external image Canva_Logo.png
Εργαλείο για δημιουργία αφίσας

Με το canva μπορείτε να δημιουργήσετε αφίσες, αλλά και εξώφυλλα για παρουσιάσεις, άλμπουμ κ.α. Υποστηρίζει τόσο αγγλικές όσο και ελληνικές γραμματοσειρές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις έτοιμες εικόνες, τις οποίες παρέχει η εφαρμογή, μπορείτε όμως και να μεταφορτώσετε δικές σας εικόνες, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλές δωρεάν εικόνες και έτοιμες ταμπέλες γραφής.
Λειτουργίες του Canva

Επεξεργασία της αφίσας στον browser

Δυνατότητα κατεβάσματος της αφίσας

Παρέχεται δωρεάν*
*Επιπλέον αγορές για συγκεκριμένες εικόνες και ταμπέλες
Προστέθηκε από Γκογκαλάτζε Αλέξανδρο (3/5/2016)


header.gif

RonyaSoft Poster Designer


To RonyaSoft Poster Designer είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού για γρήγορο και εύκολο σχεδιασμό, καθώς και την εκτύπωση των ελκυστικών posters , banners και signs. Το λογισμικό διατίθεται στην αγορά με μια συλλογή έτοιμων προς χρήση templates αφισών. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε αφίσες από το μηδέν ή να σχεδιάσετε τα δικά σας templates για περαιτέρω χρήση.Οι Αφίσες και τα πανό μπορούν να εκτυπωθούν απευθείας σε έναν εκτυπωτή στο σπίτι ή το γραφείο, να εξάχθούν σε αρχεία εικόνας που θα εκτυπωθούν από ένα φορέα παροχής υπηρεσιών εκτύπωσης, ή να χρησιμοποιηθούν στο Διαδίκτυο (MySpace, LiveJournal, flickr, κτλ.). Χρησιμοποιήστε ένα επιπλέον add-on (RonyaSoft Poster Printer) για να εκτυπώσετε posters , banners και signs σε big-size multipage format.
http://www.ronyasoft.com/products/poster-forge/index.html
(Checked Πολιτόπουλος Νικόλαος)
(Ελέγχθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 4/2016)

Big_Huge_Labs.jpg

Το Big Huge Labs είναι μια free online εφαρμογή που περιέχει πολλά εργαλεία για τη δημιουργία εντυπωσιακών, διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών poster με εικόνες. Είναι εύκολο στη χρήση του και οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν ένα poster σε λίγα μόνο λεπτά. Μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει στο μαθητή είναι να δημιουργήσει:
  • το δικό του εξώφυλλο ή πρωτοσέλιδο για περιοδικό,
  • τις δικές του αφίσες με ιστορικά γεγονότα
  • τις δικές του αφίσες αφού πρώτα μελετήσει κάποιο βιβλίο / μυθιστόρημα
  • τη δική του αφίσα για ταινία, διαλέγοντας μια φωτογραφία, τίτλο, κ.ά.
  • ένα μοναδικό κολάζ από φωτογραφίες
  • το δικό του μηνιαίο ημερολόγιο από φωτογραφίες
  • τις δικές του λεζάντες σε μια εικόνα

http://bighugelabs.com/

(Checked - Χατζάκης Μιχαήλ)


gloster.jpg
Το Glogster είναι μια δυναμική online υπηρεσία που καθηγητές και μαθητές μπορούν να εκμεταλλευτούν ως ένα εργαλείο συγκέντρωσης σκέψεων, οργάνωσης projects, δημιουργικότητας και πειραματισμού.Ενδυναμώνει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με την τεχνολογία για τη δημιουργία GLOGS–την online δημιουργία ψηφιακών και διαδραστικών αφισών (digital posters)με κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, γραφικά, ήχους, σχέδια, δεδομένα και τα συνημμένα αρχεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για poster σε ένα project, ακόμη και για εργασίες αντί του Powepoint, στην πραγματικότητα παράγει flash video (FLV).Υπάρχει διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής για ένα μήνα και η δυνατότητα αγοράς διάφορων επιπέδων άδειας της εφαρμογής αναλόγως με τον αριθμό χρηστών που θα εξυπηρετούνται.
.
http://www.glogster.com/ (Ελέγχθηκε από Ελένη Ψαρά)postermywall.png

Το Postermywall αποτελεί ένα δωρεάν εργαλείο για την δημιουργία digital posters, collage, ημερολόγια και κάρτες. Είναι αρκετά απλό εργαλείο στη χρήση, ενώ παρέχει αρκετά templates και background ομαδοποιημένα ανά κατηγορία και θεματολογία. Δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να κάνει χρήση εικόνων από το facebook, ενώ παρέχει δωρεάν εφέ, πλαίσια εικόνας, clip arts, stock photos και γραμματοσειρές. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα λήψης στον υπολογιστή ή διαμοιρασμού σε κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, pinterest, tweeter, παραγωγής κώδικα ενσωμάτωσης της εικόνας σε προσωπική ιστοσελίδα ή email. (Καταχωρήθηκε από Ελένη Ψαρά)
http://www.postermywall.com/

smore.png

Αυτό είναι ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία αφισών με WYSIWYG διεπαφή καθώς και τη δημιουργία online φυλλαδίων. Μέσω των δυνατοτήτων αυτών η Smore προσφέρει διαδραστικά φυλλάδια δίνοντας τον έλεγχο σε κάθε χρήστη ξεχωριστά. Τα φυλλάδια αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πολλές μορφές αναπαράστασης, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο. Τέλος το εργαλείο αυτό παρέχει με μεγάλη ευκολία στους χρήστες την δυνατότητα προσθήκης στοιχείων στα διαδραστικά φυλλάδια καθώς και την όποια άλλη επεξεργασία χρειαστούν.
https://www.smore.com/

(Ελέγχθηκε 23/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος)