nobel prize games.png

Τα Nobel Prize Games είναι ένα εργαλείο το οποίο δημιούργησαν οι κάτοχοι της ιστοσελίδας των Βραβείων Νόμπελ για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι περισσότεροι σκέφτονται τα βραβεία Νόμπελ ως βραβεία που δίνονται σε θέματα απρόσιτα από τον απλό άνθρωπο και κόσμο. Τα Nobel Prize Games έρχονται να γεφυρώσουν αυτό το κενό βάζοντας το χρήστη να έρθει σε επαφή με το αντικείμενο του κάθε Nobel με απλό και διαδραστικό τρόπο. Τα Nobel Prize Games προσπαθούν να δείξουν ότι η κατανοήση του αντικειμένου ενός Nobel είναι κάτι εφικτό αλλά και διασκεδαστικό. Το παιχνίδι συστήνεται ανεπιφύλακτα σε μαθητές Λυκείου αλλά ακόμη και σε περιβάλλον τάξης για χρήση με ατομικό ή ομαδικό τρόπο.


https://www.nobelprize.org/educational/all/

Προστέθηκε από το Χατζηθεοχάρη Δημήτριο 1/05/2018


phet.png


Το PhET αποτελεί ένα εξαιρετικό διαδικτυακό εργαλείο για ατομική και ομαδική εκμάθηση επιστημών μέσα από το παιχνίδι. Το εργαλείο είναι σχεδιασμένο από το Πανεπιστήμιο του Colorado και καλύπτει ευρεία θεματολογία σε επιστήμες όπως Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωλογία, και τα Μαθηματικά. Η φιλοσοφία της εφαρμογής είναι ότι ο μαθητής εισέρχεται στην ιστοσελίδα και επιλέγει το θέμα που του αρέσει και ξεκινά το παιχνίδι. Στηριζόμενη σε μία λογική drag and drop, η ιστοσελίδα δίνει στο μαθητή τη δυνατότητα με το χέρι να αλλάξει παραμέτρους του συστήματος και να δει μπροστά του τί έχει αλλάξει. Μπαίνει λοιπόν στην ερευνητική διαδικασία να αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό που βλέπει. Το περιβάλλον της ιστοσελίδας αυτής θα μπορούσε εύκολα να ενσωματωθεί και σε περιβάλλον τάξης όπως computer lab όπου οι μαθητές θα μπορούσαν να δουλεύουν είτε ατομικά αλλά το προτιμότερο συνεργατικά.


https://phet.colorado.edu/


Προστέθηκε από το Χατζηθεοχάρη Δημήτριο 1/05/2018

sugarcan1.jpg
Το Sugarcane είναι ένα απλό και διασκεδαστικό στη χρήση εργαλείο, που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να δημιουργήσουν και να παίξουν διαφορετικά διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσω διαδικτύου. Η βασική φιλοσοφία της εφαρμογής είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών χρησιμοποιώντας κείμενο, σχήματα κτλ.

sugarcane.png

Πως λειτουργεί;
Αρχικά, πατώντας στο κουμπί ‘+’, μεταφέρεστε σε έναν άδειο καμβά όπου μπορείτε να στήσετε το παιχνίδι σας. Παράλληλα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα έτοιμα υποδείγματα (templates) ή να δημιουργήσετε ή να ανεβάσετε έτοιμα αρχεία παιχνιδιών. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να κάνουν εγγραφή ή να έχουν κάποιο λογαριασμό για να παίξουν κάποιο από τα παιχνίδια, το μόνο που χρειάζονται είναι το απαραίτητο url. Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε επίσης να επιλέξετε έτοιμα εκπαιδευτικά παιχνίδια και κουίζ φτιαγμένα από εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο όπως π.χ. ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κουίζ, αντιστοίχιση, παζλ, επιλογές σωστού-λάθους, συμπλήρωσης κενών, ανάπτυξης γραπτού λόγου, κτλ. Τέλος, διατίθεται για όλες τις κινητές συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο για τη δημιουργία ενός απλού παιχνιδιού.


Sugarcane
(Προστέθηκε στις 3/4/2018 - Δήμος Χαριδήμου)external image css_mp_620x120_header.png

mathplayground


Το mathplayground είναι ένα δίκτυο ιστοχώρων που προσφέρει μαθήματα, ασκήσεις και παιχνίδια μαθηματικών με κύριο σκοπό την κινητροδότηση των μαθητών και την αύξηση του ενδιαφέροντος και της εμπλοκής τους με το αντικείμενο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, στην τάξη, αλλά και στα πλαίσια εργασιών και διαθέτει μεγάλη γκάμα παιχνιδιών που αναπτύσσουν τις δεξιότητες των μαθητών στην αριθμητική, αλλά και τη λογική και τις δεξιότητες στρατηγικής. Διαθέτει παιχνίδια, και βοηθούν τα παιδιά να μπουν στον αντίστοιχο ρόλο. Δίνει επίσης συμβουλές σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη χρήση των παιχνιδιών, αλλά και το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν μαθηματικά σε συνθήκες καθημερινότητας. Η χρήση των εφαρμογών είναι δωρεάν και online και κάποια από τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα για κινητές συσκευές .

Προστέθηκε από τον Νικόλαο Ευαγγελόπουλο - 04/18/2017

http://www.mathplayground.com/


gameclassroom.gif

To Game Classroom είναι μια ιστοσελίδα η οποία περιέχει παιχνίδια τα οποία έχουν φτιαχτεί από επαγγελματίες εκπαιδευτικούς με πάνω από 200 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία, με σκοπό, να κάνουν τη μάθηση μια ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά, να βοηθήσουν τους μαθητές παρέχοντας φύλλα εργασιών, συμβουλές εκμάθησης και βοήθεια στις εργασίες που έχουν να κάνουν στο σπίτι. Παρέχει μια σειρά από εκπαιδευτικά παιχνίδια που απευθύνονται σε παιδιά του παιδικού σταθμού έως και της έκτης τάξης του δημοτικού. Τα παιχνίδια περιλαμβάνουν ασκήσεις γλώσσας, μαθηματικών, γραμματικής, λογοτεχνίας και παιχνίδια τέχνης.Επιτρέπει στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές να δημιουργήσουν σχέδια μαθήματος που μεταβιβάζονται εύκολα μεταξύ των παιχνιδιών, των εργασιών και των εργασιών για το σπίτι, εστιάζοντας στο ίδιο εκπαιδευτικό θέμα. Επιπλέον βοηθούνται οι μαθητές της κάθε τάξης στο να αναπτύξουν και κάποιες δεξιότητες. Για παράδειγμα οι μαθητές της έκτης τάξης μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες πάνω στην έρευνα και στην τεχνολογία.
http://www.gameclassroom.com/ (Ελέγχθηκε από Ελένη Ψαρά)


cool math logo 1.PNG

Το Cool Math είναι ένα δίκτυο ιστοχώρων που προσφέρει μαθήματα, ασκήσεις και παιχνίδια μαθηματικών με κύριο σκοπό την κινητροδότηση των μαθητών και την αύξηση του ενδιαφέροντος και της εμπλοκής τους με το αντικείμενο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, στην τάξη, αλλά και στα πλαίσια εργασιών και διαθέτει μεγάλη γκάμα παιχνιδιών που αναπτύσσουν τις δεξιότητες των μαθητών στην αριθμητική, την άλγεβρα, τη γεωμετρία αλλά και τη λογική και τις δεξιότητες στρατηγικής. Διαθέτει παιχνίδια, όπως το Coffee Shop, που προσομοιώνουν επιχειρήσεις και βοηθούν τα παιδιά να μπουν στον αντίστοιχο ρόλο. Δίνει επίσης συμβουλές σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη χρήση των παιχνιδιών, αλλά και το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν μαθηματικά σε συνθήκες καθημερινότητας. Η χρήση των εφαρμογών είναι δωρεάν και κάποια από τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα για Droid, iPad και Kindle Fire.
http://www.coolmath.com/
Ελέγθηκε 7/4/14 Γιούλη Θεοχάρη
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε στις 25/03/2016 από Γανίτη Κατερίνα)
<Ελέγθηκε 5/4/17 Ντερόπουλος Παναγιώτης>

habbo_logo.png
Το [[#|Habbo]] είναι μια [[#|δωρεάν]] virtual κοινότητα κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι το ξενοδοχείο. Οι έφηβοι που συμμετέχουν στην κοινότητα διαμένουν σε ξενοδοχείο, δημιουργούν τον εικονικό τους αντιπρόσωπο habbo,και φτιάχνουν το δικό τους δωμάτιο ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο μπορεί να προσπελαστεί από τους συνδεδεμένους χρήστες μέσω της ιστοσελίδας του habbo.Όταν ένας χρήστης έχει πρόσβαση στο ξενοδοχείο, αυτό φαίνεται σε μία οθόνη γνωστή ως view hotel, στην οποία οι χρήστες μπορούν επιπλέον να επικοινωνήσουν ο ένας με τον άλλο μέσω της συνομιλίας Habbo, η οποία λειτουργεί ως κύρια μορφή της επικοινωνίας σε όλους τους τομείς του ξενοδοχείου. Υπάρχουν ήδη κάποια έπιπλα στο δωμάτιο που τους δίνεται, τα οποία μεταφέρουν και περιστρέφουν. Μπορούν να αποκτήσουν και άλλα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ως ανταμοιβή της εμπειρίας που αποκτούν. Υπάρχει και η δυνατότητα να τα αγοράσουν πληρώνοντας με χρήματα (αγοράζοντας χρήματα του παιχνιδιού με δολάρια - μέσω π.χ. [[#|paypal]], όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα δικτυακά παιχνίδια). Οι χρήστες θα πρέπει να είναι πάνω από 13 ετών. Στον εικονικό κόσμο του Habbo γνωρίζουν και παίζουν με άλλα Habbos, αποκτούν εικονικά ζώα, ρούχα, ακούν μουσική και, γενικά εξερευνούν τον κόσμο και τις παρεχόμενες δυνατότητες τους. Οι επισκέπτες του ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια κάθε μήνα, ενώ από τον Αύγουστο του 2011 έχουν δημιουργηθεί πάνω από 230 χιλιάδες avatars.
http://www.habbo.com/
<Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 5/04/17 Ντερόπουλος Παναγιώτης>webkinz.jpg
Το Webkinzέχει ως Target Group κυρίως μικρά παιδιά. Εντός του Website μπορούνε τα παιδιά να βρούνε μια πληθώρα παιχνιδιών κατάλληλα για την ηλικία τους. Τα Αvatar που χρησιμοποιούνται στο Webkinz έχουν μορφές ζώων, την φροντίδα των οποίων επιμελούνται τα παιδιά/χρήστες. Τα παιδιά μπορούν να ¨ζούνε¨ μέσα στο Webkinz, με την έννοια ότι μπορούν να πηγαίνουν στα μαγαζιά, να εργάζονται και να παίζουν παιχνίδια. Επιπλέον, επιτρέπονται οι συνομιλίες μεταξύ των παιδιών, οι οποίες φιλτράρονται προκειμένου να αποφευχθούν οποιούδηποτε είδους βωμολοχίες. Η [[#|εγγραφή]] στο Webkinz ειναι δωρεάν, αν και υπάρχουν ορισμένα αγαθά που μπορούν να αποκτηθούν έναντι κάποιου χρηματικού ποσού.
http://www.webkinz.com/us_en/
Ελέγθηκε 7/4/14 Γιούλη Θεοχάρη


_λήψης.jpg
Το Ekoloko είναι μια εκπαιδευτική εικονική κοινότητα όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τόσο τον εικονικό όσο και τον πραγματικό κόσμο μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια, ενώ υιοθετούν αξίες, γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν πιο υπεύθυνα άτομα. Μετά την εγγραφή στην ιστοσελίδα, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τον εικονικό χαρακτήρα τους διαλέγοντας μαλλιά, ρούχα και παπούτσια. Το ekoloko είναι μια πολυγλωσσική πλατφόρμα που επιτρέπει σε κάθε παιδί να επικοινωνεί στη μητρική του γλώσσα. Τα παιδιά, σαν μέλη μιας κοινότητας, μπορούν να συνομιλούν με άλλα παιδιά, να παίζουν μαζί και να εξερευνούν τον εικονικό κόσμο.
Η εγγραφή και η είσοδος στο ekoloko παραμένει δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.ekoloko.com/

penguin.JPG
Το Club Penguin είναι ένα διαδικτυακό πολυ-χρηστικό παιχνίδι ρόλων. Προσφέρει μια κοινότητα για παιδιά, όπου υπάρχει μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια, οδηγίες για παιχνίδια, δυνατότητες διάδρασης σε ένα παιχνίδι μέσα από τις προσωπικές συλλογές αντικειμένων, συλλογικές εκδηλώσεις (πάρτι, γιορτές) και γενικά είναι ένας ιστότοπος που κεντρίζει την δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα του παιδιού. Οι παίκτες, ηλικίας 6-14, χρησιμοποιούν avatars με τη μορφή πιγκουίνων και παίζουν σε έναν χειμωνιάτικο εικονικό κόσμο. Είναι υπηρεσία που προσφέρεται στα μέλη του club penguin. Η συμμετοχή γιά ένα μήνα κοστίζει 4,95 Euros. Η επιτυχία του οδήγησε στην αγορά του από την Walt Disney τον Αύγουστο του 2007.
http://www.clubpenguin.com/


poptropica.jpg
Το Poptropica είναι ένας διαδικτυακός, εικονικός κόσμος που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Τα παιδιά φτιάχνουν τον εικονικό τους χαρακτήρα διαλέγοντας ρούχα, μαλλιά και άλλα. Ο εικονικός χαρακτήρας μπορεί να εξερευνήσει τα νησιά του Poptropica, να παίξει παιχνίδια, να ολοκληρώσει αποστολές και να κάνει καινούριους φίλους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μέσα από τις δραστηριότητες τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν μετάλλια ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σχεδίασης Avatar μέσα από το Avatar Studio. H εγγραφή στο Poptropica είναι δωρεάν.
http://www.poptropica.com

(Ελέγχθηκε στις 27/03/2018 από Τσίγγο Βασίλειο)
(Ελέγχθηκε και λειτουργεί - Λέσκα Βαλσάμω 12/04/2016)carrotsticks_logo.jpg
Το CarrotSticks είναι ένα online multiplayer παιχνίδι φτιαγμένο ειδικά για παιδιά δημοτικού, που τα βοηθά να εξοικειωθούν με τις απλές αριθμητικές πράξεις. Οι παίκτες, αφού επιλέξουν (και τροποποιήσουν) τον χαρακτήρα (avatar) που θα τους αντιπροσωπεύει στο παιχνίδι, ξεκινούν να απαντούν σε ερωτήσεις πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασμού και διαίρεσης, οι οποίες εμφανίζονται ανά κατηγορία, με τη σειρά, με πολύ τρόπο. Ανάλογα με τις απαντήσεις, ανεβαίνει και το επίπεδο δυσκολίας (υπάρχουν 25 διαφορετικά επίπεδα) ενώ στο τέλος κάθε τεστ, τα αποτελέσματα βαθμολογούνται. Επίσης τα παιδιά μπορούν να διαγωνιστούν online, σε πραγματικό χρόνο, με άλλους μαθητές απ’ όλον τον κόσμο. Παρ’ όλο που το CarrotSticks είναι στα Αγγλικά (και επίσης χρειάζεται μικρή συνδρομή για να έχουμε πρόσβαση σε όλες του τις δυνατότητες) συστήνεται και από Έλληνες δασκάλους.
(Ελέγχθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)
http://www.carrotsticks.com/

(Ελέχθηκε και δεν λειτουργεί από τον Δηλάρη Φώτη 28/3/2018)


games-for-change--small1.gif

Το games for change ιδρύθηκε το 2004 και έκτοτε δημιουργεί παιχνίδια που σκοπό τους την ενημέρωση για τις κοινωνικές επιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα έχει δημιουργήσει παιχνίδια που προάγουν το κοινωνικό ενδιαφέρον και θέτουν επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οικονομία, η δημοσιονομική πολιτική, η δημόσια υγεία, η φτώχεια, η περιβαλλοντική καταστροφή, οι πόλεμοι κ.α. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συλλογή παιχνιδιών για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην εκπαίδευση για την κοινωνική μόρφωση αλλά και ευαισθητοποιήση των μαθητών.
(Ελέγχθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)
http://gamesforchange.org/

LGFK_Logo2.jpg
Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για την καλλιέργεια των μαθηματικών και γλωσσικών ικανοτήτων. Στην ιστοελίδα Learning Games for Kids .com μπορούμε να βρούμε online εκπαιδευτικά παιχνίδια και τραγούδια για παιδιά παρέχοντας διασκέδαση μέσα από τη μάθηση. Τα παιχνίδια είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες ανάλογα με το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει, π.χ. παιχνίδια λεξιλογίου, λογοτεχνίας, γεωγραφίας κλπ. Επίσης, υπάρχει κατηγορία που περιλαμβάνει όλες τις τάξεις των μαθητών και ανάλογα με την τάξη που θα επιλέξουμε ορίζουμε το επίπεδο δυσκολίας κάνουμε εξάσκηση στα μαθηματικά.

Μία ενδιαφέρουα υποκατηγορία είναι τα παιχνίδια προσχολικής ηλικίας. Σε αυτά τα on line παιχνίδια τα παιδιά καλούνται να αναγνωρίσουν σχήματα, χρώματα και να μπορούν να διατηρούν τη συγκέντρωσή τους στο συγκεκριμένο θέμα. Οι δραστηριότητες έχουν σαν στόχο τα παιδιά να ανααπτύξουν δεξιότητες ανάγνωσης, φωνητικές, χειρισμού του ποντικιού και να αποκτήσουν αγάπη για τη μάθηση,
http://www.learninggamesforkids.com/
Ελέγθηκε 7/4/14 Γιούλη Θεοχάρη
(Ελέγχθηκε, λειτουργεί και ενημερώθηκε, 03/04/2017 Αχιλλέας Κάππης)


mingoville.jpg
Η πιο ολοκληρωμένη Online σειρά μαθημάτων αγγλικών του κόσμου για παιδιά.
Οι μαθητές μαθαίνουν αγγλικά μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον της δωρεάν ηλεκτρονικής μάθησης με ασκήσεις, τραγούδια και παιχνίδια. Το περιβάλλον περιλαμβάνει:
 • Αστεία φλαμίνγκο που μιλάνε μόνο αγγλικά
 • Συναρπαστικές αποστολές
 • Παιχνίδια αγγλικών και παιδικά τραγούδια

Στο πρόγραμμα Mingoville θα συναντήσετε:

 • Ένα διαδραστικό λεξικό με λέξεις και εικόνες που διατίθεται σε 32 γλώσσες, μέσα σε αυτές και την ελληνική
 • 10 αποστολές τις οποίες οι μαθητές μπορούν να ολοκληρώσουν
 • Πολλές ασκήσεις σε ορθογραφία, ομιλία, ακουστική κατανόηση (listening) και ανάγνωση
 • Τραγούδια τα οποία τα παιδιά μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στον υπολογιστή τους
 • Επίσης, δεν απαιτείται εμπειρία στα Αγγλικά για να συμμετέχει κάποιος στα μαθήματα


http://www.mingoville.com/

(Ελέγχθηκε στις 27/03/2018 από Τσίγγο Βασίλειο)
(Ελέγχθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)tutpup.jpg

Το Tutpup είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά δημοτικού. Είναι μια ελεύθερη εφαρμογή που μπορεί κάθε παιδί να τη χρησιμοποιήσει.Παρόλα αυτά, τα παιδιά με ηλικία μικρότερη των 13 ετών μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με την έγκριση του κηδεμόνα τους. Προσφέρει διαγωνισμούς μέσα από τους οποίους οι μαθητές μπορούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στην αριθμητική και τη ορθογραφία.
Η εστίαση του παιχνιδιού είναι στο να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και γνώση των βασικών εκπαιδευτικών δεξιοτήτων. Δεν στοχεύει στο να αντικαταστήσει τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία ή τους γονείς, αλλά θεωρεί ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια, έχοντας αντιπάλους παιδιά από όλο τον κόσμο.
http://www.tutpup.com/

Greenfoot_Logo.jpg
Το διαδραστικό περιβάλλον μάθησης Greenfoot είναι ένας δισδιάστατος μικρόκοσμος, πλήρως προγραμματιζόμενος και αποτελεί ένα υποστηρικτικό εργαλείο εκμάθησης προγραμματισμού, τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές. Τα αντικείμενα έχουν άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ τους και με τον μικρόκοσμο. Το Greenfoot έχει υλοποιηθεί σε Java και διαθέτει ενσωματωμένους texteditor, debugger και compiler. Σύμφωνα με την ομάδα που το ανέπτυξε, η κύρια στόχευση του Greenfoot είναι να χρησιμοποιηθεί για την διδασκαλία του αντικειμενοστρεφή προγραμματισμού στην μέση εκπαίδευση. Το γραφικό περιβάλλον του Greenfoot αποτελείται από τον μικρόκοσμο όπου αναπτύσσεται το σενάριο που έχουμε προγραμματίσει, τον editor όπου απεικονίζει την δενδρική δομή των αντικειμένων και τα στοιχεία ελέγχου της σχεδιοκίνησης (act, run, reset, speed). Παρόλο που το Greenfoot δεν είναι μια web 2.0 εφαρμογή, διαθέτει επίσημη online κοινότητα μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν τα προγράμματά τους, να συζητήσουν στο forum και να σχολιάσουν τα προγράμματα των άλλων.

http://www.greenfoot.org/home

(Ελέγχθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)


paramithi.jpgΤο παιχνίδι DenEinaiParamithi δημιουργήθηκε από την εταιρία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παραμύθι με cartoon χαρακτήρες. Σκοπός του είναι να μας γνωρίσει από κοντά τον κόσμο της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Μέσα από την εφαρμογή ο μαθητής αναγνωρίζει και μαθαίνει ποιες συσκευές ανακυκλώνονται και με ποιο τρόπο.(checked Πολιτόπουλος Νικόλαος)
http://book2.deneinaiparamithi.gr/#/neighborhood

yenka_logo.jpg
Το Yenka Sequences είναι ένα περιβάλλον προγραμματισμού που απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες. Σκοπός της εφαρμογής είναι ο έλεγχος τρισδιάστατων χορευτών με την δημιουργία διαγραμμάτων ροής. Έτσι ο χρήστης μαθαίνει για βασικές έννοιες του προγραμματισμού όπως αυτές της ακολουθίας και της επανάληψης. Παρέχεται βέβαια και μία έκδοση που δεν είναι δωρεάν και η οποία έχει αρκετές ακόμα δυνατότητες. Η έκδοση αυτή είναι η Yenka Programming.

http://www.yenka.com/en/Yenka_Sequences/


Atmosphir-logo.png
Το Atmosphir είναι μια δωρεάν διαδικτυακή συλλογή παιχνιδιών και ένα εργαλείο σχεδιασμού τρισδιάστατων γραφικών που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τους δικούς τους χαρακτήρες και πίστες και να τις μοιραστούν με την κοινότητα. Στο site του Atmosphir μπορεί κανείς να δοκιμάσει να παίξει και να αξιολογήσει χιλιάδες παιχνίδια φτιαγμένα από άλλους ανθρώπους. Κάθε τέτοιο παιχνίδι έχει τη δική του ιστοσελίδα, στην οποία παρέχονται στιγμιότυπα, περιγραφή, λίστα με τους παίκτες που έχουν συγκεντρώσει τις υψηλότερες βαθμολογίες, διάφορα στατιστικά, αξιολόγηση με αστέρια της ποιότητας και του βαθμού δυσκολίας του παιχνιδιού, σχόλια, ακόμα και δυνατότητα επεξεργασία μιας έτοιμης πίστας. Από τη σελίδα αυτή μπορούμε να επιλέξουμε να παίξουμε το παιχνίδι της αρεσκείας μας, το οποίο μπορεί να έχει τρία διαφορετικά στυλ που καθορίζονται από το δημιουργό του:
 1. Ατομικό
 2. Ομαδικό-συνεργατικό (1-8 παίκτες)
 3. Ομαδικό-ανταγωνιστικό (1-16 παίκτες)
Για το σχεδιασμό των παιχνιδιών δε χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού, αλλά μια απλή επιλογή και τοποθέτηση στην πλατφόρμα σχεδίασης έτοιμων κομματιών που προσφέρονται από το περιβάλλον ανάπτυξης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το στόχο που θα έχει το παιχνίδι που θα φτιάξετε ανάμεσα σε ένα πλήθος έτοιμων επιλογών. Όταν σχεδιάζετε ή κερδίζετε παιχνίδια που έχουν αναγνωριστεί από τους διαχειριστές του Atmosphir ως αξιόλογα, κερδίζετε XP (πόντους εμπειρίας). Συγκεντρώνοντας έναν ορισμένο αριθμό XP μπορείτε να ανεβαίνετε levels (επίπεδα) και να κερδίζετε εικονικές χρηματικές μονάδες (Stratos), ώστε να αγοράζετε αντικείμενα χρήσιμα στην κατασκευή του παιχνιδιού σας από το κατάστημα που υπάρχει στην ιστοσελίδα. Κατά καιρούς οργανώνονται διαγωνισμοί όπου μπορείτε να συναγωνιστείτε με άλλους σχεδιαστές στη δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών για παιχνίδια. Είναι διαθέσιμο για PC και Mac.

http://www.atmosphir.com/


preschoolheader.gif
Ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων στο Sheppard που είναι λογισμικό προσχολικής ηλικίας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης και θαυμάσιες ευκαιρίες μάθησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Διαθέτει μία σειρά προσχολικών παιχνιδιών με θέματα που περιλαμβάνουν ζώα, χρώματα, αριθμούς, γράμματα και σχήματα κ.ά. Αποτελεί μία από τις λίγες online ιστοσελίδες που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν.Είτε χρησιμοποιείται στην τάξη ή στο σπίτι, οι πόροι που θα βρείτε στο Sheppard θα απασχολήσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, θα τα διασκεδάσουν και θα τα οδηγήσουν στην εκμάθηση νέων πραγμάτων.
http://www.sheppardsoftware.com/preschool/preschool.htm

europa-flag.gif
Το Europa kids corner είναι ένα site της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει παιχνίδια και quiz για να βοηθήσει μικρούς αλλά και μεγάλους να μάθουν πράγματα για τις χώρες τις Ευρώπης με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο! Οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να μάθουν για τη σημαία της κάθε χώρας, για τη γλώσσα, για την πρωτεύουσά της και για διάφορα άλλα σημαντικά στοιχεία (περισσότερες πληροφορίες γενικής φύσεως για κάθε χώρα, δίνονται μέσα από ένα χάρτη της ευρωπαικής ένωσης, κάνοντας κλικ πάνω σε μια χώρα)... Κάτω δεξιά σε κάθε παιχνίδι αναγράφεται η ηλικία για την οποία ενδείκνυται! Τα παιχνίδια είναι αναζήτησης, μνήμης, παζλ, quiz, προσομοίωσης κλπ και διατίθενται σε διάφορες γλώσσες.
http://europa.eu/kids-corner/index_en.htm
<Ελέγχθηκε 5/04/17 Ντερόπουλος Παναγιώτης>


Math Blaster.png
Tα προϊόντα Math Blaster έχουν χρησιμοποιηθεί σε αίθουσες διδασκαλίας και τα σπίτια σε όλο τον κόσμο για πάνω από 15 χρόνια. To site του παιχνιδιού μέσα από έναν 3D κόσμο παρέχει μια πληθώρα παιχνιδιών, που σχετίζονται με τα μαθηματικά, για μικρά παιδιά, ηλικίες από 5 έως 14, που συνδυάζουν τη διασκέδαση και την απόκτηση γνώσεων. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για φορητές συσκευές, τόσο για Android όσο και για IOs, αλλά υπάρχει και μία stand alone έκδοση για το Nintendo Ds. Επίσης στο κεντρικό site του παιχνιδιού μπορεί να βρει ο εκπαιδευτικός χρήσιμα φύλλα εργασίας για δουλειά μέσα στην τάξη με τους μαθητές νηπιαγωγείο, δημοτικού και της πρώτης τάξης του γυμνασίου.
http://www.mathblaster.com/
(Νίκος Πολιτόπουλος)


new_logo.png

Το GeoQuessr είναι ένα free και online παιχνίδι γεωγραφίας στο οποίο συνδυάζονται εικόνες με κατάλληλες ερωτήσεις.Πιο συγκεκριμένα , δίνονται με τη σειρά πέντε (5) εικόνες από ένα συγκεκριμένο μέρος του κόσμου τις οποίες μπορεί ο χρήστης να περιστρέψει και να δει περιμετρικά στην προσπάθειά του να αναγνωρίσει το μέρος. Στο πλάι υπάρχει χάρτης του κόσμου από την εφαρμογή Google Maps , πάνω στην οποία πρέπει ο χρήστης να μαρκάρει το σημείο που πιστεύει πως απεικονίζει η εικόνα. Η εφαρμογή κατόπιν δείχνει το πραγματικό μέρος καθώς και την χιλιομετρική απόσταση από το μέρος που επισήμανε ο χρήστης , κάτι που καθορίζει και το σκορ που θα συγκεντρώσει . Επιπλέον , προσφέρεται και η δυνατότητα ο χρήστης να φτιάξει το δικό του παιχνίδι-σετ εικόνων μέσω της εφαρμογής http://geosettr.com/ .

(Προστέθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)
http://geoguessr.com/

(Ελέγχθηκε από το Χατζηθεοχάρη Δημήτριο 1/05/2018)
external image pbs-kids-logo.svg

Το PBS KIDS δημιουργεί διασκέδαση, βασισμένη στη διδακτέα ύλη. Η σελίδα παρέχει μια πληθώρα από web-based εμπειρία, βασισμένη σε δημοφιλείς σειρές (πχ Sesame Street). Τα παιχνίδια είναι ομαδοποιημένα σε θεματικές ενότητες όπως για παράδειγμα Μαθηματικά, Επιστήμες, Υγιεινές Συνήθειες.

http://pbskids.org/games/, Προστέθηκε από Γιούλη Θεοχάρη

Διατίθεται και σε app (διαθέσιμη για Apple και Android συσκευές).
Περιλαμβάνει 28 θεματικές ενότητες παιχνιδιών, e-books και ενημερωτικό υλικό (άρθρα, e-shop κ.ά.) για γονείς.
(Ελέγχθηκε από τη Φωτεινή Σιακκαγιάννη, στις 1/4/2017)

LGFK_Logo2.jpg
Το learning games είναι ένα site με εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέματα μαθηματικών, πληροφορικής, γλώσσας και άλλων. Είναι ένα μεγάλο εργαλείο για την οικοδόμηση μαθηματικών θεμελίων και γλωσσικών ικανοτήτων που το δημοτικό σχολικό πρόγραμμα σήμερα απαιτεί. Αυτά τα online παιχνίδια μάθησης είναι διασκεδαστικά, διδάσκουν σημαντικές δεξιότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και δημοτικού σχολείου και είναι δωρεάν.

http://www.learninggamesforkids.com/(Προστέθηκε Πολιτόπουλος Νικόλαος 27/4/2014)

sploder.png

Το Sploder σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε το δικό σας παιχνίδι από το μηδέν. Όταν ολοκληρώσετε το αριστούργημα σας, αυτό θα προστεθεί στη λίστα των παιχνιδιών, για να το δοκιμάσουν, να το σχολιάσουν και να το αξιολογήσουν οι υπόλοιποι χρήστες. Αν είναι καλό, σε μερικές εβδομάδες μπορεί να το δείτε στη λίστα των Featured Games… και να ανακαλύψετε ένα ταλέντο που δεν ξέρατε ότι διαθέτετε.
http://www.sploder.com/ (Προστέθηκε 06/04/015 από Αραβίδου Ευδοξία)

chesskid.JPGΤο Chesskid είναι ένα site το οποίο έχει σκοπό να διδάξει τα παιδιά σκάκι επιτρέποντας παράλληλα να παίζουν on-line. Το site, απευθύνεται όμως και σε δασκάλους, αλλά και σε γονείς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους κλαμπ, να συμμετέχουν σε διοργανώσεις τουρνουά, και βεβαίως τους δίνει τη δυνατότητα να διδάξουν σκάκι σε αρχάριους και προχωρημένους. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μόνο σε ενήλικες και συγκεκριμένα σε όσους έχουν χρυσή συνδρομή στο site.
https://www.chesskid.com

(Προστέθηκε 07/04/15 από Αραβίδου Ευδοξία)
(Ελέγχθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)


Zondle_logo.png

zondle

Το zondle είναι μια πλατφόρμα μάθησης μέσω παιχνιδιού. Οι μαθητές απαντάνε σε ερωτήσεις παίζοντας παιχνίδια της αρεσκείας τους. Επιτρέπει στους δασκάλους να δημιουργούν τα παιχνίδια και το σετ των ερωτήσεων ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και τους επιτρέπει να παρακολουθούν την πρόοδο του κάθε μαθητή αναλυτικά μέσω της ιστοσελίδας. Στο zondle ένα σετ ερωτήσεων μπορεί να συνδυαστεί με μια πληθώρα από παιχνίδια με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην συναντάνε το ίδιο περιεχόμενο συνεχώς, κάνοντας έτσι πιο αποτελεσματική τη μάθηση. Οι ερωτήσεις μπορούν να οριστούν ως πολλαπλής επιλογής, σωστού - λάθους, ταύτισης ζευγών κ.ά. Υπάρχουν δύο κατηγορίες παιχνιδιών, το zondle student games, στο οποίο ατομικά παιχνίδια ανατίθενται στους μαθητές μιας τάξης ως εργασία για το σπίτι και το zondle teaching games για εκμάθηση ολόκληρης τάξης μέσω παιχνιδιού με διαδραστικούς πίνακες ή προβολείς. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με την πλατφόρμα μέσω του zondle mobile με αποτέλεσμα να μπορούν για παράδειγμα να μαθαίνουν και κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους με το λεωφορείο από και προς το σχολείο. Οι μαθητές ως επιβράβευση για την πρόοδό τους, κερδίζουν βαθμούς που λέγονται zollars και λαμβάνουν κατατάξεις σε πίνακες ανάλογα με το πλήθος των zollar που μαζεύουν.
http://www.zondle.com/

(Προστέθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)


clever island.jpg

To Clever Island είναι μία ιστοσελίδα που απευθύνεται σε παιδια ήλικίας από 3 έως 8 ετών και έχει ως σκοπό να διδάξει στα παιδιά θεμελιώδεις ικανότητες που χρειάζονται για να πετύχουν στο σχολείο και στην καθημερινή τους ζωή. Μέσω των διαδραστικών παιχνιδιών τα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητες που χρειάζονται ώστε να κάνουν πιο αποδοτικό το διάβασμά τους, να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους και να έρθουν σε επαφή με τα μαθηματικά και τις επιστήμες. Τα παιδιά μέσω του αλληλεπιδραστικού αυτού ιστότοπου, κερδίζουν βραβεία και μέσα σε έναν χώρο γεμάτο χρώματα και ηχητικά ερεθίσματα καθιστούν τον ιστότοπο έναν ελκυστικό τρόπο εκπαίδευσης των μικρών μαθητών. Υπάρχουν δύο είδη λογαριασμών, οι παιδικοί και οι γονικοί, οι οποίοι μπορούν να επιτηρούν τους αντίστοιχους παιδικούς να επιβλέπουν τις κινήσεις τους και την πρόοδό τους. Υπάρχει δωρεάν δοκιμή για τις υπηρεσίες του site, αλλά η κανονική εγγραφή γίνεται επί πληρωμή και με χρήση πιστωτικής κάρτας.

https://www.cleverisland.com/

Προστέθηκε 28/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος


KIDMEDIA.jpg
Η Kidmedia είναι μια ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού για παιδιά προσχολικής και ειδικής αγωγής και των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Έως και τον Δεκέμβριο του 2016 όλα τα λογισμικά της Kidmedia θα είναι δωρεάν. Τα εργαλεία εκπαίδευσης και μάθησης, είναι online εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και γονείς για να διδάξουν ή να μάθουν στα παιδιά τους. Οι εφαρμογές αυτές μπορεί να είναι αποκλειστικά εργαλεία μάθησης και να βρίσκονται μόνο στη σελίδα για μεγάλους ή μπορεί να είναι και τροποποιημένες εφαρμογές από αυτές που χρησιμοποιούν οι μαθητές (και χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ηλικιακά 2+, 4+, 6+), στις οποίες όμως έχουν αφαιρεθεί λειτουργίες (όπως είναι το score) ή έχουν προστεθεί δυνατότητες που βοηθούν στη διδασκαλία.
Κάθε καινούρια εφαρμογή που ανεβαίνει στη σελίδα συνοδεύεται πάντοτε από οδηγίες χρήσης αλλά και video παρουσίασης το οποίο θα περιλαμβάνει και αφήγηση. Οδηγίες χρήσης και video εμφανίζονται τόσο στη σελίδα "Τα νέα μας" όσο και στη σελίδα "Οδηγίες χρήσης & Video".


(Προστέθηκε από Γεωργιάδη Αναστάσιο 7-4-2016)


http://www.kidmedia.gr/

(Ελέγχθηκε στις 27/03/2018 από Τσίγγο Βασίλειο)
(Ελέγχθηκε 4/4/2017 και ανανεώθηκε από Καζδαρίδη Γεώργιο)
jamstudio.PNG

Το JamStudio είναι ένα εργαλείο για να γράφει κανείς μουσική online. Το κάθε τραγούδι δημιουργείται σε τρία βήματα. Αρχικά επιλέγεται μια σειρά από συγχορδίες, μαζί με τον ρυθμό και το tempo, στη συνέχεια επιλέγονται τα όργανα και τέλος το στυλ παιξίματος. Τα τραγούδια παίζουν online στη σελίδα. Κάνοντας εγγραφή, δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης των τραγουδιών σε προσωπικό λογαριασμό και η παρουσίασή τους στην κοινότητα. Υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των τραγουδιών στον υπολογιστή με κάποια συνδρομή, ενώ η δυνατότητα αυτή δίνεται ελεύθερα σε έναν αριθμό από εκπαιδευτικούς φορείς, για τη διευκόλυνση των μαθητών.

JamStudio

Προστέθηκε 11/4/2016, Γεωργιάδου ΈλεναdodLogo.png

DoD Games


Πρόκειται για μία ελληνική εφαρμογή που προσφέρει μία ποικιλία παιχνιδιών σε online μέλη. Παρέχει στους χρήστες ένα εύρος παιχνιδιών που αφορούν λεξοπαίχνιδα, επιτραπέζια, καρτοπαίχνιδα, παιχνίδια μυαλού, καζίνο και διάφορα arcades.
Επίσης σου δίνει την δινατότητα να συνδεθείς και μέσω του λογαριασμού σου στο facebook ενώ έχεις τη δυνατότητα να παίξεις με τους φίλους σου αλλά και με οποιονδήποτε άλλο χρήστη.
Το πιο δημοφιλές από τα παιχνίδα της εφαρμογής είναι αναμφισβήτητα το tichu, το οποίο μπορεί να συγκεντρώσει από 1500 μέχρι 2000 παίκτες σε ώρα αιχμής και είναι το μοναδικό παιχνίδι που κρατάει ζωντανό το site.
Πέρα από τα παιχνίδια όμως, υπάρχουν και τα διάφορα chat rooms στα οποία μπορείς να περάσεις λίγη ώρα διασκέδασης. Επίσης υπάρχουν και VIP παίκτες, οι οποίοι πληρώνουν ένα μικρό ποσό απολαμβάνοντας κάποια προνόμια, όπως επιπλεόν πόντοι παιχνιδιού, επιλογή avatar κλπ.

(Προστέθηκε από τον Ζαφάρα Γιώργο 14/4/2016)
(Ελέγχθηκε από Αριστερίδου Δανάη 04/2017)
dod gamesABCYA.jpg

Το ABCya.com είναι ο ηγέτης στα δωρεάν εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια για παιδιά και για δραστηριότητες για μαθητές δημοτικού που θέλουν να μάθουν το διαδίκτυο. Όλες οι εκπαιδευτικές ηλεκτρονικές δραστηριότητες για τα παιδιά έχουν δημιουργηθεί ή εγκριθεί από πιστοποιημένους καθηγητές. Όλα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι δωρεάν και ενισχύονται για να παρέχουν έναν διαδραστικό τρόπο για να μάθουν τα παιδιά.

http://www.abcya.com/

(Προστέθηκε από Λέσκα Βαλσάμω 04/2016)


whyville.png
Το WhyVille είναι μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών και ιδρύθηκε το 1999 από τη Numedeon, Inc. Το WhyVille είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές μέσο και έχει καταχωρημένη βάση που περιλαμβάνει περισσότερους από 7 εκατομμύρια χρήστες. Εξυπηρετεί στην εξερεύνηση και εκμάθηση ποικίλων θεμάτων, όπως των επιστημών, των επιχειρήσεων, της τέχνης και της γεωγραφίας. Παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσω της πλατφόρμας αυτής, τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν «clams»(το νόμισμα του παιχνιδιού) ούτως ώστε να αγοράσουν αντικείμενα για το avatar τους. Μπορούν επίσης να γράψουν άρθρα στην εφημερίδα της πόλης και να μεταδώσουν πληροφορίες ή ειδήσεις. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να έχουν ειδικούς λογαριασμούς ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στον κόσμο όπου βρίσκονται οι μαθητές τους ή τα παιδιά τους. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κατασκευής εκπαιδευτικού περιεχομένου ή δραστηριοτήτων από τον ίδιο τον χρήστη. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πληρώσουν ούτως ώστε οι δημιουργοί να κατασκευάσουν γι’ αυτούς το περιεχόμενο που θέλουν.
http://www.whyville.net/

Προστέθηκε από Μαρία Ρούση, 4/5/2017
funbrain.jpg


Το Funbrain.com είναι ο ηγέτης στα δωρεάν εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά από το 1997. Προσφέρει εκατοντάδες παιχνίδια, βιβλία, κόμικς και βίντεο που αναπτύσσουν δεξιότητες σε μαθηματικά, ανάγνωση, επίλυση προβλημάτων και γραφή. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να εμπιστευτούν τον ιστότοπό για να προσφέρουν μια διασκεδαστική και ασφαλή εμπειρία τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Το Funbrain δεν συλλέγει προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία από παιδιά. Δημοσιεύεται από την Funbrain Holdings LLC.
Το Funbrain είναι παιχνίδι χωρίς αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες, περιορίζοντας τη συνομιλία και άλλες δυσμενείς συνθήκες συνομιλίας. Ο ιστότοπος ήταν πιστοποιημένος με KidSafe. Το CommonSense Media εκτιμά ότι η τοποθεσία είναι καλή για ηλικία 7 ετών με βάση σχόλια γονέων και παιδιών έχει διαφημίσεις, τόσο διαφημιστικά όσο και διαφημιστικά παιχνίδια περιορισμένου χρόνου για προϊόντα όπως Air Buddieshttps://www.funbrain.com/
Προστέθηκε από Χρυσίνα Δέσποινα, 5/5/2017

external image mockup1.png
MangaHigh

Το Mangahigh είναι μια πλατφόρμα μάθησης που βασίζεται στο παιχνίδι για μαθηματικά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Χρησιμοποιοεί τις αρχές της ανάπτυξης-νοοτροπίας και του «παιχνιδιού» για να κάνει τα προσαρμοστικά, online παιχνίδια του να βελτιώσουν τις ικανότητες και τα επιτεύγματα στα μαθηματικά σε όλο τον κόσμο. Η περίοδος δωρεάν δοκιμής διαρκεί 30 ημέρες.

mangahigh.com
Προστέθηκε 29/04/2018, Ελκιέρ Μούγια
Το Cool Math είναι ένα δίκτυο ιστοχώρων που προσφέρει μαθήματα, ασκήσεις και παιχνίδια μαθηματικών με κύριο σκοπό την κινητροδότηση των μαθητών και την αύξηση του ενδιαφέροντος και της εμπλοκής τους με το αντικείμενο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, στην τάξη, αλλά και στα πλαίσια εργασιών και διαθέτει μεγάλη γκάμα παιχνιδιών που αναπτύσσουν τις δεξιότητες των μαθητών στην αριθμητική, την άλγεβρα, τη γεωμετρία αλλά και τη λογική και τις δεξιότητες στρατηγικής. Διαθέτει παιχνίδια, όπως το Coffee Shop, που προσομοιώνουν επιχειρήσεις και βοηθούν τα παιδιά να μπουν στον αντίστοιχο ρόλο. Δίνει επίσης συμβουλές σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη χρήση των παιχνιδιών, αλλά και το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν μαθηματικά σε συνθήκες καθημερινότητας. Η χρήση των εφαρμογών είναι δωρεάν και κάποια από τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα για Droid, iPad και Kindle Fire.