pablo.png

Το Pablo είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε εικόνες με κείμενο που προορίζονται κυρίως για τα ΜΚΔ και μεταφέρουν κάποιο ενθαρρυντικό, παρακινητικό ή άλλου είδους μήνυμα.
Είναι πολύ απλό στην χρήση, διαθέτει μεγάλο πλήθος εικόνων από το οποίο μπορεί να επιλέξει ο χρήστης ή να ανεβάσει δικές του.
Μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης, μπορεί ο χρήστης να την ανεβάσει σε κάποιο ΜΚΔ ή να την αποθηκεύσει στον Η/Υ του.
Διατίθεται και ως επέκταση για τον Google Chrome.

https://pablo.buffer.com/

(Προστέθηκε στις 4/5/2017 - Τάσος Τσιραντωνάκης)
(Ελέγχθηκε 31/3/2018 από Τσακυρίδη Απόστολο)


3.png

Η PhotoPrint είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να βοηθήσει την διαδικασία εκτύπωσης ψηφιακών φωτογραφιών στο Linux και άλλων UNIX-like λειτουργικών συστημάτων.
 • Σημείωση: το build για τα Windows είναι experimential. Απαιτεί μια υπάρχουσα GTK+ εγκατάσταση. Ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε αυτό το tool είναι να υπάρχει ήδη εγκαταστήσετε το GIMP στα Windows. Σημειώστε, επίσης, ότι με την PhotoPrint δεν μπορείτε να εκτυπώσετε χρησιμοποιώντας τους οδηγούς της μητρικής σας - αλλά πρέπει να εγκαταστήσετε μια συγκέντρωση αρχείων των Win32 της Gutenprint.

Προστέθηκε από τον Νικόλαο Εαυγγελόπουλο - 19/04/2017
(Ελέγχθηκε 31/3/2018 από Τσακυρίδη Απόστολο)

http://blackfiveimaging.co.uk/index.php?article=02Software%2F01PhotoPrint


thinglink.jpg

Η βασική ιδέα στην οποία στηρίζεται το ThingLink είναι το tagging (επισήμανση σε φωτογραφίες). Και η επισήμανση μπορεί να είναι κείμενο, μια άλλη φωτογραφία, μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ένα βίντεο, οτιδήποτε τέλος πάντων. Όταν τελειώσεις αυτό που έφτιαξες δεν μένει παρά να το αποθηκεύσεις και να το μοιραστείς με όλο τον κόσμο είτε ενσωματώνοντάς το σε κάποια ιστοσελίδα, είτε δίνοντας τον σύνδεσμο είτε δημοσιοποιώντας το σε facebook, twitter, google+ κ.λ.π. Ε, και μια και είμαστε όλοι μια παρέα παρέχονται και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το να ακολουθείς τις δημιουργίες άλλων, να σχολιάζεις έργα άλλων, να εγγράφεσαι σε κανάλια εικόνων κ.ο.κ.
Πολλές φορές ζητούμε από τους μαθητές μας στα πλαίσια μια εργασίας να φτιάξουν ένα κολάζ. Η χρήση χαρτιού όμως είναι πολύ περιοριστική ιδιαίτερα αν τη συγκρίνεις με της δυνατότητες των ηλεκτρονικών μέσων και ενός ψηφιακού κολάζ. Αυτό ακριβώς είναι το ThingLink. Ένα ψηφιακό, αλληλεπιδραστικό κολάζ πληροφοριών που στηρίζεται πάνω σε μια κεντρική φωτογραφία. Είναι ένας ευέλικτος και όμορφος τρόπος να συγκεντρώσετε και να παρουσιάσετε διάφορες πληροφορίες γύρω από ένα θέμα ή να πείτε μια ιστορία. Όχι εσείς φυσικά, αλλά οι μαθητές σας. Για τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε μαζικά λογαριασμούς και αυτοί να φτιάξουν τα ψηφιακά, αλληλεπιδραστικά τους κολάζ στο κανάλι του καθηγητή τους, να σχολιάσουν τα έργα μεταξύ τους και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε για να ολοκληρώσετε μια Web 2.0 δραστηριότητα.

Προστέθηκε από τον Παναγιώτη Ντερόπουλο 3/5/2017Screen_Shot_2012-04-10_at_5.46.16_PM.png


Το Shutterfly είναι μια διαδυκτιακή εφαρμογή που προσφέρει στον χρήστη το "ανέβασμα" φωτογραφιών δωρεάν. Η υπηρεσία επίσης υπόσχεται την μη διαγραφή των φωτογραφιών του κάθε χρήστη. Ακόμη προσφέρει την διατήρηση των φωτογραφιών χωρίς συμπίεση (στο αρχικό τους μέγεθος). Παρόλα αυτά, για να "κατεβάσει" κάποιος χρήστης κάποια φωτογραφία πρέπει να είναι σε συμπιεσμένη μορφή. Οι φωτογραφίες μπορούν να επεξεργαστούν στην αρχική τους ανάλυση διαδυκτιακά και να αποσταλούν στους χρήστες με CD. Επιπλέον υπάρχει και κάποιος χώρος για την κοινότητα στον οποίο τα μέλη μπορούν να δουν τις φωτογραφίες των άλλων και να συζητήσουν ή ακόμη και να αναπτύξουν μια προσωπική σελίδα για να προβάλουν το υλικό τους (share sites). Τέλος οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε συλλογές φωτογραφιών, γραφική ύλη (κάρτες, σημειωματάρια, προσκλητήρια γάμου, κλπ.) και άλμπουμ φωτογραφιών τα οποία μπορούν να διαμορφώσουν και να παραγγείλουν.


http://www.shutterfly.com

(Ελέγχθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 4/2016)


external image images?q=tbn:ANd9GcRhfun8oOYoe-ElAn1T7C8ad9qjA8zDiq9oDjz3xRyy8SoqSxb9
Το GIMP είναι μια δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας και διαμόρφωσης εικόνας. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1996 από τον Spencer Kimball και τον Peter Mattis. Τα αρχικά της λέξης GIMP σημαίνουν GNU Image Manipulation Program. Εκτός από την λεπτομερή επιδιόρθωση της εικόνας και τη σχεδίαση ελεύθερης μορφής, το GIMP περιλαμβάνει δυνατότητες, όπως η αλλαγή μεγέθους, η επεξεργασία και το φωτομοντάζ. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει σχεδιοκίνηση σε πολλές μορφές, όπως GIF και MPEG μέσω του Animation plug-in. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δέχεται εύκολα plug-ins και άλλες επεκτάσεις και υπάρχει συνεχής ανανέωση χαρακτηριστικών. Το GIMP συμμετείχε στο Google Summer of Code το 2012, στα πλαίσια του οποίου αναπτύχθηκαν καινούρια φίλτρα και ένα εργαλείο μετατροπής, στο Google Summer of Code 2013, και κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετέχει και το 2014. [και κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετέχει και το 2013.] Η τρέχουσα έκδοσή του για Windows είναι η 2.8.10, ενώ για Mac OS X είναι η 2.8.2. [edited: είναι η 2.8.4 αλλά αναμένεται μέσα στο 2013 η έκδοση 2.10.] Έχει αποκτήσει τη δική του σελίδα στο Google+ με πάνω από 36.000 [edited: 38.000] μέλη και το δικό του περιοδικό.
http://www.gimp.org/ (Ελέγχθηκε 6/4/2014 από Κατερίνα Κατμάδα)
(Ελέγχθηκε 4/4/2017 από Καζδαρίδη Γεώργιο)

picasa.jpg
Το Picasa είναι μια εφαρμογή για την οργάνωση και την επεξεργασία ψηφιακών φωτογραφιών μέσω της Google. Δημιουργήθηκε αρχικά απο την Idealab και στη συνέχεια πέρασε το 2004 στην κατοχή της Google. Με την εφαρμογή Picasa μπορούμε να ανεβάσουμε στο διαδίκτυο της φωτογραφίες μας καθώς η Google προσφέρει την ιστοσελίδα Picasa Web Albums για την αποθήκευση και τον διαμοιρασμό έως και 1GB φωτογραφιών. Με την καινούρια έκδοση της Picasa (3.9) μπορούμε να μοιραζόμαστε απευθείας τις φωτογραφίες μας στο Google+, να προσθέσουμε με ετικέτες τους φίλους μας στις φωτογραφίες και να μεταμορφώσουμε τις φωτογραφίες μας με 24 νέα εφέ.Το Picasa έχει ενοποιηθεί πια με το Google Photos, συνεπώς ο ιστότοπος δίνει πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των χρηστών(φωτογραφίες, λευκώματα, λεζάντες, σχόλια) και τις αλλαγές. Οι ήδη υπάρχοντες χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα λευκώματα των φωτογραφιών τους στο Picasa έως τις 1/5/2016.
http://picasa.google.com

Δεν λειτουργεί πλέον (Έκλεισε)

(Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε από τον Σωτηριάδη Λάζαρο στις 5/4/2017)

splashup.jpg
Το Splashup είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε και να επεξεργαστούμε εικόνες από οπουδήποτε καθώς δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσουμε σε κάποιον υπολογιστή. Το Splashup προσφέρει πολλές δυνατότητες και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε εγκατεστημένο τον flash player έτσι ώστε να τρέξουμε online την εφαρμογή. Το interface του Splashup μοιάζει αρκετά με αυτό του Photoshop αλλά με την διαφορά ότι είναι κάτι εντελώς δωρεάν. Εάν διαθέτουμε λογαριασμό στο Splashup, τότε τις φωτογραφίες που επεξεργαζόμαστε μπορούμε εύκολα να τις ανεβάσουμε στο Picasa, στο Flickr, στο Facebook ακόμα και στο ίδιο το Splashup για να τις διαμοιραστούμε με άλλους.
http://www.splashup.com/

FotoFlexerLogo.jpg
Το FotoFlexer είναι ένας προηγμένος online επεξεργαστής ψηφιακών φωτογραφιών (online image editor). Μετά την είσοδο στο site φορτώνετε online τις φωτογραφίες σας, οποιουδήποτε μεγέθους, και τις επεξεργάζεστε. Το FotoFlexer διαθέτει πολλά στοιχεία επαγγελματικών προγραμμάτων επεξεργασίας φωτογραφίας όπως πολλαπλά layers, αυτόματη διόρθωση χρωμάτων φωτογραφίας, αφαίρεση κόκκινων ματιών, αλλαγή μεγέθους, περιστροφή, μοντάζ καθώς και πολλά άλλα. Μπορείς να αποθηκεύσεις τις εικόνες στο υπολογιστή σου, στον FotoFlexer λογαριασμό σου ή σε κάποια online gallery, σε μορφή jpg ή png. Βασίζεται στο Flash, είναι εντελώς δωρεάν και επιπλέον είναι πολύ εύκολο στην χρήση του. Τέλος, υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή του FotoFlexer στο Facebook για επεξεργασία των φωτογραφιών των χρηστών.
http://fotoflexer.com/


queeky.jpg
Το Queeky είναι μια online εφαρμογή που επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες της να δημιουργούν τις δικές τους ζωγραφιές με το QueekyPaint ή να ζωγραφίζουν μαζί με άλλους χρήστες. Μπορείτε να φορτώσετε μια εικόνα, εικόνα από τον υπολογιστή ή την κάμερα.
Το Queeky είναι ένα εργαλείο για αυτούς που τους αρέσουν να ζωγραφίζουν. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν πως μια ζωγραφιά σχηματίστηκε βήμα βήμα, μπορούν να αλλάξουν μέγεθος, να περικόψουν, να γράψουν κείμενα, να εφαρμόσουν διαφορετικά φίλτρα, να εργαστούν με στρώσεις κλπ.Οι ζωγραφιες μπορούν να αποσταλούν και με email σαν κάρτες. Δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να σχολιάζουν και να βαθμολογούν τις ζωγραφιές. Απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής.
http://www.queeky.com

befunky.jpg
Πρόκειται για μία διαδικτυακή εφαρμογή που μεταμορφώνει τις εικόνες σε σκίτσα, ζωγραφιές και κόμικς.Το BeFunky είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να μετατρέψετε το αρχικό σας υλικό από βίντεο και φωτογραφίες σε κάτι νέο και εντελώς διαφορετικό. Δημιουργήθηκε από καρτουνίστες και μηχανικούς με στόχο να συνδυάσει τέχνη και τεχνολογία.
Συνεργάζεται με κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, myspace και friendster και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό χρηστών καθημερινά. Η όλη ιδέα είναι να υπάρξουν πολλά τέτοια εργαλεία και να συνδυαστούν ώστε σταδιακά να δημιουργηθεί μία μηχανή τέχνης που θα χειρίζεται φωτογραφίες και εικόνες με άπειρους τρόπους.Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και μέσω κινητής συσκευής. http://www.befunky.com/

Η βασική εφαρμογή είναι δωρεάν και παρέχει βιβλιοθήκη με 125 ψηφιακά εφέ και ανάλυση 2.500 x 2.500 pixel. Η εμπορική εφαρμογή BeFunky Plus, κοστίζει $2,91 US το μήνα και $2,91 USD το μήνα για ετήσια καταβολή ($34,85 USD) και παρέχει περισσότερα ψηφιακά εφέ, αφαίρεση διαφήμισης από την εικόνα, ανάλυση 4.000 x 4.000 pixel, κ.α.
Οι υπηρεσίες Photo Editor, Collage Maker και Deigner Toolset μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς τη δημιουργία λογαριασμού, αλλά μόνο με εγγραφή προκειμένου να:
α. δημιουργηθεί το προφίλ του χρήστη
β. διαμοιραστεί η φωτογραφία στη σελίδα Explore
γ. υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε BeFunky Plus
δ. αποθηκευτούν τα εφέ στην κατηγορία 'Favorite'

(Ελέγχθηκε, λειτουργεί και ενημερώθηκε, 04/04/2017 Αχιλλέας Κάππης)

photoshoponline_logo.jpg


To photoshop.com περιλαμβάνει ένα σύνολο online εργαλείων για επεξεργασία, διαχείριση και διαμοίραση φωτογραφιών. Επίσης παρέχεται δωρεάν 2GB χώρος αποθήκευσης,
 • Photoshop Express Editor
  Αυτή η εφαρμογή προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά για γρήγορη και εύκολη, διόρθωση, μορφοποίηση και βελτιστοποίηση των φωτογραφιών που έχουν ανέβει στην υπηρεσία, όπως είναι αποκοπή ενός μέρους της φωτογραφίας, αλλαγή του φωτισμού, βελτίωση των χρωμάτων, προσθήκη διαφόρων εφέ και άλλα.
 • Photoshop Express Style Match
  Μια απλή εφαρμογή με τη δυνατότητα να αλλάζει το στυλ μιας φωτογραφίας (χρώματα, φωτισμό, αντίθεση κτλ), με βάση το στυλ κάποιας άλλης φωτογραφίας.
 • Photoshop Express Organizer
  Με τη βοήθεια αυτής της εφαρμογής είναι εφικτή η δημιουργία προσωπικών άλμπουμ φωτογραφιών ή βίντεο, στα οποία μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση απ' οπουδήποτε, ενώ αν το επιθυμεί υπάρχει η δυνατότητα για διαμοιρασμό σε δημοφιλείς σελίδες όπως το Facebook, το Flickr, το Picasa και το Photobucket.
 • Photoshop Express Slideshows
Μια εύκολη εφαρμογή για να μετατρέψετε σε κοινόχρηστο άλμπουμ διαδραστικές παρουσιάσεις ιδανικό για την επίδειξη φωτογραφιών τοπίου, τονίζοντας ειδικές εκδηλώσεις, όπως γενέθλια, και άλλα. Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ σε ένα άλμπουμ στην Οργάνωση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί παρουσίασης
 • Photoshop Express Uploader
Μια απλή και γρήγορη εφαρμογή, που δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε και να συγχρονίσετε φωτογραφίες και βίντεο σε απευθείας σύνδεση βιβλιοθήκη σας
Επίσης, έχει αναπτυχθεί το αντίστοιχο app του Photoshop.com για iPhone και Android και πλέον οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους δωρεάν μέσω των κινητών τους.

http://www.photoshop.com/

(Ελέγχθηκε και λειτουργεί - Λέσκα Βαλσάμω 12/04/2016)aviary.png
To Phoenix είναι ένα online εργαλείο επεξεργασίας εικόνων και ανήκει στην γκάμα εργαλείων της εταιρίας Aviary (http://www.aviary.com/), η οποία διαθέτει διάφορα online δωρεάν εργαλεία επεξεργασίας αρχείων. Με το Phoenix μπορεί κάποιος να ασχοληθεί από το απλό ρετουσάρισμα εικόνων, μέχρι και τη δημιουργία πολύπλοκων εφέ, καθώς αυτό παρέχει το σύνολο των εργαλείων και επιλογών που συναντάει κάποιος σε desktop παρόμοιες εφαρμογές. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία εργαλείων επεξεργασίας και τη δυνατότητα να δουλέψει κάποιος με επίπεδα. Οποιοσδήποτε μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον άλλο και να επεξεργαστούν μαζί ένα αρχείο, ή ακόμα και να επεξεργαστεί κάποιος αρχεία που δεν ανήκουν απαραίτητα σε αυτόν, ανάλογα με τα δικαιώματα που δίνει κάποιος στα αρχεία του. Επίσης, είναι δυνατός ο ορισμός συγκεκριμένων συνεργατών-φίλων που μπορούν να έχουν ορισμένα προνόμια πάνω στα αρχεία. Τα αρχεία μπορούν να γίνουν import από άλλες εφαρμογές όπως το Flickr, το Picasa, και το Facebook. Όλα τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν τόσο online όσο και offline στον υπολογιστή του καθενός, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν και σε DVD αν το ζητήσει κάποιος. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τα αρχεία σε άλλα εργαλεία της εταιρίας Aviary.http://www.aviary.com/tools/image-editorpixlr.png
Η Pixlr είναι μια εταιρία που παρέχει ένα σύνολο online υπηρεσιών επεξεργασίας και διαμοίρασης φωτογραφιών. Οι υπηρεσίες αυτές είναι οι: Pixlr Editor, Pixlr Express και Pixlr-o-matic. Ο Pixlr Editor δεν είναι τίποτα άλλο απο μια δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών online. Εκτός απο τη δημιουργία (from scratch) μια εικόνας δίνει την δυνατότητα να ανοίξουμε μια εικόνα απο τον υπολογιστή μας, από κάποια τοποθεσία στο internet (δίνοντας το url) αλλά και να προσπελάσουμε τις φωτογραφίες μας από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης που ίσως χρησιμοποιούμε (flickr, facebook, picasa). O Editor είναι πολύ ισχυρός καθώς υποστηρίζει layers, ιστορικό, πολλές επιλογές και διαθέσιμα φίλτρα, αναγνωρίζει πολλούς διαδεδομένους τύπους αρχείων (jpeg, png, psd, pxd κλπ.) και παρέχει πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.
Το Pixlr Express είναι και αυτό ένα εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών δομημένο όμως διαφορετικά ώστε να είναι εύκολες οι γρήγορες διορθώσεις των φωτογραφιών μας και η εφαρμογή φίλτρων ακόμη και με ένα μόνο κλικ.
Τέλος, το Pixlr-o-matic είναι μια εφαρμογή διαθέσιμη να την κατεβάσεις, μέσω Facebook, ως Chrome web app, ακόμα και για iOS ή Android συσκευή. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ανεβάσει μια εικόνα από τον υπολογιστή του ή να τραβήξει μια φωτογραφία από την web camera και να την επεξεργαστεί, επιλέγοντας ανάμεσα στα διάφορα φίλτρα, πλαίσια αλλά και να αλλάξει το μέγεθος της. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί την εικόνα που δημιούργησε αλλά και να την αποθηκεύσει στον υπολογιστή του.
https://vectr.com/new
http://pixlr.com/

(Ελέγθηκε από Γιούλη Θεοχάρη)
(Ενημερώθηκε από Τάσο Τσιραντωνάκη - 5/4/2017)
(Ελέγχθηκε από Δήμο Χαριδήμου - 2/4/2018)

32141_g1.jpg
Το Picture2Life είναι ένα ελεύθερο, ισχυρό, και εύκολο στη χρήση online εργαλείο για επεξεργασία εικόνας. Παρέχει πάνω από 50 διαφορετικές και πλήρως παραμετροποιήσιμες επιδράσεις για τις εικόνες, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να εφαρμόσει με μόνο ένα κλικ. Προσφέρει δυνατότητα για δημιουργία κολάζ φωτογραφιών και κινούμενων εικόνων. Υποστηρίζει κάθε κοινή χρήση και επεξεργασία φωτογραφιών, που φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες ή blog, όπως τα Twitter, Flickr, Photobucket, ImageShack, MySpace, Friendster, Hi5, Facebook, Blogger, Wordpress κ.α.. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα για απευθείας upload της φωτογραφίας σε blogs η κοινωνικά δίκτυα. Το Picture2Life είναι επίσης διαθέσιμο και σε άλλες πλατφόρμες όπως το iPhone/iPod Touch, Facebook Application, MySpace Application.
Όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, το Picture2Life, δίνει τη δυνατότητα επιλογής από τον χρήστη για το ποιες φωτογραφίες θα είναι δημόσιες και ποιες ιδιωτικές. Ακόμα υπάρχει επιλογή για ρύθμιση ολόκληρου του λογαριασμού ως ιδιωτικού, για την πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Υποστηρίζει πλήρως την τεχνολογία HTML5, έχει ήδη αναπτύξει νέα χαρακτηριστικά που επωφελούνται από αυτήν και έχει ανακοινώσει ότι στο μέλλον θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερα.

http://www.picture2life.com/

(Ελέγχθηκε από το Χατζηθεοχάρη Δημήτριο 1/05/2018)

deviantartmuro.jpeg
To DeviantArt Muro είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο σχεδίασης και επεξεργασίας εικόνων. Το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τις αντίστοιχες εφαρμογές της κατηγορίας του είναι ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 2 εκδόσεις, τη βασική και την Pro, με την οποία μπορεί να έχει πρόσβαση, μεταξύ άλλων, σε διαφορετικά στρώματα της εικόνας (layers). Στο επάνω μέρος της διεπαφής βρίσκεται το κεντρικό μενού επιλογών, στο κέντρο είναι τοποθετημένη η περιοχή σχεδίασης και στο κάτω μέρος βρίσκονται τα χρώματα, τα εργαλεία σχεδίασης και οι μπάρες διαφοροποίησης του μεγέθους και της διαφάνειας της εικόνας. Η εφαρμογή περιλαμβάνει 21 διαφορετικές βούρτσες σχεδίασης και υποστηρίζεται και από φυλλομετρητές που χρησιμοποιούν HTML-5. Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμη έκδοση του DeviantArt Muro για συσκευές iPad, που περιλαμβάνει ένα πλήκτρο "submit" με το οποίο οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν απευθείας τις δημιουργίες τους στη συλλογή εικόνων του προφίλ τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ατομικά είτε ομαδικά σε συνεργασία με μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, κάτι που εξαρτάται από τις ρυθμίσεις που θα επιλέξει ο καθένας σχετικά με το διαμοιρασμό και τη δυνατότητα πρόσβασης και τροποποίησης των εικόνων που δημιουργεί.
http://muro.deviantart.com/


logo-spring.gif
Το pho.to είναι ένα δωρεάν on-line εργαλείο για επεξεργασία εικόνας. Παρέχει μια πληθώρα υπηρεσιών για ρετουσάρισμα, βελτίωση φωτεινώτητας, προσθήκη ειδικών εφέ, δημιουργία ευχετήριων καρτών και δημιουργία cartoon. Μέσω του online editor ο κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει οποιαδήποτε εικόνα επιθυμεί και να την επεξεργαστεί κατάλληλα. Μέσα απο το site δίνεται η δυνατότητα να διαμοιράσουμε τις φωτογραφίες μας μέσω Facebook, Twitter και VKontakte ή να στείλουμε μια ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για διάφορες τεχνικές επεξεργασίας εικόνας μέσω του διαθέσιμου blog. Τέλος η εφαρμογή διατήθεται και για smartphones όπως Android - iPhone με την ονομασία Pho.to Lab.
http://pho.to/


pizap.jpg
Το piZap είναι ένα από τα δημοφιλέστερα online εργαλεία επεξεργασίας εικόνας. Είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να εγγραφεί κάποιος χρήστης ώστε να μπορέσει να επεξεργαστεί την εικόνα που επιθυμεί. Μπορεί να προσθέσει διάφορα εφφέ στην εικόνα του, να προσθέσει δικό του κείμενο, να κάνει κολάζ φωτογραφιών και να δημιουργήσει αυτοκόλλητα από φωτογραφίες. Ένας χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί απευθείας τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο Facebook, καθώς και την φωτογραφία του εξωφύλλου του με την υπηρεσία Facebook Timeline Cover Editor. Αφού ο χρήστης επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του μπορεί να τις ανεβάσει αμέσως σε site κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το twitter, το pinterest, το MySpace και πολλά άλλα. Επίσης, συνεργάζεται και με το Zazzle.com δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν στις εικόνες τους πολλά περισσότερα αντικείμενα.
http://www.pizap.com/

(Ελέγχθηκε από Δήμο Χαριδήμου - 2/4/2018)

imagebot logo.png

Το ImageBot είναι ένα δωρεάν εργαλείο που επιτρέπει τη διαδικτυακή επεξεργασία εικόνων και φωτογραφιών. Με το ImageBot μπορεί κανείς να βάλει ειδικά εφέ σε φωτογραφίες, να επεξεργαστεί εύκολα της φωτογραφίες του στο Facebook, να δημιουργήσει διαφημίσεις, κάρτες, προσκλήσεις και λογότυπα. Δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής εικόνων από ιστοσελίδες στο εργαλείο μέσω drag and drop. Οι εικόνες μπορούν να εκτυπωθούν, να αποθηκευτούν σε μορφή png, jpeg, pdf ή svg ή να δημοσιευτούν στο Facebook. Για τις λειτουργίες που σχετίζονται με το
Facebook, αρκεί ο χρήστης να εισέλθει με το λογαριασμό του, για τις υπόλοιπες δε χρειάζεται κάποια επιπλέον ενέργεια ή λογαριασμός.

http://www.flamingtext.com/imagebot

photobie-imgedit.jpg

Το Photobie είναι μία δωρεάν εφαρμογή για την επεξεργασία εικόνων που δεν περιορίζεται απλά στις συνήθεις επιλογές αυτών των εφαρμογών, αλλά ενσωματώνει αρκετά επιπλέον χαρακτηριστικά. Παρέχει στον χρήστη εργαλεία για όλες τις συνήθεις εργασίες, όπως περικοπή και περιστροφή εικόνων, χρωματικές παλέτες με τα αντίστοιχα εργαλεία, επεξεργασία σχημάτων, εισαγωγή κειμένου, κτλ. Πέραν αυτών, σας δίνει πολλές παραπάνω δυνατότητες με την παροχή αρκετών έτοιμων προτύπων, υποστήριξη δημιουργίας λευκωμάτων, προηγμένη διαχείρηση επιπέδων, δημιουργία κινουμένων σχεδίων,κ.α.

http://www.photobie.com/

photoscape1.png

Photoscape
Το Photoscape είναι ένα δωρεάν, διασκεδαστικό και εύκολο λογισμικό επεξεργασίας εικόνων. Μερικά από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η προβολή των εικόνων στο φάκελο τους, η δημιουργία slideshow, η επεξεργασία αυτών με τις πιο συνήθεις τεχνικές όπως αλλαγή μεγέθους, φωτεινότητας, προσαρμογής χρώματος, ισορροπίας λευκού, εφαρμογή φίλτρων, συγχώνευση πολλών εικόνων σε μία, εκτύπωση κ.ά. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας κινούμενων εικόνων και αποθήκευσης screenshot. Η τελευταία έκδοση του photoscape είναι η 3.6.1. Το photoscape αναβαθμίζεται συνεχώς.
http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

(Ελέγχθηκε από Ηλία Κούσλη στις 11/04/2016)

pixenate.jpgTo Pixenate είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων. Ο χρήστης ανεβάζει μία φωτογραφία είτε από τον υπολογιστή του είτε εισάγοντας την διεύθυνση url στην οποία βρίσκεται και μπορεί να την επεξεργαστεί. Διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά επεξεργασίας εικόνων όπως μείωση του μεγέθους της εικόνας, αποκοπή ενός σημείου της, αλλαγή του φωτισμού και προσθήκη διάφορων γραμμών σε αυτή. Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το Pixenate δεν χρειάζεται να εγγραφεί στην ιστοσελίδα και επίσης, δεν απαιτείται η εγκατάσταση κάποιου plugin στους browsers που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Το Pixenate επίσης, δίνει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί σε διάφορα site ώστε η επεξεργασία των εικόνων να γίνεται απευθείας από άλλες ιστοσελίδες μέσω αυτού. Μετά την επεξεργασία της εικόνας δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη είτε να σώσει την φωτογραφία στον υπολογιστή του είτε να την ανεβάσει στο flickr.http://pixenate.com/

(Ελέγχθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)


sumo_paint.jpg
Το SumoPaint αποτελεί ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνας και ζωγραφικής που απαιτεί εγγραφή αλλά είναι δωρεάν. Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Διαθέτει πλήθος από δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, μερικές από τις οποίες παρατίθενται παρακάτω:
 • Παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο από φίλτρα και εφέ υψηλής ποιότητας.
 • Διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων ( clonestamptool, Lasso, magicwand, κ.ά.) που βοηθούν στη σωστή επεξεργασία εικόνας.
 • Διαθέτει μία μεγάλη συλλογή πινέλων
http://www.sumopaint.com/start/


aviary.JPG

To Αviary είναι ένα δωρεάν εργαλείο ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφίας που μπορεί να εγκατασταθεί σε iphone/android/PC και Μac.Χρησιμοποιεί:

 • φίλτρα με δυνατότητα αυξομείωσης της εφαρμογής τους,
 • πλαίσια, stickers
και παρέχει:
 • δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της φωτογραφίας,
 • αφαίρεση των κόκκινων ματιών,
 • εισαγωγή κειμένου
 • και πολλά άλλα εργαλεία που δίνουν διαφορετική αίσθηση στις φωτογραφίες.

http://aviary.com/
(Καταχωρήθηκε από Χριστοδούλου Γιώργο)(Ελέγχθηκε από Μάμμου Σταυρούλα στις 9/4/2016)


PicMonkey.png
Το PicMonkey αποτελεί μία διαδικτυακή εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας με αρκετά φίλτρα, layers, πλαίσια και μικροεικονίδια που μπορεί να προσθέσει ο χρήστης στην εικόνα. Βέβαια, δεν παρέχονται όλα δωρεάν, καθώς για μερικές υπηρεσίες απαιτείτε αναβάθμιση του λογαριασμου. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάζει τις εικόνες για επεξεργασία από τον προσωπικό του υπολογιστή είτε μέσω του λογαριασμού που έχει στο dropbox, στο facebook, στο OneDrive και στο Flickr. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει collage από εικόνες και να μοιραστεί τα έργα του μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, το twitter, το pinterest, το Flickr, το Tumblr ή απλά μέσο email. (Καταχωρήθηκε από Ψαρά Ελένη)
PicMonkey

(Ελέγχθηκε από Μαρία Στέκα στις 29/03/2016)


iPiccy.pngiPiccy (Καταχωρήθηκε από Θεοχάρη Γιούλη)
http://ipiccy.com/


Collaborative Image Annotationphotofunia.jpg
Το PhotoFunia είναι μια δωρεάν online υπηρεσία που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ενσωματώσουν τη φωτογραφία τους με εντυπωσιακά ρεαλιστικό τρόπο σε πάνω από 100 διαφορετικά templates, που περιλαμβάνουν από αφίσες και πίνακες ζωγραφικής έως τατουάζ καιγκραβούρες. Η εφαρμογή σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και το κάνει τόσο αποτελεσματικά, που δεν είναι καν απαραίτητο οι φωτογραφίες που θα επιλέξετε να πληρούν ιδιαίτερες προδιαγραφές ως προς το στήσιμο και την ποιότητά τους, αφού το κόψιμο και η τοποθέτηση γίνεται αυτόματα και δεν διαρκεί πάνω από λίγα δευτερόλεπτα.
Το PhotoFunia μπορεί να μην έχει κάποια ιδιαίτερη πρακτική χρησιμότητα, είναι όμως ιδανικό για να δημιουργήσετε χιουμοριστικά avatars και εικόνες για το προφίλ σας στο Facebook.
http://photofunia.com/ (Προστέθηκε 07/04/15 από Αραβίδου Ευδοξία)


photoretrica.JPG

To Photoretrica είναι ένα online εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών. Προσφέρει στον χρήστη πολλά επαγγελματικά φίλτρα φακού, μετά ή κατά την διάρκεια της λήψη. Επίσης πλαίσια, χρονομετρητές, επεξεργασία της εικόνας και άλλα πολλά. Το αρνητικό είναι πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να μοιραστείτε την φωτογραφία σας εντός εφαρμογής, μπορείτε όμως να τις αποθηκεύετε στο κινητό σας και να τις ανεβάζετε σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και IOS.

http://photoretrica.com/


(Προστέθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)

tuxpi.png

Το Tuxpi αποτελεί ένα εργαλείο online επεξεργασίας εικόνων που δεν απαιτεί κάποια εγκατάσταση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη. Με πάνω από 60 διαθέσιμα εργαλεία επεξεργασίας παρέχει ένα σύνολο δυνατοτήτων όπως αλλαγή χρωμάτων, δημιουργία μοντάζ και πρόσθεση κειμένου σε εικόνες. Επίσης δεν λείπουν οι κλασσικές λειτουργίες όπως η περικοπή, περιστροφή και αλλαγή μεγέθους που πραγματοποιούνται με εύκολο και απλό τρόπο. Παρέχει ένα σύνολο από εφέ και φίλτρα, κορνίζες για τις φωτογραφίες και πλαίσια.
http://www.tuxpi.com/

Προστέθηκε 6/5/2015, Παπακυπριανού Νικόλαος

flashface.png
Το FlashFace είναι μια εφαρμογή για να σκιτσάρει ο χρήστης ανθρώπινα πρόσωπα με λίγα κλικ. Είναι διαθέσιμο σε υπολογιστή μέσω της ιστοσελίδας της εφαρμογής όπως επίσης και σε iPad, iPhone ή iPod touch. Για τα σκίτσα υπάρχουν δέκα είδη χαρακτηριστικών του προσώπου που είναι διαθέσιμα όπως μύτη, μαλλιά, μάτια, φρύδια, μούσι, μουστάκι, στόμα, σαγόνι, κεφάλι και γυαλιά. Μετά την ολοκλήρωση των προσώπων μπορούν οι χρήστες να τα αποθηκευόσουν για χρήση ή μελλοντική επεξεργασία. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις της εφαρμογής, η δωρεάν, η πλήρης και η γυναικεία. Η δωρεάν προσφέρει αρκετές επιλογές αλλά φυσικά οι εκδόσεις επί πληρωμή έχουν μεγαλύτερη ποικιλία χαρακτηριστικών.
http://flashface.ctapt.de/

Προστέθηκε 6/5/2015, Παπακυπριανού Νικόλαος

tools_picjuice_logo.gif

Το Picjuice είναι μια απλή, φιλική προς το χρήστη ιστοσελίδα που παρέχει online επεξεργασία φωτογραφιών. Ιδρύθηκε το 2008 με έδρα την Αριζόνα, ενώ οι δημιουργοί του επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η εφαρμογή που είναι εντελώς δωρεάν προσφέρει στους χρήστες μια τυπική εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων, χωρίς κόπο και χωρίς ταλαιπωρία. Με ένα απλό φυλλομετρητή ο χρήστης μπαίνει στην σελίδα και χωρίς εγγραφή μπορεί απευθείας να επιλέξει αρχεία από τον υπολογιστή του για ανέβασμα και επεξεργασία. Είναι 100% δωρεάν και δεν απαιτείται από τον χρήστη να συμπληρώσει το παραμικρό στοιχείο του, ούτε καν ηλεκτρονική διεύθυνση. Μια σειρά λειτουργιών είναι διαθέσιμη όπως: αλλαγή μεγέθους, περικοπή, περιστροφή, αναστροφή, προσαρμογή χρωμάτων και αντιθέσεων.
http://www.picjuice.com/

Προστέθηκε 6/5/2015, Παπακυπριανού Νικόλαοςlunapic-76.pngΤο LunaPic είναι μια διαδυκτιακή εφαρμογή που προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα για επεξεργασία φωτογραφιών. Το siteξεκίνησε να λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2006 ενώ από το 2013 ανήκει στον David devitry. Στα πλεονεκτήματα του εργαλείου συγκαταλέγονται το γεγονός ότι δεν απαιτείται εγγραφή, δεν στηρίζεται σε Flash, Java ή οποιαδήποτε άλλα plug-in ενώ διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό animation και ειδικών εφέ. Στα μειον αποτελούν τα πολλά διαφημιστικά και ο περιορισμός της επεξεργασίας φωτογραφιών μικρότερων από 1000x1000 pixels.
Αρχικά, θα πρέπει ο χρήστης είτε να «ανεβάσει» ένα αρχείο εικόνας από τον τοπικό δίσκο ή να εισάγει τη διεύθυνση URL μιας online φωτογραφίας. Δίνεται επίσης η δυνατότητα της εισαγωγής εικόνας από το Facebook, το Flickr ή το Picasa. Στην αριστερή πλευρά της διεπαφής βρίσκονται εικονίδια για διάφορες ενέργειες, ενώ στην κορυφή είναι το τυπικό μενού. Μόλις ο χρήστης ολοκληρώσει την επεξεργασία, μπορεί να την αποθηκεύσει είτε στο λογαριασμό εφόσον έχει λογαριασμό ή να την διαμοιράσει στο Facebook, Twitter κτλ.


http://www181.lunapic.com/editor/
(Ελέγχθηκε 23/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος)Pixer.us.gif

Το Pixer αποτελεί ένα εργαλείο online επεξεργασίας εικόνας(onlineimageeditor), δηλαδή χωρίς την απαίτηση της εγκατάστασης του σε κάποια συσκευή. Ο χρήστης απλά μπαίνει στην επίσημη σελίδα, ανεβάζει την εικόνα που θέλει να επεξεργαστεί από τον αποθηκευτικό χώρο που την έχει (PC, κινητό) και χρησιμοποιεί τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας μιας εικόνας που του προσφέρει το Pixer, τα οποία είναι:

 • αλλαγή μεγέθους ή περικοπή,
 • περιστροφή,
 • αλλαγή της φωτεινότητας, αντίθεσης και του κορεσμού των χρωμάτων,
 • θόλωση ή έμφαση στα πρόσωπα/αντικείμενα/τοπία της εικόνας,
 • κάποια φίλτρα.
Μετά το τέλος της επεξεργασίας ο χρήστης επιλέγει την μορφή που θα αποθηκεύσει την εικόνα του, χωρίς όμως να έχει χάσει την αρχική της ποιότητα.

http://pixer.us/

(Προστέθηκε από Μάμμου Σταυρούλα, 05/2016)


Fotor.jpg
To Fotor είναι ένας εύχρηστος και απλός online επεξεργαστής φωτογραφιών που παρέχεται δωρεάν στους χρήστες με την απλή εγγραφή τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Eπεξεργασία φωτογραφιών. Αλλαγή μεγέθους, περικοπή, περιστροφή σε συνδιασμό με μία τεράστια γκάμα φίλτρων κάνοντας τις φωτογραφίες πιο ζωντανές και πιο παραστατικές. Επίσης, παρέχει ρετουσάρισμα και photo collage για την περιγραφή μιας ολόκληρης ιστορίας μέσω μιας φωτογραφίας.

Μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει τις φωτογραφίες τους πολύ γρήγορα σε μορφή JPG, JPEG, JPE, BMP, GIF, TIF, PNG, CRW, CR2, NEF, ARW, SRF, SR2, PEF, ORF, RW2, RAW, RAF, DNG, MEF, RWL, KDC, FFF, JPG, BMP, PNG, TIF, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Υποστηρίζεται για λογισμικά android, iOS και Windows.

www.fotor.com
(Προστέθηκε από Παναγιώτα Στουγγιώτη~2016)

external image app-xnsoft-512.png
XnView MP
To XnView MP είναι ένα εργαλείο για προβολή και επεξεργασία εικόνων. Ρετουσάρισμα, περικοπή, περιστροφή, διόρθωση χρωμάτων, μετατροπή και αποθήκευση σε όλες τις γνωστές μορφές αρχείων όπως JPG, PNG, GIF κλπ. (πάνω από 500 τύπους εικόνας).

Περιλαμβάνει και πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτόματης πολλαπλής μετατροπής αρχείων (Batch Processing - XnConvert)

Υποστηρίζεται σε όλες τις πλατφόρμες και είναι δωρεάν (freeware χωρίς διαφημίσεις) για προσωπική και εκπαιδευτική χρήση, ενώ για εταιρική χρήση κοστολογείται ανάλογα με τον αριθμό των αδειών

Στην οικογένεια προϊόντων της εταιρίας XnSoft περιλαμβάνονται και ένα πλήθος ακόμη παρεμφερών freeware εργαλείων όπως το XnRetro για δημιουργία ρετρό απεικονίσεων και το XnSketch για τη σχεδίαση καρτούν.


http://www.xnview.com/en/xnviewmp

(Προστέθηκε από τον Σωτηριάδη Λάζαρο στις 5/4/2017)