι ένα δωρεάν εργαλείο διεξαγωγής δημόσιας ψηφοφορίας με σκοπό τη συλλογή και την ανάλυση στοιχείων και τη βοήθεια στη λήψη αποφάσεων με βάση τη γνώμη του κοινού. Μετά την δωρεάν εγγραφή του, ή την είσοδό του μέσω λογαριασμών κοινωνικών δικτύων (G+, Twitter, Facebook κλπ) ο επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει ψηφοφορίες διαφόρων τύπων χρησιμοποιώντας εικόνες, βίντεο, μουσική και κείμενο σε πολλούς συνδυασμούς και να προσκαλέσει γνωστούς και φίλους να συμμετάσχουν. Το Votesy δείχνει με διαφορετικούς τρόπους την ανάλυση των αποτελεσμάτων με σκοπό να βοηθήσει στην εύκολη εξαγωγή συμπερασμάτων. Ο χρήστης μπορεί επίσης να συμμετάσχει σε ψηφοφορίες άλλων χρηστών και να δεχτεί ή να υποβάλλει προτάσεις και σχόλια στις ψηφοφορίες.


http://www.votesy.com

Προστέθηκε από τον Σωτηριάδη Λάζαρο στις 12/5/2017


2017-05-15 12_31_18-Learn more in less time - Synap.png

Το Synap (σύναψη στα Ελληνικά - το έργο έχει πάρει το όνομά του από τις συνάψεις των νευρωνικών κυττάρων του εγκεφάλου) είναι μία εφαρμογή δημιουργίας ατομικών ερωτηματολογίων με σκοπό την ευκολότερη και αποτελεσματικότερη απομνημόνευση, επανάληψη και ανάκληση δεδομένων μάθησης. Το Synap έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου με σκοπό την αποδοτικότερη μάθηση και παρέχει ένα πλήθος εργαλείων που παρακολουθούν το ρυθμό μάθησης και προσφέρουν μεθόδους αυτοαξιολόγησης στην απομνημόνευση αντικειμένων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν τρόπους "επανάληψης της τελευταίας στιγμής" επικεντρώνοντας όπου χρειάζεται, βοηθώντας έτσι να ελαχιστοποιήσει το χρόνο μάθησης και να κρατά σε εγρήγορση τον μαθητή σε αντικείμενα που έχει μελετήσει. Η εφαρμογή είναι συμβατἠ με κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ και η χρήση της είναι δωρεάν, ενώ με μία ετήσια συνδρομή γύρω στα 25 ευρώ ετησίως ο εκπαιδευόμενος μπορεί να δημιουργήσει άπειρα ερωτηματολόγια και να χει πρόσβαση σε αυτοεξέταση "offline", να παρακολουθεί την πρόοδό του και να κάνει βέλτιστο χρονοπρογραμματισμό της μελέτης του επιλέγοντας τις ιδανικότερες ερωτήσεις επανάληψης.
https://synap.ac


Προστέθηκε από τον Σωτηριάδη Λάζαρο στις 15/5/2017


kahoo.jpg


Kahoot


Είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν εύκολα και γρήγορα παιγνιώδη κουίζ με σκοπό την αξιολόγηση των μαθητών σε πραγματικό χρόνο τάξης. Τα κουίζ προβάλλονται στην τάξη και κάθε μαθητής απαντάει σε αυτά μέσα από τη δική του συσκευή. (PC, tablet, smartphone).
Το εργαλείο απαιτεί δημιουργία λογαριασμού από το χρήστη, ο οποίος δίνει mail και κωδικό πρόσβασης. Μπορεί να επιλέξει ένα κουίζ που ήδη υπάρχει ή να φτιάξει ένα καινούριο. Στις ερωτήσεις μπορεί να προσθέσει εικόνα ή video, δίνοντας επιπλέον πληροφορίες στους μαθητές και κάνοντάς το πιο ελκυστικό. Το κουίζ μπορεί να είναι δημόσιο ή προσωπικό.
Όταν προβάλλεται το κουίζ στην τάξη, δίνεται στους μαθητές ένα PIN, το οποίο εισάγουν αφού συνδεθούν στη σελίδα του εργαλείου (Kahootit). Η σύνδεση στη διεύθυνση μπορεί να γίνει μέσω οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής και WebBrowser. Δεν απαιτείται το κατέβασμα της εφαρμογής στις συσκευές των μαθητών. Μετά την απάντηση, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δουν αν απάντησαν σωστά ή στην αντίθετη περίπτωση, τη σωστή απάντηση, παίρνοντας ανατροφοδότηση για τις γνώσεις τους. Στο τέλος εμφανίζεται ο νικητής του κουίζ, οι μαθητές δηλαδή με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα δίνοντας κίνητρο στους μαθητές να προσέχουν και να μελετούν περισσότερο ώστε να πετύχουν καλό σκορ. Το περιβάλλον χρήσης του είναι φιλικό προς τον χρήστη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές καθώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιεί ομάδες μαθητών ανά μια ηλεκτρονική συσκευή. Τέλος, η εφαρμογή μπορεί να εμπλέξει και τους μαθητές ενεργά στη δημιουργία ενός κουίζ, κινητοποιώντας τους έτσι να εντρυφήσουν περισσότερο σε ένα θέμα.

https://getkahoot.com/

(Προστέθηκε από τη Σερέτη Μάρθα στις 15/5/2017)


fq-logo.png

Flip Quiz
Το FlipQuiz™ παρέχει στους εκπαιδευτικούς ένα γρήγορο τρόπο να δημιουργήσουν τους δικούς τους πίνακες για να ελέγξουν τις γνώσεις των μαθητών τους.
Οι ερωτήσεις εμφανίζονται στην οθόνη και οι πίνακες αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση. Όταν χρησιμοποιούνται εμφανίσιμοι πίνακες, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό χειρόγραφο τρόπο, οι μαθητές είναι πιθανότερο να ενδιαφερθούν και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη διαδικασία του τεστ.

https://www.flipqiz.me

(Προστέθηκε από Αχιλλέα Κάππη, 16/05/2017)

external image 690x0w.jpg
QuizPedia
Το QuizPedia είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας quiz. Η διαδικασία κατασκευής τους είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει την εισαγωγή κειμένου, χρωμάτων, εικόνων και ήχου, ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των περισσότερων χρηστών. Η θεματολογία είναι ελεύθερη και ορίζεται επίσης από τον χρήστη. Τα quiz που δημιουργούνται εκεί μπορούν να διαμοιραστούν δημόσια ή να κοινοποιηθούν σε συγκεκριμένα άτομα με χρήση ενός συνδέσμου. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα ενσωμάτωσής τους σε άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια καθώς επίσης και σε κοινωνικά δίκτυα. Μία ηλεκτρονική βιβλιοθήκη είναι διαθέσιμη για όλα τα quiz που κοινοποιούνται δημόσια και δίνεται έτσι η δυναμική να τα χρησιμοποιήσουν περισσότερα άτομα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η προβολή στατιστικών στους δημιουργούς τους, χαρακτηριστικό που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε ένα εκπαιδευτικό ή εργασιακό περιβάλλον. Το QuizPedia μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον υπολογιστή, αλλά και σε φορητές συσκευές μέσω ειδικά διαμορφωμένων εφαρμογών που είναι διαθέσιμες δωρεάν, όπως και η διαδικτυακή πλατφόρμα. Η χρήση της απαιτεί τη δημιουργία ενός λογαριασμού ή τη σύνδεση μέσα από λογαριασμούς Facebook, Google ή Twitter.
http://www.quizpedia.com
(Προστέθηκε 30/4/2018 από Γεώργιο Λιάκο)

wordwall2.jpg

Το Wordwall είναι μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα, με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε διαδραστικές δραστηριότητες για τους μαθητές. Πρόκειται για ένα εργαλείο, με το οποίο ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει πολύ ευκολά και απλά, παιχνίδια αναγραμματισμού, σταυρόλεξα, ερωτήσεις αντιστοίχισης, και πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Τα περισσότερα έτοιμα templates, είναι διαθέσιμα τόσο σε διαδραστική όσο και σε εκτυπώσιμη μορφή. Οι αλληλεπιδράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε συσκευή (ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet, τηλέφωνο, διαδραστικό πίνακα) και μπορούν να εκτελεστούν είτε μεμονωμένα είτε συνεργατικά από τους μαθητές. Ταυτόχρονα, η ανατροφοδότηση των αποτελεσμάτων ενσωματώνεται στη ροή του παιχνιδιού.wordwall1.png


Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το trailer του Wordwall.