pulse.jpg

Το Pulse είναι ένα εργαλείο που μαζεύει όλα τα αγαπημένα μας site και τα μετατρέπει σε ένα πολύχρωμο και διαδραστικό μωσαϊκό ειδήσεων. Έτσι δεν χάνουμε καμία είδηση , την αποθηκεύουμε για να την διαβάσουμε αργότερα και να την μοιραστούμε με φίλους μέσω Facebook και Τwitter. Πρόκειται για έναν ευχάριστο RSS Reader που προσφέρει ένα πολύ ωραίο User Interface, ενώ η εφαρμογή για φορητές συσκευές αποτελεί μία ευχάριστη πηγή ανάγνωσης ειδήσεων. Υποστηρίζεται από iOS, Android και Windowsphone.
Το Pulse για web θυμίζει αρκετά την mobile εφαρμογή, αλλά έχει ανασχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολο στη χρήση. Κάνοντας Sign In με τον λογαριασμό μας , θα βρούμε τα αγαπημένα RSS feeds να μας περιμένουν, ενώ η προσθήκη νέων είναι πιο εύκολη από ποτέ. Η κάθε είδηση μπορεί να προβληθεί είτε σε απλή μορφή κειμένου, με την δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους των γραμμάτων, είτε κανονικά από την ιστοσελίδα που την φιλοξενεί. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να μοιραστεί την είδηση μέσω email, Facebook, Twitter και Instapaper.
Ένα αρνητικό σημείο της εφαρμογής είναι ότι μέχρι στιγμής υποστηρίζει μόνο μέχρι 20 διαφορετικές πηγές ειδήσεων και αυτό πιθανόν να οφείλεται στον περιορισμό της μνήμης της συσκευής λόγω της λειτουργίας του user interface.


igoogle_logo.jpg


Το iGoogle σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη αρχική σελίδα που στην κορυφή της περιέχει ένα πλαίσιο αναζήτησης Google και παρακάτω τις δικές σας απεριόριστες επιλογές gadget. Τα gadget προσφέρονται σε πολλές διαφορετικές μορφές και παρέχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες και πληροφορίες από τον παγκόσμιο ιστό, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψετε τη σελίδα σας iGoogle. Ακολουθούν ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε με τα gadget:
  • Προβολή των τελευταίων μηνυμάτων Gmail
  • Ανάγνωση τίτλων από τα Νέα Google και άλλες κορυφαίες πηγές ειδήσεων (αθλητικά, οικονομικά, τεχνολογικά κ.α.)
  • Έλεγχος προγνώσεων καιρού, τιμών μετοχών και ωρών κινηματογραφικών προβολών
  • Αποθήκευση σελιδοδεικτών για γρήγορη πρόσβαση στους αγαπημένους σας ιστότοπους από οποιονδήποτε υπολογιστή
  • Σχεδιασμός των προσωπικών σας gadget
  • Προσθήκη RSS από άλλες ιστοσελίδες
http://www.google.com/ig

(Ελέγχθηκε από το Χατζηθεοχάρη Δημήτριο 1/05/2018)
googlealerts.png
Η δωρεάν υπηρεσία Google Alerts, αποστέλλει e-mail στο χρήστη, μόλις ανακαλυφθεί ένας νέος δικτυακός τόπος που περιέχει λέξεις – κλειδιά της επιλογής του. Κάτι τέτοιο μας βοηθάει να παρακολουθούμε τι δημοσιεύεται για μας. Μπορούμε να ρυθμίσουμε τη συχνότητα και τον τρόπο ειδοποίησης, όπως e-mail, rss κλπ, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε από ποιες πηγές θα γίνεται η επιλογή, προς ενημέρωση.
http://www.google.com/alerts

pipeslogo_whitebg.gif
To Yahoo Pipes αποτελεί ένα εργαλείο σύνθεσης και χειρισμού περιεχομένου που βρίσκεται στον Ιστό. Μέσα από το Yahoo Pipes, δίνεται η δυνατότητα στο χρήση να δημιουργήσει RSS feeds, τα οποία μπορεί να προέρχονται από feeds πολλών και διαφορετικών σελίδων και να συνδυάζονται στο τέλος σε ένα συγχωνευμένο RSS feed, μέσα από τη χρήστη φίλτρων.
Για παράδειγμα, εάν κάποιος χρήστης θελήσει να δημιουργήσει ένα RSS feed το οποίο θα περιέχει αθλητικές ειδήσεις οι οποίες θα αφορούν αποκλειστικά μία συγκεκριμένη ομάδα ποδοσφαίρου, δίνεται η δυνατότητα μέσα από το εργαλείο, η ανάκτηση RSS feeds από πολλαπλές αθλητικές ιστοσελίδες. Στη συνέχεια, μέσα από το φιλτράρισμα κάθε feed, μπορούμε να κρατάμε τα posts από τα feeds που θα περιέχουν στο περιεχόμενό τους το όνομα της συγκεκριμένης ομάδας. Τέλος, μέσα από τη δυνατότητα της σύνθεσης, δημιουργούμε ένα mashup, δηλαδή ένα RSS feed που θα κρατάει τα παραπάνω αποτελέσματα.
http://pipes.yahoo.com/pipes/


logo_yoono_large.png
Το εργαλείο yoono δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να είναι συνδεδεμένοι στα πιο γνωστά social networks, όπως το Facebook, το MySpace, το Flickr, το LinkedIn και το Twitter ταυτόχρονα, ενώ θα βρίσκονται σε μία μόνο πλατφόρμα. Επιπλέον, είναι δυνατόν να μπορεί να ανανεώνει ο χρήστης το status του για όλες τις παραπάνω υπηρεσίες την ίδια χρονική στιγμή με μία μόνο κίνηση.
Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται links, εικόνες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο σε όλα τα δίκτυα στα οποία συμμετέχουν, καθώς και να ανακτούν όλες τις ανανεώσεις των χρηστών που βρίσκονται στις λίστες "φίλων" τους σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία έχουν λογαριασμό.
Το yoono διατίθεται σαν εφαρμογή για desktop (Win, Mac, Linux), για browser (Firefox, Chrome) και για iPhone.
http://www.yoono.com

netvibes_logo.jpg
Το Netvibes είναι μια πολυγλωσσική υπηρεσία βασισμένη σε Ajax, με τη μορφή προσωποποιημένης ιστοσελίδας ή portal, όπως το My Yahoo!, το iGoogle και το Microsoft Live. Είναι οργανωμένο σε tabs, καθένα από τα οποία περιέχει στοιχεία που έχει ορίσει ο δημιουργός του ιστοτόπου, και μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αναγνώστης τροφοδοτήσεων RSS/Atom, πρόβλεψη καιρικών συνθηκών, ημερολόγιο που υποστηρίζει iCal, επισημάνσεις (bookmarks), σημειώσεις, λίστες υποχρεώσεων (to-do lists), πολλαπλές αναζητήσεις, υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τόσο POP3, IMAP4 όσο και webmail από Gmail, Yahoo Mail, Hotmail), φωτογραφίες από το Flickr, υποστήριξη podcast με έναν ενσωματωμένο audio player, και πολλά άλλα. Μια σελίδα μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο «προσωπική» με τη χρήση υπαρχόντων θεμάτων στυλ ή τη δημιουργία νέων. Τα τροποποιημένα tabs, οι τροφοδοτήσεις και τα στοιχεία μπορούν να διαμοιραστούν μέσω του Netvibes Ecosystem. Το Netvibes Ecosystem είναι μια συλλογή από στοιχεία/widgets που συνεισφέρουν οι χρήστες χρησιμοποιώντας τα Netvibes Universal Widget API (UWA), τις τροφοδοτήσεις, τα podcasts, τα events, τα tabs, και τα "universes". Για λόγους ιδιωτικότητας, μόνο στοιχεία με δημόσια διαθέσιμο περιεχόμενο μπορούν να διαμοιραστούν.
Η εταιρία ιδρύθηκε από τους Tariq Krim και Florent Frémont το 2005.
http://www.netvibes.com

protopage.jpg
To Protopage είναι μια σελίδα στην οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες σας τις πληροφορίες, από news feeds, μέχρι links. Eίναι η προσωπική σας σελίδα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα αγαπημένα πράγματά σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να λάβετε updates και νέα από τα sites και blogs που επισκέπτεστε πολύ συχνά, και να κρατάτε bookmarks από αυτές τις σελίδες. Όταν ανοίγετε την προσωπική σελίδα σας, όλα τα updates και οι ειδήσεις θα σας παρουσιαστούν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα για να βάλετε υπενθυμίσεις και λίστες υποχρεώσεων. Εκτός από προσωπική σελίδα, μπορείτε να φτιάξετε και σελίδα για ένα group χρηστών, με ή χωρίς κωδικό πρόσβασης. Για να οργανώσετε την προσωπική σελίδα σας, απλά βάζετε τα αντίστοιχα widgets, πολύ απλά και εύκολα με drag & drop.
http://www.protopage.com/
ελέγχθηκε από Ζαφάρα Γιώργο 14/4/2016

external image nameplate_small.png?w=484&h=110
Με την υπηρεσία FeedJournal, οι χρήστες μπορούν να έχουν τα αγαπημένα τους RSS feeds σε ένα εκτυπώσιμο pdf, και μάλιστα στη γνώριμη μορφή της εφημερίδας. Η προσαρμογή ολόκληρου του σχεδιαγράμματος της εφημερίδας θα διαρκέσει ελάχιστα. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αφήσουν εκτός τις εικόνες, καθώς και να προσθέσουν διάφορα widgets της επιλογής τους. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει αρχείο με τις εφημερίδες του.
http://www.feedjournal.com/


Seesmic.png
Το Seesmic είναι ένα Twitter application. Με το Seesmic μπορείτε να παρακολουθείτε Τweets ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και να διαχειρίζεστε έναν ή πολλούς λογαριασμούς στο twitter. Επίσης έχετε την δυνατότητα να αναζητήσετε λέξεις και φράσεις μέσα στα tweets. Υπάρχει σαν Web application, σαν Desktop application και σαν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.
http://seesmic.com/

threadsy.jpg
Το Threadsy είναι μία υπηρεσία ενοποίησης δημοφιλών διαδικτυακών επικοινωνιακών εργαλείων. Συνδυάζει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, Facebook, Twitter, chat και άλλες υπηρεσίες social web σε μία νέα εμπειρία. Ενοποιεί όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα από email και κοινωνικά δίκτυα σε ένα inbox και όλες τις ενημερώσεις από Twitter και Facebook σε ένα κοινό stream. Ο τρόπος που το κάνει δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο επικοινωνίας με τους ανθρώπους που επικοινωνείτε διαφοροποιώντας το σημαντικά από έναν απλό aggregator. Είναι δωρεάν και λειτουργεί με τους υπάρχοντες λογαριασμούς σας απευθείας από τον browser της επιλογής σας.
http://www.threadsy.com/

googlelittrip.jpgTo GoogleLitTrips είναι ένα εργαλείο για την διδασκαλία της λογοτεχνίας. Διαθέτει λογοτεχνικά βιβλία για διάφορες ηλικίες χωρισμένα ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. Εκτός από τα λογοτεχνικά βιβλία που προτείνει και παρέχει, η κύρια υπηρεσία είναι η δημιουργία χάρτη στο Google Earth τον οποίο κάποιος μπορεί να τον επεξεργαστεί και να βάλει ειδικά βελάκια με τα οποία, πατώντας πάνω τους, μπορεί να προσθέσει πληροφορία στο σημείο εκείνο του χάρτη. Η πληροφορία μπορεί να είναι φωτογραφίες, κείμενο, βίντεο, ήχο ή url για άλλα sites. Επίσης κάποιος μπορεί να κρατά ημερολόγιο κατά την διάρκεια που διαβάζει ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Επιπρόσθετα όταν κάποιος διαβάζει ένα συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να δει τον χάρτη της εποχής και της περιοχής στην οποία εξελίχθηκε η ιστορία του βιβλίου, να δει τις πόλεις και τις γειτονιές, ακόμη και διάφορες πληροφορίες για τυχόν τυφώνες ή περιόδους ξηρασίας ή γενικά άλλες φυσικές καταστροφές που συνέβησαν την περίοδο εκείνη και στην περιοχή που περιγράφει το βιβλίο, καθώς και παραδόσεις και έθιμα της εποχής και της περιοχής. Μπορεί κάποιος, επίσης, να δει τους χάρτες που αφορούν τον συγγραφέα του βιβλίου και πληροφορίες για την ζωή του, όπως πχ να δει την γειτονιά που έμενε ο συγγραφέας και πως ήταν την εποχή που αυτός έμενε εκεί.
Μια άλλη δυνατότητα , πέρα από το να δουν οι μαθητές έτοιμα σενάρια και storylines, είναι να φτιάξουν τα δικά τους google lit trips και να προσθέσουν την δική τους πληροφορία πάνω σε ήδη υπάρχοντα ή να δημιουργήσουν δικά τους από την αρχή με τη βοήθεια του Tour Builder ,ενός σχεδιαστικού εργαλείου κατάλληλου για place-based storytelling.

Όλες αυτές οι ενδιαφέρουσες υπηρεσίες έχουν ως σκοπό να εμβαθύνουν τον μαθητή στην ιστορία του λογοτεχνικού βιβλίου και να τον κάνουν να κατανοήσει το όλο σκηνικό μέσα στο οποίο εξελίχθηκε η ιστορία.
(Ελέγχθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)
http://www.googlelittrips.com/

hootcourse.jpg
Το HootCourse αξιοποιεί τις υπηρεσίες των δημοφιλέστερων εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης και logging για την υποστήριξη υπηρεσίων μιας online τάξης. Η χρήση του HootCourse βασίζεται σε tweets και status updates που επιτρέπουν την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο εκπαιδευτικού και εκπαιδευομένων καθώς και την επικοινωνία των δεύτερων μεταξύ τους κάνοντας απλά sign in μέσω Facebook ή Twitter.
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δυνατότητα που παρέχει το συγκεκριμένο εργαλείο πέρα από την υποστήριξη πολλών μαθημάτων (courses) από το δάσκαλο ταυτόχρονα είναι και η δυνατότητα να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε άλλο web-site παρέχοντας
κώδικα για embedding που δημιουργεί ένα "Hoot!" tab στη ιστοσελίδα που θα συμπεριληφθεί.
http://hootcourse.com


(Ελέγχθηκε στις 5/15, Πανάτσιας Ιωάννης)

PostPost.JPG
Το PostPost είναι ένα εργαλείο το οποίο δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να συγκεντρώνει σε μια οθόνη τη δραστηριότητα των φίλων του στο Facebook στη μορφή διαδικτυακής real-time εφημερίδας. Οι δραστηριότητες παρουσιάζονται με ευχάριστα αισθητικά τρόπο και έτσι ο χρήστης μπορεί με μια ματιά να δει τα links, τα videos και τις σκέψεις που μοιράζονται οι φίλοι του. Δε χρειάζεται εγγραφή, αρκεί να συνδέσει το εργαλείο με το λογαριασμό του στο Facebook.Υποστηρίζεται από όλους τους γνωστούς browsers και σε σχεδόν όλες τις γλώσσες και σύμφωνα με τους δημιουργούς του δεν αποθηκεύει προσωπική πληροφορία, απλά την παρουσιάζει. Η διαφορετικότητά του από το Facebook συνοψίζεται στη φράση των δημιουργών του: “Facebook newsfeed helps you learn more about your friends, whereas PostPost helps you learn from your friends”.http://www.postpost.com/


paperli.png

Το paper.li είναι μια δωρεάν web υπηρεσία που συγκεντρώνει τις ενημερώσεις από το Twitter με τη μορφή ηλεκτρονικής εφημερίδας. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια η και περισσότερες τέτοιες εφημερίδες καθορίζοντας τις λίστες χρηστών ή τους μεμονωμένους χρήστες, τα tags και τις λέξεις- κλειδιά σύμφωνα με τα οποία θα αντλείται τελικά το περιεχόμενο της εφημερίδας.
Η υπηρεσία φροντίζει να κατηγοριοποιήσει τα twitter updates σε κάποιες στάνταρ θεματικές ενότητες (εκπαίδευση, υγεία, πολιτική κ.α. ) αλλά και επιπλέον ενότητες που δημιουργεί με βάση τα tags.Έτσι τα tweets εμφανίζονται συγκεντρωμένα κατά σχετικότητα θέματος σε ένα όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον, ενσωματώνοντας επίσης και τα πολυμεσικά αρχεία (εικόνες,βίντεο) που περιέχονται στα tweets δημιουργώντας έτσι μια ηλεκτρονική εφημερίδα που δημοσιεύεται αυτόματα κάθε μέρα.
http://paper.li/

(Ελέγχθηκε στις 5/15, Πανάτσιας Ιωάννης)

dapper-logo.png
Το dapper είναι ένα on-line mashup εργαλείο το οποίο καθιστά δυνατή τη μετατροπή και επαναχρησιμοποίηση οποιωνδήποτε πηγών πληροφοριών του Web συμπεριλαμβανομένης και της παλιάς HTML. Το περιβάλλον διεπαφής είναι πολύ εύκολο στη χρήση και με εξαίρεση κάποιες δύσχρηστες περιοχές προσφέρει ένα σύνολο εργαλειών τελικού χρήστη για την διασύνδεση υφιστάμενων υπηρεσιών σε νέες υπηρεσίες. Επιπλέον υποστηριζει με άριστο τρόπο μία απελευθέρωση στα δεδομένα τα οποία θέλουμε να προσπελάσουμε καθιστώντας εύκολη την ενσωμάτωση τους στην Web εφαρμογή μας.
http://open.dapper.net/symbaloo.jpg
Το Symbaloo αποτελεί ένα προσωπικό περιβάλλον μάθησης (PLE) που ενσωματώνει σε πλακίδια (tiles) τους συνδέσμους που έχει επιλέξει ο χρήστης. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί εύκολα στα διάφορα εργαλεία που ο ίδιος έχει οργανώσει με τον τρόπο που τον εξυπηρετούν. Κάποια από αυτά τα εργαλεία, όπως το google search, το facebook και το twitter μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μέσα από το περιβάλλον του symbaloo με τη βοήθεια ενός κεντρικού πλαισίου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς οι οποίοι μπορούν να ενσωματώσουν σε αυτό όλους τους πόρους που χρησιμοποιεί στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα όπως: εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας με άλλους εκπαιδευτικούς, online ημερολόγια, διαμοιρασμό συνδέσεων, διαμοιρασμό αρχείων βίντεο, διαμοιρασμό αρχείων και παρουσιάσεων και πολλά άλλα.Διαθέτει δωρεάν έκδοση ενώ για περισσότερα χαρακτηριστικά απαιτείται η καταβολή ετήσιας συνδρομής.

http://www.symbalooedu.com/ (Ελέγχθηκε από Ελένη Ψαρά)


popurls.jpg
Το PopUrls είναι ένα mashup εργαλείο και μία από τις ιστοσελίδες με τις περισσότερες επισκέψεις για τα κοινωνικά νέα διότι συγκεντρώνει τους κύριους τίτλους από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στο ίντερνετ και τις παρουσιάζει στην αρχική της σελίδα. Ο κάθε χρήστης μπορεί να εγγραφεί και να προσαρμόσει την δική του αρχική σελίδα με τις κατηγορίες και τους διάφορους ιστότοπους που επιθυμεί. Παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2006 από τον ThomasMarban και θεωρήθηκε από το περιοδικό Time ως η πέμπτη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα του 2009.
http://popurls.com/


(Ελέγχθηκε στις 5/15, Πανάτσιας Ιωάννης)tweetfeed.jpg
Το twitter feed είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα το οποίο μας επιτρέπει να εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο μας στο Twitter, στο Facebook και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Μαυτόν τον τρόπο η πληροφορία μεταδίδεται ευκολότερα στο ευρύ κοινό και μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία και την εξέλιξη της μέσα απο διάφορα στατιστικά στοιχεία πραγματικού χρόνου. Η λειτουργία του είναι απλή, λαμβάνει την RSS πληροφορία μας και την προωθεί στα κοινωνικά δίκτυα της επιλογής μας (Twitter, Facebook, Linkedin). Οι πλατφόρμες αυτές είναι και οι υποστηριζόμενες.
http://twitterfeed.com/

(Ελέγχθηκε στις 5/15, Πανάτσιας Ιωάννης)


logo.png

Το Schmedley είναι μία ιστοσελίδα μέσα στην οποία ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί και να δημιουργήσει την δική του αρχική σελίδα. Αυτή μπορεί να περιέχει widgets και schmidgets (δηλαδή τα widgets που προσφέρει το Schmedley) που δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να ψάχνει μέσω Google και Yahoo ταυτόχρονα, να ελέγχει τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Twitter του, να είναι συνδεδεμένος στο Facebook, να ελέγχει τις μετοχές του χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνει στα αντίστοιχα sites. Επίσης, κάποια schmidgets που είναι διαθέσιμα περιλαμβάνουν την ενημέρωση για τον καιρό, λίστα ταινιών καθώς και ταινίες που πρόκειται να παιχτούν στους κινηματογράφους, ροές RSS και πολλά άλλα. Επίσης, προσφέρει και ένα πρόγραμμα στιγμιαίας μηνυματοδόσιας, το Meebo, που επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσίας IM.
http://schmedley.com/

liveGO_white_150dpi.jpg
Το LiveGO είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να είναι συνδεδεμένοι με όλα τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι. Είναι δωρεάν και το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδεθεί σε κάποιο από τα παρακάτω δίκτυα μέσω της εφαρμογής:
  • το Facebook και το Twitter από λογαριασμούς
  • το MSN Messenger, το Yahoo και το Gtalk από InstantMessengers
  • το Hotmail, το Gmail και το Yahoo από mail, κ.ά.

Καλύπτει ουσιαστικά όλες τις κοινωνικές ανάγκες του χρήστη, παρέχοντας την ευκολία του να είναι συνδεδεμένος με πολλά κοινωνικά δίκτυα ταυτόχρονα, να οργανώνει το υλικό του σε ένα μέρος αλλά και να το διαμοιράζεται με φίλους από διαφορετικά δίκτυα.
Ιδρύθηκε το 2010, αν και η ιστορία του ξεκίνησε από το 2006 με την ανάπτυξη της υπηρεσίας MessengerFX.
http://www.livego.com/hou2.png


Το ΠΠΜ HOU2LEARN (HOU, Hellenic Open University), είναι ένα ανοικτό εκπαιδευτικό κοινωνικό περιβάλλον. Η δημιουργία του ξεκίνησε με στόχο την παρακολούθηση της συσχέτισης μεταξύ της άτυπης μάθησης με την κοινωνική δικτύωση. Το H2L ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 και αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Χαρακτηριστικά εργαλεία που ενσωματώνει είναι το Elgg, ιστολόγια, σελιδοδείκτες, ιστοσελίδες, αρχεία, δημοσκοπήσεις, υποδείξεις, βαθμοί, αξιολογήσεις, e-Portfolio (ηλεκτρονικό φάκελο εργασιών) κ.α.

http://hou2learn.eap.gr/


gleanr.jpg
Το Gleanr είναι ένα προσωπικό περιβάλλον μάθησης που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Μόλις ο χρήστης βρει κάτι ενδιαφέρον μπορεί να το προσθέσει στο Gleanr. Ακόμα, μπορεί να προσθέσει περιεχόμενο, να βάλει ετικέτες και να θέσει τα δικαιώματα πρόσβασης στο περιεχόμενο που πρόσθεσε. Μπορεί η νέα προσθήκη αυτή να ενσωματωθεί αυτόματα στο twitter, Facebook και LinkedIn εφόσον ο χρήστης το επιτρέπει. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με τα ΠΠΜ άλλων.
http://www.gleanr.com/


jolidrive.PNG

H Jolicloud δημιουργήθηκε το 2009 με σκοπό τον συνδυασμό της δύναμης του cloud με ένα απλό user interface. To Jolidrive είναι μια onlineε φαρμογή που ενσωματώνει web υπηρεσίες όπως τα Dropbox, Box, YouTube, SoundCloud, Instagram, SkyDrive, GoogleDrive, Facebook, Tumblr, Pocket, Flickr, Vimeo, Instapaper, CloupApp, Picasa, Google+, Readabilityσε μια, με τη βοήθεια ενός εύχρηστου Interface. Το Interface περιλαμβάνει την οργάνωση των υπηρεσιών ανά κατηγορία και το μενού ρυθμίσεων του λογαριασμού του χρήστη. Ο χρήστης έχει πρόσβαση στα online δεδομένα του από τον υπολογιστή, το κινητό και την ταμπλέτα (iPad). Η εφαρμογή έχει υλοποιηθεί σε HTML5.


**https://my.jolicloud.com/**

netWorkedBlogs.png
NetworkedBlogs
Το NetworkedBlogs Παρέχει τη δυνατότητα ανάγνωσης επιλεγμένων από το χρήστη Blogs σε μια σελίδα. Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης νέου Blog, Πέραν των προτεινόμενων (χωρισμένα ανα θεματική ενότητα). Ο χρήστης μπορεί να σχολιάσει τόσο στη σελίδα του blog, όσο και να κάνει "like" και "Follow" μέσω Facebook, twitter.(Καταχωρήθηκε από Θεοχάρη Γιούλη)
http://www.networkedblogs.com/

Feedly-Logo.jpg

Η εφαρμογή Feedly προσφέρει υπηρεσίες συλλογής, οργάνωσης, ανάγνωσης και διαμοιρασμού ροών δεδομένων από ειδησεογραφικές και άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια, τα οποία επιλέγει ο χρήστης σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Προσφέρεται δωρεάν ως διαδικτυακή εφαρμογή βασισμένη σε κάποιον φυλλομετρητή ιστού, ως εφαρμογή για κινητές συσκευές με λειτουργικό iOS ή Android, αλλά και ως cloud εφαρμογή. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008 από την εταιρεία DevHD.

https://feedly.com

(Προστέθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)
(Ελέχθηκε και λειτουργεί από τον Δηλάρη Φώτη 28/3/2018)
freed.png


Το Feedspot είναι ένα διαδικτυακό feedreader. Συντάσσει ειδήσεις από διάφορες online πηγές με βάση τη θεματολογία ή την ιστοσελίδα και ο χρήστης μπορεί να το μοιραστεί με χρήστες από άλλα κοινωνικά δίκτυα. Αρχικά κυκλοφόρησε ως δοκιμαστική έκδοση τον Αύγουστο του 2012 και αμέσως μετά η εταιρεία ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκε σε 51 χώρες. Το Feedspot ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά για το κοινό τον Ιούνιο του 2013.
(Προστέθηκε 05/2015, Πανάτσιας Ιωάννης)

http://www.feedspot.com/

(Ελέγχθηκε και λειτουργεί - Λέσκα Βαλσάμω 12/04/2016)IBM.png

Η IBM WebSphere πλατφόρμα προσφέρεται για την υλοποίηση, την εγκατάσταση και την εκτέλεση εφαρμογών σε ένα ευέλικτο, ασφαλές και Java Enterprise Edition πιστοποιημένο περιβάλλον με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών εργασιών. Προσφέρει επίσης επί πληρωμή και το δικό της WebSphere Application Server μέσα από τον οποίο υπάρχει πρόσβαση στα δεδομένα από οπουδήποτε. Ένα κύριο πλεονέκτημα της IBM WebSphere είναι ότι προσφέρει συνεργατικό υλικό (software) ως υπηρεσία.

IBM WebSphere

(Προστέθηκε 13/4/2016, Μάσα Παναγιώτα)


4489_84493908087_1387722_n.jpg


Το BonzoBox είναι ένα διαδραστικό εργαλείο ιστού που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργήσουν τη δική τους προσαρμοσμένη αρχική σελίδα BonzoBox με συνδέσμους προς τους αγαπημένους τους ιστότοπους. Μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ στα BonzoBoxes σας και να ανατρέξετε στη δική σας προσαρμοσμένη σελίδα για πλοήγηση στον ιστό. Το BonzoBox προσφέρει επίσης μια εξειδικευμένη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε οι χρήστες να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλους τους προσωπικούς τους λογαριασμούς email και μια καρτέλα BonzoBuddies ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε και να παραμένετε σε επαφή . Επιπλέον, το BonzoBox επιτρέπει στους χρήστες να εισέλθουν σε οποιαδήποτε διεύθυνση ιστού της προτίμησής τους για να δημιουργήσουν μια ζωντανή μικρογραφία οποιασδήποτε τοποθεσίας από οπουδήποτε στον ιστό.

Επίσημη Ιστοσελίδα

Προστέθηκε στις 30/04/2018 από Μαρία Γεωργιάδου

logo.png


Το start.me είναι ένας διαχειριστής σελιδοδεικτών premium. Βοηθά τους χρήστες να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για να ψάχνουν για συνδέσμους Το προϊόν είναι πλούσιο σε λειτουργίες, προσφέροντας διάφορες ενσωματώσεις, πλούσια εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, εφαρμογές για iOS και Android και επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης τόσο για μια σειρά από μεγάλα προγράμματα περιήγησης.
Χαρακτηριστικά:

- Σελιδοδείκτες και ροές RSS

- Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων

- Προσαρμοσμένη αναζήτηση

- Προσαρμοσμένο φόντο & θέματα

- Δεκάδες άλλα Widgets (Καιρός, Δεδομένα αποθέματος, Χάρτες, Γκαλερί, κλπ)

- Απλή διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης

- Εισαγωγή / Εξαγωγή των σελιδοδεικτών σας / τροφοδοσίες RSS (υποστήριξη OMPL)

- Υποστήριξη μηχανών αναζήτησης (προσθέστε τη δική σας προσαρμοσμένη αναζήτηση)

- Επεκτάσεις για δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως το Google και το

Firefox

Επίσημη Ιστοσελίδα

Προστέθηκε στις 30/04/2018 από Μαρία Γεωργιάδου