Tes Teach with Blendspace organize resources
Tes Teach with Blendspace organize resources

Edcanvas Tes TeachΤο Edcanvas είναι ένα αρκετά νέο δωρεάν web 2.0 εργαλείο, για τη δημιουργία ψηφιακών μαθημάτων.

Ο Edcanvas είναι ένας μοναδικός χώρος για τους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν και να παραδίδουν μαθήματα ψηφιακά. Οι καθηγητές και οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Edcanvas για να οργανώσουν το έργο τους και να παρουσιάσουν τις γνώσεις τους.
Μέσα από τη χρήση καμβάδων που δημιουργείτε ακολουθώντας απλά βήματα διοργανώνετε,παρουσιάζετε και μοιράζεστε ηλεκτρονικούς πόρους με τους μαθητές και τους συναδέλφους με τρόπο που είναι ρεαλιστικός.
  • Ακόμα μας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας κια να μοιραζόμαστε ένα μεγάλο αριθμό από μαθήματα.https://www.tes.com/lessons
(Προστέθηκε από Νικόλαο Ευαγγελόπουλο)
external image Canva_Logo.png


Το Canva είναι ένας δωρεάν δικτυακός τόπος εργαλείων γραφικού σχεδιασμού, ο οποίος ιδρύθηκε το 2012. Διαθέτει ένα εύκολο στη χρήση interface drag-and-drop και παρέχει πρόσβαση σε πάνω από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες, γραφικά και γραμματοσειρές. Χρησιμοποιείται από μη-σχεδιαστές καθώς και από επαγγελματίες.

Με το canva μπορείτε να δημιουργήσετε αφίσες, αλλά και εξώφυλλα για παρουσιάσεις, άλμπουμ κ.α. Υποστηρίζει τόσο αγγλικές όσο και ελληνικές γραμματοσειρές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις έτοιμες εικόνες, τις οποίες παρέχει η εφαρμογή, μπορείτε όμως και να μεταφορτώσετε δικές σας εικόνες, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλές δωρεάν εικόνες και έτοιμες ταμπέλες γραφής.
Λειτουργίες του Canva

Επεξεργασία της αφίσας στον browser

Δυνατότητα κατεβάσματος της αφίσας

Παρέχεται δωρεάν*
*Επιπλέον αγορές για συγκεκριμένες εικόνες και ταμπέλες


Η εταιρεία ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 2012 στην Αυστραλία. Ο ιστότοπος έγινε γρήγορα δημοφιλής, με περισσότερους από 750.000 χρήστες τον πρώτο χρόνο του. Ο εμπειρογνώμονας κοινωνικών μέσων και τεχνολογίας Guy Kawasaki προσχώρησε στην εταιρεία ως επικεφαλής τον Απρίλιο του 2014.Προστέθηκε από Γκογκαλάτζε Αλέξανδρο (3/5/2016)
Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε 20/05/2017 από Καζδαρίδη Γεώργιο


header.gif

RonyaSoft Poster Designer


To RonyaSoft Poster Designer είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού για γρήγορο και εύκολο σχεδιασμό, καθώς και την εκτύπωση των ελκυστικών posters , banners και signs. Το λογισμικό διατίθεται στην αγορά με μια συλλογή έτοιμων προς χρήση templates αφισών. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε αφίσες από το μηδέν ή να σχεδιάσετε τα δικά σας templates για περαιτέρω χρήση.Οι Αφίσες και τα πανό μπορούν να εκτυπωθούν απευθείας σε έναν εκτυπωτή στο σπίτι ή το γραφείο, να εξάχθούν σε αρχεία εικόνας που θα εκτυπωθούν από ένα φορέα παροχής υπηρεσιών εκτύπωσης, ή να χρησιμοποιηθούν στο Διαδίκτυο (MySpace, LiveJournal, flickr, κτλ.). Χρησιμοποιήστε ένα επιπλέον add-on (RonyaSoft Poster Printer) για να εκτυπώσετε posters , banners και signs σε big-size multipage format.
http://www.ronyasoft.com/products/poster-forge/index.html
(Checked Πολιτόπουλος Νικόλαος)
(Ελέγχθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 4/2016)

Big_Huge_Labs.jpg

Το Big Huge Labs είναι μια free online εφαρμογή που περιέχει πολλά εργαλεία για τη δημιουργία εντυπωσιακών, διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών poster με εικόνες. Είναι εύκολο στη χρήση του και οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν ένα poster σε λίγα μόνο λεπτά. Μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει στο μαθητή είναι να δημιουργήσει:
  • το δικό του εξώφυλλο ή πρωτοσέλιδο για περιοδικό,
  • τις δικές του αφίσες με ιστορικά γεγονότα
  • τις δικές του αφίσες αφού πρώτα μελετήσει κάποιο βιβλίο / μυθιστόρημα
  • τη δική του αφίσα για ταινία, διαλέγοντας μια φωτογραφία, τίτλο, κ.ά.
  • ένα μοναδικό κολάζ από φωτογραφίες
  • το δικό του μηνιαίο ημερολόγιο από φωτογραφίες
  • τις δικές του λεζάντες σε μια εικόνα

http://bighugelabs.com/

(Checked - Χατζάκης Μιχαήλ)


gloster.jpg
Το Glogster είναι μια δυναμική online υπηρεσία που καθηγητές και μαθητές μπορούν να εκμεταλλευτούν ως ένα εργαλείο συγκέντρωσης σκέψεων, οργάνωσης projects, δημιουργικότητας και πειραματισμού.Ενδυναμώνει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με την τεχνολογία για τη δημιουργία GLOGS–την online δημιουργία ψηφιακών και διαδραστικών αφισών (digital posters)με κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, γραφικά, ήχους, σχέδια, δεδομένα και τα συνημμένα αρχεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για poster σε ένα project, ακόμη και για εργασίες αντί του Powepoint, στην πραγματικότητα παράγει flash video (FLV).Υπάρχει διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής για ένα μήνα και η δυνατότητα αγοράς διάφορων επιπέδων άδειας της εφαρμογής αναλόγως με τον αριθμό χρηστών που θα εξυπηρετούνται.
.
http://www.glogster.com/ (Ελέγχθηκε από Ελένη Ψαρά)postermywall.png

Το Postermywall αποτελεί ένα δωρεάν εργαλείο για την δημιουργία digital posters, collage, ημερολόγια και κάρτες. Είναι αρκετά απλό εργαλείο στη χρήση, ενώ παρέχει αρκετά templates και background ομαδοποιημένα ανά κατηγορία και θεματολογία. Δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να κάνει χρήση εικόνων από το facebook, ενώ παρέχει δωρεάν εφέ, πλαίσια εικόνας, clip arts, stock photos και γραμματοσειρές. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα λήψης στον υπολογιστή ή διαμοιρασμού σε κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, pinterest, tweeter, παραγωγής κώδικα ενσωμάτωσης της εικόνας σε προσωπική ιστοσελίδα ή email. (Καταχωρήθηκε από Ελένη Ψαρά)
http://www.postermywall.com/

smore.png

Αυτό είναι ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία αφισών με WYSIWYG διεπαφή καθώς και τη δημιουργία online φυλλαδίων. Μέσω των δυνατοτήτων αυτών η Smore προσφέρει διαδραστικά φυλλάδια δίνοντας τον έλεγχο σε κάθε χρήστη ξεχωριστά. Τα φυλλάδια αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πολλές μορφές αναπαράστασης, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο. Τέλος το εργαλείο αυτό παρέχει με μεγάλη ευκολία στους χρήστες την δυνατότητα προσθήκης στοιχείων στα διαδραστικά φυλλάδια καθώς και την όποια άλλη επεξεργασία χρειαστούν.
https://www.smore.com/

(Ελέγχθηκε 23/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος)<span style="height: 1056px; text-align: left;">Το Edcanvas είναι ένα αρκετά νέο δωρεάν εργαλείο Web 2.0.</span>