File Hosting Sites (docs, presentations,images)

popset.jpeg
To popset είναι μια online πλατφόρμα διαμοιρασμού εικόνων. Ο κάθε χρήστης μπορεί να έχει το δικό του προσωπικό album στο λογαριασμό του και να το διαμοιράζεται γρήγορα μέσω Facebook, Twitter με τους φίλους του. Επίσης η εφαρμογή διατίθεται και για συσκευές smartphones όπου δίνεται η δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης του προσωπικού album του χρήστη με καινούργιες εικόνες. Τέλος μέσω του popset ο χρήστης μπορεί να βελτιώνει και να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες του προσθέτωντας ειδικά φίλτρα μορφοποίησης.
http://www.popset.com/

images.jpeg
Το Pinterest είναι μια ιστοσελίδα κοινωνικού διαμοιρασμού αρχείων ("pins"), όπως φωτογραφίες, βίντεο και άλλα, σε έναν εικονικό πίνακα ανακοινώσεων ("pinboard"), που δίνει δυνατότητες παρόμοιες με αυτές ενός εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης. Αποστολή του Pinterest είναι, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, "να συνδέσει όλους τους ανθρώπους στον κόσμο μέσα από πράγματα που θεωρούν ενδιαφέροντα". Στο Pinterest μπορεί κανείς να ανεβάσει, να αποθηκεύσει, να ταξινομήσει και να διαχειριστεί το υλικό του δημιουργώντας συλλογές αρχείων και οργανώνοντας τες σε θεματικές ενότητες με βάση γεγονότα, ενδιαφέροντα, ασχολίες και άλλα. Οι χρήστες του μπορούν να ανατρέξουν σε συλλογές άλλων για να εμπνευστούν, να επαναποστάρουν στο δικό τους pinboard δημοσιεύσεις που βρίσκουν ενδιαφέρουσες με τη χρήση του κουμπιού "Pin It", να τις σχολιάσουν και να κάνουν "follow" ή "like". Επιπλέον, μπορούν να μοιραστούν τις συλλογές τους σε δημοφιλή site κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι δημιουργίας ενός νέου λογαριασμού στο Pinterest. Αυτό μπορεί να γίνει λαμβάνοντας μια πρόσκληση από κάποιον φίλο που είναι ήδη χρήστης του ή κάνοντας αίτηση για πρόσκληση απευθείας από το site. Ένας άλλος τρόπος είναι να συνδέσει κανείς το προφίλ του στο Facebook, με τον περιορισμό να χρησιμοποιεί το Χρονολόγιο (Timeline), ή το Twitter με το Pinterest. Στην περίπτωση αυτή παρέχεται η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης του προφίλ του χρήστη στα κοινωνικά δίκτυα για τυχόν αλλαγές στο pinboard του στο Pinterest. Τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους χρήστες υπάρχουν 4 κύριες κατηγορίες που βοηθούν στην πλοήγηση και τη διασύνδεση ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα και είναι οι εξής: "everything", "videos", "popular", και "gifts". Τέλος, υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή του για το iPhone μέσω του App Store.

http://pinterest.com/
(Ελέγχθηκε 14/4/14, Λαζάρου Ευθύμιος)
(Ελέγχθηκε στις 25/03/2016 από Γανίτη Κατερίνα)
(Ελέγχθηκε από Αριστερίδου Δανάη 04/2017)


220px-Openclipart_logo_and_wordmark.svg.png


Το Open Clip Art Library είναι ένας χώρος φιλοξενίας και διαμοιρασμού εικόνων clipart. Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να κατεβάσει [[#|δωρεάν]] τις εικόνες που επιθυμεί, σε μορφή png ή svg, για να τις χρησιμοποιήσει σε δικά του έργα, χωρίς ανησυχίες περί πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς οι περισσότερες εικόνες ανήκουν στο public domain. Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων, με χρήση του, επίσης δωρεάν εργαλείου, ImageBot. Οι χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινότητα, δημιουργώντας λογαριασμό και ανεβάζοντας cliparts που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Τα μέλη του ιστοχώρου μπορούν να σχολιάσουν τις εικόνες των άλλων χρηστών και να ενημερωθούν για εικόνες που χρειάζεται η βιβλιοθήκη.

Από τα τέλη Ιανουαρίου 2017 το openclipart εμφανίζει τις εργασίες πάνω από 5.800 καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν συνεισφέρει πάνω από 118.000 SVG γραφικών. Ολόκληρη η συλλογή είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη. Όλες οι εικόνες είναι αφιερωμένες στο δημόσιο τομέα από συνεργάτες του και αποθηκεύονται σε Scalable Vector Graphics (SVG) μορφή, με μικρογραφίες σε φορητή μορφή Network Graphics (PNG).
http://openclipart.org/
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από Χρυσίνα Δέσποινα 2/4/2017)

(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε στις 5/15, Πανάτσιας Ιωάννης)

wetransfer logo 2.jpg

Το WeTransfer είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο αποθήκευσης και αποστολής αρχείων. Κάθε χρήστης, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσει λογαριασμό, μπορεί να αποστείλει αρχεία μέχρι 2GB. Η διαδικασία και η διεπαφή είναι πολύ απλές. Ο χρήστης ανεβάζει τα αρχεία κι έπειτα εισάγει το email του και τα email των ατόμων στα οποία θέλει να στείλει τα αρχεία (μέχρι 19). Μπορεί επίσης να γράψει κι ένα σύντομο μήνυμα. Οι δέκτες λαμβάνουν ειδοποιητικό mail και, ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο, κατεβάζουν τα αρχεία. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει και να στείλει ο ίδιος το σύνδεσμο που οδηγεί στη σελίδα για το κατέβασμα των αρχείων, στην οποία περίπτωση δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που τα κατεβάζουν. Τα αρχεία αποθηκεύονται στον ιστότοπο για 7 ημέρες κι έπειτα διαγράφονται. Με τη δημιουργία Plus λογαριασμού (120€/ χρόνο ή 12€/μήνα) οι χρήστες αποκτούν δικό τους κανάλι, μπορούν να αποθηκεύσουν μέχρι και 100GB. Η προεπιλεγμένη διάρκεια παραμονής είναι 30 ημέρες, αλλά ο χρήστης έχει την δυνατότητα να τις μειώσει ή να τις αυξήσει για όσο διάστημα είναι ενεργός ο Plus λογαριασμός του. O αριθμός των δεκτών ανεβαίνει στους 99.

https://www.wetransfer.com/
(Ελέγχθηκε 25/03/2016 - Καϊάφας Παναγιώτης)(Ελέγχθηκε 4/4/2017 - Τάσος Τσιραντωνάκης)


logofilefactory.png
To File Factory είναι ένας δωρεάν ιστότοπος διαμοιρασμού και φιλοξενίας αρχείων γενικού περιεχομένου.Το μέγεθος των αρχείων που επιτρέπει προς ανέβασμα στο site είναι 5GB είτε πρόκειται για δωρεάν είτε πρόκειται για συνδρομητικά μέλη, όμως υπάρχει περιορισμένο upload bandwidth στα 150kb/s για τους δωρεάν λογαριασμούς. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες φορές μπορεί κάποιος να κατεβάσει το αρχείο μόλις αυτό μεταφορτωθεί παρά μόνο στο ότι τα αρχεία των δωρεάν μελών διατηρούνται μόνο για 90 ημέρες. Παρέχει σύνδεση με blogs, forums και social networks όπως τα Facebook και Twitter για τον εύκολο διαμοιρασμό αρχείων καθώς και πληθώρα άλλων υπηρεσιών όπως διαμοιρασμό μέσω ιστοσελίδας που δημιουργεί ο χρήστης ή ακόμα και διαμοιρασμό επί πληρωμή.
Εκτός από το διαμοιρασμό, παρέχει και λειτουργία αποθήκευσης δεδομένων στο cloud (από το 2005). Οι συνδρομές ξεκινούν από 35$ το τρίμηνο (12$ τον μήνα) μέχρι 94$ για ένα έτος. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν τα αρχεία τους μέσω ftp server (η λειτουργία προτείνεται για μεγάλα σε μέγεθος αρχεία.). Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα, ο χρήστης να χρησιμοποιεί κωδικό για τα αρχεία του και να συνεχίζει ημιτελή κατεβασμένα αρχεία.

http://www.filefactory.com/
(Checked - Χατζάκης Μιχαήλ)

(Ελέγχθηκε κι ενημερώθηκε από Σοφία Τερζή στις 03/04/2017)

B3C247022.jpg
To MediaFire είναι ένας δωρεάν ιστότοπος φιλοξενίας και διαμοιρασμού αρχείων κάθε μορφής, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006. Προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο, δεν απαιτεί χρόνο αναμονής για το κατέβασμα αρχείων, δε θέτει περιορισμούς στην ταχύτητα σύνδεσης στο ίντερνετ και δεν εμποδίζει το ταυτόχρονο κατέβασμα πολλών αρχείων από τον ίδιο χρήστη. Ωστόσο, υπάρχει ένα ανώτερο όριο όσον αφορά το μέγεθος του κάθε αρχείου που ανεβαίνει στο site, το οποίο ειναι 200MB ανά αρχείο για τους απλούς χρήστες, 20GB για τους Pro και 20GB για τους Business χρήστες. Οι χώροι αποθήκευσης ξεκινούν από 10 GB και αυξάνονται μέχρι τα 50 για τους απλούς χρήστες, 1 TB για τους pro και μέχρι 100 TB για τους business χρήστες. Υπάρχει η δυνατότητα της συνεργασίας στην παραγωγή εγγράφου (κείμενο, λογιστικό φύλλο, παρουσίαση) μέσω του περιηγητή ιστοσελίδων. Τέλος, παρέχει το MediaFire Express. Πρόκειται για μια εφαρμογή συμβατή με Windows, Linux, Mac OS, Android, iphne, ipad μέσω της οποίας ο χρήστης ανεβάζει τα αρχεία του στο cloud.

http://www.mediafire.com/
(Checked - Χατζάκης Μιχαήλ)
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 11/4/2016, Γεωργιάδου (georgiei))


external image flickr-rss.jpg
To flickr είναι ένα site αποθήκευσης φωτογραφιών και video, και όχι μόνο. Είναι μια σουίτα webservices, καθώς και μια online κοινότητα χρηστών. Δεν είναι δημοφιλές μόνο μεταξύ χρηστών που θέλουν να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν προσωπικές φωτογραφίες, αλλά και μεταξύ bloggers, που το χρησιμοποιούν για την αποθήκευση των φωτογραφιών που ανεβάζουν στα blogs και στα κοινωνικά δίκτυα. Εκτός από την αποθήκευση, μπορείς να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου, αφαιρώντας τα κόκκινα μάτια, παίζοντας με το φόντο κ.α. Μπορείς να οργανώσεις το υλικό σου σε συλλογές, καθώς και να δημιουργήσεις group χρηστών, ώστε να ελέγχεις ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο υλικό σου. Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις εξώφυλλα για τα άλμπουμ σου, κάρτες κ.α. Επίσης, μπορείς να μοιραστείς το μέρος που τραβήχτηκε η φωτογραφία μέσω χάρτη, καθώς και να δεις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε κοντινό μέρος. Τον Σεπτέμβριο του 2010, το flickr είχε στη βάση δεδομένων του πάνω από 5 δις φωτογραφίες.
http://www.flickr.com/

Ελέγχθηκε 3/5/15, Παπακυπριανού Νικόλαοςslideshare_400x100.png

Τo Slideshare είναι ένα site αποθήκευσης και διαμοιρασμού αρχείων κειμένου Word, AdobePDF, καθώς και παρουσιάσεων που έχουν δημιουργηθεί τόσο από το Powerpoint όσο και από το OpenOffice. Δημιουργείται αυτόματα ένα onlineslideshow (slideset) με την παρουσίαση ή το κείμενο σου, το οποίο μπορεί κάποιος είτε να το βάλει σε μια δική του σελίδα είτε να το κατεβάσει στη μορφή με την οποία το έκανες upload. Μπορείς να συγχρονίσεις ένα αρχείο mp3 ή ένα podcast με το slideset και να δημιουργήσεις ένα slidecast, ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρων ο διαμοιρασμός.Το 2012 εξαγοράστηκε από το LinkedIn ενώ το 2010 είχε ψηφιστεί ως ένα από τα τοπ 10 εργαλεία εκπαίδευσης και ηλεκτρονικής μάθησης.
http://www.slideshare.net/

Ελέγχθηκε 3/5/15, Παπακυπριανού Νικόλαος
(Ελέγχθηκε και λειτουργεί - Λέσκα Βαλσάμω 12/04/2016)


scribd_logo.jpg


Το Scribd είναι μια ψηφιακή βιβλιοθήκη η οποία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες αποθήκευσης ηλεκτρονικών κειμένων. Η μορφή των κειμένων αυτών μπορεί να είναι σχεδόν οπoιαδήποτε, μιας και το Scribd αποδέχεται πλήθος από διάφορες επεκτάσεις συμπεριλαμβανομένου των πιο διάσημων όπως text, word και pdf. Η εγγραφή στο σύστημα διαρκεί λίγα λεπτά και με την ολοκλήρωσή της μπορείτε άμεσα να ανεβάσετε το ηλεκτρονικό σας υλικό. Ως προς τον αριθμό των σελίδων και το μέγεθος των αρχείων δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μπορείτε να ανεβάσετε κείμενα μιας σελίδας ή τόμους βιβλίων με 1000 και πλέον σελίδες. Αν σας ενδιαφέρει να προβάλετε τα κείμενά σας μόνο για ανάγνωση χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να κατεβάσει το περιεχόμενό σας τότε θέστε σε λειτουργία και τις ανάλογες ρυθμίσεις προστασίας περιεχόμενου που προσφέρει το Scribd, αποτρέποντας τους αναγνώστες να κατεβάσουν το συγκεκριμένο υλικό. Τον Νοέμβριο του 2014 προστέθηκαν στο Scribd audiobooks και τον Φεβρουάριο του 2015 comics.
http://www.scribd.com/

Ελέγχθηκε 3/5/15, Παπακυπριανού Νικόλαος
(Ελέγχθηκε 11/4/2016, Γεωργιάδου (georgiei))


pixavid_logo.png
To Pixavid από το 2016 είναι ένα app για δωρεάν φιλοξενίας εικόνων, ιδανικός ακόμη και για τον πιο αρχάριο στο διαδίκτυο. Προσφέρει ένα γρήγορο, ασφαλή και δωρεάν τρόπο για ανέβασμα και διαμοίραση εικόνων στο διαδίκτυο σε μόνο σε 1 βήμα χωρίς περιορισμούς στο μέγεθος της φωτογραφίας που γίνεται upload.
Καταρχάς κάνουμε κλικ στο κουμπί "Add a picture" και ανεβάζουμε την εικόνα που επιθυμούμε. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου) η φωτογραφία μας ανεβαίνει στο Web.
Το Pixavid συνεργάζεται με αρκετά Social Network, όπως είναι: το Facebook, το Digg, το Reddit, το Twitter και το Stumbleupon. Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε τους συνδέσμους των εικόνων μας στους προσωπικούς μας ιστοχώρους αλλά και τους πίνακες μηνυμάτων για να δώσουμε την ευκαιρία πρόσβασης σε ευρύτερο κοινό. Μέσω των επιλογών Popular, Pick of the Day, Lucky Dip μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις πρόσφατα δημοσιευμένες φωτογραφίες. Τέλος, παρέχεται και ένα απλό σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου οι χρήστες στέλνουν τα link των εικόνων με email στους φίλους τους.
Σε αντίθεση με το εργαλείο διαμοίρασης εικόνων Flickr, το Pixavid δεν απαιτεί εγγραφή για να δημοσιευτεί μια εικόνα στο διαδίκτυο. Το μελανό σημείο του συγκεκριμένου Website, είναι ότι δεν υποστηρίζει σύγχρονες τεχνολογίες, που υπάρχουν σε ¨αντίπαλα¨ Website, όπως : ο σχολιασμός, οι ομάδες και το tagging.
http://www.pixavid.com/myplick.jpg

Το Myplick είναι μια δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία, που επιτρέπει στο χρήστη να μοιραζεται, να ενσωματώνει και να ανακαλύπτει παρουσιάσεις και προβολές διαφανειών online.

Η λέξη "plick" προέρχεται από τις λέξεις p(resentation) και (f)lick. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός διαφανειών ανά plick είναι 150. Μορφές που υποστηρίζονται είναι: powerpoint, pdf και το OpenOffice ODP. Επίσης παρέχει τη προσθήκης αφήγησης ή ηχητικών εφέ στις παρουσιάσεις.

Ο χρήστης ανεβάζει ένα αρχείο ήχου και μπορεί να συγχρονίσει τον ήχο με τις διαφάνειες με το εύκολο στη χρήση online εργαλείο συγχρονισμού της υπηρεσίας. Αφού μια παρουσίαση δημιουργηθεί, ο χρήστης μπορεί να τη μοιραστεί με όλους ή μόνο με μια μικρή ιδιωτική ομάδα χρηστών.

http://www.myplick.com/(Ελέγχθηκε και Tροποποιήθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)slideboom.JPG

Το SlideBoom υποστηρίζει το δημόσιο και ιδιωτικό διαμοιρασμό παρουσιάσεων, παρέχει πάνω από 180 κινούμενα σχέδια για παρουσιάσεις, δυνατότητα εισαγωγής βίντεο και ήχου καθώς και δυνατότητα προσθήκης σχολίων. Το εργαλείο των σημειώσεων με χρήση γραφικών επιτρέπει στους χρήστες να ζωγραφίζουν πάνω από τα slides ενώ ταυτόχρονα μπορούν να το βλέπουν και όλοι οι χρήστες της ιστοσελίδας. Η συνδρομή ως PRO χρήστης προσφέρει επιπλέον δυνατότητες όπως το Slidelog (διατίθεται και για τους απλούς χρήστες), καλύτερη ταχύτητα upload, players με δυνατότητα προσαρμογής, ιδιωτικό διαμοιρασμό που εξασφαλίζεται με SSL, κατέβασμα αρχείων SWF, ιδιωτικές ομάδες, δυνατότητα διαμοίρασης παρουσιάσεων ενώ δεν είστε συνδεδεμένος και επιλογές συμπίεσης. Ο PRO χρήστης μπορει να χρησιμοποιήσει το SlideBoom για on line εκπαίδευση. Η κοινή χρήση e-learning μαθημάτων και κουίζ συντελεί στην ταχύτατη σύλλογή σχολίων σε μια εικονική αίθουσα διδασκαλίας στο SlideBoom.Η μαθησιακή διαδικασία γίνεται πραγματικά συναρπαστική. Δημιουργούνται ομάδες που μοιράζονται το περιεχόμενο ή ομάδες μαθητών που επικοινωνούν με τους καθηγητές για ορισμένα θέματα. Ο προσωπικός χώρος φιλοξενίας επιτρέπει το ανέβασμα έως και 500 διαφορετικών μαθημάτων με πλούσιο περιεχόμενο πολυμέσων. Οι ιδιωτικές ομάδες στο SlideBoom επιτρέπουν στο χρήστη να προστατεύσει το δικό του υλικό από τη θέασή του από χρήστες που δεν έχουν άδεια και να το κάνουν ορατό μόνο σε χρήστες τη ομάδας.Η παρουσίαση μπορεί να ανέβει στο SlideBoom μέσω ενός PowerPoint add-in που μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας. Το add-in (όπως το iSpring) επιτρέπει την προσθήκη ηχητικής αφήγησης και υποστηρίζει βίντεο.Το SlideBoom υποστηρίζει παρουσιάσεις PowerPoint 2010/2007/2003/XP/2000 (PPT, PPTX) και (PPS, PPSX).Τέλος έχει ένα όριο upload για τους δωρεάν χρήστες : μέγιστο μέγεθος αρχείου 100 Mb, μέγιστη ποσότητα παρουσίασης 100 ειδών. Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση του iSpring Free, το οποίο είναι free PowerPoint add-in για το Slideboom.

http://www.slideboom.com


(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 12/4/2016, Μάσα)


photobucket.jpg

Το Photobucket είναι μία υπηρεσία αποθήκευσης, δημιουργίας και διαμοιρασμού αρχείων εικόνας και βίντεο. Με το Photobucket μπορεί κάποιος να ανεβάσει εικόνες, γραφικά, εικονίδια και βίντεο και να τα διαμοιράσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τα συνδέσει με διάφορες σελίδες όπως το Facebook και το Twitter. Ακόμη, είναι δυνατή η επεξεργασία των αρχείων μέσω του επεξεργαστή εικόνας που διαθέτει η σελίδα και η προσθήκη ορισμένων εφφέ, καθώς και η δημιουργία slideshows. Η χρήση του είναι εύκολη τόσο στον υπολογιστή όσο και στο κινητό τηλέφωνο. Η εγγραφή στην υπηρεσία γίνεται με τη δήλωση μίας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ παρέχεται η δυνατότητα και για σύνδεση μέσω λογαριασμού Facebook και του twitter. Τέλος, οποιοσδήποτε μπορεί να δει τις εικόνες στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες, όπως και να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς φωτογραφίας. Σύμφωνα με το Photobucket υπάρχουν περισσότερα από 9,5 δις φωτογραφίες και βίντεο που είναι ανεβασμένα στο site.
http://photobucket.com/
(Checked - Χατζάκης Μιχαήλ)yfrog_logo.jpg

To yfrog είναι μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας εικόνων. Ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στην υπηρεσία δημιουργώντας είτε έναν λογαριασμό δικό του είτε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Στον κάθε χρήστη επιτρέπεται να ανεβάζει εικόνες, βίντεο, να προσθέτει μια ετικέτα στο κάθε αρχείο, να συνομιλεί με άλλους φίλους του και να ενημερώνει την κατάσταση του. Επιπλέον κάθε φορά που διαμοιράζεται ο χρήστης μια εικόνα δημιουργείται ένα αντίστοιχο link στο Twitter.
http://yfrog.com/


Minus.png

To Minus είναι μια δωρεάν υπηρεσία διαμοίρασης αρχείων. Είναι διαθέσιμο για Linux, Windows, MacOSX, Android, iOS καθώς και σαν extetion στους Firefox και Chrome/ium browsers. Προσφέρει αποθηκευτικό χώρο της τάξης των 2 Giga στο cloud, ώστε να έχετε πρόσβαση από παντού σε αυτά τα αρχεία μέσω ενός browser. Εκτός αυτού όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια desktop εφαρμογή, όπου με ένα drag & drop μπορεί ο χρήστης να ανεβάσει όποιο αρχείο θέλει. Ακόμα, ο χώρος μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 50 G, στέλνοντας προσκλήσεις σε φίλους. Τα αρχεία μπορούν να οριστούν ως ιδιωτικά ή δημόσια. Η διαδικασία είναι απλή, ο χρήστης ανεβάζει τα αρχεία του, του δίνουν μία διεύθυνση και τη στέλνει στους ενδιαφερόμενους.
http://minus.com/


images.jpg
Tο Mega αποτελεί υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων και έχει έδρα τη νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για το συνεχιστή του MegaUpload, που δημιούργησε ο Kim Dotcom. Το πλεονέκτημα του Μega σε σχέση με άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες, είναι ότι όλα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα με τον αλγόριθμο AES. Το κλειδί της αποκρυπτογράφησης για το κάθε αρχείο, το έχει μόνο ο χρήστης που το ανέβασε και αυτό σημαίνει ότι η εταιρία, δεν έχει τη δυνατότητα να διαβάσει τα αρχεία του χρήστη. Οι λογαριασμοί χρηστών είναι δύο ειδών. Για δωρεάν μέλη ο καθένας έχει χώρο 50GB ενώ τα μέλη που πληρώνουν συνδρομή, υπάρχουν τρία πακέτα, με τις ονομασίες Pro I, Pro II και Pro III. Στο Pro I το μέλος έχει 500GB χώρο αποθήκευσης, 1 ΤΒ εύρος ζώνης και κόστος 10€/μήνα. Στο Pro ΙI το μέλος έχει 2ΤΒ χώρο αποθήκευσης, 4 ΤΒ εύρος ζώνης και κόστος 20€/μήνα.Στο Pro IΙΙ το μέλος έχει 4ΤΒ χώρο αποθήκευσης, 8 ΤΒ εύρος ζώνης και κόστος 30€/μήνα. Σε περίπτωση που κάποιος προπληρώσει ετήσια συνδρομή, έχει έκπτωση 17%. Πλέον διαθέτει εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων για το λειτουργικό σύστημα windows και για τα λειτουργικά κινητών συσκευών android, ios και blackberry. Αναμένονται εντός του 2014 να διατεθούν στο κοινό και εφαρμογές για linux και mac.

https://mega.co.nz/
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από Γούτα Στυλιανό)

wpid-4shared-iphone.png
4Shared.com Το 4shared.com είναι ένας online χώρος για αποθήκευση αλλά και διαμοιρασμό αρχείων, είναι πολύ εύκολο στη χρήση και δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης ήχου, βίντεο, εικόνας κ.α. Επίσης, είναι δωρεάν για όλους αλλά υπάρχει και premium έκδοση στην οποία οι χρήστες πληρώνουν 6.50$ το χρόνο, αλλά δίνει στους χρήστης περισσότερες δυνατότητες όπως περισσότερο χώρο, FTP και SFTP access, ads-free sharing, zip των αρχείων online αλλά και online επεξεργασία κ.α.
Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο blog του 4shared.com να δημιουργήσουν topic και να συζητήσουν για όποιο θέμα τους απασχολεί. To 4shared εκτός από την free και την premium έκδοση, υποστηρίζεται και από mobile συσκευές και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τα δικά τους mobile application για iPhone, Android, Symbian, Blackberry και Windows mobile. Υπάρχει βέβαια και desktop εφαρμογή για τη των χρηστών στο ανέβασμα/κατέβασμα των αρχείων και toolbar για γνωστούς browser όπως mozilla firefox, safari, google chrome, internet exlporer.


http://www.4shared.com/

(Checked - Χατζάκης Μιχαήλ)

400-04454590w.jpg
Το copy είναι ένα εργαλείο παρόμοιο με το πιο γνωστό dropbox. Παρέχει αρχικά αποθηκευτικό χώρο των 5 GB, ο οποίος αυξάνεται αν οι φίλοι σου αποδεχθούν πρόσκληση και δημιουργήσουν λογαριασμό.

Πρόσβαση στα αρχεία μπορείς να έχεις από οποιαδήποτε συσκευή έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Η διαφορά του με το dropbox είναι πως μπορείς να ξεκινήσεις το κατέβασμα ενός αρχείου από μία συσκευή παρόλο που αυτό το αρχείο δεν έχει ακόμα ανεβεί όλο στο server.

http://www.copy.comadrive-logo.png

Το ADrive είναι ένα εργαλείο που μας προσφέρει υπηρεσίες για online αποθήκευση των δεδομένων μας στο σύννεφο. Είναι ένας βολικός και αξιόπιστος τρόπος για να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα δεδομένα μας ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε βρισκόμαστε. Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό δωρεάν και να αποκτήσουμε έτσι 50GB χώρο για τα δεδομένα μας. Υπάρχουν βέβαια και επιλογές με περισσότερες δυνατότητες επί πληρωμή και για μεμονωμένους χρήστες και για επιχειρήσεις. Κάποιες από τις βασικές δυνατότητες που προσφέρει στη δωρεάν έκδοση είναι:

- Πρόσβαση στα δεδομένα οποτεδήποτε από όπου κι αν βρισκόμαστε.
Απλά συνδεόμαστε στο λογαριασμό μας μέσω οποιασδήποτε συσκευής και αποθηκεύουμε, διαμοιραζόμαστε ή να επεξεργαζόμαστε τα αρχεία μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι πρόσβαση στο διαδίκτυο.

- Εργαλείο αναζήτησης
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο αναζήτησης για να βρούμε ένα συγκεκριμένο αρχείο χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθούμε σε κάθε φάκελο.

- Online επεξεργασία των εγγράφων
Μπορούμε να επεξεργαστούμε και να αποθηκεύσουμε τα έγγραφα κειμένου, τα υπολογιστικά φύλλα και τις παρουσιάσεις μας από το λογαριασμό μας.

- Ανέβασμα Φακέλου
Μπορούμε να ανεβάσουμε ολόκληρους φακέλους. Μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι τώρα τα 16GB.

- Remote File Transfer
Μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία από εξωτερικές ιστοσελίδες στον λογαριασμό μας. Μόλις αποθηκευτούν στο λογαριασμό μας, μπορούμε να τα κατεβάσουμε ή να τα διαμοιράσουμε.

http://www.adrive.com/tinyupload.png

Το TinyUpload είναι ένας χώρος που προσφέρει υπηρεσίας αποθήκευσης αρχείων στο διαδίκτυο. Η αρχιτεκτονική του είναι σχεδιασμένη ειδικά για σχετικά μικρά αρχεία και αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές αν θέλει κάποιος να ανεβάσει αρχεία που δεν ξεπερνούν τα 50MB. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και πολύ ασφαλές. Δεν θέτει όρια κατεβάσματος (download) ή ανεβάσματος (upload) αρχείων και είναι δωρεάν.

http://www.tinyupload.com/

(Προστέθηκε 4/4/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)

(Ελέγχθηκε από Ηλία Κούσλη στις 11/04/2016)


mega.png
Το Megashares παρέχει ένα σύννεφο φιλοξενίας αρχείων των χρηστών. Προσφέρει δωρεάν χώρο αποθήκευσης στον οποίο οι χρήστες μπορούν να διαμοιράζουν τα αρχεία με τους φίλους, τους συναδέλφους και την οικογένειά τους. Με την χρήση της υπηρεσίας αντί για συνημμένα αρχεία μέσω emails αποφεύγονται κάποια από τα γνωστά προβλήματα, όπως περιορισμένο μέγεθος και αλλοίωση της ποιότητας υψηλής ανάλυσης φωτογραφιών. Δίνεται η δυνατότητα χρήσης κωδικού πρόσβασης ενώ το ανέβασμα των αρχείων υποστηρίζεται από την λειτουργία drag and drop με τους χρήστες πολύ εύκολα να σέρνουν τα αρχεία που θέλουν να ανεβάσουν στο περιβάλλον της υπηρεσίας.

http://www.megashares.com/

Προστέθηκε 6/5/2015, Παπακυπριανού Νικόλαος

logo.gif

H υπηρεσία Senduit παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάσουν ένα αρχείο μέσω του πρωτοκόλλου HTTP. Ανεβάζοντας ο χρήστης το αρχείο λαμβάνει μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL για να μπορεί να το κατεβάσει. Την διεύθυνση μπορεί να την μοιραστεί ελεύθερα με άλλους καθώς και να την χρησιμοποιήσει ο ίδιος για να κατεβάσει το αρχείο του από όπου και αν βρίσκεται. Η διεύθυνση λήγει σε ένα χρονικό διάστημα που ορίζεται από το χρήστη (μεταξύ 30 λεπτών και 1 εβδομάδα) και αφού ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα το αρχείο παύει να είναι προσπελάσιμο και αφαιρείται από τους servers του Senduit. Τέλος, από την στιγμή που ανεβαίνει το αρχείο δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής του πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης του.

http://www.senduit.com/


Προστέθηκε 6/5/2015, Παπακυπριανού Νικόλαοςzippy.png


Η εφαρμογή Zippyshare αποτελεί ένα filehostingεργαλείο με το οποίο οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν ένα αρχείο. Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί την εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Σεμπτέβριο του 2006 και είναι ιδιάιτερα δημοφιλής καθώς σύμφωνα με εκτιμίσεις ο αριθμός των επισκεπτών μηνιαίως είναι 6.250.000 περίπου.
Ένα θετικό είναι ότι επιτρέπεται το ανέβασμα απεριόριστου αριθμού αρχείων. Παρ’ ολα αυτά, ο χρήστης περιορίζεται στο ανέβασμα αρχείων μεγέθους μέχρι 200MB ενώ όλα τα αρχεία αφαιρούνται μετά από 30 ημέρες. Επιπλέον, δεν φαίνεται να υπάρχει η επιλογή premium λογαριασμού έτσι ώστε ο χρήστης να διατηρεί τα αρχεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να αυξήσει το μέγεθος του αρχείου. Ως εκ τούτου, υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί με αυτή την υπηρεσία. Ο σχεδιασμός της εφαρμογής είναι απαρχαιωμένος και βασίζεται στο flash, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί ικανοποιητικά σε κινητές συσκευές. Συνολικά πρόκειται για μια βιώσιμη υπηρεσία για την προσωρινή κοινή χρήση αρχείων, αλλά δεν είναι πρακτικό για το αποκλειστικό ανέβασμα αρχείων. (Προστέθηκε 05/2015, Πανάτσιας Ιωάννης)
http://www.zippyshare.com/


(Ελέγχθηκε από Ηλία Κούσλη στις 11/04/2016)

imgur.jpg


Το Imgur είναι μια ιστοσελίδα φιλοξενίας και διαμοιρασμού εικόνων, που ευνοείται από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ιστοσελίδων κοινωνικών ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων Reddit, Twitter και Digg, λόγω της ευκολίας της χρήσης του και της ευελιξίας του. Φιλοξενεί δωρεάν εικόνες σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων κινουμένων αρχείων GIF, υποστηρίζεται από διαφημίσεις, με διαθέσιμους επαγγελματικούς λογαριασμούς επι πληρωμή. Αυτές οι εικόνες φυλάσσονται δωρεάν online, και διαγράφονται μόνο εάν δεν έχει υπάρξει προσπέλασει της εικόνας, τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών. Οι χρήστες της ιστοσελίδας μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια, να χρησιμοποιήσουν εργαλεία για να δημιουργήσουν νέες εικόνες και στη συνέχεια να μοιραστούν αυτές τις εικόνες με τους χρήστεςτου Imgur και με το ευρύτερο διαδίκτυο. Παρά το γεγονός ότι γράφεται ως "Imgur", το όνομα της ιστοσελίδας στην πραγματικότητα προφέρεται "Imager", κάτι το οποίο έχει νόημα δεδομένου ότι είναι ένα site αποστολής, ανταλλαγήςκαι φιλοξενίας εικόνων. Αλλά φαίνεται ότι σχεδόν κανείς δεν το αντιλαμβάνεται αυτό. Έχοντας αλλάξει διάφορες υπηρεσίες web hosting, συμπεριλαμβανομένου του Voxel, το Imgur τελικά επέλεξε την πλατφόρμα διαδικτυακών υπηρεσιών της Amazon, το 2011, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τεχνικές ανάγκες του site. Το Imgur έχει αυξηθεί ιδιαιτέρως, με περισσότερες από 1 εκατομμύριο εικόνες να αποστέλλονται καθημερινά,, με περισσότερα από 3,5 δις μηνιαία views, που προέρχονται από περισσότερους 70 εκατομμύρια επισκέπτες, και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει περισσότερουςαπό 100 εκατομμυρία χρηστες, γεγονός που καθιστά το Imgur μεγαλύτερο από το Reddit. Το πρώτο εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου που δημιούργησε το Imgur, είναι το "Meme Generator" το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν προσαρμοσμένο κείμενο σε μια ευρεία ποικιλία εικόνων, προκειμένου να δημιουργήσουν νέα memes. Το Imgur δεν περιορίζεται μόνο σε desktop συσκευές, αλλά έχει κυκλοφορήσει και σε έκδοση για Android και iPhone συσκευές, η οποία προσφέρει την πλήρη λειτουργικότητα που προσφέρει και η ιστοσελίδα.


Imgur(Προστέθηκε από Μαρία Στέκα στις 30/03/2016)megafileupload.jpg

Το Mega File Upload είναι μια ιστοσελίδα φιλοξενίας και αποθήκευσης αρχείων και backups. Προσφέρει προστασία και ασφάλεια πληροφοριών και αρχείων στους cloud servers που διαθέτει. Μέσα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι εφικτή:
  • η αποστολή μεγάλων συνημμένων αρχείων σε πελάτες
  • ο διαμοιρασμός αρχείων με συναδέλφους
  • η χρήση html κώδικα για τη σύνδεση με το site
  • δημοσίευση άμεσα στο Facebook και στοTwitter

Κύριο χαρακτηριστικό του Mega File Upload είναι ότι επιτρέπει απεριόριστο αριθμό αρχείων και ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ταχύτητα μεταφοράς των downloads. Στους Premium λογαριασμούς παρέχεται 500GB μόνιμη ασφαλή αποθήκευση, εύκολη διαχείριση αρχείων και μεγαλύτερη ευελιξία σε ανέβασμα/κατέβασμα.
MegaFileUpload

(Προστέθηκε 13/4/2016, Μάσα Παναγιώτα)


Giphy_Logo.png

Giphy
To Giphy ιδρύθηκε από τους Alex Chung και Jace Cooke τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι ένα online site φιλοξενείας κινούμενων εικόνων GIFs. Σου προσφέρει την δυνατότητα να ανακαλύψεις πολλά νέα GIFs, αλλά και να βρεις κάποιο συγκεκριμένο που ψάχνεις καθώς έχει την δυνατότητα αναζήτησης μέσα από πολλές διαφορετικές κατηγορίες, ανά καλλιτέχνη ή και λέξη κλειδί. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο site χρησιμοποιείται ως μέρος αναζήτησης κινούμενων εικόνων, παρέχει την δυνατότητα να δημιουργήσετε και να φορτώσετε τις δικές σας εικόνες και αν τις μοιραστείτε και να είναι διαθέσιμες και για άλλους. Επίσης μπορείτε να κοινοποιήσετε τις εικόνες σε πολλά κοινωνικά δίκτυα, να τις στείλετε με μήνυμα ή mail είτε ακόμα να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε site, blog, app κτλ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κατέβει σε κινητό τηλέφωνο είτε από το Google Play για android είτε από το App Store για iphone.


https://giphy.com/

(Προστέθηκε από Γανίτη Κατερίνα στις 14/04/2016)

(Ελέγχθηκε κι ενημερώθηκε από Σοφία Τερζή στις 03/04/2017)


1. mega icon.jpg

Mega

To Mega είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων η οποία εγκαινιάστηκε στις αρχές του 2013. Σχεδιάστηκε γύρω από το απλό γεγονός ότι η κρυπτογραφία, για να γίνει αποδεκτή και να χρησιμοποιηθεί, δεν πρέπει να παρεμποδίζει τη χρηστικότητα. Το MEGA είναι πλήρως προσβάσιμο χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες εγκαταστάσεις λογισμικού, αρκεί απλά η εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία, και παραμένει ο μόνος πάροχος αποθήκευσης cloud με κρυπτογράφηση "end-to-end" βάσει του προγράμματος περιήγησης. Εκτός από το ανέβασμα αρχείων επιτρέπει και την κοινή χρήση τους, καθώς και την ενημέρωση πραγματικού χρόνου της όποιας αλλαγής τους. Ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία μέσω εφαρμογών για φορητές συσκευές, διαθέτει εφαρμογή συγχρονισμού αρχείων, chat και επεκτάσεις για περιηγητές. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του dashboard μέσω του οποίου χειρίζεστε τα ανεβασμένα αρχεία.

1. mega dashboard.jpg

Σύνδεσμος σελίδας : https://mega.nz/start


(Προστέθηκε από Σοφία Τερζή στις 18/05/2017)