sketch_heroes.JPG

Το 'Sketch Heroes' είναι ένα εργαλείο σχεδίασης που παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας σκίτσων και χαρακτήρων ζωγραφικής. Απαιτείται από τον χρήστη να κάνει μια δωρεάν εγγραφή. Έτσι μερικές από τις δυνατότητες που του παρέχονται είναι οι παρακάτω:
 • να μάθει πώς να ζωγραφίζει και να ξεκινήσει να δημιουργεί το χαρακτήρα της ιστορίας του, χρησιμοποιώντας τη πληθώρα εργαλείων που διαθέτει το εργαλείο,
 • να προσθέτει τις δικές του ζωγραφιές,
 • να επιλέγει θεματική ενότητα - κατηγορία, όπως cartoοn, περιοδικό, ζώα, ταινίες, κ.ά.,
 • να έχει ο ήρωάς του διαφορετική διάθεση, π.χ. χαρούμενος, λυπημένος, έκπληκτος, κ.ά.,
 • να αξιολογεί τις ζωγραφιές άλλων,
 • να κάνει embed video σε άλλες ιστοσελίδες κ.ά.,
 • να προσκαλέσει φίλους ώστε να διαμοιραστεί τη ζωγραφιά του, κ.ά..

http://www.sketchheroes.com (Ελέγχθηκε 14/4/14, Λαζάρου Ευθύμιος)

(Ελέγθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)

artpad.jpg

Το ArtPad είναι ένα εργαλείο ζωγραφικής. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες όχι μόνο να ζωγραφίσουν, αλλά να παρακολουθήσουν σε playback την ακολουθία αυτού που ζωγράφισαν επιλέγοντας οι ίδιοι την ταχύτητα αναπαραγωγής του. Είναι μια εφαρμογή με πολύ απλό interface και ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση της. Οι χρήστες μπορούν να ζωγραφίσουν με ένα πινέλο, επιλέγοντας το μέγεθος της βούρτσας, το χρώμα και το επίπεδο αδιαφάνειας. Τα υπόλοιπα δυο εργαλεία που προσφέρει για την δημιουργία ζωγραφιάς, είναι ο κουβάς με τον οποίο μπορεί να γεμίσει μεγάλες περιοχές του καμβά με χρώμα, αλλά και ένα εργαλείο για προσθήκη κειμένου. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης πλαισίου στην ζωγραφιά. Τέλος, η παραγόμενη ζωγραφιά μπορεί να κρατηθεί στην γκαλερί, να εκτυπωθεί ή και να αποσταλεί με email. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για το αν ο χρήστης επιθυμεί να υπάρχει διαθέσιμη η ζωγραφιά του στο public gallery.
http://artpad.art.com/artpad/painter

(Ελέγχθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)

flockdraw.jpg

Το Flockdraw είναι ένα δωρεάν online εργαλείο σχεδίασης το οποίο βοηθάει τους χρήστες να ζωγραφίζουν σε απευθείας σύνδεση με άλλους χρήστες. Είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες και μπορούν να παρακολουθεί απεριόριστος αριθμός χρηστών. Περιέχει προηγμένα εργαλεία, χαρακτηριστικά και λειτουργίες σχεδίασης τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες εύκολα και δίνει την δυνατότητα συνομιλίας με κείμενο σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιεί διαφορετικά χρώματα, σχήματα και κείμενο.
Το Flockdraw διατίθενται από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέσω του App Stores και σε εφαρμογή για φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS προσφέροντας στους χρήστες τις ίδιες λειτουργίες με το online εργαλείο σχεδίασης.

http://flockdraw.com/

(Ελέγχθηκε 05/04/2015, Αβραμίδου Μαργαρίτα)

(Ελέγχθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 4/2016)


odosketch.JPG


To odosketch είναι μια πολύ καλή flash εφαρμογή για online ζωγραφική. Με το Odosketch μπορείτε να δημιουργήσετε καταπληκτικά σχέδια χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας και ζωγραφίζοντας ρεαλιστικά σαν να κρατάτε πινέλο. Μάλιστα υπάρχει ήδη μια μεγάλη gallery από σχέδια άλλων χρηστών, όπου τα καλύτερα προβάλλονται στην κεντρική σελίδα του site. Για να ζωγραφίσετε δεν απαιτείται εγγραφή απλώς κάντε κλίκ sto Create a sketch κουμπί πάνω δεξιά και αρχίστε να ζωγραφίζετε τα σκίτσα σας. Για να τα αποθηκεύσετε θα πρέπει να είστε μέλος.

http://www.odopod.com/work/odosketch/

(Ελέγθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)

mikons.png
Το Mikon Machine είναι ένα εργαλείο σχεδίασης για να δημιουργήσετε τα σύμβολα που διηγούνται την ιστορία σας. Με την απλή δημιουργία ενός λογαριασμού, μπορείτε να σχεδιάσετε από την αρχή τα δικά σας mikons και να τα συνδυάσετε με άλλα γραφικά ώστε να δημιουργήσουν το προσωπικό σας σύνολο συμβόλων Mikons. Επίσης, εάν είστε σχεδιαστής και έχετε έτοιμα σχέδια, μπορείτε να τα ανεβάσετε στη ιστοσελίδα του Mikons. Είναι δυνατή η δημοσίευση των συμβόλων που δημιούργησε ο χρήστης και η επιλογή να τα μοιραστεί, ενδεχομένως με την οικογένειά του, τους φίλους ή τους συναδέλφους του. Επίσης, μπορεί πάντα να τα κρατήσει ιδιωτικά. Ακόμα, ο χρήστης είναι δυνατό να συνδεθεί με άλλους Mikoners (χρήστες του Mikon), να αναζητήσει για άτομα με παρόμοια Mikons-σύμβολα, να συμμετέχει σε μια κοινότητα, να στείλει e- mail σε έναν συνάδελφο- Mikoner, να δει τη λίστα των φίλων του και πολλά άλλα!

(checked at 04/04/2014 by VictoriaChon)
http://www.mikons.com/

sketchpad.jpg
Το Sketchpad είναι ένα δωρεάν, με αρκετές δυνατότητες, online εργαλείο το οποίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα και γρήγορα σχέδια. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει λογαριασμό για να μπορέσει να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει τα σχέδιά του. Περιέχει πολλά εργαλεία σχεδιασμού όπως πινέλα, μολύβια και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Επίσης, το Sketchpad προσφέρει κάποια μοναδικά εργαλεία με τα οποία ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει patterns (μοτίβα) και να κάνει μίξη χρωμάτων.
http://mudcu.be/sketchpad/

(Ελέγχθηκε από Γούτα Στυλιανό)
drawisland.png

Το DrawIsland είναι ένα δωρεάν online εργαλείο ζωγραφικής. Ο χρήστης μπορεί να το ανοίξει στον υπολογιστή του με ένα browser ή στο κινητό ή tablet του. Δίνεται η δυνατότητα online ζωγραφικής, με το χρήστη να μπορεί να αλλάζει μέγεθος, χρώμα και να χρησιμοποιεί διάφορα σχήματα, όπως τετράγωνα και κύκλους. Δίνεται επίσης η εύκολη επιλογή για να κάνει save της ζωγραφιάς του στον υπολογιστή του. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα δημιουργίας σχεδιοκινήσεων (animations). Σημείωση: Είναι σε κατάσταση beta ακόμα.

http://drawisland.com/

(Προστέθηκε 4/4/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)


http://www.drawitlive.com/, Εργαλείο ζωγραφικής για συνεργατική on-line μάθηση,
Προστέθηκε 13/3/2014, από Γ. Θεοχάρη-Ελ. Ψαρά
queeky.jpg
Το Queeky MultiDraw είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο ζωγραφικής βασισμένο σε HTML5. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα δωμάτιο στο οποίο συνεργατικά οι συμμετέχοντες μπορούν να ζωγραφίσουν μαζί και ταυτόχρονα. Περιλαμβάνει ένα chat box στο κάτω μέρος της οθόνης. Δεν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή για να το χρησιμοποιήσεις. Καθώς ζωγραφίζεις, δημιουργείται ένα βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να παρακολουθήσεις τη διαδικασία της δημιουργίας από τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες και να μάθεις τις αντίστοιχες τεχνικές.


http://www.queeky.com/
(Προστέθηκε 01/05/2014 - Χριστοδούλου Γεώργιος)

logo.png
Επιτρέπει το σχεδιασμό και τη ζωγραφική των χρηστών online. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν και να δημιουργήσουν κάποιο τμήμα όπου θα συνδέονται οι μαθητές-μέλη που ο ίδιος ο εκπαιδευτικός δηλώνει. Όλες οι δημιουργίες είναι διαμοιραζόμενες μεταξύ των χρηστών. Δεν απαιτεί κάποια εγκατάσταση ή εφαρμογή και εφαρμόζεται τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητά ή tablets. Αποτελεί ,λοιπόν ,ένα χώρο-πλατφόρμα που τον διαμοιράζεται μία μαθητική κοινότητα προς σχεδιαστική επεξήγηση μίας ενότητας ή και γενικότερη αναπαράσταση πληροφορίας , μέσα από ερωτήσεις, διαγράμματα και απλό κείμενο προς απόκριση.

http://www.sketchlot.com/
(Προστέθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)

logoWelcome.png
Επιτρέπει την εύκολη προσθήκη κειμένου και σχολίων σε εικόνες είτε του ίδιου του χρήστη είτε επιλεγμένων από κάποιο αρχείο. Στο τέλος της επεξεργασίας δίνεται σύνδεσμος στη δημιουργία που μόλις επιτελέστηκε. Προσφέρει στο χρήστη εύκολο περιβάλλον σχεδίασης και καθοδήγηση, δωρεάν και χωρίς κάποια εγγραφή.
http://phrase.it/
(Προστέθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)


MyOatsLogo1.jpg MyOatsLogo4.jpg

Το Myoats είναι ένα εργαλείο, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε απλά ή πολύπλοκα σχέδια, σχήματα και μοτίβα . Τα σχέδια που δημιουργείτε μπορεί να είναι:

 • Αποθηκεύσιμα ως απλή εικόνα.
 • Αποθηκεύσιμα ως διαφανή εικόνα png.
 • Αποθηκεύσιμα στο προσωπικό σας λογαριασμό, ο οποίος επιτρέπει την επεξεργασία και την εκ νέου-αποθήκευση.
 • Σε μορφή ταπετσαρία (wallpaper)

Οι δυνατότητες που παρέχονται είναι:

 • Ατομική Βαθμολόγηση σχεδίων, και επαναβαθμολόγηση των σχεδίων σας από άλλους.
 • Αποθήκευση των σχεδίων σας στον προσωπικό σας λογαριασμό. Τα αρχειοθετημένα σχέδια μπορούν να επεξεργαστούν και να επαναποθηκευτούν, ή να αποθηκευτούν ως νέα σχέδια.
 • Επικοινωνία με άλλους χρήστες Myoats

Η εφαρμογή είναι δωρεάν.

http://www.myoats.com/ (Προστέθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)


krita.jpg

To Krita είναι ένας raster graphics editor και αποτελεί μία εφαρμογή ψηφιακής ζωγραφικής. Αποτελεί opensourse λογισμικό και απευθύνεται σε καλλιτέχνες, ψηφιακούς ζωγραφους και illustrators. Έχει κάποια χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει από τα υπόλοιπα εργαλεία ζωγραφικής. Παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να δουλέψει με και με bitmap και vector εικόνες. Έχει, επίσης, μία απλή και συνάμα αποδοτική αλληλεπίδραση με τους χρήστες. Δίδεται μία πληθώρα επιλογών και εργαλείων, είτε για raster είτε vector απόδοση, που κάνουν το Krita ένα πολύ ελκυστικό εργαλείο. Ακόμα, δίδεται η δυνατότητα επεξεργασίας της χρωματικής παλέτας και των υφών με χρήση OpenGL.

Τα σχέδια που μπορούν να παραχθούν μπορεί να είναι:

 • Krita document
 • OpenRaster document
 • PSD Image
 • PPM
 • PGM
 • PBM
 • PNG
 • JPEG-2000
 • JPEG
 • BMP Windows
 • XBM
 • TIFF
 • EXR
 • PDF
 • WEBP

https://krita.org/

Προστέθηκε 28/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος
doodleToo.png

Εφαρμογή Online Ζωγραφικής. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν «δωμάτια» συνεργασίας όπου όλοι ζωγραφίζουν σε κοινό καμβά ή να επιλέγουν τυχαία κάποιο δωμάτιο. Υπάρχει Chat ορατό σε όλους τους χρήστες του δωματίου
Οι χρήστες μπορούν να πάρουν στιγμιότυπο (Snapshot) του καμβά.
Υπάρχει δυνατότητα share

doodletoo

(Προστέθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 13/04/2016)


´Ζωγραφική Online´Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν «δωμάτια» συνεργασίας όπου όλοι ζωγραφίζουν σε κοινό καμβά ή να επιλέγουν τυχαία κάποιο δωμάτιο.´Υπάρχει Chat ορατό σε όλους τους χρήστες του δωματίου´Οι χρήστες μπορούν να πάρουν στιγμιότυπο (Snapshot) του καμβά´Υπάρχει δυνατότητα share
tuxpaint.png

Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 εως 12 (για παράδειγμα, παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού). Το Tux Paint χρησιμοποιείται από μαθητές σχολείων σε όλο τον κόσμο για να αποκτήσουν ικανότητες στην ψηφιακή σχεδίαση. Συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή, διασκεδαστικά εφέ ήχου, και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων η οποία καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα.

Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους

http://www.tuxpaint.org/

(Προστέθηκε από Λέσκα Βαλσάμω 04/2016)