carrotsticks_logo.jpg
carrotsticks_logo.jpg

Το CarrotSticks είναι ένα online multiplayer παιχνίδι φτιαγμένο ειδικά για παιδιά δημοτικού, που τα βοηθά να εξοικειωθούν με τις απλές αριθμητικές πράξεις. Οι παίκτες, αφού επιλέξουν (και τροποποιήσουν) τον χαρακτήρα (avatar) που θα τους αντιπροσωπεύει στο παιχνίδι, ξεκινούν να απαντούν σε ερωτήσεις πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασμού και διαίρεσης, οι οποίες εμφανίζονται ανά κατηγορία, με τη σειρά, με πολύ τρόπο. Ανάλογα με τις απαντήσεις, ανεβαίνει και το επίπεδο δυσκολίας (υπάρχουν 25 διαφορετικά επίπεδα) ενώ στο τέλος κάθε τεστ, τα αποτελέσματα βαθμολογούνται. Επίσης τα παιδιά μπορούν να διαγωνιστούν online, σε πραγματικό χρόνο, με άλλους μαθητές απ’ όλον τον κόσμο. Παρ’ όλο που το CarrotSticks είναι στα Αγγλικά (και επίσης χρειάζεται μικρή συνδρομή για να έχουμε πρόσβαση σε όλες του τις δυνατότητες) συστήνεται και από Έλληνες δασκάλους.
(Ελέγχθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)

http://www.carrotsticks.com/

(Δεν Λειτουργεί - Ελέγχθηκε 6/4/2017 - από Νικόλαο Ευαγγελόπουλο)PikiwikiLogo.jpg

Ιδρυτές: Tony Zuccarino , Neal Rutta

Είναι μία ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή και επιτρέπει με απλό και γρήγορο τρόπο να γίνει μία σελίδα, με οποιοδήποτε περιεχόμενο (π.χ. φωτογραφίες,κείμενο, βίντεο), σε οποιαδήποτε διάταξη. Επίσης εύκολος σχολιασμός σε σελίδες άλλων χρηστών ή συμμετοχή σε γκρούπ με χρήση πάλι ποικίλων τρόπων, όπως κείμενο, φωτογραφίες, κτλ.

Επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Web ως ένα λευκό φύλλο χαρτί . Μπορεί να γίνει χρήση Live video clips , pdf docs , διαφάνειες PowerPoint, ανθρώπινη φωνή , προσωπικές συλλογές , φωτογραφίες , ιστοσελίδες , φωτογραφίες από μια ιστοσελίδα . Οτιδήποτε μπορεί να πάει οπουδήποτε σε μια σελίδα και κάθε σελίδα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική , προσαρμοσμένη σε ό,τι ιστορία θέλει να πει . Ο καθένας μπορεί να προσθέσει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε σελίδα . Κάθε σελίδα μπορεί να είναι το προσωπικό έργο κάποιου , ή σύντομη συνεργασία με τα μέλη μιας ομάδας.

Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για :
α) Ιδιωτική διαμοίραση περεχομένου, με τον τρόπο που θέλει ο χρήστης να το παρουσιάσει
β) Συλλογή σχολίων/υποστήριξης με τον τρόπο και στο βαθμό που οι χρήστες θέλουν να συνεισφέρουν
γ) Διατήρηση συλλογών για μεγάλο χρονικό διάστημα

http://www.pikiwiki.com (Προστέθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη, στις 14/04/14)

(Ελέγχθηκε και βρέθηκε ανενεργό το link στις 5/4/2017 από Σταματοπούλου Ελευθερία)pixie.PNG
Το Pixie είναι ένας δωρεάν ιστότοπος φιλοξενίας εικόνων που παρέχει στον εγγεγραμμένο χρήστη ένα χώρο 500 ΜΒ για να ανεβάσει εικόνες. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει αν οι εικόνες θα είναι ορατές σε όλους ή σε μεμονωμένους χρήστες και να έχει δίκτυο επαφών. Οι εικόνες μπορούν να σχολιαστούν, να επισημειωθούν και να βαθμολογηθούν από τον ίδιο και από άλλους χρήστες. Επίσης υπάρχει δυνατότητα απευθείας διαμοιρασμού των εικόνων στο twitter και υποστηρίζονται RSS.

http://pix.ie
(Ελέγχθηκε και βρέθηκε ανενεργό το link στις 5/4/2017 από Σταματοπούλου Ελευθερία)


Είναι ένα εργαλείο για να φτιάξετε νέα video συνδυάζοντας υπάρχοντα video, εικόνες, μουσικές και τίτλους. Με το One True Media μπορείτε να δημιουργήσετε slideshows και video online, να επεξεργαστείτε εικόνες (jpg αρχεία), videos (mpg, mp4, mov, ή avi αρχεία) και μουσική (mp3 και aac). και μετά να τα συνδυάσετε ώστε να φτιαχτεί ένα νέο video προσθέτοντας διάφορα εφέ της επιλογής σας. Διατίθεται δωρεάν και απαιτείται μόνο η δημιουργία λογαριασμού.
http://www.onetruemedia.com


(Δεν Λειτουργεί - Ελέγχθηκε 5/4/2017 - Τσιραντωνάκης Τάσος)


filelab_logo.jpg
filelab_video editor _ logo.png
FileLab Video Editor

Το FileLab Video Editor είναι ένας online εργαλείο για επεξεργασία ή δημιουργία βίντεο. Με το εργαλείο αυτό ο χρήστης μπορεί να:
 • επεξεργαστεί το βίντεο. Στην επεξεργασία μπορεί να γίνει περικοπή, αποκοπή, περιστροφή και μίξη βίντεο. Επίσης είναι δυνατή η προσθήκη ενός από τα πολλά εφέ που είναι διαθέσιμα όπως old movie, tv simulation, και pencil sketch. Η προσθήκη κινούμενου κειμένου και μουσικής είναι επίσης δυνατές λειτουργίες για τη δημιουργία πλούσιου περιεχομένου και ενδιαφέροντων βίντεο.
 • να προσθέσει αλλαγές. Οι αλλαγές μπορεί να είναι πολλές. Υπάρχουν πάνω από πενήντα διαθέσιμες αλλαγές για να εμπλουτίσουν τις σκηνές των βίντεο.
 • να προσθέσει στώματα επεξεργασίας (overlays). Με τα overlays μπορεί ο χρήστης να αλλάξει τεχνικά χαρακτηριστικά των βίντεο του και να δει απευθείας το αποτέλεσμα στον φυλλομετρητή.
 • εξάγει το τελικό βίντεο σε πληθώρα εφαρμογών. Όλες οι δημοφιλείς μορφές είναι διαθέσιμες όπως HD. Μπορεί επίσης να γίνει απλά ένα ανέβασμα βίντεο και να γίνει η μεττροπή του σε δημοφιλείς μορφές για φορητές συσκευές όπως Android, iPhone και iPad.

https://www.filelab.com/video-editor
(Προστέθηκε από Καπραβέλο Στάθη 10/04/2015)
(Δεν Λειτουργεί - Ελέγχθηκε 5/4/2017 - Τσιραντωνάκης Τάσος)


Blekko.png

Το blekko μοιάζει σά να προέκυψε από διασταύρωση της google και της wikipedia. Η νέα αυτή μηχανή αναζήτησης είναι διαθέσιμη σε δοκιμαστική μορφή, επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν και να οργανώνουν οι ίδιοι τα αποτελέσματα αναζήτησης έτσι ώστε να αποφεύγουν το χάος του spam. Στο blekko οι χρήστες μπορούν να χαρακτηρίζουν κάθε δικτυακό τόπο με "ετικέτες" της επιλογής τους. Η δυνατότητα αυτή παραπέμπει στον τρόπο λειτουργίας της εγκυκλοπαίδειας Wikipedia. Η εταιρεία που δημιούργησε τη νέα μηχανή αναζήτησης διαβεβαιώνει ότι η ποιότητα των αποτελεσμάτων ολοένα αυξάνεται καθώς οι χρήστες προσθέτουν νέες ετικέτες. Ο κατάλογος του Blekko περιλαμβάνει σήμερα μόλις 3 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, συγκριτικά με το ένα τρισεκατομμύριο στον κατάλογο της Google. Η Blekko κλείνει φέτος τρία χρόνια ανάπτυξης και θα είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί τη google - μηχανή αναζήτησης.

http://blekko.com/

(Δεν λειτουργεί πλέον - "The blekko technology and team have joined IBM Watson!" - Ελέγθηκε 5/4/2017 - Τσιραντωνάκης Τάσος)Slidebomb.JPG

Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει τα λεγόμενα SlideBombs, τα οποία είναι slideshows μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση διαφέρουν από τα συνηθησμένα. Ο χρήστης μπορεί εκτός από εικόνα, να ενσωματώσει video, video από το YouTube, χάρτες από το Google Maps, ήχο να τα μετατρέψει σε υπερσυνδέσμους και να τα πλαισιώνει από λεζάντες κειμένου.Στη συνέχεια αν επιθυμεί μπορεί με απλό τρόπο (παρόμοιο με του YouTube) να τα ενσωματώσει (embed) στην προσωπική του ιστοσελίδα ή στο Blog του. Επίσης μπορεί να τα δημοσιεύσει στον ιστότοπο του εργαλείου και να τα καταστήσει διαθέσιμα στους υπόλοιπους χρήστες του Slidebomb. Θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη δημιουργία παρουσιάσεων για εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς ή και ψυχαγωγικούς σκοπούς, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία πολυμέσων.
http://slidebomb.com
ελέγχθηκε από Ζαφάρα Γιώργο 14/4/2016
(Δεν λειτουργεί - Ελέγχθηκε 4/4/2017 - Τσιραντωνάκης Τάσος)picsv.JPG
Το Picsviewer είναι μία ιστοσελίδα για ψηφιακές φωτογραφίες που παρέχει στα μέλη της μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και υπηρεσίες, ώστε να πετύχουν καλύτερη επεξεργασία των εικόνων τους. Παρέχει νέους και ενδιαφέροντες τρόπους για να διαμοιραστούν τις ψηφιακές τους φωτογραφίες. Προσφέρει μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαμοιραστούν και να αποθηκεύσουν εικόνες, οι οποίες μπορεί να προέρχονται από μία μεγάλη ποικιλία ψηφιακών συσκευών, όπως οι φωτογραφικές μηχανές, οι βιντεοκάμερες, τα κινητά τηλέφωνα και άλλα. Δίνει τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων εφέ για φωτογραφίες, παρέχει εργαλεία διόρθωσης της ποιότητάς τους (π.χ. αφαίρεση κόκκινων ματιών), καθώς και δημιουργίας άλμπουμ, προστατευμένων με κωδικό πρόσβασης. Για να ανεβάσετε τις εικόνες σας στο Picsviewer χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό στην ιστοσελίδα, κάτι που γίνεται δωρεάν.
http://www.picsviewer.com/


(Ελέγχθηκε και βρέθηκε ανενεργό το link στις 4/4/2017 από Σταματοπούλου Ελευθερία)


screenr_logo.png
Το Screenr είναι μία εφαρμογή web2.0 με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε screencasts, δηλαδή να καταγράψετε σε μορφή βίντεο τις “κινήσεις” σας στην οθόνη του υπολογιστή. Η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κανένα αρχείο στον υπολογιστή σας και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε την περιοχή την οποία θέλετε να βιντεοσκοπήσετε και να πιέσετε το πλήκτρο “record”.
Βέβαια υπάρχει ο περιορισμός των 5 λεπτών όσον αφορά την διάρκεια του βίντεο. Αμέσως μετά μπορείτε να δημοσιεύσετε το screencast σας απευθείας στο Twitter ή στο Youtube, επιτρέποντας σε άλλους χρήστες να το σχολιάσουν. Για τη χρήση του screenr απαιτείται λογαριασμός Twitter, Facebook, Google, Windows LiveID, Linkedin ή Yahoo.

http://screenr.com/

(Ελέγχθηκε και βρέθηκε ανενεργό το link στις 4/4/2017 από Σταματοπούλου Ελευθερία)


external image dabbleboard_logo.png
Η σύγχρονη εκδοχή του ασπροπίνακα: ο χρήστης ζωγραφίζει με ελεύθερο χέρι και το dabbleboard μετατρέπει αυτόματα τη ζωγραφιά σε ένα από τα πιο συνηθισμένα σχήματα! Έτσι, ο γίνεται πανεύκολη η σχεδίαση διαγραμμάτων, ενώ παράλληλα δίνεται η επιλογή δημιουργίας προσαρμοσμένου σχήματος, είτε μέσω ελεύθερης σχεδίασης, είτε με φόρτωση εικόνας. Όλα τα σχήματα μπορούν να αποθηκευτούν στην δημόσια βιβλιοθήκη της εφαρμογής, η οποία περιέχει μία πλούσια γκάμα σχημάτων ανά θεματική ενότητα.
Το dabbleboard είναι δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς δημιουργία λογαριασμού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα online chat με βίντεο και ήχο, όπως και κοινή χρήση του ασπροπίνακα με άλλους χρήστες, για διαμοιρασμό ιδεών και δημιουργική συνεργασία.
http://www.dabbleboard.com/

(Ελέγχθηκε και βρέθηκε ανενεργό το link στις 4/4/2017 από Σταματοπούλου Ελευθερία)

smartkids.jpg

Smartkids, smart museum

Το Smarkids, Smart museum είναι μια εφαρμογή που ξεναγεί τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της τέχνης. Αρχικά επιλέγουν ένα παιδί-οδηγό το οποίο τους βοηθά να ανακαλύψουν ζωγραφικά έργα (About the artist, tell a story about the art), την τέχνη της φωτογραφίας, παρέχει εξερεύνηση σε γλυπτά και oil demo painting. Look and share.
http://smartmuseum.uchicago.edu/smartkids/home.html
καταχωρήθηκε απόΓιούλη Θεοχάρη

(Ελέγχθηκε από Σοφία Τερζή στις 03/04/2017 - Δεν υπάρχει πλέον το τμήμα smartkids στο smart museum)

Photosynth

Photosynth is a powerful set of tools for capturing and viewing the world in 3D. You can share your creations with your friends on Facebook, or embed them in your own blog or Web site.

Είναι ένα web 2.0 εργαλείο όπου μπορεί κάποιος να τραβήξει βίντεο ή φωτογραφίες από τον πραγματικό κόσμο και να τις μοιραστεί με τους φίλους σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Μπορεί να λειτουργήσει με πανοραμικές λήψεις ή να κάνει ακόμα και συνθέσεις εικόνων και βίντεο.


https://photosynth.net/about.aspx

(προστέθηκε από Τάσο Κλαπανάρα)
(Ελέγχθηκε και βρέθηκε ανενεργό από τη Σερέτη Μάρθα στις 3/4/2017) (Από την κατηγορία 3D Virtual Worlds)

620055_yippy_logo_white.jpg
620055_yippy_logo_white.jpg

620055_yippy_logo_white.jpg
Το Yippy είναι ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι webmasters και οι bloggers, για να απεικονίσουν ένα θέμα γρήγορα, χρησιμοποιώντας τη γνωστή προβολή με tag clouds. Αυτό που το κάνει μοναδικό, είναι ότι ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα "σύννεφο" για οποιοδήποτε θέμα ή ερώτημα. Δεν χρειάζονται ετικέτες, ούτε μεγάλο διάστημα προσθήκης υλικού για το θέμα αυτό στο Web, για να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον "σύννεφο". Τα "σύννεφα" δημιουργούνται βάσει των αποτελεσμάτων αναζήτησης σχετικά με το θέμα που εισάγει ο χρήστης. Επιπλέον, τα "σύννεφα" είναι πάντα ενημερωμένα, καθώς δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να μορφοποιήσει το "σύννεφό" του και να το ενσωματώσει στη σελίδα του, κάνοντας copy-paste τον κώδικα HTML που παράγει το Yippy.http://cloud.yippy.com/

(Ελέγχθηκε και βρέθηκε ανενεργό το link στις 3/4/2017 από Σταματοπούλου Ελευθερία)top10.jpg


Είναι ένα web 2.0 εργαλείο για δημιουργία συστάσεων που ιδρύθηκε στις αρχές του 2011. Το Top10 ουσιαστικά επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν και να μοιράζονται τις συστάσεις τους, σχετικά με προϊόντα, ταξίδια, διασκέδαση και άλλα θέματα,σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τις απόψεις του online πληθυσμού και τελικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να προβαίνουν σε συνειδητές αποφάσεις αγοράς. Το Top10 επιτρέπει στον καθένα να δημιουργεί και να συμβάλλει στους καταλόγους των συστάσεων που τον αφορούν, και να τις διαμοιράζεται μέσω κοινωνικών δικτύων. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή:


 • Ο χρήστης επιλέγει ένα θέμα που τον ενδιαφέρει και προσθέτει το υλικό του.
 • Στη συνέχεια, προσκαλεί τους φίλους τους να γράψουν τα σχόλιά τους ή τη δική τους σύσταση.
 • Με τη συνεισφορά όλων, βγαίνουν οι 10 καλύτερες επιλογές της κάθε κατηγορίας.

http://top10.com/παρουσιάσεις με το empressr
παρουσιάσεις με το empressr

Με το mpressr μπορεί κάποιος είτε να ξεκινήσει μια παρουσίαση από την αρχή, είτε να ανεβάσει ένα αρχείο του power point και να ξεκινήσει από αυτό. Υποστηρίζεται η εισαγωγή εικόνων και βίντεο με ενσωματωμένη στο εργαλείο αναζήτηση σε flickr, google, yahoo, youtube και vimeo, αλλά μπορείς και να ανεβάσεις από τον υπολογιστή σου αρχεία εικόνας, βίντεο (mov, swf, flv) και ήχου (mp3). Επιπλέον, σε κάθε διαφάνεια μπορούν να προστεθούν σημειώσεις. Κατά τη δημοσίευσή της, μία παρουσίαση μπορεί να οριστεί ως public, private ή private με password.
Όλες οι παραπάνω λειτουργίες υποστηρίζονται και στο 280 Slides. Σε σχέση με το τελευταίο, το empressr υπερτερεί στα παρακάτω σημεία:
 • Για τη δημιουργία μιας νέας παρουσίασης προσφέρει τη δυνατότητα να ανεβάσεις πολλαπλές εικόνες, τις οποίες τοποθετεί καθεμιά σε μία διαφάνεια (για ταχύτητα)
 • H εισαγωγή αρχείου από power point μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: 1. διατήρηση της δυνατότητας τροποποίησής του 2. μετατροπή κάθε διαφάνειας σε μια εικόνα που τοποθετείται πάνω στην αντίστοιχη διαφάνεια του εργαλείου, οπότε μπορούν πλέον μόνο να προστεθούν νέα στοιχεία, χωρίς δυνατότητα αλλαγής των υπαρχόντων (στην περίπτωση των ελληνικών χαρακτήρων μόνο η 2η περίπτωση έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρησή τους)
 • μπορείς να δημιουργήσεις πίνακες και σχεδιαγράμματα
 • μπορείς να ορίσεις μεταβάσεις επιλέγοντας από έναν αρκετά μεγάλο αριθμό 3d μεταβάσεων
 • μπορείς να ορίσεις ιδιότητες για κάθε διαφάνεια, όπως το εφέ της μετάβασης, το αν η μετάβαση σε αυτή θα γίνεται αυτόματα και σε αυτή την περίπτωση, τη διάρκειά της
 • μπορείς να μαγνητοσκοπήσεις τον εαυτό σου και να αποθηκεύσεις το βίντεο στη βιβλιοθήκη σου. Το ίδιο ισχύει για ήχο (μαγνητοφώνηση) και εικόνα (snapshot)
 • παρότι δεν προσφέρει έτοιμα θέματα, σου δίνει ωστόσο τη δυνατότητα να επιλέξεις μία εικόνα και να την εφαρμόσεις ως background
 • διαθέτει λειτουργία αυτόματης ενσωμάτωσης σε διάφορες υπηρεσίες
Μειονεκτήματα:
 • Μπορείς να ανεβάσεις μόνο αρχεία παρουσίασης της μορφής ppt και μόνο αρχεία ήχου mp3
 • Δε μπορείς να γράψεις ελληνικό κείμενο (ούτε καν στην αναζήτησή του εργαλείου)
 • Ως προς την ευχρηστία του, δεν υπάρχει δυνατότητα undo, η χρήση ορισμένων λειτουργιών δεν είναι η αναμενόμενη, δύσχρηστη εισαγωγή εικόνων και βίντεο στις διαφάνειες, απαραίτητα σημεία ελέγχου σε κάποιες περιπτώσεις κρύβονται πίσω από παράθυρα, κατά τη διαμοίραση δεν μπορείς να μετακινήσεις τον κέρσορα πάνω στο pop up για να επιλέξεις κλπ
 • Παρουσιάζει πολλά προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τους πίνακες (προσθήκη γραμμών, στηλών, αλλαγή μεγέθους). Στην ουσία δε λειτουργούν
 • H εισαγωγή παρουσίασης από το power point είναι και σε αυτό το εργαλείο μια καταστροφή. Δεν διατηρεί τα animations, τις μεταβάσεις και τους ήχους, τα σχήματα καταστρέφονται (καθώς αντικαθίστανται από τα 4 μόνο διθέσιμα που υπάρχουν), οι χαρακτήρες εξαφανίζονται και καταστρέφονται όσες διαφάνειες έχουν υφή. Τα στοιχεία που διατηρούνται είναι το θέμα, οι εικόνες και τα σχεδιαγράμματα (αλλά με μορφή εικόνας, χωρίς να αντιστοιχίζονται στα δικά του σχεδιαγράμματα, δηλαδή δεν είναι πλέον τροποποιήσιμα)
 • Οι png εικόνες που ανεβάζεις μετατρέπονται σε jpg και χάνεται η διαφάνειά τους
 • επιπλέον, φαίνεται να έχει πρόβλημα με την αναπαραγωγή των videos
http://www.empressr.com


msn.JPG
Το Windows live Messenger ήταν μια υπηρεσία τηλεδιάσκεψης που ήταν πολύ γνωστή και διαδεδομένη, αλλά δεν είναι πλεόν ενεργή. Έδινε τη δυνατότητα επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο μέσω φωνής και εικόνας με άλλους, δημιουργίας της δική μας ομάδας, αποθήκευσης επαφών και διαμόρφωσής τους, επικοινωνίας μέσω κειμένου, διαμοιρασμού αρχείων και απόκτησης απομακρυσμένου ελέγχου στην επιφάνεια εργασίας του συνεργάτη μας. Επίσης, έδινε τη δυνατότητα να συνδέσουμε το Facebook στο Messenger, για να συνομιλούμε με φίλους από το Facebook απευθείας από το παράθυρο του Messenger. Το Windows live Messenger συνδεόταν με το Hotmail. Μέσω της σύνδεσης αυτής μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια συνομιλία στο Messenger απευθείας από τα εισερχόμενα μας.
Η απενεργοποίηση του msn ξεκίνησε στις αρχές του 2013, όταν η Microsoft ανακοίνωσε και ξεκίνησε την συγχώνευση του με το Skype. Όλες οι επαφές που διέθετε κάποιος στο msn μεταφέρθηκαν και συγχωνεύτηκαν με τις επαφές του Skype.
http://download.live.com/?sku=messenger

kerpoof.png
Η ιστοσελίδα Kerpoof ανήκει στην Walt Disney και προσφέρει διασκέδαση συνδυάζοντας φαντασία και δημιουργικότητα. Το Kerpoof διαθέτει μια μεγάλη και ανανεωμένη συλλογή από έτοιμες φιγούρες, στατικές η κινούμενες, με τις οποίες ο χρήστης μπορεί :
 • να φτιάξει μια ηλεκτρονική κάρτα ή μια εικόνα
 • να φτιάξει μια ιστορία με μορφή βιβλίου
 • να κάνει μια ταινία κινούμενων σχεδίων
 • να τυπώσει σε μία κάρτα, ένα μπλουζάκι ή μια κούπα
εξαιρετικά εύκολα και απλά. Επιπλέον μπορεί να ψηφίσει ταινίες, ιστορίες και εικόνες που έχουν κάνει άλλοι χρήστες.
Το Kerpoof προσφέρει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να εγγράψουν μαθητές και να τους χωρίσουν σε τάξεις όπου θα μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους, να δημοσιεύουν τα δημιουργήματα τους και να συνεργάζονται σε ένα έργο σε πραγματικό χρόνο, από διαφορετικούς υπολογιστές. Επίσης έχει πολλές πτυχές που απευθύνονται στους ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πολλά πράγματα στο kerproof είναι δωρεάν για τους επισκέπτες, ορισμένα όμως χρεώνονται προαιρετικά με μηνιαία συνδρομή.
http://www.kerpoof.com/ (inactive)280SlidesLogo256.png
Δεν είναι ενεργό. Στις 21/12/2011 σταμάτησε να λειτουργεί. Στην αρχική οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα "Sorry, We're Closed" Η ανακοίνωση της διακοπής της λειτουργίας του έγινε αρκετά νωρίτερα, ζητώντας από τους χρήστες να αποθηκεύσουν τις παρουσιάσεις τους μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν και ακόμα υπάρχει πρόσβαση στο εργαλείο, αυτό δεν θα ισχύει για πολύ ακόμα.
http://280slides.com/

pikistrips.JPG
Το pikistrips ήταν ένας ιστοχώρος διασκέδασης όπου μπορούσε ο χρήστης να εισάγει τις φωτογραφίες του και να δημιουργήσει εξατομικευμένες σειρές κόμικς, τις οποίες μπορούσε έπειτα να μοιραστεί με τους φίλους του. Μπορούσε επίσης να τις ανεβάσει στην ιστοσελίδα του στο MySpace. Παρείχε επίσης στο χρήστη ετικέτες αναζήτησης για να βρει φωτογραφίες από το Διαδίκτυο και να τις χρησιμοποιήσει στα comics του.Το pikistrips έχει κλείσει και η τελευταία δοκιμή έγινε το Φεβρουάριο του 2012.http://www.pikistrips.com


logo-big.png
Το Jaiku ήταν μία micro blogging πλατφόρμα συγκρίσιμη με το Twitter. Το Jaiku Ltd ήταν μια ανεξάρτητη εταιρεία που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριου του 2006 και είχε έδρα το Ελσίνκι. Μερικές από τις δυνατότητες που παρείχε ήταν ότι μπορούσε ο χρήστης να ομαδοποιεί αυτομάτως τις συζητήσεις που πραγματοποιούνταν και η εφαρμογή προσέφερε τη δυνατότητα δημιουργίας καναλιών ώστε να μπορούν, χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα, να συναντιούνται και να συζητούν. Επίσης, έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταδώσουν αυτόματα ό,τι έγραφαν ή ό,τι έκαναν σε άλλες Web 2.0 υπηρεσίες όπως το Twitter, το Flickr, το Deli.icio.us κ.ά.
Στις 9 Οκτωβρίου του 2007, εξαγοράστηκε από τη Google και τον Ιανουάριο του 2012 αποφάσισε να κλείσει τις υπηρεσίες του Jaiku.
http://www.jaiku.com

amplify.jpg
Το amplify ήταν ένα website με on-line συζητήσεις. Ο χρήστης μπορούσε να συνδυάσει αυτό το εργαλείο με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Twitter, Facebook, Flickr, Google Buzz, Tumblr, Posterous, WordPress. Η βασική διαφορά του από το Twitter είναι ότι υποστήριζε Post συζητήσεων μεγαλύτερων από 140 χαρακτήρες και σε αντίθεση με το Facebook στο amplify μπορούσε ο χρήστης να συζητήσει με διάφορους χρήστες ακόμη και αν αυτοί δεν ανήκαν στον κοινωνικό κύκλο των «φίλων» του. Ακόμα παρείχε τη δυνατότητα αποστολής προγραμματισμένων post σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσω του Calendar που υπήρχε, του Google Analytics.
Τον Φεβρουάριο του 2012, το amplify έκλεισε, χορηγώντας όμως στους εγγεγραμμένους χρήστες του, λογαριασμούς για να έχουν πρόσβαση σε μια παρόμοια ιστοσελίδα (www.clipboard.com), η οποία θα κρατούσε τις βάσεις δεδομένων του amplify.
http://www.amplify.com/


ScreenToaster-logo.jpg
Το screentoaster ήταν μια Web εφαρμογή καταγραφής της οθόνης η οποία εκτελούνταν σε Windows και Linux. Δεν χρειαζόταν εγκατάσταση, παρά μόνο έναν Web browser. Η εφαρμογή αυτή παρείχε τη δυνατότητα εγγραφής των κινήσεων επί της οθόνης καθώς και εμπλουτισμού του animation με ήχο (περιγραφές). Το παραγόμενο video εύκολα μπορούσε να διαμοιρασθεί με τη μορφή Flash. Χρησιμοποιούνταν σε διαλέξεις, εκπαιδευτικά videos, δημιουργία tutorials, demos και παρουσιάσεις.
Το screentoaster έκλεισε το 2010 και τα βίντεο των χρηστών δεν είναι πλέον διαθέσιμα στο διαδίκτυο από την 31 Ιουλίου 2010.
http://www.screentoaster.com/

magicstudio.png
Εργαλείο κατάλληλο για δωρεάν δημιουργία, εύρεση, προσαρμογή και διαμοιρασμό αλληλεπιδραστικού μαθησιακού υλικού. Το Magic Studio επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς, μουσεία, βιβλιοθήκες και άλλους δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν αλληλεπιδραστικό μαθησιακό υλικό. Αποτελείται από δύο μέρη : Το Magic ContentExchange που συνδυάζει περιεχόμενο από μουσεία και βιβλιοθήκες με υλικό που έχει δημιουργηθεί και διαμοιραστεί από άλλους δασκάλους και το Magic Studio που παρέχει πρόσβαση σε έναν αριθμό απλών στη χρήση web-based εργαλείων κατάλληλα είτε για προσαρμογή του υπάρχοντος υλικού είτε για δημιουργία νέου με χρήση ήχου, βίντεο και εικόνων.Προσωρινά το εργαλείο δεν είναι διαθέσιμο καθώς ανεστάλλει η λειτουργία του για μη εμπορική εκμετάλλευση.
http://www.magicstudio.com/

pageflakes.png
Ο ιστοχώρος Pageflakes είναι ένα προσωπικό portal που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ajax. Είναι οργανωμένο σε τμήματα και κάθε τμήμα αποτελείται από λειτουργίες που επιλέγει ο χρήστης τα οποία καλούνται Flakes. Οι επιμέρους λειτουργίες είναι RSS τροφοδοσία, ημερολόγιο, σημειώσεις, αναζήτηση στο διαδίκτυο, πρόγνωση καιρού, επισημάνσεις από το delicious, συνεργασία με κοινωνικά δίκτυα όπως τα Facebook, YouTube, Twitter και email. Ο ιστοχώρος έχει 250.000 Flakes (λειτουργίες) και 130.000 δημόσια διαμοιραζόμενες σελίδες που έχουν δημιουργήσει χρήστες με διαφορετικά URLs (Pagecasts).
Ανενεργό εργαλείο από την κατηγορία Mushing Up.
http://www.pageflakes.com/jelly.jpg

To Screenjelly είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να καταγράψει κάποιος τη δραστηριότητα της οθόνης του μαζί με τον ήχο της φωνής του και να το μοιραστεί στο facebook, στο twitter, ή με mail. Είναι 100% βασισμένο στο web και δεν χρειάζεται εγκατάσταση κάποιου προγράμματος. Είναι κατάλληλο για την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να ανεβάσουν οπτική πληροφορία και να έχουν άμεση ανάδραση.
Ανενεργό εργαλείο από την κατηγορία Screencasting.
http://www.screenjelly.com/


masher.jpg

Το Masher είναι ένα online δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας video, που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει εύκολα ένα video αναμειγνύοντάς το με άλλα videos, μουσικά κομμάτια ή και φωτογραφίες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ο χρήστης είτε το δικό του υλικό ή το υλικό από τη βιβλιοθήκη του ίδιου του προγράμματος. Έτσι ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί ένα video, να το αναμείξει, να προσθέσει σε αυτό δωρεάν περιεχόμενο, όπως ένα άλλο video, φωτογραφίες, παρουσιάσεις, κ.ά.Ανενεργό εργαλείο από την κατηγορία Video Tools.http://www.masher.com/index.jspScreen_Shot_2012-04-08_at_9.27.32_PM.png
Screen_Shot_2012-04-08_at_9.27.32_PM.png

To εργαλείο Dimdim είναι μια Web2.0 πλατφόρμα η οποία παρέχει την δυνατότητα συνεδριάσεων, συνεργασίας, επικοινωνίας και παρουσίασης πολυμεσικών αρχείων σε πραγματικό χρόνο. Το dimdim μπορεί να ενσωματωθεί με το Moodle και προσφέρει στους χρήστες δωρεάν υπηρεσίες όπως:
 • Tηλεδιάσκεψη
 • Desktop sharing
 • Παρουσίαση διαφανειών
 • Chat
 • Διαμοιρασμό αρχείων
 • Tηλεφωνικές κλήσεις (VoIP)
 • Καταγραφής της συνεδρίασης (log file)
http://www.dimdim.com/
(Ελέχθηκε 4/4/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)
Screen-shot-2010-10-13-at-7.08.28-AM.png

Το GroupTweet δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς χρήστες (Από 2 έως 100.000+) να συνδεθούν από ένα λογαριασμό Twitter. Το όνομα του καθενός μπορεί να εμφανίζεται στο τέλος ή την αρχή του κάθε tweet ή εναλλακτικά η συνεισφορά μπορεί να είναι ανώνυμη. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ελέγχου από τον moderator πάνω στο περιεχόμενο και στο πότε θα ανέβει ένα tweet.
Hεκπαιδευτική αξία του έγκειται στο ότι εμπλέκει τους μαθητές και διευκολύνει τη συζήτηση αφού μπορούν να δουν εύκολα τα σχόλια των άλλων ενώ η συζήτηση στην τάξη παραμένει σε ένα ενιαίο κεντρικό Twitter feed. Σαν εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εκπαιδευτικούς σκοπούς όσο και σε μία επιχείρηση.

http://www.grouptweet.com/

(Ελέγχθηκε και προστέθηκε από Χρυσίνα Δέσποινα 2/4/2017)


zooml.png

zooml.png
To zOOml είναι ένα Web 2.0 εργαλείο για ταχεία αντικειμενοστραφή μοντελοποίηση. Είναι ένα εργαλείο ιδιαίτερα εύκολο στην χρήση του, για σχεδιασμό UML διαγραμμάτων στα οποία απεικονίζονται οι κλάσεις, οι ενώσεις και άλλες έννοιες σε γλώσσα UML.Οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν πριν από τη χρήση του εργαλείου, εάν δημιουργήσουν αντικειμενοστραφή μοντέλα.Το zOOml δίνει δυνατότητες για:
Γρήγορη δημιουργία σχεδίων, οι σχέσεις μεταξύ τους δημιουργούνται αυτόματα
Δημιουργία εύκολων στην ανάγνωση εγγράφων
Δημιουργία διάγραμμα κατηγοριών, ενώσεων, γενικεύσεων, και πολλά άλλα
Αποθήκευση δεδομένων με την βοήθεια online εργαλείων
Download της εικόνας του διαγράμματος

Ο Modeler για να χρησιμοποιηθεί απαιτεί ένα από τα δύο συμβατά προγράμματα περιήγησης: Internet Explorer ή Firefox. Το πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να ρυθμιστεί με το add-on Flash Player, έκδοση 9 ή νεότερη έκδοση.

http://www.zooml.com/

(Ελέχθηκε 4/4/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)knotebooks.jpg
Το Knotebooks αποτελεί μία μοναδική προσέγγιση στην πρόσβαση σε εκπαιδευτικές πηγές, παρέχοντας στους χρήστες του εργαλεία για να δημιουργούν και να μοιράζονται προσαρμοσμένα μαθήματα σύμφωνα με τις δικές τους επιλογές, καθώς και να συνεργάζονται. Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Knotebooks μπορούν να γίνουν μαθητές, δάσκαλοι, επαγγελματίες ή και άτομα που τους ενδιαφέρει η αυτό-διδασκαλία.Τα 3 βήματα που μπορεί να κάνει ο χρήστης είναι: Α) Αρχικά, να ψάξει τα άρθρα που έχουν δημιουργηθεί και σχετίζονται με το θέμα που τον ενδιαφέρει, Β)Στη συνέχεια, να προσαρμόσει το κάθε άρθρο σύμφωνα με τις δικές του επιλογές, κρατώντας μόνο κομμάτια που τον ενδιαφέρουν, αυξομειώνοντας τη δυσκολία ή εισάγοντας video και Γ) τέλος, να προσθέσει το άρθρο στην προσωπική του βιβλιοθήκη και να το μοιραστεί με συμμαθητές ή συναδέλφους.Οι καθηγητές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους βιβλιοθήκη, σύμφωνα με τα μαθήματα που διδάσκουν και να κατευθύνουν τους μαθητές τους στο υλικό που έχουν εκεί. Οι μαθητές μπορούν να προσαρμόσουν το υλικό που μελετούν στο βαθμό δυσκολίας που επιθυμούν, να δημιουργήσουν σημειώσεις και οδηγίες τις οποίες θα μοιράζονται με συμμαθητές και να συνεργαστούν με συμμαθητές ή καθηγητές τους.Ανενεργό εργαλείο από την κατηγορία Personal Learning.
http://knotebooks.com/

animasher.PNG
Το animasher είναι μια ιστοσελίδα με την οποία μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ταινίες κινούμενων σχεδίων εύκολα, γρήγορα και απλά. Διαθέτει μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη από εικόνες αντικειμένων και τοπίων, ήχων, αρχείων μουσική και βίντεο και τη δυνατότητα εισαγωγής κειμένου αλλά και ηχογράφησης. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από τη βιβλιοθήκη όποια αντικείμενα θέλει και να τα συνδυάσει σε μια ταινία χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώσεις δημιουργίας βίντεο. Επιπλέον μπορεί να δημοσιεύσει τις ταινίες του και αντίστοιχα να δει αλλά και να βαθμολογήσει και σχολιάσει τις ταινίες άλλων χρηστών.
Ανενεργό εργαλείο από την κατηγορία Presentation.
http://www.animasher.co

toonti.JPG
Το toonti επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του Social Network χωρίς να απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του Social networking όπως διαμοιρασμό κειμένου, εικόνων,video και links. Πολύ εύκολη είναι η δημιουργία κοινοτήτων, γεγονότων, ομάδων, άλμπουμ φωτογραφιών ενώ η αισθητική του τελικού αποτελέσματος είναι υψηλή. Το περιβάλλον του εργαλείου επιτρέπει διαμόρφωση της διεπαφής που πρόκειται να δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό. Έτσι ο δημιουργός ενός Social network μπορεί να επιλέξει χρώματα, θέματα, γραμματοσειρές και να τα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό, κάτι που δεν επιτρέπεται σε υπάρχουσες εφαρμογές social networking, ενώ γίνεται να αλλάζουν θέσεις τα διάφορα πλαίσια σαν widgets. Τέλος οι ρυθμίσεις ασφαλείας που μπορεί να κάνει ο δημιουργός-διαχειριστής ενός SocialNetwork είναι αρκετές και ικανοποιητικές.Ανενεργό εργαλείο από την κατηγορία Social Networks Developmenthttp://www.toonti.com


presently_logo.png
Το present.ly είναι σαν μια έκδοση του Twitter η οποία επικεντρώνεται στον εργασιακό τομέα. Συγκεκριμένα το present.ly δίνει τη δυνατότητα σε μέλη που συνεργάζονται σε μια εταιρία ή γενικά σε συνεργάτες να επικοινωνήσουν με την χρήση μικρών posts και η όλη επικοινωνία τους να μην είναι εμφανής στους υπόλοιπους χρήστες. Το present.ly δίνει την δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων, εικόνων και βίντεο και επιτρέπει επίσης όλες οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για το Twitter να εγκατασταθούν και σε αυτό.Ανενεργό εργαλείο από τα Microblogging
http://presentlyapp.com

convore.JPG
convore.JPG

Το Convore είναι ένα δωρεάν εργαλέιο microblogging το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να ανταλλάσει μηνύματα σε πραγματικό χρόνο με ομάδες φίλων που έχει δημιουργήσει. Ο χρήστης μπορεί ακόμη να επιλέξει συζητήσεις που ήδη λαμβάνουν χώρα και να συμμετάσχει (χωρίς να έχει friends). Δίδεται η δυνατότητα έναρξης συζητήσεων, δημιουργία θέματος συζήτησης (topic) και ομάδων κοινών ενδιαφερόντων. Στην ουσία το convore ενσωματώνει χαρακτηριστικά του twitter και των παραδοσιακών forums σε ένα εργαλείο. Τέλος, παρέχεται εργαλείο για ενσωμμάτωση διαλόγων του twitter σε ένα topic του convore καθώς και API για τους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να ενσωμματώσουν σε ιστοσελίδες.Έκλεισε στις 1 Απριλίου για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο εργαλείο, το Grove.Ανενεργό εργαλείο από τα Microblogginghttp://www.convore.comFriendfeedlogo.png

Το FriendFeed ήταν ένας aggregator όπου ο χρήστης μπορούσε να προσθέσει διαφορετικούς λογαριασμούς από διαφορετικά εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης και το FriendFeed τους συγκέντρωνε και τους παρείχε σε μορφή feed, κάνοντας εύκολη την παρακολούθηση και τη δικτύωση. Ο χρήστης μπορούσε να γίνει ο οποιοσδήποτε είτε είναι μεμονωμένο άτομο, είτε επιχείρηση είτε οργανισμός. Λόγω της μεγάλης διάδοσης και αυξημένης χρήσης του facebook το FriendFeed, αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία του το Φεβρουάριο του 2010, επειδή διέτρεχε πολλά και σημαντικά ζητήματα. Ο κύριος τομέας δεν λειτουργεί παρόλο που τα FriendFeed News και FriendFeed blog λειτουργούν ακόμα.Ανενεργό εργαλείο από το Microblogging.
http://friendfeed.com/


gowalla.jpg

Ήταν ένα κοινωνικό δίκτυο που βασιζόταν στην τοποθεσία του χρήστη. Το gowalla ήταν μία εφαρμογή/παιχνίδι του iPhone που επέτρεπε στους χρήστες της να μοιράζονται κοινές εμπειρίες και να αξιολογούν τα μέρη που πηγαίνουν. Με χρήση του GPS εντοπιζόταν η θέση του χρήστη έτσι ώστε να μπορεί να κάνει „check-in“ σε μέρη που ήταν ήδη καταχωρημένα και να τα μοιραστεί με τους φίλους του. Διέθετε επίσης και χαρακτηριστικά παιχνιδιού καθώς μπορούσε κάποιος να λάβει ένα δώρο όταν κάνει check-in σε μία τοποθεσία ή να εμπλουτίσει το „ψηφιακό του διαβατήριο“ πηγαίνοντας σε διάφορα μέρη. Σταμάτησε να λειτουργεί στις αρχές του 2012, λόγω της δημοσιότητας που έχει αποκτήσει το facebook.Ανενεργό εργαλείο από τα Social Networks. http://gowalla.com/busylissy_logo.jpg

Το Busylissy ήταν ένα εργαλείο διαχείρισης projects που απευθυνόταν στα μέλη ομάδας και τα βοηθούσε να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε ομάδα που επιθυμεί να οργανώσει το υλικό της, είτε πρόκειται για μικρή επιχείρηση, είτε για ομάδα μαθητών, είτε για αθλητική οργάνωση.
Τα χαρακτηριστικά του Busylissy ήταν άμεση και ασφαλής επικοινωνία μεταξύ των μελών, δημιουργία λιστών των projects και ανάθεση των projects στα μέλη, διαμοίραση αρχείων μεταξύ των μελών και οργάνωση των αρχείων και των εγγράφων σε ένα μέρος, ύπαρξη ατζέντας, όπου συμπεριλαμβάνονται επικείμενα γεγονότα και ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση projects, κ.ά..
Τον μήνα Ιανουάριος 2010 είχε αυξηθεί ραγδαία το μέγεθος των χρηστών του στο 800%, δυστυχώς όμως το 2011 σταμάτησε να λειτουργεί.
Ανενεργό εργαλείο από τα Project Management Tools.
http://busylissy.com/en/


picnik.jpg
Το picnik ήταν μια ιστοσελίδα που παρείχε δωρεάν online επεξεργασία εικόνας. Ο χρήστης μπορούσε να ανεβάσει μια φωτογραφία από τον σκληρό του δίσκο ή να τροποποιήσει μια φωτογραφία από την βιβλιοθήκη της ιστοσελίδας.Μερικά από τα εργαλεία που παρείχε το picnic για επεξεργασία εικόνας ήταν:
 • Περιστροφή
 • Αλλαγή διαστάσεων
 • Περικοπή
 • Διόρθωση έκθεσης
 • Διόρθωση χρωμάτων
 • Μείωση του φαινόμενου Red Eye.
Για την επεξεργασία των φωτογραφιών δεν χρειαζόταν εγγραφή στην ιστοσελίδα
Το picnik έκλεισε στις 19 Απριλίου 2012
http://www.picnik.com Ανενεργό link από Image Processing


nota.png
Το Nota ήταν μία πρωτοποριακή συνεργατική διαδικτυακή πλατφόρμα που επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν, να μοιράζονται και να συνεργάζονται σε παρουσιάσεις και σχεδόν κάθε άλλη μορφή αρχείου on line. Χρησιμοποιώντας την εργαλειοθήκη του Nota, οι χρήστες μπορούσαν να ενσωματώσουν άμεσα κείμενο, βίντεο, χάρτες, clip art, φωτογραφίες από το διαδίκτυο ή τον τοπικό υπολογιστή, ή εικόνες από το Flickr, και το υλικό από ένα διαρκώς διευρυνόμενο φάσμα πηγών. Οι χρήστες μπορούσαν στη συνέχεια να ενσωματώσουν άμεσα τις εργασίες τους στο Facebook ή σε blogs, και μπορούσαν να μοιραστούν και να συνεργάζονται με φίλους.
Το Notaέκλεισε στις 30 Απριλίου 2012.
http://notaland.com/
mynote.JPG

Είναι ένα online web 2.0 εργαλείο για μαθητές που τους επιτρέπει να οργανώσουν το πρόγραμμα της τάξης τους, τις σημειώσεις των μαθημάτων τους και να ομαδοποιήσουν τις εργασίες τους. Μπορούν να εκχωρούν τους βαθμούς τους κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και να παίρνουν το συνολικό τους βαθμό, να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας του δασκάλου τους και να ψάξουν άγνωστες λέξεις τις οποίες μπορούν να μεταφράσουν αμέσως σε διάφορες γλώσσες μέσα στο περιβάλλον στο οποίο δουλεύουν. Μπορούν ακόμα να κάνουν αναζήτηση μέσα στις δικές τους σημειώσεις ώστε να βρίσκουν οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και πολύ παλιές. Όλα αυτά γίνονται με τρόπο ώστε να μπορούν να διαμοιραστούν και να βρεθούν με λίγα κλικ. Έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν λίστες με τους φίλους τους για να μπορούν εύκολα να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν το ημερολόγιο ώστε να μην ξεχνούν ποτέ τις επερχόμενες εργασίες που έχουν να κάνουν. Επιπλέον, οι μαθητές μπορούν να επεξεργάζονται σημειώσεις με τους συμμαθητές τους. Το εργαλείο δύναται να χρησιμοποιηθεί από μαθητές κάθε τάξης.

http://www.mynoteit.com/

moogo.jpg

Το Moogo είναι ήταν μια online εφαρμογή για τη δημιουργία ιστοσελίδων, που είχε σχεδιαστεί για χρήστες με μικρή ή και καθόλου εμπειρία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων ή προηγούμενες γνώσεις σε HTML και προγραμματισμό. Για τη δημιουργία της ιστοσελίδας δεν χρειαζόταν εγκατάσταση κάποιου λογισμικού παρά μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο. Πρόσφερε ένα σύνολο εργαλείων με τα οποία χρήστες χωρίς την παραμικρή εμπειρία μπορούσαν πολύ γρήγορα να δημιουργήσουν τη σελίδα τους. Πολλές εταιρείες μάρκετινγκ και διαφημιστικές το χρησιμοποιούν, αλλά πλέον έχει σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες σε νέους πελάτες. Αποτελούσε εξαιρετική λύση για μικρές επιχειρήσεις, αθλητικές ομάδες, ιδιώτες, οργανώσεις και διοργανωτές εκδηλώσεων ώστε η δημιουργία της σελίδας τους να ήταν προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες τους.
http://www.moogo.com/xtranormal_logo.png
Το Xtranormal είναι ένα λογισμικό το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργούν τα δικά τους σενάρια και να τα μετατρέπουν σε ταινίες κινουμένων σχεδίων με τη χρήση τεχνολογιών animation και text-to-speech. Ενώ αρχική πρόθεση των σχεδιαστών του ήταν να δημιουργήσουν ένα λογισμικό το οποίο θα επέτρεπε στους χρήστες να φτιάξουν βίντεο από ένα μενού με προσχεδιασμένους χαρακτήρες, κατέληξε να είναι ένα εργαλείο σύνθεσης και δημιουργικότητας δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν εκπαιδευτικά βίντεο ή διαφημίσεις προσαρμόζοντας τους χαρακτήρες και τους διαλόγους.

Οι γλώσσες που υποστηρίζονται είναι πάνω από 20: Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Αραβικά, Τσέχικα, Δανικά, Γερμανικά, Φινλανδικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Βελγικά Ολλανδικά, Νορβηγικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα, Σουηδικά και Τούρκικα. Δίνει τη δυνατότητα για καταγραφή και ηχογράφηση προσωπικών διαλόγων αλλά και συγχρονισμού των χειλιών αυτόματα. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τους ηθοποιούς στα προσωπικά τους γούστα και να παράγουν βίντεο υψηλής ποιότητας (HD). Η διαχείριση της κάμερας είναι πολύ εύκολη μέσω μίας σειράς έξυπνων εργαλείων όπως είναι οι Smart Cameras που παρέχουν πρότυπα της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Τέλος, είναι διαθέσιμη μία σειρά από ποιοτικά εργαλεία για τον εμπλουτισμό του βίντεο με μουσική και άλλα ατμοσφαιρικά και ηχητικά εφέ.

Το Xtranormal ξεκίνησε το 2011 μία μαθησιακή πρωτοβουλία με το όνομα Xtranormal for Education. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να τραβήξει τη προσοχή των μαθητών και να κάνει τη μάθηση μία συναρπαστική και δημιουργική εμπειρία.

Οι λόγοι για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Xtranormalστην τάξη είναι πολλοί:

 • ΑΜΕΣΗ ρύθμιση για τάξεις ανεξαρτήτως μεγέθους
 • ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ εκδόσεις χωρίς επιπλέον κόστος
 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση σε ηθοποιούς, σύνολα και υπηρεσίες
 • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ στους λογαριασμούς των μαθητών και εργαλείων βαθμολόγησης
Το Xtranormal for Education έχει εφαρμοστεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα πανεπιστήμια και σε τάξεις με ειδικές ανάγκες σε όλο τον κόσμο.
http://www.xtranormal.com/ (checked έκλεισε 31/07/2013 Πολιτόπουλος Νικόλαος)

sketchfu.png
Το Sketchfu είναι ένας ιστοχώρος στον οποίο μπορούμε να ζωγραφίσουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και στη συνέχεια να το διαμοιράσουμε για να το δουν και άλλοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό και στη συνέχεια μπορούμε να γράψουμε πληροφορίες στο profil μας, να προσθέσουμε φίλους, να δημιουρήσουμε εφαρμογές και σχόλια στις δημιουργίες των άλλων. Αυτό που ξεχωρίζει στο Sketchfu είναι το γεγονός ότι όταν βλέπουμε ζωγραφιές δεν έχουμε μόνο την τελική μορφή αλλά παρουσιάζεται με μορφή βίντεο όλη η διαδικασία με την οποία έγινε η ζωγραφιά με αποτέλεσμα να μπορούμε να μαθαίνουμε τεχνικές και καλές πρακτικές. Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο
για εκείνους που θέλουν να εκφράσουν την τέχνη τους και να δουν δημιουργίες άλλων με ψηφιακό τρόπο.

http://sketchfu.com/

(Checked, Έκλεισε 30 Ιαν 2014) - Χατζάκης Μιχαήλ)Screen_Shot_2012-04-05_at_6.16.20_PM.png
Το Google talk είναι μια υπηρεσία instant messaging (IM) της Google. Προσφέρει ανταλαγές μηνυμάτων, εμφάνιση αλλαγών κατάστασης χρήστη (status update), μεταφορές αρχείων (εικόνας, ήχου κ.α.), Voice over IP (VoIP) κλήσεις μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών, δυνατότητα voice mail, audio conferencing κλήσεις (VoIP ομιλία με πολλούς χρήστες υπολογιστών ταυτόχρονα) και group chat. Η υπηρεσία αυτή είναι ενσωματωμένη στo Gmail λογαριασμό του κάθε χρήστη. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης βίντεο με την προσθήκη ενός plug-in (voice and video chat plug-in). Ακόμη και αν κάποιος από τους χρήστες δεν έχει κάμερα, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια μονομερής βίντεο κλήση ή τηλεφωνική κλήση (VoIP). Επιπροσθέτως το Google Talk έχει ενσωματώσει και το Orkut,το οποίο είναι η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης της Google και την δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων εκτός σύνδεσης.
http://www.google.com/talk/ (Checked Πολιτόπουλος Νίκος άλλαξε σε Hangout)
skrbl.jpg

Το Skrbl είναι μια web based εφαρμογή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος όπου μπορείτε να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους και τους φίλους σας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να καταγράψουν τις δικές τους σημειώσεις στο πίνακα, και αφού όλοι βλέπουν τον ίδιο πίνακα, μπορούν να γίνουν αυτόματα οι διορθώσεις. Επίσης μπορεί να είναι ο προσωπικός σας online χώρος για την αποθήκευση των δεδομένων σας. Επομένως, μπορεί ο κάθε χρήστης να γράψει προσωπικές σημειώσεις, αριθμούς τηλεφώνων, χρονοδιαγράμματα, υπενθυμίσεις, κλπ. Το Skrbl χρησιμοποιείται και ως πίνακας ανακοινώσεων στον οποίο προστίθενται οι ανακοινώσεις που αφορούν την ομάδα στο σύνολό της.

Προστέθηκε πρόσφατα embed widget που προσφέρει δυνατότητες για ανταλλαγή αρχείων και συνεργασία.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του skrbl. Η πρώτη είναι η δωρεάν και προσφέρει δυνατότητες για την ανταλλαγή ιδεών, συναντήσεις, σημειώσεις, μαθήματα κλπ. Η δεύτερη έκδοση είναι η team edition στην οποία για να εγγραφεί κάποιος χρειάζεται μηνιαία συνδρομή $10. Είναι ιδανική για συνεργασία μικρών ομάδων σε απευθείας σύνδεση, εφόσον μπορούν να μοιραστούν τα αρχεία της ομάδας, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν.

Δεδομένου ότι το skrbl είναι μια web-based εφαρμογή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιοδήποτε υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet. Το skrbl αναπτύχθηκε αρχικά στον Internet Explorer 6, υποστηρίζει πλέον Internet Explorer 6 & 7 και Fire fox 1,5 & 2.

(checked and added as inactive at 07/04/2014 by Victoria Chon)
http://www.skrbl.com
wordia.png


Το Wordia είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που συνδυάζει την εκμάθηση λέξεων μέσα από παιχνίδια, χρησιμοποιώντας διαδραστικά βίντεο και με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να εξερευνήσουν τις λέξεις-κλειδιά αλλά και το νόημα αυτών, με ένα νέο και διασκεδαστικό τρόπο. Είναι δηλαδή, ένα online λεξικό όπου μπορεί ο χρήστης να δώσει ζωή στα λόγια. Στην καρδιά του siteείναι μια ισχυρή μηχανή αναζήτησης που συνδυάζει όλες τις λέξεις, τα παιχνίδια, και τα βίντεο. Πληκτρολογώντας μια λέξη που θέλετε να εξερευνήσετε στην τάξη, ένα θέμα, ή ακόμα και το όνομα του παιχνιδιού και αυτό θα βρει διάφορους πόρους. Εάν δεν υπάρχουν παιχνίδια ή βίντεο για την ακριβή λέξη, παρόμοιες λέξεις θα εμφανιστούν αντί αυτού.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμούς, να εισάγουν τους μαθητές της τάξης τους, να προσθέσουν τη λίστα του λεξιλογίου τους και να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα το παιχνίδι. Οι μαθητές στη συνέχεια, μπορούν να εισάγουν και να δημιουργήσουν βίντεο που να εξηγεί τη σημασία των λέξεων. Το Wordia είναι ένα ελεγχόμενο περιβάλλον καθώς καταγράφει την πρόοδο των μαθητών αλλά και τις λέξεις που έχουν συναντήσει. Στόχος του Wordia είναι να οικοδομήσει μια πηγή λεξιλογίου για κάθε θέμα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Η ομάδα του Wordia είναι απασχολημένη με την ανάπτυξη μαθησιακών παιχνιδιών που εστιάζονται στη γραμματική και την ορθογραφία.

(checked and added as inactive at 06/04/2014 by Victoria Chon)
http://schools.wordia.com/

slide.jpg
Το slide ήταν ένα πολύ απλό εργαλείο στο οποίο μπορούσες πολύ εύκολα να φτιάξεις slideshows, χρησιμοποιώντας εικόνες από τον υπολογιστή σου ή από λογαριασμούς σου σε διάφορες εφαρμογές διαμοίρασης εικόνων και κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις λογαριασμό, εκτός αν θέλεις να μπορείς αργότερα να τα τροποποιήσεις. Στα slideshows μπορούσες να εφαρμόσεις διάφορα στυλ, θέματα και εφέ, ενώ μπορούσες να δημιουργήσεις και το δικό σου skin. Τέλος, μπορούσες να επιλέξεις το μέγεθος του slideshow και την ταχύτητα αναπαραγωγής του, αλλά και να ορίσεις αν αυτό θα ήταν δημόσιο ή ιδιωτικό. Ιδιαίτερα απλές ήταν και οι λειτουργίες share/embed για τα slideshows, για ένα σύνολο υπηρεσιών -blogs, κοινωνικά, δίκτυα κλπ. Tο slide υποστήριζε και κάποια χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα τη διατήρηση προφίλ/σελίδας με παρουσίαση της δραστηριότητάς σου, τη δημιουργία ομάδων, δημόσιων ή ιδιωτικών, την προσθήκη φίλων και τον σχολιασμό/αξιολόγηση των slideshows. Στο σχολείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία slideshows από τα παιδιά, στα πλαίσια της οποίας θα δημιουργούσαν ομάδες για να παρακολουθούν τα έργα των άλλων και να παρέχουν ανατροφοδότηση.
http://www.slide.com


Meebo.png
To meebo έκτος από μια instant messaging mobile εφαρμογή, ήταν και μια πολύ ισχυρή πλατφόρμα η οποία βοηθούσε στην επικοινωνία των επισκεπτών των ιστοσελίδων όπου εγκαθίσταται αλλά και στο διαμοιρασμό ψηφιακού υλικού. Ο τρόπος εγκατάστασης της ήταν πολύ απλός. Από την διεύθυνση του meebo δημιουργούσαμε έναν λογαριασμό στο meebo (ή κάνουμε sign-up μέσω facebook/twitter) και εισάγαμε το όνομα και την διεύθυνση της ιστοσελίδας στην οποία θέλαμε να εγκαταστήσουμε το meebo. Η διαχείριση της μπάρας meebo στην ιστοσελίδα γίνονταν από την παρακάτω διεύθυνση. Οι λειτουργίες που πραγματοποιούνταν με το meebo ήταν: σύνδεση με facebook, twiter και meebo (ταυτόχρονα), live chat, εισαγωγή notifications στην ιστοσελίδα με βίντεο ή κείμενο. Τέλος το meebo δεν παρήγαγε μεγαλύτερο φόρτο στην σελίδα που εγκαθίσταται καθώς "έτρεχε" πάνω από αυτήν και δεν χρειαζόταν να τροποποιηθεί ο κώδικας της σελίδας.
https://www.meebo.com/websites/
ComicMaster.jpg
To ComicMaster ήταν ένα online δωρεάν εργαλείο δημιουργίας κόμικς, του οποίου το interface ήταν διασκεδαστικό στη χρήση. Απευθύνονταν σε μαθητές και είχε ενσωματωμένο εργαλείο αναπαραγωγής ήχου. Χρησιμοποιώντας το ComicMaster, οι μαθητές μπορούσαν να δημιουργήσουν τις δικές τους πολυσέλιδες ιστορίες κόμικς με ενδιαφέρον υπόβαθρο, χαρακτήρες και προσαρμοσμένο κείμενο. Τα κόμικς που δημιουργούσαν μπορούσαν να αποθηκευτούν και να εκτυπωθούν.

http://www.comicmaster.org.uk/

Wet_Paint.jpg
Το Wetpaint σας βοηθάει να φτιάξετε το δικό σας wiki website, έναν διαδικτυακό τόπο δηλαδή με “ανοιχτή αρχιτεκτονική”, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να διαμορφώσουν το περιεχόμενό του, να προσθέσουν άρθρα και τις πληροφορίες τους. Το Wetpaint συνδυάζει τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του blog, του social network και του forum με την ευκολία χρήσης, ώστε να επιτρέψει σε ευρύ αριθμό χρηστών να συμμετέχει στον συνεχή εμπλουτισμό του website που θα δημιουργήσετε, χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις. Οι Wetpaint είναι click-and-type ιστοσελίδες, εύκολες για να ξεκινήσει κανείς και προσκαλέσει φίλους να προσθέσουν κείμενο, εικόνες, συνδέσμους και άλλο περιεχόμενο. Αφού επισκεφτεί ο χρήστης τη σελίδα, αυτό που χρειάζεται είναι:
 • Να κάνει Sign up
 • Να διαλέξει όνομα και URL για τη σελίδα του
 • Να διαλέξει ένα template από τη βιβλιοθήκη
 • Να δημιουργήσει ένα λογαριασμό
Το Wetpaint προσφέρει έναν προορισμό για εκατομμύρια ανθρώπους, να καταναλώνουν περιεχόμενο, να συνεισφέρουν στην κοινότητά τους και να αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα.
http://wikisineducation.wetpaint.com/ Η σελίδα δεν είναι πλέον διαθέσιμηMuziboo


docstoc logo.jpg

Muziboo είναι μια ηχητική πλατφόρμα ανταλλαγής για τους μουσικούς, podcasters και επαγγελματίες ήχου.
Είναι διαδραστική Κοινότητα uploadμουσικής των μελών, σχολιασμού ,συζήτησης, κριτικής της μουσικής και θέματα που σχετίζονται με τη μουσική, για λογισμικά ήχου, εγγραφής, ήχου ανάμειξη τεχνικές και οτιδήποτε σχετίζεται με στούντιο ηχογράφησης στο σπίτι και μεταξύ άλλων.
Διαθέτει απλά εργαλεία διαμοιρασμού της μουσικής των μελών σε όλο τον κόσμο on-line - το blog, στο Facebook και το Twitter .
ΕπίσηςδιαθέτειOnline Voice Recorder.
http://www.muziboo.com/
(λειτουργεί - Χριστοδούλου)
δε λειτουργεί. Ελέγχθηκε από Καπραβέλος Στάθης 15/4/15Media.io

Το Media.io είναι μια online ιστοσελίδα που επιτρέπει στον χρήστη να ανεβάσει ένα αρχείο ήχου και να το μετατρέψει σε μια άλλη γνωστή μορφή αρχείου ήχου εύκολα και γρήγορα.http://media.io/
(λειτουργεί - Χριστοδούλου)
δεν υπάρχει κατηγορία που να του ταιριάζει. Βρισκόταν στο podcasting sound ενώ απλά είναι online audio converter. Καπραβέλος Στάθης 14/04/15

RecordMp3

To RecordMp3 είναι μια online ιστοσελίδα που επιτρέπει στον χρήστη να ηχογραφήσει κάτι στην στιγμή παρέχοντας του έπειτα ένα αρχείο .mp3 και ένα link για να το διαμοιραστεί.

http://www.recordmp3.org/
(λειτουργεί - Χριστοδούλου)
δε λειτουργει πια Καπραβέλος Στάθης 15/04/15
coedit.me.jpg

Το coedit.me είναι μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της το συνεργατικό online γράψιμο κώδικα. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, δεν απαιτεί εγγραφή χρήστη και πατώντας απλά το "Start editing", δημιουργείται ένα δωμάτιο με ένα link, το οποίο επιτρέπει όποιον το έχει να μπει στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Ταυτόχρονα με το χώρο όπου οι χρήστες γράφουν συνεργατικά κώδικα, υπάρχει και η δυνατότητα σχολίων από κάτω.

http://coedit.me/

(Προστέθηκε 25/04/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)δε λειτουργει πια Καπραβέλος Στάθης 15/04/15

IBM DocsΤο IBM Docs είναι μια νέα σουίτα εφαρμογών γραφείου για την επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων στο cloud. Στο IBM Docs, δεν υπάρχει λογισμικό για υπολογιστή. Χρειάζεται μόνο ένα browser και ένα λογαριασμό, και μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα επαγγελματικά έγγραφα και να τα μοιραστείτε με άλλους. To IBM Docs είναι απλό αλλά ισχυρό - επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε γρήγορα, αλλά προσφέροντας τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε.
https://greenhouse.lotus.com/wpsgh/wcm/connect/lotus+greenhouse/lotus+greenhouse+next+site/home/labs/ibm+docs
δε λειτουργει πια Καπραβέλος Στάθης 15/04/15logo_h.png

To IzzyTodo είναι ένα online site δημιουργίας λιστών.
 • Φτιάξτε μία λίστα εργασιών κάθε μέρα με το IzzyTodo ώστε να οργανώσετε τη ζωή σας και τις εργασίες σας!
 • Προσθέσετε ένα νέο στοιχείο στη λίστα εργασιών σας, ή δημιουργήστε μια νέα λίστα, για κάποιον στόχος ή έργο.
 • Η Εγγραφή είναι δωρεάν και γρήγορη (μέχρι 30 δευτερόλεπτα).

www.izzytodo.com
Προστέθηκε Πολιτόπουλος Νικόλαος 28/4/14
δε λειτουργει πια Καπραβέλος Στάθης 15/04/15


vuvox.png

Τo vuvox είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο δωρεάν εργαλείο με το οποίο μπορείς να φτιάξεις εντυπωσιακές διαδραστικές παρουσιάσεις με μορφή κολάζ και slideshows εικόνων. Το εργαλείο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα καλή σχεδίαση και ευχρηστία και προσφέρει πολλές δυνατότητες. Αν και απλό για τις δυνατότητες που προσφέρει, ωστόσο είναι μάλλον καταλληλότερο για παιδιά της β-βάθμιας εκπαίδευσης.
Στο vuvox μπορείς να δημιουργήσει κάνοντας χρήση τριών εργαλείων, του studio, του express και του collage, ενώ τα media (εικόνες, βίντεο και ήχοι) που χρησιμοποιείς στα έργα σου μπορούν να προέρχονται από τον υπολογιστή σου, από το λογαριασμό σου στο picasa, στο flickr ή από άλλα media feeds και μπορούν να οργανωθούν σε συλλογές και να επαναχρησιμοποιηθούν. Στα δύο πρώτα μπορούν να δημιουργηθούν διαδραστικές παρουσιάσεις, με τη διαφορά ότι το express αποτελεί την απλοποιημένη εκδοχή του studio, καθώς το τελευταίο προσφέρει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης Τα slideshows που δημιουργούνται με τα δύο αυτά εργαλεία, πέρα από το ότι μπορούν να ενσωματωθούν και να παρουσιαστούν αυτόνομα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο collage, το οποίο είναι και το πιο ενδιαφέρον εργαλείο από τρία.
Με το collage μπορείς να φτιάξεις διαδραστικά πανοράματα με εικόνες, βίντεο, κείμενα και ήχους. Η προσθήκη όλων των μέσων γίνεται με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο, ενώ μπορούν να μετακινηθούν πάνω στο κολάζ, να αλλάξουν μέγεθος και να περιστραφούν. Επιπλέον, οι εικόνες μπορούν να υποστούν επεξεργασία, ενώ είναι δυνατόν να προστεθούν hot-spots, σε επιλεγμένα σημεία τους, καθένα από τα οποία μπορεί να οδηγεί σε πρόσθετο υλικό, όπως κείμενο, ήχο, εξωτερικό σύνδεσμο ή slideshow άλλων εικόνων, που εμφανίζεται σε pop up.
Η αποθήκευση του κολάζ μπορεί να γίνει είτε ιδιωτικά, ως draft, είτε δημόσια, παρόλα αυτά, σε κάθε περίπτωση το κολάζ παραμένει τροποποιήσιμο, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σχολιασμού του κολάζ καθώς και οι δυνατότητες share/embed. Αδυναμίες του εργαλείου είναι το γεγονός ότι δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες, το ότι στο embed στο wordpress.com χρειάζεται μια παρέμβαση στον κώδικα της html και το ότι δεν επιτρέπει τη συνεργατική τροποποίηση ενός κολάζ.
Στο σχολείο, το studio θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για προσωπική παρουσίαση κάθε μαθητή μέσω εικόνων και ήχου, ενώ το collage για κοινή παρουσίαση των δραστηριοτήτων ενός μήνα, παρουσίαση των έργων ενός μουσείου, παρουσίας του υλικού του υπολογιστή κλπ

http://www.vuvox.com (δεν λειτουργεί Μπλετσογιάννη Ναταλία 15/04/15)SpeakingImageLogo1.jpg
SpeakingImageLogo1.jpg

SpeakingImageLogo2.jpg
SpeakingImageLogo2.jpg


SpeakingImage είναι μια εφαρμογή για τη δημιουργία διαδραστικών εικόνων και διαμοίρασης με άλλους . Παρέxει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων, νέων wikis καθώς και ανάθεσης ρόλων για τη δαιχείριση συλλογικών εργασιών.

To Speaking_Image ξεκίνησε ως ένα εξειδικευμένο εργαλείο για την έρευνα και την ανάπτυξη για να βοηθήσει το συνεργατικό σχολιασμό εικόνων με έναν τρόπο που πολλοί επιστήμονες είχαν ένα κοινό πεδίο για εξ αποστάσεως εργασία αποφεύγοντας τα τυπικά προβλήματα των εικόνων που αποστέλλονται μέσω e-mail. Διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα τη χρήση χαρτών αντί για εικόνων, τη δημιουργία διαδραστικών πανό κτλ.

Το Speaking_Image είμαι είναι ακόμη σε δοκιμαστική λειτουργία και με μία απλή συμπλήρωση φόρμας μπορεί να προσφέρει μία πιο σταθερή έκδοση σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Διαθέτει επίσης και μια εμπορική έκδοση .

http://www.speakingimage.org/ (Προστέθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)

(δεν λειτουργεί Μπλετσογιάννη Ναταλία 15/04/15)

writeboard.png
Το Writeboard είναι ένα web-based περιβάλλον συνεργατικής συγγραφής κειμένου που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να γράψει ένα κείμενο , να το διορθώσει online, να επιστρέψει σε κάποια προηγούμενη έκδοση του και να συγκρίνει τις αλλαγές μεταξύ των κειμένων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ατομική ή ομαδική συγγραφή. Κάθε writeboard που δημιουργεί ένας χρήστης έχει ένα συγκεκριμένο URL, μέσω του οποίου μπορεί να το προσπελάσει ο χρήστης από οποιονδήποτε υπολογιστή. Ο χρήστης με τη βοήθεια των εργαλείων μπορεί να μορφοποιήσει το κείμενο του, μπορεί να το μοιραστεί με άλλους απλά εισάγοντας το email τους και, επίσης, μπορεί να οργανώσει μια συνεργατική συγγραφή μαζί τους. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν σχόλια, να συζητούν και να συνεργάζονται για τη συγγραφή του κειμένου. Κάθε φορά που γίνεται κάποια αλλαγή σε ένα writeboard, αποθηκεύεται ένα στιγμιότυπο που περιέχει την προηγούμενη έκδοση του κειμένου, ώστε να μπορεί να ανακληθεί και να συγκριθεί με την πιο πρόσφατη έκδοση. Η σύγκριση μεταξύ κειμένων τα οποία έχουν υποστεί αλλαγές είναι απλή: ό,τι έχει διαγραφεί είναι γκρι και διεγραμμένο με μια οριζόντια γραμμή και ό,τι είναι καινούριο επισημαίνεται με πράσινο χρώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν συνεργάζονται πολλά άτομα σ' ένα Whiteboard.
www.writeboard.com

(Δεν λειτουργεί 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)
Το Glinkr είναι μια Web 2.0 εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν γραφικά διαδραστικούς εννοιολογικούς χάρτες και που βοηθάει στη χαρτογράφηση της διαθέσιμης πληροφορίας που βρίσκεται στο διαδίκτυο σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα, μια συζήτηση, μια είδηση κλπ. Στοχεύει στο να βοηθήσει το χρήστη να οργανώσει το υλικό αναζήτησής του, καθώς μεγαλώνει το πεδίο αναζήτησης. Στη συνέχεια αυτό το υλικό μπορεί να διαμοιραστεί, να δημοσιευτεί μέσω emails, blogs ή websites για εκπαιδευτικούς, εμπορικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς.
Το Glinkr παρέχει τη δυνατότητα:

 • δημιουργίας και επεξεργασίας γραφικών διαδραστικών χαρτών με web περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε web browser: Firefox, Opera ή Internet Explorer
 • αλληλεπίδρασης με πλαίσια κειμένου και βέλη χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε εγκατάσταση λογισμικού
 • αλλαγής του χρώματος των πλαισίων κειμένου
 • επισύναψης επιπρόσθετων links και περιγραφών στους χάρτες
 • πλήρους προβολής του χάρτη
 • διαμοίρασης προσωπικού χάρτη που έχει δημιουργηθεί και επεξεργαστεί μέσα από την ιστοσελίδα του Glinkr σε κάποιον άλλο ιστοχώρο, blog κλπ
 • τροποποίησης του χάρτη και άμεσης προβολής των αλλαγών στο νέο ιστοχώρο
 • ενσωμάτωσης έτοιμου χάρτη μέσα στην ιστοσελίδα του Glinkr
 • εισαγωγής και εξαγωγής του χάρτη ως XML document
 • εισαγωγής χάρτη με τις μορφές: gif, jpg, pnl, html
Πρόκειται για εργαλείο ανοικτού κώδικα και απαιτεί εγγραφή για τη δημιουργία ενός εννοιολογικού χάρτη.
http://www.glinkr.net/

(Δεν λειτουργεί 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)hpBLLogo.png
To Bloglines είναι ένας web-based aggregator. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη συλλογή νέων κυρίως από ιστοσελίδες που παρέχουν ειδήσεις μέσα από RSS και Atom feeds. Κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2005 από την InterActiveCorp η οποία αγόρασε την πλατφόρμα από τον κατασκευαστή της, Mark Fletcher.
Το εργαλείο αυτό προσφέρει επίσης μία διεπαφή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εργαλείων που μπορούν να διαβάζουν feeds, για αναζητήσεις στη βάση δεδομένων για συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, καθώς και για ενημέρωση της πλατφόρμας όταν κάποια ιστοσελίδα έχει ανανεώσει τα περιεχόμενά της.
Τον Ιούλιο του 2007 κυκλοφόρησε καινούρια έκδοση του site που δίνει τη δυνατότητα πλοήγησής του μέσα από το iPhone.
(Ελέγχθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)
http://www.bloglines.com/

(Δεν λειτουργεί 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)jux.jpg
Το Jux είναι μια ιστοσελίδα στην οποία ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει websites εύκολα και χωρίς να χρησιμοποιήσει κώδικα. Παρέχονται πολλά έτοιμα widgets, θέματα, templates και media για να προσθέσει και να αξιοποιήσει στο website ενώ μπορεί να επωφεληθεί από τις ήδη υπάρχουσες σελίδες άλλων χρηστών, να τις αντιγράψει και να ξεκινήσει από αυτές, αν όχι από την αρχή. Με το jux ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα χωρίς διαφημίσεις και να χρησιμοποιήσει τις δικές του εικόνες χωρίς να εμφανίζεται το logo του jux. Κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας το jux προτείνει διάφορους τρόπους δημιουργίας της ώστε να είναι κάτι διαφορετικό και να προσαρμόζεται στις επιθυμίες του χρήστη. Πλέον δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιήσει την HTML5 και να δημιουργήσει ιστοσελίδες για συσκευές με touch screen. Οποιαδήποτε λειτουργία είναι ένα widget που μπορεί να προστεθεί, να αφαιρεθεί, να μετακινηθεί και να αναμορφωθεί εξαιρετικά εύκολα. Τα βασικά widgets site περιλαμβάνουν πλαίσιο κειμένου, εικόνα, τίτλο σελίδας, τίτλο ιστοσελίδας κλπ. Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα:
 • Photo gallery, blogs, άρθρα, λίστες
 • Feeds: Ενσωμάτωση βίντεο YouTube, RSS feeds, Twitter Feeds
 • Κουμπιά: Follow me, Like me, Add this
Με το Jux μπορεί κανείς να φτιάξει μια ιστοσελίδα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.
http://www.jux.com/


(Δεν λειτουργεί 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)


rapidshare.jpg
Η RapidShare είναι μια εταιρεία εύκολης αποθήκευσης αρχείων (one-click hosting), προσφέροντας υπηρεσίες επί πληρωμή είτε και δωρεάν (αλλά με περιορισμούς). Λειτουργεί σε εξυπηρετητές που βρίσκονται στην Ελβετία και χρηματοδοτείται από τους συνδρομητές. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα site αποθήκευσης αρχείων, έχοντας συνολικά φορτωμένα στους servers τους αρχεία που φτάνουν στο συνολικό μεγέθους των 10 PetaBytesκαι μπορεί να εξυπηρετεί έως και 3 εκ. χρήστες ταυτόχρονα. το συνολικό πλήθος servers πόυ διαθέτει, ξεπερνά τους 1000.
Η Rapidshare προσφέρει δύο εφαρμογές για διαχείριση αρχείων:

 • Rapidshare Uploader
Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει τη μεταφόρτωση αρχείων. Δεν μπορεί να συνεχίσει (resume) μια μεταφόρτωση αρχείου που διακόπηκε. Είναι διαθέσιμη για Windows και λειτουργεί χωρίς εγκατάσταση.
 • Rapidshare Manager
Αυτή η εφαρμογή διαφέρει από τον Uploader, ειδικά στην συνέχιση των μεταφορτώσεων αρχείων τόσο προς ανέβασμα αρχείων όσο και για το κατέβασμα για τους χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι με πληρωμή. Η έκδοση είναι συμβατή με WindowsVista, 7, Mac και Linux.
Οι ταχύτητες για να κατεβάσει κάποιος αρχεία, είναι ίδια τόσο για τους δωρεάν χρήστες, όσο και για τους premium.

Μέσα στο 2012, εμφανίστηκε και η σελίδα των φορητών συσκευών, όπως επίσης και οι εφαρμογές για smartphones (iOS, Android). To RapidDrive επιτρέπει το διαμοιρασμό αρχείων, αλλά μόνο για Windows. Σύντομα κυκλοφορεί έκδοση για Mac OS, ενώ για το linux δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει κάτι στο μέλλον. To RapidDrive είναι πια διαθέσιμο και για τους δωρεάν χρήστες.Τα όρια χωρητικότητας άλλαξαν στα τέλη του Μαρτίου 2013. Έτσι λοιπόν, οι δωρεάν χρήστες έχουν 5 GB χώρο ενώ οι Rapidpro έχουν 250 και 500 GB.

Στις 31 Μαρτίου του 2015 η RapidShare έκλεισε την υπηρεσία της αφού προηγουμένως είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην αρχική της σελίδα προειδοποιώντας ότι όλα τα δεδομένα δεν θα είναι διαθέσιμα μετά το κλείσιμο της υπηρεσίας.

http://www.rapidshare.com


(Δεν λειτουργεί 5/15, Πανάτσιας Ιωάννης)micromobs.JPGΤο micromobs είναι μία ιστοσελίδα στην οποία ο κάθε χρήστης μπορεί ιδιωτικά να μοιραστεί τις ιδέες του ή τις σκέψεις του με ομάδες ανθρώπων. Είναι εύκολη η δημιουργία και η οργάνωση ομαδικών συζητήσεων καθώς και η ανταλλαγή περιεχομένου με τις ομάδες που ο χρήστης έχει ορίσει. Η απάντηση μπορεί να υποβληθεί είτε μέσω του email του χρήστη είτε μέσω της ιστοσελίδας. Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και τη μείωση του όγκου τους, αφού δεν αποθηκεύονται στα εισερχόμενα email του χρήστη. Έχει βελτιστοποιημένη εμφάνιση στο browser του κινητού και σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει χρόνο να διαβάσει τα νέα από τις ομάδες, του στέλνεται μια περίληψη με τα σημαντικότερα γεγονότα. Ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει ένα νέο θέμα συζήτησης (new mob) αλλά και να ενσωματώσει σε αυτό εικόνες, βίντεο και υπερσυνδέσμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Interface είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ένας αρχάριος χρήστης. Τέλος, επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη οργάνωση των Mobs.
http://micromobs.com/

(Δεν λειτουργεί 24/03/16, Ναζαριάν Δαβίδ)
(Μεταφέρθηκε από την κατηγορία Chat)Logo_Hictu_3.png
Το Hictu είναι μια υπηρεσία microblogging video, με την οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους microblog με μικρά μηνύματα ( που περιέχουν κείμενο, ήχο και βίντεο), να διαμορφώσουν το δημόσιο προφίλ τους, να διαχειριστούν μια παρουσία με τη δυνατότητα λίστας φίλων, να ανταποκριθούν σε νέους φίλους. Το Hictu παρέχει επίσης ένα Wordpress plugin με το οποίο μπορούν να αφήσουν σχόλια ή βίντεο του YouTube σε οποιοδήποτε blog wordpress. Η υπηρεσία είναι εύκολη στη χρήση, αστεία, αποτελεσματική και διατίθεται δωρεάν, απαιτείται μόνο μια έγκυρη διεύθυνση email, ένα ψευδώνυμο, ένας κωδικός πρόσβασης και είστε μέσα. Αφού συνδεθείτε μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τις δημοσιεύσεις σας και εισάγετε προσωπικές πληροφορίες του προφίλ σας. Για videoposts το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κάμερα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φίλους στην λίστα σας από την εισαγωγή του βιβλίου διευθύνσεων e-mail σας, και να τους προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στο Hictu με ένα κλικ στο κουμπί πρόσκληση.http://www.hictu.com

(Δεν λειτουργεί 24/03/16, Ναζαριάν Δαβίδ)(Μεταφέρθηκε από την κατηγορία Microblogging)
slideshowpro.jpg

Το slideshowpro είναι είναι ένα εργαλείο που δουλεύει απ΄ευθείας στον περιηγητή, με το οποίο μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε δυναμικά slideshows με φωτογραφίες και video στην προσωπική μας ιστοσελίδα ή blog. Είναι επαγγελματική λύση και δεν απευθύνεται στο μέσο χρήστη, αλλά κυρίως σε κατασκευαστές ιστοσελίδων. Παρέχει μια δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών ενώ το κόστος απόκτησής του είναι $39, $59, $99 για 6μηνη, 12μηνη και 24μηνη χρήση αντίστοιχα.
http://slideshowpro.net/

(Αdded by Χριστοδούλου Γεώργιος 30/04/14)

(Δεν λειτουργεί 24/03/16, Ναζαριάν Δαβίδ)
(Μεταφέρθηκε από την κατηγορία Photo gallery - Slideshow)
sprout_logo.gif
Το Sprout έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που θα σας επιτρέψει να γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε, να δημοσιεύσετε και να διαχειρίστείται rich media Web content , όπως widgets, banners, mashups και πολλά περισσότερα.
Διαθέτει μια ισχυρή διασύνδεση σχεδιασμού, αν και είναι λίγο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από κάποιον αρχάριο, ειδικά την πρώτη φορά. Η διασύνδεση αποτελείται από dragable γραμμές εργαλείων με μια εκπληκτική γκάμα σχεδιαστικών επιλογών, όπως η αδιαφάνεια, η κορνίζα, το ανάγλυφο, η σκίαση, κλπ.
Παρόλες τις δυνατότητες του, η εταιρεία του Sprout, αποφάσισε να το διακόψει το Sprout Builder και να επικεντρωθεί σε επιχειρησιακά προϊόντα. Αυτή τη στιγμή το μόνο επίπεδο υπηρεσιών που συνεχίζουν από το Sprout Builder είναι προσανατολισμενό προς τους εταιρικούς πελάτες με κόστος 2999 $ το χρόνο.
http://sproutinc.com/

(Δεν λειτουργεί 24/03/16, Ναζαριάν Δαβίδ)
(Μεταφέρθηκε από την κατηγορία Web Site Creation)Notepad.cc

Το Notepad.cc είναι μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τον Jacob Bijani ο οποίος είναι Creative Director του Tumblr. Με την είσοδο στην ιστοσελίδα καθορίζεται μια τυχαία διεύθυνση με το πρόθεμα notepad.cc (π.χ. notepad.cc/vasoowu44) η οποία αποτελείται από μία λευκή περιοχή και το κείμενο που γράφεται αποθηκεύεται αυτόματα. Αποτελεί έναν επεξεργαστή κειμένου αρκετά μινιμαλιστικό που περιέχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και λειτουργεί πολύ καλά και σε άλλες συσκευές όπως iPads. Υπάρχει η δυνατότητα εισόδου κωδικού ώστε το κείμενο να ασφαλίζεται και να μην μπορεί να γίνει προσπέλαση από οποιονδήποτε. Προσφέρει συνεργασία για συγγραφή κειμένου αλλά όχι την εμφάνιση των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο όπως γίνεται στα Google Docs.

http://notepad.cc/

Προστέθηκε 6/5/2015, Παπακυπριανού Νικόλαος
Δεν λειτουργεί 31-3-2016 Γεωργιάδης Αναστάσιος


Google Reader
external image reader_logo.gif
To Google Reader είναι ένας Web-based aggregator, δηλαδή μία μηχανή που συλλέγει δεδομένα από διαφορετικές πηγές. Το εργαλείο αυτό κυκλοφόρησε από την Google στις 7 Οκτωβρίου του 2005 σε beta έκδοση ενώ επίσημα έγινε διαθέσιμο στις 17 Σεπτεμβρίου του 2007.
Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να διαβάζει Atom και RSS feeds από τις τοποθεσίες που δηλώνει ο χρήστης. Χρησιμοποιείται κυρίως από χρήστες οι οποίοι θέλουν να παρακολουθούν πληθώρα feeds από πολλά websites. Με τη συγκέντρωση και την ανάκτηση όλων των feeds από τον Google Reader, ο χρήστης μπορεί να δει όλες τις τρέχουσες δημοσιεύσεις σε μία συγκεντρωτική πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέχει σε κάθε website ξεχωριστά.
http://www.google.com/reader/

Δεν λειτουργεί 31-3-2016 Γεωργιάδης Αναστάσιος


slidestaxx.png
slidestaxx.png


Το Slidestaxx σας δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε μαζική ενημέρωση κοινωνικών μέσων από διάφορες πηγές παράγοντας ένα όμορφο slideshow το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε στο blog, την ιστοσελίδα σας ή απευθείας στο slidestaxx. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε βίντεο, εικόνες ή σελιδοδείκτες. Το Slidestaxx επιτρέπει μια ευρεία ποικιλία μέσων από πηγές - όπως το YouTube και το Flickr. Μοιραστείτε πλήθος των πληροφοριών σας σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook ή το Twitter. Δημοσιεύστε τις στο blog σας χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο κώδικα. Αυτά τα slidestacks μπορούν να δημιουργηθούν απολύτως δωρεάν. Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να αναμιγνύουν υλικό από όλες τις τοποθεσίες που επιθυμούν, και να τις συνδυάσουν για τη δημιουργία κάτι νέου. Και η εγγραφή στο site είναι επίσης δωρεάν.
Στα Slidestaxx που έχουν δημιουργηθεί μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας μέσα από εξερεύνηση των υπαρχόντων κατηγοριών ή μέσα από αναζήτηση μιας συγκεκριμένης κατηγορίας! Επίσης, μπορεί κανείς να δει και προφίλ άλλων χρηστών αλλά και τις δημοσιεύσεις τους!
http://www.slidestaxx.com/
Δεν λειτουργεί 31-3-2016 Γεωργιάδης Αναστάσιος
Screen_Shot_2012-05-02_at_4.34.25_PM.png
Screen_Shot_2012-05-02_at_4.34.25_PM.png


Η web εφαρμογή Ta-da επιτρέπει την ανάπτυξη διαδικτυακών λιστών τις οποίες οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν προσθέτοντας/ αφαιρώντας αντικείμενα ή/και μπορούν να τσεκάρουν τα ήδη υπάρχοντα. Ακόμη εκτός από αντικείμενα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης υπερσυνδέσμων. Τέλος οι παραγόμενες λίστες μπορούν να είναι ιδιωτικές έτσι ώστε να τις βλέπει μόνο ο εξουσιοδοτημένος χρήστης ή δημόσιες έτσι ώστε να μπορούν να διαμοιραστούν με άλλους χρήστες. Για να αποκτήσει λογοριασμό κάποιος χρήστης θα πρέπει να εγγραφεί στην υπηρεσία η οποία είναι δωρεάν.

http://tadalist.com/


Δεν λειτουργεί 31-3-2016 Γεωργιάδης Αναστάσιος
MyWebDesktop


Το MyWebDesktop είναι ένα εργαλείο συνεργασίας και επικοινωνίας, με σκοπό να είναι όσο «generic» και εύκολο στη χρήση, όπως ένα τηλέφωνο ή e-mail.
Συνδέστε την επιφάνεια εργασίας σας σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια (κλήση) και συνεργαστείτε με ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων με κοινή χρήση αρχείων, σελιδοδείκτες και σημειώσεις και να επικοινωνήστε μέσω μηνυμάτων και messageboard. Αποσυνδεθείτε (κλείστε) όταν έχετε τελειώσει τη συνεργασία με το εν λόγω πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων. Φυσικά, αυτό λειτουργεί αμφίδρομα, δηλαδή μπορείτε να καλέσετε και να λαμβάνετε εισερχόμενες κλήσεις.

https://www.mywebdesktop.net/
Δεν λειτουργεί 10/4/2016 Στουγγιώτη Παναγιώτα

speaking_Image.png
Η εφαρμογή speakingimage αποτελεί συνεργατικό εργαλείο σχολιασμού εικόνων. Προς το παρόν η έκδοση είναι δοκιμαστική, δηλαδή δωρεάν. Το speaking_image δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ανεβάσει εικόνες υψηλής ανάλυσης και στη συνέχεια επιλέγοντας περιοχές πάνω στην εικόνα να προσθέτει πληροφορίες. Επίσης, μπορεί να δημιουργεί ομάδες χρηστών οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα σχολιασμού της εικόνας και να αλληλεπιδρούν μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, το twitter, το google+ και το Reddit. Η εφαρμογή είναι συμβατή σχεδόν με όλους τους φυλλομετρητές όπως o Internet Explorer,ο Safari, ο Chrome, ο firefox και Opera.

http://www.speakingimage.org/

Δεν λειτουργεί 10/4/2016 Στουγγιώτη Παναγιώτα

Stutalk

To Stutalk είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε μαθητές. Η [[#|εγγραφή]] στο site είναι δωρεάν και μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ στο οποίο μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες και βίντεο, να δημιουργήσετε εκδηλώσεις και να γίνετε μέλη σε ομάδες συζήτησης που έχουν ενδιαφέροντα παρόμοια με τα δικά σας. Στους στόχους του Stutalk συγκαταλλέγονται η διασύνδεση και η επικοινωνία μεταξύ μαθητών από ολόκληρο τον κόσμο, η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες συνεργασίας με αντικείμενο τη μάθηση, την καθοδήγηση και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών. Αποτελεί ένα μέσο για να εκφραστούν οι απόψεις των μαθητών, διευκολύνει την πρόσβαση και την ενημέρωσή τους για ευκαιρίες καριέρας και υποτροφίες και τους παρέχει χρήσιμα εργαλεία που μπορεί να τους βοηθήσουν στη διαδικασία της μάθησης. Τέτοια εργαλεία είναι το Stutalk Notesharing, που ενδείκνυται για τη διεξαγωγή ομαδικών εργασιών, αφού επιτρέπει το διαμοιρασμό και την από κοινού μελέτη σημειώσεων, καθώς επίσης και το Stutalk Connect που είναι μια πλατφόρμα για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων για την άμεση ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των χρηστών της κοιινότητας. Επιπλέον, στο Stutalk διοργανώνονται τακτικά διαγωνισμοί πάνω σε διάφορα αντικείμενα, όπου μπορεί κανείς να συμμετέχει είτε ατομικά είτε ομαδικά σαν τάξη, και να παρουσιάσει τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο του. Οι νικητές των διαγωνισμών κερδίζουν διάφορα έπαθλα. Φυσικά παρέχει και μια μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών παιχνιδιών για τον ελεύθερο χρόνο.

Δεν λειτουργεί 14/4/16 από Ζαφάρα Γιώργο


ORKUT

To Orkut είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία αναπτύχθηκε από την Google. Το Orkut είναι συνδεδεμένο με το Gmail λογαριασμό του κάθε χρήστη και το Google talk. Μια από τις δυνατότητες του Orkut είναι η εμφάνιση του τρόπου με τον οποίο το κάθε μέλος έχει συνδεθεί μαζί μας μας μέσω του δικτύου των φίλων. Η δημιουργία λογαριασμού πραγματοποιείται πολύ εύκολα με την εισαγωγή του Gmail λογαριασμού. Μερικές από τις δυνατότητες του Orkut είναι:
 • Ενσωμάτωση Gmail, Gmaps, Google αναζήτηση
 • Notifications
 • Έυκολο και γρήγορο ανέβασμα φωτογραφιών (drag & drop)
 • Τροποποίηση χρωμάτων και φόντου
 • Εύρεση φίλων (με ή χωρίς λογαριασμό ortkut)
 • Video chat
 • Οrkut promote-δυνατότητα προώθησης ενός video ή link σε πολλαπλές ομάδες χρηστών (μετρικές για τον αριθμό ατόμων που είδαν το link)
www.**orkut**.com/
Ενημερώθηκε14/4/2016 από Ζαφάρα Γιώργο


PixyKidsΤο PixyKids είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για γονείς και παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών. Μέσα από αυτό το κοινωνικό δίκτυο τα παιδιά μπορούν να συν-δημιουργούν ψηφιακό περιεχόμενο, να διασκεδάζουν με παιχνίδια και όχι μόνο, να αλληλεπιδρούν με τους γονείς τους αλλά και τους φίλους του και γενικότερα να διαχειρίζονται με ασφάλεια το ψηφιακό τους προφίλ.
Τα παιδιά θα είναι σε θέση να κάνουν ένα 3-D Avatar και το δικό τους τοίχο, να δημιουργούν έργα τέχνης και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες και τα δικά τους βίντεο. Θα είναι σε θέση να μοιραστούνε ό,τι με τα μέλη της οικογένειας, όπως γονείς, παππούδες και θείους και θείες, μαζί με άλλους φίλους στο Pixykidsπάρχουν εργαλεία για κουβέντα και βιντεοδιασκέψεις και πολλές άλλες δυνατότητες. Σε αντίθεση με το Facebook, το Pixykids συμμορφώνεται με το COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act), που εποπτεύει τους κανόνες για τους δικτυακούς τόπους που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13. Η οργάνωση COPPA απαιτεί από τις τοποθεσίες που θέλουν να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες των παιδιών να πάρει την επαληθεύσιμη γονική συγκατάθεση, η οποία μπορεί να συνεπάγεται τη λήψη υπογεγραμμένου εντύπου ή την αποδοχή και την επαλήθευση ενός αριθμού πιστωτικής κάρτας. Το Pixykids έχει επίσης μέτρα για την παρακολούθηση ακατάλληλων λέξεων και της κατάχρηση τους, υπάρχει επίσης ένα εργαλείο, ώστε τα παιδιά μπορούν να συμβουλεύονται για αυτούς που τα εκφοβίζουν και γι’αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες. Οι γονείς είναι εκείνοι που εγκρίνουν τους φίλους που ένα παιδί μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί τους στην ιστοσελίδα. Η ιδέα της πλατφόρμας είναι να θέσει τα παιδιά ελεύθερα μέσα στο περιβάλλον του PixyKidsκαι και να τα αφήσει να προσελκύσουν τους γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας, όταν θέλουν να μοιραστούν κάτι.
http://pixykids.com/

Ενημερώθηκε14/4/2016 από Ζαφάρα Γιώργο


viddix.jpg
viddix.jpg

Εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα παράλληλης παρουσίασης video και άλλων τύπων αρχείων, σε δύο οθόνες, που μπορείς να τα συγχρονίσεις πάνω στο βίντεο. Έχει λειτουργία embed, αλλά όχι αυτόματα για διάφορες υπηρεσίες. Πχ η ενσωμάτωση στο wordpress είναι δύσκολη και γίνεται μόνο με link που οδηγεί σε νέα σελίδα (o embed κώδικας που δίνει δε γίνεται δεκτός).
http://www.viddix.com/

(Μή ενεργό εργαλείο από την κατηγορία Video Tools, ελέγχθηκε από τη Φωτεινή Σιακκαγιάννη, στις 3/4/2017)
meebee.JPGΤο meebee είναι ένας διασκεδαστικός, γρήγορος και φιλικός τρόπος για να κανονίσει κάποιος συναντήσεις είτε φιλικές είτε επαγγελματικές.
Πρόκειται για μια εταιρική πλατφόρμα που επιτρέπει το συγχρονισμό της συσκευής και την παραγωγικότητα, είναι ένας online προσωπικός βοηθός που ρυθμίζει όλες τις συναντήσεις μας.
Συγχρονίζεται πολύ εύκολα με συσκευές, υπηρεσίες και εφαρμογές που χρησιμοποιούμε ήδη, όπως το Facebook, και η συνεννόηση για συναντήσεις γίνεται και αυτή με πολλούς τρόπους μιας και οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται γι αυτές μέσω του Hotmail, του Yahoo, του Gmail, από το iPhone τους, ακόμα και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους ή στο Facebook, συγχρονίζεται ακόμα με ical για του χρήστες Mac.Είναι απλό στη χρήση, διατίθεται δωρεάν και απαιτεί εγγραφή. Στο μέλλον θα προσφέρει μια υπηρεσία Premium η οποία θα περιλαμβάνει απεριόριστα προφίλ, πρότυπα και πλήθος από επιπλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα κάνουν τη διοργάνωση συναντήσεων ακόμα πιο εύκολη, η οποία όμως θα απαιτεί μηνιαία πληρωμή.
http://www.meebee.com/

(Μή ενεργό εργαλείο από την κατηγορία Online Social Calendars, ελέγχθηκε από τη Φωτεινή Σιακκαγιάννη, στις 3/4/2017)

MyWebDesktop


Το MyWebDesktop είναι ένα εργαλείο συνεργασίας και επικοινωνίας, με σκοπό να είναι όσο «generic» και εύκολο στη χρήση, όπως ένα τηλέφωνο ή e-mail.
Συνδέστε την επιφάνεια εργασίας σας σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια (κλήση) και συνεργαστείτε με ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων με κοινή χρήση αρχείων, σελιδοδείκτες και σημειώσεις και να επικοινωνήστε μέσω μηνυμάτων και messageboard. Αποσυνδεθείτε (κλείστε) όταν έχετε τελειώσει τη συνεργασία με το εν λόγω πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων. Φυσικά, αυτό λειτουργεί αμφίδρομα, δηλαδή μπορείτε να καλέσετε και να λαμβάνετε εισερχόμενες κλήσεις.

https://www.mywebdesktop.net/