evernote.jpg
Το Evernote είναι μία εφαρμογή που μετατρέπει τη φορητή σας συσκευή σας σε μια προέκταση του μυαλού σας βοηθώντας σας να θυμάστε τα πάντα. Ιδέες, σημειώσεις, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να προσθέσετε στο Evernote έχοντας πάντα τη δυνατότητα να τα συγχρονίζετε με το Mac ή το PC σας. Υποστηρίζεται από φορητές iOS, Android, Blackberry, WindowsPhone, λειτουργικά Mac , Windows, και browsers Safari, Chrome, Firefox.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Evernoteμε 3 τρόπους : 1)Κατεβάζοντας τον client της εφαρμογής στον υπολογιστή σας, 2)Χρησιμοποιώντας την webεφαρμογή, 3) κατεβάζοντας την Mobileεφαρμογή στη φορητή σας συσκευή. Τα περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με τον client στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή σας μπορείτε να τα κάνετε και από το web interface.
Δυνατότητες
 • Δημιουργία σημειώσεων με κείμενο, φωτογραφίες ή ήχο
 • Αυτόματος συγχρονισμός με PC, Mac και Web
 • Μετατρέπει το κείμενο που μπορεί να υπάρχει στις φωτογραφίες διαθέσιμο για αναζήτηση
 • Σημείωση σημειώσεων ως αγαπημένες για γρήγορη μετάβαση
 • Όλες οι σημειώσεις διαθέτουν πληροφορίες τοποθεσίας ώστε να μπορείτε να τις αναζητήσετε και βάση του μέρους στο οποίο τις δημιουργήσατε.
 • Διαμοιρασμός σημειώσεων μέσω facebook, twitter, LinkedIn, e-mail
 • Εγκαθιστώντας το EvernoteExtentionέχετε δυνατότητα χρήσης των Web Clips. Μπορείτε να αποθηκεύσετε ολόκληρες ιστοσελίδες στο Evernote
 • Λογαριασμός Premiun που κοστίζει 5 δολάρια το μήνα ή 45 το χρόνο
 • http://evernote.com/


wallwisher-1-1oa8k0g.jpg

To Wallwisher είναι ένας δωρεάν, διαδικτυακός πίνακας ανακοινώσεων και σημειώσεων. Είναι μια web-based εκδοχή ενός σχολικού πίνακα ανακοινώσεων (cork board), ένα online εργαλείο συνεργασίας, στο οποίο μπορεί ένα σύνολο ατόμων να μοιραστεί ιδέες, πηγές και σκέψεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Μέσω του εργαλείου αυτού μπορεί κάποιος, χωρίς να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα, ή με δωρεάν εγγραφή, δίνοντας απλώς όνομα και email, να φτιάξει το δικό του πίνακα, να του δώσει ένα τίτλο με το θέμα/ερώτηση/δραστηριότητα στο οποίο θα αναφέρεται, να καθορίσει ένα url της μορφής "wallwisher.com/wall/my_board" και να αναρτήσει εκεί σημειώσεις. Κατά τη δημιουργία και την επεξεργασία του πίνακα δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα να επιλέξει αν ο πίνακάς του θα είναι ορατός από άλλους, αν θα μπορούν και άλλοι να αναρτούν σημειώσεις και αν θα πρέπει οι σημειώσεις αυτές να εγκριθούν από τον ίδιο πριν εμφανιστούν. Έτσι, άλλοι χρήστες μπορούν χωρίς εγγραφή, αν τους επιτραπεί, να αναρτούν και αυτοί σημειώσεις, αρκεί να γνωρίζουν το url του πίνακα, κάτι που είναι πολύ εύκολο να γνωστοποιηθεί, καθώς υποστηρίζεται η κοινοποίηση (sharing) σε πάνω από 300 υπηρεσίες, από τις οποίες ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και να αποθηκεύσει τις αγαπημένες του. Οι σημειώσεις που προστίθενται μπορούν να έχουν μήκος κειμένου μέχρι 160 χαρακτήρες και να περιλαμβάνουν εικόνα, ήχο ή βίντεο που προστίθεται με επικόλληση του url του αρχείου και η αναπαραγωγή τους γίνεται τοπικά, μέσω pop-up window, χωρίς απομάκρυνση από την ιστοσελίδα. Αφού δημιουργηθεί ο πίνακας υπάρχει και η δυνατότητα να ενσωματωθεί σε μια ιστοσελίδα.
Ιδέες για χρήση του wallwisher στην τάξη:
 • Συγγραφικές δραστηριότητες : συνεργατική δημιουργία μια σύντομης ιστορίας, σημειώσεων για το μάθημα, σχεδιαγράμματος για μία έκθεση.
 • Δραστηριότητες καταιγισμού ιδεών: χάρτης ιδεών πχ στην αρχή ενός μαθήματος ή «βάση δεδομένων» από την οποία οι μαθητές θα αντλήσουν υλικό για μια εργασία.
 • Δραστηριότητες λεξιλογίου και γραμματικής: πχ συγγραφή ορισμών για στοιχεία που απεικονίζονται, εύρεση συνωνύμων κλπ.
 • Ανακοινώσεις: κανόνες της τάξης, προφίλ μαθητών, πρόγραμμα μέρας/εβδομάδας κλπ.
 • Δημιουργικές δραστηριότητες: πχ συνεργατική δημιουργία μιας «ζωντανής» ευχητήριας κάρτας.

Μειονεκτήματα του wallwisher:
 • Δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες (ενώ αρχικά εμφανίζονται, χάνονται μετά την απομάκρυνση από τη σελίδα).
 • Δεν υποστηρίζει real time ενημέρωση της σελίδας, αλλά χρειάζεται ανανέωσή της για να εμφανιστούν οι αλλαγές άλλων.

http://www.wallwisher.com

corkboard.me.png

Το Corkboard.me είναι ένα εργαλείο στο οποίο ο χρήστης μπορεί να εισάγει σημειώσεις σε έναν εικονικό πίνακα με πράγματα που πρέπει να κάνει, χωρίς να χρειάζεται login. Του δίνεται μια συγκεκριμένη URL διεύθυνση, με απεριόριστο χώρο εικονικού πίνακα, η οποία ανήκει σε αυτόν και εκεί μπορεί να κρατήσει σημειώσεις, να μοιραστεί τη διεύθυνση αυτή με φίλους και συνεργάτες και να ανεβάσει φωτογραφίες. Είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητες web και η υποστήριξη σε κινητά τηλέφωνα θα πραγματοποιηθεί μελλοντικά. Επιπλέον είναι χρήσιμο σε σχολεία καθώς οι μαθητές και οι καθηγητές θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για να ανταλλάσουν σημειώσεις, να συνεργάζονται σε διάφορα projects κ.ά. Μια σημαντική δυνατότητα είναι ότι μέσω του Corkboard μπορούν να παρουσιαστούν διαφάνειες, demo και να δημιουργηθούν διαδικτυακές τάξεις. Επίσης, προστέθηκαν δυνατότητες επικοινωνίας με chat, συνεργασίας και mini-map. Δύο καινούργιες δυνατότητες είναι η κατηγοριοποίηση πληροφοριών με χρώματα και η δημιουργία επαγγελματικού λογαριασμού. Έχουν προστεθεί χρώματα σημειώσεων για να βοηθήσουν τους χρήστες να κατηγοριοποιήσουν τις πληροφορίες τους για το πώς θέλουν να χαρακτηριστούν και για μόνο 4,99$ ανά μήνα οι χρήστες μπορούν να πάρουν 5 εικονικούς πίνακες με προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ο καθένας, μπορούν να αλλάξουν τις διευθύνσεις URL των πινάκων τους ώστε να μένουν στην μνήμη, να ρυθμίσουν τα δικαιώματα διάκρισης μεταξύ θεατή και συντάκτη και να εργάζονται υπό ασφαλές 256-bit SSL Encryption.
http://corkboard.me/


editstorm.jpg

Το Editstorm είναι ένα εργαλείο για brainstorming. Χρησιμοποιεί μεταφορικά τα sticky notes σε έναν θεωρητικό τοίχο μίας υποτιθέμενης αίθουσας συνεδριάσεων, και τα οποία μπορεί κάποιος να επικολλήσει, και να εισάγει οποιαδήποτε έννοια επιθυμεί, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία του brainstorming σε πραγματικό χρόνο, ενώ υποστηρίζεται και η συμμετοχή πολλών χρηστών. Προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις, μία δωρεάν και τρεις με μηνιαία πληρωμή, με τη μόνη διαφορά ότι αλλάζει ο αριθμός των προσωπικών δωματίων που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος. Η δημιουργία δημόσιων και ατομικών δωματίων είναι δωρεάν. Με το Editstorm μπορεί κάποιος να παράγει νέες ιδέες και αυτές να είναι διαθέσιμες κάθε στιγμή από ένα σύνολο επαφών με τους οποίους συνδέεται κάθε χρήστης, ή και να είναι διαθέσιμες από όλους τους χρήστες. Η αποθήκευση, η ανάκληση και ο διαμοιρασμός των ιδεών γίνεται εύκολα και μπορεί κάποιος να έχει ανατροφοδότηση για τις ιδέες που προτείνει, καθώς οι χρήστες μπορούν να ψηφίζουν θετικά ή αρνητικά για το κάθε note. Επιπλέον, ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος χρήστης κάνει brainstorming μόνος του, το σύστημα έχει ορισμένα bots τα οποία μπορούν να προτείνουν ιδέες ανάλογα με ένα πεδίο ενδιαφέροντος. Τα sticky notes διαφέρουν μεταξύ τους με ποικίλα χρώματα και η οργάνωσή τους αφήνεται στην επιλογή των χρηστών. Εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και με φιλικό περιβάλλον.http://www.edistorm.com/
stixy.jpg
Το Stixy είναι ένας πίνακας ανακοινώσεων που σκοπό έχει το διαμοιρασμό πληροφοριών ανάμεσα σε μια ομάδα ανθρώπων αλλά και την ανάπτυξη επικοινωνίας μέσω ενός δημόσιου ή ιδιωτικού online πίνακα ανακοινώσεων. Το Stixy είναι μια εφαρμογή πολύ εύκολη στη χρήση της. Οι χρήστες με την απλή χρήση του e-mail τους, δημιουργούν έναν κωδικό πρόσβασης. Έπειτα τους δίνεται ένας «Stixyboard» για να προσθέσουν τις προσωπικές τους πινελιές. Το πλεονέκτημά του είναι ότι δεν υπαγορεύει ή περιορίζει το πώς οι χρήστες θα οργανώνουν τις πληροφορίες τους. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τον πίνακα αυτό με οποιονδήποτε, ή μπορούν να επιλέξουν να τον κρατήσουν ιδιωτικό. Επίσης, προκειμένου να συζητήσουν τις ιδέες τους και να ανταλλάξουν πληροφορίες, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, προσθέσουν και τροποποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία, όπως εργασίες, συναντήσεις, φωτογραφίες, σημειώσεις, κ.ά. Πιο συγκεκριμένα τα Stixy μέλη μπορούν να:
 • προσαρμόσουν εξατομικευμένο online πίνακα ανακοινώσεων
 • χρησιμοποιήσουν Widgets Stixy για να διαμοιραστούν φωτογραφίες, έγγραφα, διαδικτυακούς συνδέσμους, ή σημειώσεις με οποιονδήποτε
 • οργανώσουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους
 • προσκαλέσουν κάποιον άλλο χρήστη και να μοιραστούν μαζί του τον Stixyboard
 • ενημερώσουν τους χρήστες του για τυχόν ενημερώσεις ή αλλαγές
http://www.stixy.com/
NBP-logo.jpgΤο NoticeBoardPro είναι ένα online και δωρεάν σύστημα ανακοινώσεων και σημειώσεων που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν ή να διαφημίσουν διάφορα προϊόντα π.χ. ένα αυτοκίνητο προς ενοικίαση, ένα σπίτι για πώληση, μια ανακοίνωση, μια υπηρεσία κ.ά. Οι χρήστες μπορούν να το εγκαταστήσουν σε οποιονδήποτε web server που υποστηρίζει PHP και MySQL και μόλις εγκατασταθεί, μπορούν να εγγραφούν στο λογισμικό και να διαφημίζουν ή να ανακοινώνουν προϊόντα και γεγονότα αντίστοιχα. Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες είναι ελεύθεροι να περιηγηθούν σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στον πίνακα ανακοινώσεων. Αν βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον διαφημιστή, αν είναι απαραίτητο. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι:
 • Υποστηρίζει πολλαπλούς χρήστες.
 • Δεν χρειάζεται εγγραφή για να μπορούν οι χρήστες να δούνε τα στοιχεία του
 • Τα στοιχεία μπορούν να τροποποιηθούν, να ακυρωθούν και να διαγραφούν ενώ ολοκληρώνονται σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία
 • Πολύ εύκολο στη χρήση
 • Δυνατότητα εισαγωγής φωτογραφιών
 • Όλα τα στοιχεία μπορούν να εμφανιστούν όλα μαζί ή ανά κατηγορία
 • Γραμμένο σε λογισμικό ανοικτού κώδικα (PHP και MySQL) έτσι μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί
 • Διαθέτει βοήθεια από οπουδήποτε στην εφαρμογή
 • Δωρεάν (περιορισμένη) υποστήριξη email.
http://www.noticeboardpro.com/
phpbb.jpgΤο phpBB είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο bulletin board εργαλείο ανοιχτού κώδικα. Είναι ένα ισχυρό, πολυ-λειτουργικό και εύκολα τροποποιήσιμο πακέτο πίνακα ανακοινώσεων. Το phpBB έχει φιλική προς το χρήστη διεπαφή, απλή εγκατάσταση και διαχείριση, καθώς και αναλυτική τεκμηρίωση και tutorials. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρατά σε επαφή μια ομάδα ανθρώπων, ή ακόμα και να τροφοδοτήσει μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα. Ο χρήστης μπορεί να διατηρήσει τις αλλαγές στον πηγαίο κώδικα και να τις τροποποιήσει. Χρησιμοποιώντας κανείς το phpBB, μπορεί να δημιουργήσει τόσο μια μικρή κοινότητα, όσο και μεγάλους, πολλαπλών κατηγοριών, εταιρικούς πίνακες ανακοινώσεων. Πιο συγκεκριμένα, με το phpBB ο χρήστης μπορεί:
 • να έχει απεριόριστα φόρουμ και δημοσιεύσεις
 • να χρησιμοποιεί διεπαφές πολλαπλών γλωσσών
 • να αναζητά ανάμεσα σε δημοσιεύσεις στα φόρουμ
 • να στέλνει ιδιωτικά μηνύματα στα μέλη του φόρουμ του
http://www.phpbb.com/
magnoto.jpg
Το Magnoto δίνει στο χρήστη μία μαγνητική οθόνη όπου μπορεί να δημοσιεύσει και να μοιραστεί κείμενο, ήχο, βίντεο και εικόνες. Το περιεχόμενο μπορεί να προστεθεί μέσω email και μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όταν στέλνεται κάτι στη συγκεκριμένη διεύθυνση που δίνει το Magnoto, να ανεβαίνει αυτόματα και στην ιστοσελίδα. Ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό και έτσι δημιουργεί έναν online χώρο ο οποίος ανανεώνεται κάθε φορά από την διεύθυνση email του χρήστη. Μπορεί να προσαρμόσει τον χώρο του όπως επιθυμεί και να μετακινήσει τα αντικείμενα που έχει επιλέξει να εμφανίζονται σε όλη την έκτασή του. Επίσης, η προσωπική ιστοσελίδα του κάθε χρήστη έχει μοναδικό σύνδεσμο και έτσι μπορεί εύκολα να μοιραστεί. Μία ακόμα δυνατότητα του Magnoto είναι πως επιτρέπει σε 4 χρήστες ταυτόχρονα να συνεργάζονται και να δουλεύουν σε μία σελίδα. Οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν εικονικές αφίσες, πίνακες στους οποίους μπορούν να εκφράζουν τις ιδέες τους, ηλεκτρονικά portfolio και γενικά να μοιράζονται τις εργασίες τους με άλλους.
http://www.magnoto.com/ (Ελέγχθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη, στις 13/04/14)external image trello-logo-b-300x175.png
To trello είναι μία online πλατφόρμα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ημερολόγιο υποχρεώσεων. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πινάκων (boards). Eκει οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις αντίστοιχες κάρτες υποχρεώσεων/δραστηριοτήτων και να τις κατατάξουν σε λίστες to do, done ή doing. Επίσης υπάρχουν οι δυνατότητες χρονοπρογραμματισμού εργασιών και αποστολής ειδοποιήσεων. Ακόμη μπορούμε να ανεβάσουμε αρχεία και εικόνες είτε από τον υπολογιστή μας ή ανοίγοντας το dropbox ή το google drive. To trello δίνει δυνατότητα rss, καθώς και εφαρμογή για iOS και Android. H χρησιμότητα της εν λόγω πλατφόρμας είναι οι συνεργατικές δυνατότητες που φαίνεται να παρέχει καθώς παρέχει οργάνωση και ταξινόμηση προτεραιοτήτων στα projects μέσω των boards τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ομάδες για σχολιασμό, οργάνωση, διαμοίραση αρχείων αλλά και γενική επισκόπηση προόδου των εργασιών. Επιπρόσθετα οι νέες δυνατότητες ενσωμάτωσης διαφόρων power-ups όπως τα mailchimp, github, surveymonkey, giphy, calendar κι άλλα δίνουν τη δυνατότητα να ενσωματωθούν γνώριμα στην ομάδα εργαλεία στο trello και να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω οργάνωση της ροής εργασίας.
http://www.trello.com

(Ελέγχθηκε κι ενημερώθηκε από Σοφία Τερζή στις 03/04/2017)

spaaze.png
Το Spaaze παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για την οργάνωση των προσωπικών πληροφοριών online. Οι χρήστες, δημιουργώντας ένα λογαριασμό, μπορούν πολύ εύκολα να συλλέξουν τους συνδέσμους και τις εικόνες που επιθυμούν στον δικό τους προσωπικό πίνακα και να δημιουργήσουν ενεργά σημεία (hotspots) για διαφορετικά θέματα. Ουσιαστικά αποτελεί ένα εξαιρετικά ευέλικτο και κομψό τρόπο για την αποθήκευση και οργάνωση των εικόνων, βίντεο, συνδέσμων και σημειώσεων.
Διαθέτει μία σειρά εργαλείων τα οποία μπορούν να προστεθούν στον πίνακα, ανάλογα με το περιεχόμενο:
 • Η ετικέτα είναι απαραίτητη για να υπενθυμίζει το θέμα μίας περιοχής ή ξεχωριστών χώρων.
 • Ο σελιδοδείκτης είναι ένας υπερ-σύνδεσμος ο οποίος ορίζει μία διεύθυνση URL.
 • Μία κοινή τεχνική για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πρόοδο στις εργασίες και να ανατρέξουμε σε αυτές είναι οι αυτοκόλλητες σημειώσεις (stickynotes). Tο Spaazeδίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν καταγραφή των ιδεών τους σε σημειώσεις ψηφιακά και συνεργατικά.
Το Spaaze μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αφού προσφέρει διαγράμματα, χαρτάκια σημειώσεων και μαρκαδόρους σε ψηφιακή μορφή. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανταλλαγή ιδεών και την έρευνα, δίνοντας στους χρήστες απόλυτη ελευθερία στη διαχείριση των περιεχομένων τους.
http://www.spaaze.com
(ελέγχθηκε και λειτουργεί - Λέσκα Βαλσάμω 12/04/2016)


AnswerGardenLogo1.jpg AnswerGardenLogo2.jpg


To AnswerGarden είναι ένα απλό εργαλείο Web 2.0 που χρησιμοποιείται για να πάρει πληροφορίες από μια ομάδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθορίσει το επίπεδο γνώσεων των μαθητών για ένα συγκεκριμένο θέμα. Είναι Δωρεάν και Δεν απαιτείται εγγραφή.

Μόλις ένα ερώτημα διατυπωθεί, οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές απαντήσεις τους στη ιστοσελίδα του
AnswerGarden ή το AnswerGarden μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα blog ή σε άλλη ιστοσελίδα.

Οι μαθητές απλά πληκτρολογούν τις απαντήσεις τους στο ερώτημά σας ή κάνουν κλικ σε υπάρχουσες απαντήσεις για να δημιουργήσουν ένα λεκτικό «σύννεφο» απαντήσεων. Οι απαντήσεις περιορίζονται σε 20 χαρακτήρες, ώστε οι μαθητές πρέπει να είναι σύντομοι με τις απαντήσεις τους.

http://answergarden.ch/ (Προστέθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)
LinoitLogo1.jpg LinoitLogo2.jpg


Τι είναι το Linoit ;

Linoit είναι μια web-based εφαρμογή web - βάση, η οποία επιτρέπει σε ομάδες ανθρώπων να συνεργάζονται και να ανεβάζουν τις ιδέες σε ένα μέρος . Είναι σαν ένας πίνακας σημειώσεων, όπου ο καθένας μπορεί να βάζει τις αυτοκόλλητες σημειώσεις του.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Linoit ως ένα μέσο για τη διαμοίραση ιδεών, ανάθεση εργασιών, απαντήσεων, κτλ.. Στο Linoit μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση και από το σπίτι και όχι μόνο από την τάξη και έτσι το καθιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάθεση κατ 'οίκον εργασιών. Για λόγους προστασίας των παιδιών , υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για τη δημιουργία ιδιωτικών Linoit .

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Linoit ;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανταλλαγή απόψεων και τη συλλογή ιδεών είτε σε μια τάξη ή για μικρότερες ομάδες . Οι μαθητές μπορούν να προσθέσουν τις «αυτοκόλλητες σημειώσεις» κατευθείαν στον πίνακα και να γράψουν τις δικές τους ιδέες . Επίσης επιτρέπει το ανέβασμα φωτογραφιών βίντεο, ακόμη και εγγράφων (όπως π.χ. PDF). Τέλος είναι πάρα πολύ χρήσιμο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

http://en.linoit.com/ (Προστέθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)popplet.JPG

Το Popplet είναι ένα online εργαλείο brainstorming, ένας online πίνακας ανακοινώσεων όπου οι χρήστες μπορούν να αναρτήσουν υλικό όπως κείμενο, φωτογραφίες, χάρτες Google, ΥουTube βίντεο κ.α. Είναι πολύ απλό στη χρήση και δίνει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης πολυμεσικών δεδομένων τόσο από την επιφάνεια εργασίας των υπολογιστών του κάθε χρήστη όσο και μέσα από άλλες ιστοσελίδες.
Επίσης, το Popplet χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση ως mind-map για τους μαθητές, αλλά και σε γραφεία, ως εργαλείο δημιουργίας και διαχείρισης ιδεών και πλάνων από επαγγελματίες.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS μέσω του AppStore.

http://www.popplet.com/


(Προστέθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)Logo-tricider.jpg

Το Tricider είναι ένα εργαλείο για την εύκολη και γρήγορη λήψη αποφάσεων σε μορφή ψηφοφορίας, με δυνατότητα σχολίων. Καταχωρείται μια ερώτηση από τον χρήστη, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να προσκαλέσει τρίτους, ώστε να γίνει ανταλλαγή ιδεών, σχολιασμός αυτών και ψηφοφορία.

Μετά την καταχώρηση της ερώτησης, μπορεί να προστεθεί περιγραφή και να οριστεί deadline. Οι προσκλήσεις συμμετεχόντων γίνονται μέσω Facebook, e-mail, Twitter, LinkedIn ή με τη χρήση του συγκεκριμένου link. Ο καθένας μπορεί να καταχωρήσει κάποια ιδέα, στην οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνεται εικόνα και περιγραφή. Μπορούν επίσης να προστεθούν επιχειρήματα υπέρ ή κατά και να γίνει σχετική ψηφοφορία.

Αν ο χρήστης κάνει εγγραφή, μπορεί να δει τα analytics που αφορούν την ερώτησή του, όπως επίσης τα αποτελέσματα σε chart, το αρχείο των ερωτήσεων του, να κάνει export σε Excel κά.

Tricider

Προστέθηκε 11/4/2016. Γεωργιάδου Έλενα

external image Untitled-design.png?fit=450%2C338

Το Pinup είναι ένας διαδικτυακός πίνακας ανακοινώσεων, όπου μπορούν να αλληλεπιδρούν περισσότερα από ένα άτομα προσθέτοντας σημειώσεις, ανακοινώσεις, έγγραφα και φωτογραφίες. Οι σημειώσεις μπορούν να επεξεργαστούν με χρώματα και σχέδια ώστε να εξατομικευτούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα διαμοιρασμού των πινάκων που έχουν δημιουργηθεί, σε άλλους. Μία ακόμη χρήσιμη λειτουργικότητα είναι το ενσωματωμένο chat, που δίνει τη δυνατότητα συζήτησης μεταξύ μελών συνεργατικών ομάδων. Η χρήση του πραγματοποιείται δωρεάν, έπειτα από σύνδεση στο λογαριασμό του Pinup ή μέσω των λογαριασμών του Facebook και της Google. Ένα μειονέκτημα του Pinup είναι ότι δεν έχει προσαρμοσμένη έκδοση για χρήση από φορητές συσκευές, σημειώνεται όμως ότι σύντομα θα προστεθεί και αυτή η δυνατότητα.
https://pinup.com

(Προστέθηκε 30/4/2018 από Γεώργιο Λιάκο)