doodle.jpg

To Doodle παρέχει [[#|δωρεάν]] on-line υπηρεσίες προσωπικού ημερολογίου οι οποίες είναι προσβάσιμες από οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Ο χρήστης μπορεί να προσκαλέσει σε συναντήσεις άλλα άτομα, να απαντήσει σε προσκλήσεις και να συγχρονίσει τα ραντεβού του αποφεύγοντας τις διπλές καταχωρήσεις. Έτσι, μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το χάος που δημιουργείται όταν πρέπει να προγραμματίσει πολλά ραντεβού με άλλα άτομα κερδίζοντας χρόνο. Είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τον προγραμματισμό ραντεβού και συναντήσεων μεταξύ πολλών ατόμων.
Μερικές βασικές υπηρεσίες που παρέχονται [[#|δωρεάν]] είναι:
  • MyDoodle: Απαιτεί [[#|εγγραφή]] είναι δωρεάν και μπορείτε να δημιουργήσετε, προγραμματίστε και παρακολουθήσετε όλα τα ραντεβού σας.
  • Connect calendars: Συγχρονισμός του Doodle με Google Calendars, Outlook, Exchange Server, Lotus Notes, iCal, Live, Yahoo
  • MeetMe: Contact center στο οποίο ο χρήστης σημειώνει τις διαθέσιμες ώρες και μέρες του για ραντεβού.
Ακόμη, υπάρχει ιστορικό για τα πολς στα οποία έχει συμμετάσχει κάποιος...
Το Doodle παρέχει και επιπρόσθετες υπηρεσίες και διευκολύνσεις οι οποίες όμως είναι διαθέσιμες για premium accounts. Οι κατηγορίες που προσφέρονται από τα premium accounts είναι: Solo, Business και Enterprise, τα βασικά χαρακτηριστικά των οποίων είναι η υποστήριξη από κινητές συσκευές, η SSL κρυπτογράφηση, εταιρικό URL, απεριόριστες συναλλεγές και πολλά άλλα!

Πλέον είναι διαθέσιμο για το [[#|iPhone]] και το [[#|iPad]].
http://www.doodle.com

calendar_logo.gif
Το Google Calendar είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που στην ουσία αποτελεί μια εξελιγμένη ατζέντα που σας προσφέρει δυνατότητες όπως να οργανώσετε το χρόνο σας, να σημειώσετε τα ραντεβού σας και να στέλνετε πρόσκληση για μια συνάντηση στους συνεργάτες σας. Επιπλέον, μπορείτε να επιτρέψτε στα άτομα που επιθυμείτε να δουν το ημερολόγιό σας και να προβάλλουν προγράμματα που έχουν μοιραστεί άλλοι μαζί σας. Επίσης, είναι δυνατόν να σας στέλνει υπενθυμίσεις για τις δουλειές σας, ενώ σας προσφέρει την επιλογή να επιλέξετε δύο από τους τρεις παρεχόμενους τρόπους ειδοποίησης (E-mail, Pop-up, SMS) και να ορίσετε πόση ώρα πριν από ένα ραντεβού θέλετε να σας θυμίζει το Google Calendar τις υποχρεώσεις σας. Με τη χρήση του Google Calendar Sync μπορείτε να συγχρονίσετε το online ημερολόγιο με αυτό στο Outlook, όπου ο συγχρονισμός μπορεί να γίνεται αμφίδρομα, ώστε να ενημερώνεται οποιοδήποτε από τα δύο ημερολόγια και η κάθε αλλαγή να αντανακλάται αυτόματα στο άλλο, και άλλες εφαρμογές όπως το Apple iCal και το Mozilla Sunbird. Επίσης, οι χρήστες του μπορούν να το χρησιμοποιούν offline όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ είναι πλέον δυνατόν να έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιό σας από το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο ημερολόγιο ή το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά.. Τέλος, χαρακτηρίζεται από απλότητα, λειτουργικότητα και ένα φιλικό user interface.
www.**google**.com/**calendar**
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε στις 25/03/2016 από Γανίτη Κατερίνα)
(Ελέγχθηκε από Αριστερίδου Δανάη 04/2017)

needtomeet.JPG
To needtomeet είναι ένα απλό εργαλείο το οποίο βοηθάει ομάδες ατόμων να προγραμματίσουν κάποιο ραντεβού, εύκολα και χωρίς κόπο. Η αρχή σχεδίασης αυτής της εφαρμογής ήταν η απλότητα, γι' αυτό και η δημιουργία μίας συνάντησης μπορεί να γίνει με δύο μόνο απλά βήματα. Το πρώτο βήμα είναι η εισαγωγή των βασικών στοιχείων της συνάντησης, δηλαδή ο τίτλος της συνάντησης, η διάρκειά της, η τοποθεσία, με δυνατότητα εισαγωγής χάρτη και η περιγραφή του λόγου συνάντησης. Το δεύτερο βήμα αποτελείται από το περιβάλλον του ημερολογίου το οποίο είναι πολύ εύχρηστο και φιλικό [[#|προς]] τους χρήστες επιτρέποντάς τους να επιλέξουν τους χρόνους των συναντήσεων και να δούνε ποιες ώρες και μέρες βολεύουν και την υπόλοιπη ομάδα, είτε για μία συνάντηση, είτε για ορισμό τακτικής μέρας και ώρας. Παράλληλα, για να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή κάποιος δεν είναι ανάγκη να κάνει λογαριασμό ούτε να δώσει πληροφορίες που δεν σχετίζονται με την συνάντηση. Ενδεικτικά, το needtomeet μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό μίας συνάντησης, για την οργάνωση κάποιας εκδήλωσης, για την σχεδίαση του προγράμματος ενός ταξιδιού, για τον καθορισμό μίας διάσκεψης, και όλα αυτά μπορούν να γίνουν με μερικά κλικ και σε ένα πολύ εύχρηστο και λιτό περιβάλλον.
http://www.needtomeet.com/


external image calgo_logo.gif
Το iScripts Calgo αποτελεί ένα πολύ ισχυρό διαδικτυακό εργαλείο, που υποστηρίζει απεριόριστα ημερολόγια, με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως προγραμματισμό συμβάντων, κατηγοριοποίηση συμβάντων, κλπ.Το iScripts Calgo δίνει την δυνατότητα στον χρήστη για online προγραμματισμό, τον καθορισμό επαναλαμβανώμενων γεγονότων με online ειδοποιήσεις και πολλές άλλες δυνατότητες.
Το iScripts Calgo είναι πολύ ευέλικτο. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί και να παραμετροποιεί το ημερολόγιο του με πλήρεις πληροφορίες για τις συναντήσεις του. Ακόμη μπορεί να το διαμοιραστεί με τους φίλους του. Επίσης ο χρήστης μπορεί να λάβει υπενθυμίσεις μέσω e-mail ή SMS.
Το iScripts Calgo είναι απλό στη χρήση και διατίθεται δωρεάν.
http://www.iscripts.com/calgo/

30boxes.png
Το 30 Boxes είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή ημερολογίου που μας επιτρέπει να κατασκευάσουμε ημερολόγια με όλα τα είδη πληροφοριών, όπως φωτογραφίες και blogs. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει drag and drop ικανότητες, η επεξεργασία είναι απλή, γίνεται με ένα κλικ, και η προσθήκη εκδηλώσεων γίνεται με απλό τρόπο. Συγχρονίζεται εύκολα με συσκευές και εφαρμογές που χρησιμοποιούμε όπως το facebok, το twitter, Blogger, Myspace, Vox και άλλα.
Οι χρήστες:
  • Μπορούν να προσθέσουν φίλους και να μοιραστούν τα ημερολόγια με αυτούς
  • Μπορούν να προσθέσουν εφαρμογές στη σελίδα όπως Google Search, Yahoo, Mail και Google Clendar το οποίο είναι ανταγωνιστικό.
  • Δεν χρειάζεται να είναι μέλη για να κατασκευάσουν ημερολόγιο ή να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία
Η φόρμα επιτρέπει την δημιουργία κωδικού για να συνδεθείτε ή να ενσωματώσετε ένα ημερολόγιο στην ιστοσελίδα σας (Widget)
http://www.30boxes.com

(Ελέγχθηκε 12/4/2016 από Μάσα)


assignaday.jpg
Το Assign-A-Dayείναι ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται από δασκάλους και μαθητές. Οι δάσκαλοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα ημερολόγιο για κάθε μάθημα και να αναθέτουν εργασίες τις οποίες μπορούν να δουν οι μαθητές. Οι μαθητές παρακολουθούν τα ημερολόγια των δασκάλων για να ελέγξουν αν υπάρχει κάποια εργασία για κάποιο μάθημα που δεν είχαν παρακολουθήσει ή να δουν μία συνολική εικόνα του μαθήματος.
Τα καινούρια χαρακτηριστικά του Assign-A-Dayπεριλαμβάνουν:
  • Δημιουργία εργασιών που μπορούν να διαρκούν αρκετές ημερομηνίες
  • Δημιουργία ημερολογίου στο οποίο μπορούν να δουλεύουν συνεργατικά πολύ εκπαιδευτές
  • Δίνεται η δυνατότητα δημιουργία αντιγράφου και επεξεργασίας των ημερολογίων που έχει δημιουργήσει ο δάσκαλος

Το εργαλείο είναι δωρεάν αλλά χρειάζεται εγγραφή ώστε να μπορέσει κάποιος να οργανώσει τις πληροφορίες του.
http://assignaday.4teachers.org/


Screen_Shot_2012-05-02_at_4.08.42_PM.png
Το ημερολόγιο της Yahoo αποτελεί μια web2.0 εφαρμογή για ημερολόγιο. Για να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιο, πρέπει να είστε ήδη εγγεγραμένος χρήστης Yahoo είτε να εγγραφείτε μέσω google ή facebook. Ακόμη σας δίνεται η δυνατότητα προσθήκης λιστών εργασιών (online to do lists) και υπενθυμίσεων σε γεγονότα. Όταν γράφετε ένα γεγονός μπορείτε να προσθέσετε όσες πληροφορίες θέλετε, συμπεριλαμβανομένης της περιγραφής της σύνάντησης, της ημερομηνίας, ώρας, ή αν η καταχώρηση είναι επαναλλαμβανόμενη ή αν όχι. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε την αποστολή μηνύματος υπενθύμισης στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση, στο Yahoo! Messenger, στο κινητό σας τηλέφωνο (χρησιμοποιώντας την email διεύθυνση), ή να επιλέξετε να στείλετε μία email πρόσκληση σε άλλους. Μπορείτε να ρυθμίσετε το ημερολόγιο σας ως ιδιοτικό ή προσβάσιμο από συγκεκριμένους χρήστες. Τέλος το ημερολόγιο είναι συνδεδεμένο με το mail της yahoo, την υπηρεσία my.yahoo (προσωπική σελίδα).
http://calendar.yahoo.com


basecamp.gif
Το basecamp είναι ένα online Social Calendar μέσω του οποίου ο χρήστης φτιάχνοντας ένα λογαριασμό επί πληρωμή (υπάρχει και το 60 days trial) ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει project μέσα στο οποίο μπορεί να αρχίσει μια συζήτηση, να δημιουργήσει μια to do list, να προσθέσει ένα αρχείο, ένα έγγραφο αλλά και να προσκαλέσει και άλλα άτομα να συμμετάσχουν στο project. Στη συνέχεια μπορεί κανείς να δει τη πρόοδο του έργου (μέσα από κάτι σαν ιστορικό), να φτιάξει ένα calendar και να δημοσιοποιεί σε όποιον επιθυμεί το γεγονός που πρόσθεσε στο calendar, να δει όποια δραστηριότητα έχει συμβεί πρόσφατα, να προσθέσει επαφές, να ρυθμίσει το προφίλ του και να δει το δικό του ιστορικό.
Γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς το basecamp; Κάθε project έχει μια περιγραφή, ένα όνομα και εύκολα μπορεί ο χρήστης να βρει αυτό που ψάχνει και να καταλάβει εύκολα και γρήγορα περί τίνος πρόκειται καθώς όλες οι σημαντικές πληροφορίες είναι συγκεντρωμένες. Επίσης, όλα τα σημαντικά αρχεία και όλες οι ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν, βρίσκονται σε ένα σημείο. Τέλος, κάθε ντραφτ δημιουργείται και αποθηκεύεται online οπότε ο καθένας μπορεί να το επεξεργαστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή!

http://basecamp.com/

localendar.png

Το Localendarσχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην οργάνωση εκδηλώσεων και στον διαμοιρασμό τους στο διαδίκτυο. Δημιουργεί δωρεάν διαδραστικά ημερολόγια για άτομα, ομάδες, συλλόγους και εταιρείες από το 1999 που ξεκίνησε η λειτουργία του. Το ημερολόγιο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί είτε μέσω web, είτε μέσω mobile εφαρμογής, καθώς επίσης και να ενσωματωθεί σε κάποιο site, επειδή υπάρχει το wordpress plugin. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε κάποιο siteδιευκολύνει τη δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων, καθώς μπορεί να γίνεται δημιουργία και επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και τα αποτελέσματα να φαίνονται αυτόματα στο site. Επίσης, μπορεί να γίνει σύνδεση με κάποια άλλη εφαρμογή ημερολογίου ούτως ώστε να αναπαρίστανται όλα τα γεγονότα σε μία εφαρμογή, ακόμη και οι τοπικές προβλέψεις του καιρού. Μέσα από το Localendar υπάρχει δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το κοινό του κάθε χρήστη, καθώς ο χρήστης μπορεί παραδείγματος χάριν να πουλάει εισιτήρια, να διαχειρίζεται τις κρατήσεις και να εκτελεί οποιαδήποτε εργασία αφορά την εκδήλωσή του. Επίσης, στην Premium έκδοση, κάθε συγγενικό μέλος του χρήστη θα μπορεί να οργανώσει το δικό του ημερολόγιο ξεχωριστά και το Localendar να τα συγχωνεύει σε ένα ενιαίο κύριο ημερολόγιο, ώστε να υπάρχει μια συνολική ενημέρωση των εκδηλώσεων των χρηστών που αφορούν τον συγκεκριμένο χρήστη. Τέλος, προσφέρει δυνατότητες ώστε να αλλάζει το μέγεθος για να χωρέσει το περιεχόμενο αυτόματα, ενώ προσφέρει πάνω από 11 διαφορετικά στυλ ημερολογίου που είναι προσαρμόσιμα σε μεγάλο βαθμό.

Localendar
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 1/4/2017 από Ρούση Μαρία)
(Προστέθηκε 13/4/2016, Μάσα Παναγιώτα)