polarr.jpg


Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, έχει σχεδιαστεί για νέους και έμπειρους φωτογράφους, επιτρέπει την διεπαφή βασικών και προχωριμένων λειτουργιών με εύκολο τρόπο στον χειρισμό καθώς και εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών.

  1. Παγκόσμια εργαλεία προσαρμογής, ενέα κατηγορίες εργαλίων, πάνω από 40 βασικές λειτουργίες.
  2. Τοπικά εργαλεία προσαρμογής επεξεργασίας σε συγκεκριμένα τμήματα της φωτογραφίας σας με κυκλικές ή κλίσης προσαρμογής.
  3. Δυνατότητα προσαρμογής του χώρου εργασίας, Drag and drop εικονίδια εργαλείων για να ρυθμίσετε εκ νέου. Κάντε κλίκ σε εικονίδια για να επεκτείνετε η να αποκρύψετε πίνακες.
  4. 100 και φίλτρα υψηλής ποιότητας σε 12 κατηγορίες.
  5. Εργαλεία επεξεργασίας κειμένου.
  6. δωρεάν και επί πληρομή (pro) έκδοση αξίας 19,99 $


https://www.polarr.co/


Προστέθηκε από τον Παναγιώτη Ντερόπουλο 4/5/2017
(Ελέγχθηκε 31/3/2018 από Τσακυρίδη Απόστολο)


photoshow.PNG

Το PhotoShow είναι ένα web 2.0 εργαλείο το οποίο μετατρέπει τις φωτογραφίες σε ένα μουσικό PhotoShow σε λίγα μόνο λεπτά . Είναι τόσο έυκολο που ο καθένας μπορεί να πει μια ιδιαίτερη και μοναδική photoshow ιστορία σε λίγα λεπτά είτε να δημιουργήσει είτε να μοιραστεί τις ιδιαίτερες στιγμές τους σε ένα διασκεδαστικό και ασφαλές περιβάλλον. Τo PhotoShow περιλαμβάνει κάποια εύκολα δείγματα για αυτούς που δεν έχουν έμπνευση.


photoshow

(Προστέθηκε 20/5/2017 από Καζδαρίδη Γεώργιο)
(Ελέγχθηκε 31/3/2018 από Τσακυρίδη Απόστολο)Mixbook.jpg
Το Mixbook είναι ένα εργαλείο για τη δημιουργία online φωτογραφικών άλμπουμ με την ιδιαιτερότητα ο χρήστης να μπορεί να προσκαλεί φίλους του, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν στη δημιουργία του άλμπουμ προσθέτοντας δικές τους φωτογραφίες και αλλάζοντας την εμφάνιση του άλμπουμ. Παρόλα αυτά, ο αρχικός δημιουργός είναι ο μοναδικός που μπορεί να ελέγχει κάθε πτυχή της επεξεργασίας του άλμπουμ. Διαθέτει επίσης και έτοιμα πρότυπα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης ως φόντο. Επίσης το Mixbook μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών ρυθμίζοντας την κάθε εικόνα ξεχωριστά ως προς την φωτεινότητα της, την αντίθεση της ή τον κορεσμό της καθώς και προσθέτοντας διάφορα εφέ σε αυτήν. Για παράδειγμα, μπορεί ο χρήστης να αλλάξει τη σκιά, την απόχρωση, το θόλωμα, την απόσταση, τη γωνία ή την αδιαφάνεια μιας εικόνας. Πλεονέκτημα του εργαλείου αυτού, αποτελεί η δυνατότητα εισαγωγής φωτογραφιών από άλλες ιστοσελίδες όπως είναι το flickr και το facebook. Επιπλέον, δίνει δωρεάν την δυνατότητα δημιουργίας και κοινοποίησης των άλμπουμ και παρέχει και μία έκδοση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχολεία. Τέλος μέσω του εργαλείου αυτού μπορούν να αναπτυχθούν online yearbooks, wedding photo books, calendars κ.α. με την δυνατότητα αποστολής τους είτε σε ηλεκτρονική είτε σε εκτυπωμένη μορφή.
http://www.mixbook.com/
(Ενημερώθηκε από τον Σωτηριάδη Λάζαρο στις 4/4/2017)


smilebox.jpg
Το Smilebox ιδρύθηκε το 2005 και επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη δημιουργία παρουσιάσεων, προσκλήσεων, χαιρετισμών, κολάζ, λευκωμάτων (scrapbooks) και άλμπουμ φωτογραφιών. Δίνει την ευκαιρία στους χρήστες του να μοιραστούν με την οικογένεια και τους φίλους τους μοναδικές και αξέχαστες στιγμές, με ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Περιλαμβάνει πάνω από 1000 πρότυπα για να επιλέξει ο χρήστης να χρησιμοποιήσει. Το Smilebox δίνει πολλούς τρόπους για να μοιραστεί κάποιος αυτό που δημιούργησε. Είτε μέσω facebook, email, blog, είτε να το γράψει σε ένα DVD, να το αποθηκεύσει στο σπίτι είτε να το εκτυπώσει. Μια πολύ ωραία εφαρμογή του Smilebox σε σχολείο στην Ελλάδα φαίνεται εδώ.
http://www.smilebox.com/

(Ενημερώθηκε από τον Σωτηριάδη Λάζαρο στις 4/4/2017)


photosynth.jpg
Το Photosynth είναι μια δωρεάν εφαρμογή στο διαδίκτυο, που επιτρέπει στο χρήστη, αφού βγάλει πολλές φωτογραφίες της ίδιας σκηνής ή του ίδιου αντικείμενου από διαφορετικές γωνίες, αυτόματα, να δημιουργήσει αυτόματα μια διαδραστική 3D οπτική εμπειρία. Ο χρήστης κατεβάζει έναν Image Composite Editor για την επεξεργασία εικόνων, τη σύνθεση και το ανέβασμα τους στο Διαδίκτυο. Το λογισμικό είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ο χρήστης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να βγάλει πολλές φωτογραφίες. Συγκεκριμένα ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει Synth και Panorama αλλά για το Panorama διατίθεται και desktop αλλά και mobile εφαρμογή!Το Photosynth παίρνει τις φωτογραφίες του χρήστη, τις συνθέτει όλες μαζί και δημιουργεί μια 3D σκηνή την οποία μπορεί οποιοσδήποτε να δει και να μετακινηθεί μέσα σε αυτή. Διαφοροποιημένο από τις στατικές φωτογραφίες και τα video, το Photosynth επιτρέπει στο χρήστη να εξερευνήσει λεπτομέρειες από μέρη, αντικείμενα και γεγονότα. Ο χρήστης μορεί να σταματήσει το video, να μετακινηθεί μέσα σε αυτό και να ζουμάρει για να ελέγξει ακόμα και τις μικρότερες λεπτομέρειες. Επίσης μπορεί απευθείας να δει τις χωρικές σχέσεις μεταξύ των φωτογραφιών, κάτι που δεν προσφέρεται σε μία photo gallery.
http://photosynth.net/

Δε λειτουργεί πλέον (έχει κλείσει)

(Ενημερώθηκε από τον Σωτηριάδη Λάζαρο στις 4/4/2017)


photopeach.jpg

Το photopeach είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις slideshows φωτογραφιών με ήχο, ιδιωτικά ή δημόσια, χρησιμοποιώντας εικόνες από τον υπολογιστή σου, ή από λογαριασμό σου στο picasa ή το facebook. Σε κάθε slideshow μπορεί να προστεθεί ήχος, με επιλογή από μια βιβλιοθήκη μουσικών κομματιών, ή με χρήση ενός βίντεο από το youtube που μπορείς να το αναζητήσεις μέσα από το site, ενώ το ανέβασμα αρχείων ήχου δεν επιτρέπεται στο δωρεάν λογαριασμό. Επιπλέον, παρέχει κάποιες δυνατότητες επεξεργασίας των διαφανειών, όπως duplicate μιας διαφάνειας, εισαγωγή διαφάνειας με κείμενο, ορισμός της ταχύτητας αναπαραγωγής, αναδιάταξη των διαφανειών, εισαγωγή κειμένου ή [[#|quiz]] σε κάθε διαφάνεια.
Υποστηρίζονται δύο διαφορετικές εκδοχές αναπαραγωγής του slideshow: spiral,που δεν περιλαμβάνει ήχο και κείμενο και story: ακολουθία φωτογραφιών με κείμενο και ήχο. Επιπλέον, υποστηρίζεται πλοήγηση μεταξύ των διαφανειών, χωρίς όμως να συγχρονίζεται ο ήχος και τέλος, κατά την του slideshow, αν ο σχολιασμός του έχει επιτραπεί, δίνεται τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων, τα οποία εμφανίζονται σαν επίλογος του slideshow. Οι λειτουργίες share/embed υποστηρίζονται, ωστόσο ο κώδικας που δίνεται για το embed χρειάζεται κάποια τροποίηση προκειμένου να λειτουργήσει σε blogs που δεν επιτρέπουν ενσωμάτωση flash αντικειμένων μέσω της ετικέτας object (πχ wordpress.com). Τέλος, το photopeach φέρει χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης, καθώς διαθέτεις τη σελίδα σου όπου παρουσιάζεται η δραστηριότητά σου, μπορείς να αναζητήσεις άλλους δημιουργούς και να τους ακολουθήσεις, προκειμένου να ενημερώνεσαι για το έργο τους. Στο σχολείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία slideshows, σε κάποιες περιπτώσεις ατομικά και σε κάποιες άλλες μέσω συνδυασμών κοινής χρήσης ενός λογαριασμού, προκειμένου ένα σύνολο παιδιών να μπορεί να τροποποιεί το slideshow
http://photopeach.com

(Ελέγχθηκε από τον Σωτηριάδη Λάζαρο στις 4/4/2017)


Photobucket_Full_Logo_copy.png

Το Photobucket είναι μία ιστοσελίδα φιλοξενίας εικόνων και βίντεο. Φιλοξενεί περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια εικόνες από 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, που φορτώνουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο κάθε μέρα. Έδρα της επιχείρησης είναι στο Ντένβερ με περιφερειακά γραφεία στο Σικάγο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Η ιστοσελίδα ιδρύθηκε το 2003 και χρησιμοποιείται ευρέως τόσο για προσωπικούς όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς. Σύνδεσμοι από εικόνες του Photobucket χρησιμοποιούνται συχνά για avatars που εμφανίζονται σε διάφορα φόρουμ στο διαδίκτυο. Για να ανεβάσει κάποιος υλικό απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα. Τέλος παρέχονται στον κάθε χρήστη δωρεάν 2 GB για να ανεβάσει φωτογραφίες οι οποίες αποθηκεύονται στο κανονικό τους μέγεθος και για κάθε βίντεο υπάρχει όριο 500 ΜΒ ή διάρκεια μέχρι 10 λεπτά.
http://photobucket.com/

(Προστέθηκε από Γούτα Στυλιανό)
Ελέγχθηκε 3/5/15, Παπακυπριανού Νικόλαος

640px-500px_logo.png

Το 500px, το οποίο προφέρεται five hundred pixels, είναι μια διαδικτυακή φωτογραφική κοινότητα που ιδρύθηκε στο Τορόντο το 2009 και έχει ως κοινό φιλόδοξους αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους. Το site έχει σήμερα 2,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που δείχνει τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες στην πρώτη σελίδα του. Ακόμη διαθέτει εφαρμογές για χρήστες κινητών συσκευών όπως iOs, Android, WindowsPhone.
http://500px.com/

(Προστέθηκε από Γούτα Στυλιανό)

Ελέγχθηκε 3/5/15, Παπακυπριανού Νικόλαος
<Ελέγχθηκε 5/04/17 Ντερόπουλος Παναγιώτης>

FlashGallery.png

Το Flash Gallery είναι ένα Web εργαλείο για δημιουργία φωτογραφικών άλμπουμ. Μπορείς να επιλέξεις από τα διαθέσιμα templates, να δημιουργήσεις και να δημοσιεύσεις το άλμπουμ, σε διάφορες μορφές (πχ flash movie). Βασίζεται στο Flash, ωστόσο τα άλμπουμ εμφανίζονται και στο iPad και στο iPhone. Μπορείς να θέσεις ένα watermark όταν δημοσιεύεις το άλμπουμ για προστασία των φωτογραφιών. Υποστηρίζεται από όλα τα λειτουργικά συστήματα. Στη δωρεάν έκδοσή του μπορείς να το κατεβάσεις και να το χρησιμοποιείς τοπικά, ενώ με την αγορά του αποκτάς απεριόριστες δυνατότητες δημοσίευσης των άλμπουμ σε websites.
Με το PhotoGalleryBuilder μπορείς να δημιουργήσεις άλμπουμ και slideshowsγια ιστοσελίδες και να δημοσιεύσεις φωτογραφίες χωρίς να απαιτούνται γνώσεις για το Adobe Flash ούτε και XMLγια την προσαρμογή των φωτογραφιών στο άλμπουμ. Ακόμη μπορείς να αποθηκεύσεις και να επεξεργαστείς πολλά άλμπουμ, το καθένα από αυτά με τις δικές του ρυθμίσεις.

http://flash-gallery.com
<Ελέγχθηκε 5/04/17 Ντερόπουλος Παναγιώτης>

simpleviewer.png

Το Simpleviewer είναι μια δωρεάν, προσαρμόσιμη εφαρμογή συλλογής εικόνων που μας επιτρέπει να εμφανίσουμε τις εικόνες μας σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα με επαγγελματικό και διαισθητικό τρόπο. Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα περιήγησης, φόρτωσης τοπικών εικόνων. Οι εικόνες μπορούν να προβληθούν σε Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad και το Android. Είναι διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες, και επιτρέπει την εύκολη δημιουργία του δικού μας άλμπουμ εικόνων με την εφαρμογή svBuilder. Στη δωρεάν έκδοσή του μπορεί κανείς να το κατεβάσει και να το χρησιμοποιεί τοπικά, επίσης μπορεί να δημιουργήσει web albums και το simpleviewer παράγει τον αντίστοιχο κώδικα που μετά ενσωματώνουμε στη σελίδα ή το blog μας. Ενώ με την αγορά του αποκτά προηγμένες επιλογές προσαρμογής απεριόριστων φωτογραφιών και άλλα. Δεν απαιτείται Flash, ωστόσο οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν στο SimpleViewerProσε ταινίες Flash.
http://www.simpleviewer.net/simpleviewer/


Slide dog.png
Το SlideDog είναι ένα εργαλείο παρουσίασης πολυμέσων που σας επιτρέπει να συνδυάσετε παρουσιάσεις Powerpoint, αρχεία PDF, παρουσιάσεις Prezi, αποσπάσματα ταινιών, ιστοσελίδες και πολλά άλλα. Επίσης, παρέχει την δυνατότητα παρουσίασης μέσω χειρισμού της παρουσίασης από το κινητό τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής SlideDog που διατίθεται δωρεάν από το App Store. Τέλος, δίνει την δυνατότητα προσθήκης διαδραστικών στοιχείων στην παρουσίαση. (Βίντεο Παρουσίασης του εργαλείου https://youtu.be/aClSlg9o25M)

http://slidedog.com/


(Προστέθηκε 05/04/2015, Αβραμίδου Μαργαρίτα)<Ελέγχθηκε 5/04/17 Ντερόπουλος Παναγιώτης>

kizoa.jpgΈνα ενδιαφέρον και κυρίως ελεύθερο εργαλείο για δημιουργία βίντεο με φωτογραφίες είναι το kizoa. Τα άλμπουμ του κάθε χρήστη στο facebook με ένα κλικ μεταφέρονται στη γραμμή εργασιών του kizoa και αρχίζει το παιχνίδι.
Εφέ, μεταβάσεις, μουσική, όλα μπορούν να προστεθούν στις φωτογραφίες μας όταν χρησιμοποιούμε το kizoa. Υπάρχει η δυνατότητα για εισαγωγή φωτογραφιών από τον υπολογιστή του χρήστη αλλά και από τον λογαριασμό του στο facebook. Τότε μπορεί να αποφασίσει για τις μεταβάσεις, τα κινούμενα σχέδια ή τους τίτλους που μπορεί να εισάγει στη φωτογραφία, να επιλέξει το σημείο που θα παίξει η μουσική αλλά και να ρυθμίσει τον χρόνο παραμονής της κάθε φωτογραφίας. Η διαφορά του από άλλα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών είναι ότι παρέχει αρκετές δυνατότητες δωρεάν. Με αποθήκευση στον υπολογιστή του ή δημοσιοποίηση σε κοινωνικά δίκτυα το βίντεο που τελικά δημιουργείται έχει ενδιαφέρον και δίνει έναν επαγγελματικό χαρακτήρα στα άλμπουμ.


www.kizoa.com
(Προστέθηκε 08/05/2015, Αραβίδου Ευδοξία)
photosnack.png


Το PhotoSnack είναι ένα online εργαλείο δημιουργίας slideshow φωτογραφιών που επιτρέπει τη δημιουργία επαγγελματικών (και όχι μόνο) παρουσιάσεων φωτογραφιών καθώς και το διαμοιρασμό αυτών στο διαδίκτυο .


Επιτρέπει να ανεβάστε φωτογραφίες , να δημιουργήσετε μεγάλες παρουσιάσεις φωτογραφιών και να τις μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας . Διαχειριστείτε τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο , μοιραστείτε τα άλμπουμ φωτογραφιών σας . Διαθέτει πληθώρα μοντέρνων και πρότυπων θεμάτων.

PhotoSnack
(Προστέθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 4/2016)


slideroll.png

Το Slideroll είναι ένα online web2.0 εργαλείο δημιουργίας slideshow φωτογραφιών που επιτρέπει την δημιουργία βίντεο παρουσιάσεων. Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν εικόνες από τον υπολογιστή και να τις εισάγουν σε ένα χρονοδιάγραμμα. Κάθε εικόνα μπορεί να έχει εφέ δημιουργώντας ένα σημείο έναρξης και ένα λήξης. Μπορούν να προσθέσουν λεζάντες σε κάθε εικόνα και επιπλέον να επιλέξουν μουσική από την συλλογή. Ο δωρεάν Video Creator προσφέρει ένα μέσο μετατροπής των sliderollsσε MPEG βίντεο και προσφέρει την δυνατότητα διαμοιρασμού στο YouTube. Τέλος οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν την Pro έκδοση, η οποίο προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας μεγαλύτερων βίντεο και δυνατότητες εξαγωγής.

http://www.slideroll.com/

(Προστέθηκε από Λέσκα Βαλσάμω 04/2016)

the slideshow.PNG

The Slideshow

Αυτό το απλό εργαλείο μας επιτρέπει να δημιουργούμε εύκολα και να προβάλλουμε μια παρουσίαση διαφανειών διαδικτυακών εικόνων βάσει των αποτελεσμάτων αναζήτησης, όπως επιστρέφονται από το Google Images. Έτσι δημιουργείται μια παρουσίαση με εικόνες με βάση το θέμα που έχουμε επιλέξει. Αν για παράδειγμα εισάγουμε την λέξη zoo θα μας επιστρέψει ένα σύνολο διαφανειών με ζώα που μπορείς να συναντήσεις σε έναν ζωολογικό κήπο.

Σύνδεσμος: http://theslideshow.net/#

(Προστέθηκε από Τσακυρίδη Απόστολο 31/03/2018)

external image j72MTKOF_63kUJWGzmYJQcb1M-gUVXNDSQJSm-mLPARg_b_GZmA8vF6PmcZ2LaBhTJQvlKnoMQaKKIARJYfsxd-5TYnWOhhU-PDCrms=h120
Google Photos

Το Google Photos είναι ένας διαδικτυακός αποθηκευτικός χώρος φωτογραφιών, βίντεο και άλμπουμ που επιτρέπει τη διαχείριση και την οργάνωσή τους. Ο χώρος είναι δωρεάν και απεριόριστος για φωτογραφίες ανάλυσης μέχρι και 16MP και βίντεο ανάλυσης 1080p Full HD. Η βελτιωμένη νοημοσύνη της μηχανής αναζήτησης που εμπεριέχεται, επιτρέπει την χρήση λέξεων που αντιστοιχούν στο προς αναζήτηση περιεχόμενο χωρίς να έχει προηγηθεί η τοποθέτηση ετικετών. Η δυνατότητα δημιουργίας κοινόχρηστων λευκωμάτων κάνει εύκολο τον διαμοιρασμό του περιεχομένου με άλλα πρόσωπα, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ο κάτοχός του ορίζει. Ακόμη, γίνεται εφικτή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η αποθήκευσή τους στο Drive της Google, ώστε να επιτευχθεί η επαναφορά τους ανά περίπτωση. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με έναν λογαριασμό Google μέσω υπολογιστή ή φορητών συσκευών Android και iOS.
https://www.google.com/photos/about/

(Προστέθηκε 29/4/2018 από Γεώργιο Λιάκο)