icon-explee-100x100.png Explee

Το Explee είναι μια web εφαρμογή για να δημιουργήσουμε βίντεο με animation. Ο χρήστης πρέπει να κάνει εγγραφή χρησιμοποιώντας το email του και να φτιάξει τα animated videos χρησιμοποιώντας:
 • Εικόνες (της συλλογής του Explee ή δικές του)
 • Κείμενο
 • Αρχεία ήχου
 • Αφήγηση (text to speech)
Το animated video μπορεί να εξαχθεί, να δημοσιευτεί και να διαμοιραστεί σε κοινωνικά δίκτυα και με Mail αλλά και να ενσωματωθεί σε ιστοσελίδες.
Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν για μια δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών και έπειτα κοστίζει αναλόγως του πακέτου που θα επιλεγεί και τα οποία παρέχουν επιπλέον παροχές όπως:
 • Κατέβασμα του animated video
 • Χώρο αποθήκευσης στο cloud (500 MB - 10 GB)
 • Απεριόριστη χρήση αφήγησης και μουσικής
 • Συνεργατικό χώρο εργασίας για ομάδες


https://explee.com

Προστέθηκε στις 16-05-2017 - Σταματοπούλου Ελευθερία
(Ελέγχθηκε, 19/04/2018 από Χρυσάνθη Μπεκιάρη)

Creaza_cartoonist_logo.png
Creaza_cartoonist_logo.png

To Creaza Cartoonist είναι ένα online εργαλείο κόμικ για να δημιουργήσετε κινούμενα σχέδια ή προσωπικές ψηφιακές ιστορίες, που αποτελούνται από επαγγελματικά περιβάλλοντα, χαρακτήρες, αντικείμενα, εικόνες και κείμενο.
Στο Cartoonist, θα συναντήσετε θεματικά περιβάλλοντα με backgrounds, χαρακτήρες, και διάφορα αντικείμενα που μπορείτε να επικολλήσετε στα frames. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κάρτες, μπαλόνια ομιλίας, μπαλόνια σκέψης, ή μπαλόνια κραυγής. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε όλα αυτά με τις δικές σας εικόνες.
Το Cartoon θα δημιουργηθεί σε ένα stip με πολλά καρέ, το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί τόσο στο διαδίκτυο όσο και να τυπωθεί σε χαρτί. Δίνει επιπλέον δυνατότητες ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου (audio editor), δημιουργίας και επεξεργασίας σχεδιοκινήσεων με προσθήκη μουσικής και αφήγησης (movie editor), δημιουργίας εννοιολογικών χαρτών που βοηθούν στη μάθηση (mindomo) και πλέον διατίθεται και αντίστοιχη εφαρμογή για i-pad.
Το πλεονέκτημα του Creaza είναι πως για τη χρήση του χρειάζεται μόνο σύνδεση με το Internet. Aποτελείται από τέσσερα (4) επί μέρους εργαλεία τα οποία οργανώνονται στα παρακάτω:
1. Το Cartoonist: περιέχει μία σειρά από έτοιμα θέματα, όπως για παράδειγμα το Space στο οποίο μπορούν να παρουσιαστούν και εξηγηθούν
πλανητικά φαινόμενα, όπως η κίνηση του ήλιου, οι φάσεις της σελήνης και ο κύκλος ζωής των αστεριών.
2. Το MovieEditor: οι δυνατότητες του είναι:
α) προσθήκη πολλαπλών ηχητικών και οπτικών κομματιών στην κορυφή του βίντεο,
β) προσθήκη προχωρημένων εφέ,
γ) εξαγωγή σε μορφοποίηση MP4 ή στο YouTube και
δ) επεξεργασία του βίντεο
3. Το AudioEditor: πέρα από τις κλασσικές λειτουργίες υπάρχει η δυνατότητα
α) παραγωγής των ηχητικών κλιπ και τοπίων του χρήστη
β) παραγωγής ραδιοφωνικών αναφορών και κομματιών, με εξαγωγή του τελικού ηχητικού αρχείου σαν podcast
4. Το Minidomo: ο χρήστης μπορεί να οργανώσει τις σκέψεις, ιδέες, συνδέσμους και πληροφορίες του. Με την κατηγοριοποίηση
των πληροφοριών γίνεται ευκολότερη η αναζήτησή τους, αλλά και μεταξύ τους σύνδεση. Η γραφική αυτή οργάνωση μπορε'ι να
αποθηκευτεί σε ένα αρχείο pdf ή σε μία εικόνα. Επίσης μπορεί να παρουσιατεί μέσα από το Minidomo Presenter.

(Ελέγχθηκε, λειτουργεί και ενημερώθηκε, 03/04/2017 Αχιλλέας Κάππης)
(checked at 4/4/2014 by VictoriaChon)
http://www.creazaeducation.com/frontpage (Ελέγχθηκε από Τάσο Κλαπανάρα 31/03/2016)

toondoo.JPG
toondoo.JPG

Το ToonDoo είναι ένα Web εργαλείο δημιουργίας comic από την Jambav που ασχολείται με Web παιχνίδια και λογισμικό για παιδιά. Με την δυνατότητα drag-n-drop που παρέχει μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε comics χωρίς να χρειάζεται να ζωγραφίσουμε. Διαθέτει εύχρηστο flash interface, με πολλές επιλογές χαρακτήρων και αντικειμένων, και όλες τις απαιτούμενες εντολές επεξεργασίας. Οι εικόνες μπορούν να φορτωθούν και να επεξεργαστούν με τα απλά εργαλεία που διαθέτει.Μέσω της λειτουργίας Traitr μπορούμε να δημιουργήσουμε τα χαρακτηριστικά μιας comic φιγούρας όπως μαλλιά, χρώμα και μέγεθος ματιών, ρουχισμός, σωματικά χαρακτηριστικά κ.λ.π. Επίσης μέσω του Traitr μπορούμε να δημιουργήσουμε templates χαρακτήρων. Υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης ενσωματωμένων comic χαρακτήρων ή και φόρτωσης από το Photoshop ή από αλλού. Επίσης μας δίνει την δυνατότητα παραγωγής comic ebook. Με το Toondoo spaces μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ιδιωτικό εικονικό χώρο Toondoo, για εκπαιδευτικό ίδρυμα, οργάνωση επιχειρήσεων, κοινότητα ή ομάδα, στον οποίο τα μέλη της ομάδας μπορούν να δημοσιεύσουν, να μοιραστούν και να συζητήσουν για τα κόμικς σε ένα ασφαλές και ιδιωτικό περιβάλλον.http://www.toondoo.com/

(Ελέγχθηκε 14/4/14, Λαζάρου Ευθύμιος)
(Ελέγχθηκε 4/4/2017, από Καζδαρίδη Γεώργιο)

makebeliefs.jpg
makebeliefs.jpg

Το MakeBeliefsComix δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του κόμικ, αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του. Προσφέρεται για όλες τις ηλικίες των ανθρώπων, νέους/νέες, γονείς και παιδιά, μαθητές και καθηγητές, επιχειρηματίες, και γενικότερα σε όλους αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να εκφράσουν αυτά που νιώθουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Εκτός όμως από τους προαναφερθέντες, τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα την χρησιμοποιούν και πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα με στόχο να ενθαρρύνουν τους μαθητές στην έκφραση, στη γραφή, στην ανάγνωση, στη λογοτεχνία και στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. Μέσα από την ιστοσελίδα, δίνονται συγκεκριμένες ιδέες χρήσης και σχέδια μαθήματος για τους εκπαιδευτικούς.
Γι’ αυτά που προσφέρει επιλέχτηκε από την Google και την UNESCO ως μία από τις πλέον καινοτόμες ιστοσελίδες. Η συγγραφή του κόμικ γίνεται με απλό τρόπο. Επιλέγει ο χρήστης το χαρακτήρα και τον εισάγει στο παράθυρο εργασίας. Στη συνέχεια μπορεί να προσθέσει ομιλία ή ένα συννεφάκι με κείμενο ώστε να δώσει λόγο στο χαρακτήρα του. Μπορεί να προσθέσει όσους χαρακτήρες θέλει, καθώς και αντικείμενα. Όταν τελειώσει με τη συγγραφή μπορεί να εκτυπώσει το κόμικ του ή να το στείλει με email σε κάποιον. Επιπλέον προσφέρει και μια σειρά με εκτυπώσιμα πρότυπα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί ένα κόμικ σε οποιοδήποτε μέρος βρίσκεται. Υποστηρίζει τη συγγραφή σε Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Λατινικά και Πορτογαλικά.
Υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν εφαρμογή για iPhone και iPad.

http://www.makebeliefscomix.com/


Ελέγθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη


Pixton.PNG
Pixton.PNG

To Pixton είναι μια Web 2.0 εφαρμογή για online δημιουργία click-and-drag Comics. Για τη δημιουργία των Comics χρειάζεται απλά ένας web browser (Windows, Mac, Linux). Οι λεζάντες μπορούν να γραφούν και στα ελληνικά, με δυνατότητα προσθήκης ή εγγραφής ήχου. Τα σκηνικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και οι χαρακτήρες παίρνουν οποιαδήποτε μορφή και πόζα. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών εμφάνισης των χαρακτήρων, ενώ οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν και δικές τους φωτογραφίες. Τα Comics μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή, να εκτυπωθούν, ακόμα και να μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook κ.α. Με το Team Comics (beta) υποστηρίζεται και συνεργατική δημιουργία Comics. Στην απλή του μορφή είναι δωρεάν (Pixton for fun), ενώ για χρήση στο σχολείο (Pixton for Schools) υπάρχει πληρωμή ανάλογη με τον αριθμό τον μαθητών και το χρόνο χρήσης. Επίσης, υπάρχει έκδοση για χρήση σε επιχειρήσεις, με πληρωμή (Pixton for Business).
http://www.pixton.com
(Ελέγχθηκε 6/4/2014 από Κατερίνα Κατμάδα)
(Ελέγχθηκε 25/03/2016 από Γανίτη Κατερίνα)

(Ελέγχθηκε 5/4/2017 από Νικόλαο Ευαγγελόπουλο)


comicstripcreator.png
comicstripcreator.png

Το λογισμικό Comic Strip Creator σχεδιάστηκε από τους φοιτητές του εργαστηρίου CosyLab του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή με την οποία ο χρήστης μπορεί να διαμοιραστεί τα comics που δημιουργεί, ανεβάζοντάς τα στη σελίδα του portal, ή να δεί τις δημιουργίες άλλων χρηστών. Δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής φωτογραφιών και άλλων γραφικών, εύκολης δημιουργίας speech bubbles, προσθήκης αντικειμένων με drag-and-drop κ.ά. για τη δημιουργία μιας ιστορίας. Τα comics μπορούν να εκτυπωθούν, αφού γίνει εξαγωγή τους σε μορφή jpg. Eπίσης, η ComicStripCreatot.org παρέχει ηλεκτρονική υποστήριξη με manuals, tutorials και FAQs ( συχνές ερωτήσεις που γίνονται) σχετικά με το εργαλείο. Για την βοηθεία των χρηστών προσφέρονται άρθρα και links σχετικά με το πως να κάνουν comics.Να σημειωθεί ότι το Comic Strip Creator χρησιμοποιείται από το EduComics Project από σχολεία σε 5 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία). Το EduComics είναι ένα Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης.

http://www.comicstripcreator.org/

Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε 10/4/2016- Παναγιώτα Στουγγιώτη


Screen-shot-2010-05-09-at-3.00.36-PM1.png
Screen-shot-2010-05-09-at-3.00.36-PM1.png

Το Bitstrips for Schools είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας, επεξεργασίας και δημοσίευσης κόμικς που ενισχύει τη δημιουργικότητα και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν με έναν πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 σαν ένας διαδικτυακός τόπος γενικού χαρακτήρα και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση, αφού πολλοί χρήστες του ήταν εκπαιδευτικοί που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο στην τάξη τους. Το Bitstrips for Schools παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για να εργαστείτε με τους μαθητές σας, εύκολα στη χρήση εργαλεία για γρήγορο σχεδιασμό κόμικς, όπως επίσης και λειτουργίες διαμοιρασμού, επεξεργασίας, αξιολόγησης και σχολιασμού των έργων, που προωθούν τη συνεργατικότητα και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών. Επιπλέον, μπορείτε να ανατρέξετε στη βιβλιοθήκη με έτοιμες δημιουργίες που υπάρχει στη διάθεσή σας και να διαλέξετε ένα από τα προτεινόμενα κόμικς με βάση την ηλικία των μαθητών σας, το αντικείμενο του μαθήματος και την απήχηση που έχει στην κοινότητα. Εκτός αυτού, σας δίνει τη δυνατότητα για πλήρη εποπτεία των λογαριασμών των μαθητών σας, συνεχή ενημέρωση για την πρόσφατη δραστηριότητά τους μέσα από ένα πίνακα νέων και αυτόματο ή προσαρμοσμένο από εσάς φιλτράρισμα του περιεχομένου στο οποίο έχουν πρόσβαση. Όταν έχετε ολοκληρώσει τα έργα σας μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους μέσω e-mail ή να τα τοποθετήσετε στο διαδίκτυο, για παράδειγμα σε κάποιο blog. Το Bitstrip for Schools παρέχει δωρεάν δοκιμαστική εγγραφή για 30 μέρες που σας επιτρέπει τη δημιουργία και διαχείριση εικονικής τάξης έως 40 μαθητών, καθώς και απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για τα δικά σας κόμικς και δραστηριότητες.
http://www.bitstripsforschools.com/

(Ελέγχθηκε από τον Γουλούδη Στυλιανό 28/3/2018)

comic-builder1.jpg
comic-builder1.jpg

Το Lego comic builder είναι ένα απλό στη χρήση εργαλείο δημιουργίας κόμικς, με αντικείμενα οικεία στους μαθητές δημοτικού από τη συλλογή city των lego. Το κόμικς που δημιουργούμε μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας ως αρχείο pdf.
http://city.lego.com/en-us/ComicBuilder/mycomics.aspx
design cartoon.JPG

Το DesignCartoon είναι είναι μία εφαρμογή για δημιουργία ιστοριών δισδιάστατων cartoon. Είναι εύκολο στη χρήση, διασκεδαστικό και προσιτό στην τιμή. Προσφέρει μεγάλη ταχύτητα στη δημιουργία cartoon, αφού υποστηρίζει ότι με αυτό μπορείς να κάνεις ένα cartoon το οποίο θα σου έπαιρνε μήνες ή εβδομάδες, μέσα σε λίγες ώρες ή λεπτά. Είναι εύκολο στο να το μάθεις, είναι πολύ δημιουργικό και τρέχει σχεδόν σε όλα τα laptops και desktops και σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Έχει διαρκή υποστήριξη μέσω του blog του και ο τιμοκατάλογος είναι ο εξής:
 • Trial Version για 30 ημέρες, ΔΩΡΕΑΝ.
 • Version for Personal only Use, 49.99$.
 • Business Version, 99.99$.

http://www.designcartoon.com/
(Προστέθηκε 4/4/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)

Ελέχθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη ΕιρήνηAnimation Tools


goanimate.jpg
goanimate.jpg

Το GoAnimate αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία animation βίντεο. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς δεν απαιτείται εγκατάσταση του εργαλείου στον υπολογιστή και οι βασικές λειτουργίες του προσφέρονται δωρεάν. Ωστόσο, παρέχεται και μία έκδοση με περισσότερες λειτουργίες για την οποία υπάρχει χρέωση. Με το GoAnimate μπορεί κανείς να δημιουργήσει τους δικούς του χαρακτήρες, να σκηνοθετήσει τα δικά του cartoons, αλλά και να δει τις δημιουργίες άλλων χρηστών. Το GoAnimate δίνει τη δυνατότητα επιλογής από μία μεγάλη ποικιλία εργαλείων και λειτουργιών που επιτρέπουν τη δημιουργία μοναδικών βίντεο. Η εγγραφή στην ιστοσελίδα προϋποθέτει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά οι λογαριασμοί του Google ή του Facebook. Όλες οι δημιουργίες μπορούν να διαμοιρασθούν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Digg, το StumbleUpon, το MySpace κ.ά. Στο site μπορείτε να βρείτε αρκετά tutorials για να ξεκινήσετε, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και ειδική έκδοση για σχολεία στην ιστοσελίδα http://goanimate4schools.com/public_index. http://goanimate.com/ Ελέγθηκε 7/4/14 Γιούλη Θεοχάρη)


fluxtime.png
fluxtime.png
Το FluxTime Studio είναι μια online κοινότητα για δημιουργία σχεδιοκινήσεων, με την οποία τα παιδιά μπορούν να διαμοιραστούν και να δείξουν τις δικές τους σχεδιοκινήσεις. Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αφήσουν ελεύθερο το δημιουργικό τους ένστικτο και να ακολουθήσουν την έμπνευσή τους, δουλεύοντας με ένα εργαλείο υψηλού οπτικού επιπέδου. Το λογισμικό είναι διασκεδαστικό και εύκολο στη χρήση του. Ο δωρεάν λογαριασμός ενός καθηγητή (διαχειριστή), του δίνει πρόσβαση σε έναν σαφώς δομημένο χώρο διαχείρισης, όπου μπορεί να ρυθμίσει και να διαχειριστεί τους λογαριασμούς των μαθητών του. Ο χρήστης μπορεί να οργανώσει και να αποθηκεύσει τις σχεδιοκινήσεις του στον online χώρο που του παρέχει, για να τις επεξεργαστεί αργότερα. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει συλλογές από clipart, να μοιραστεί και να ανταλλάξει τα κινούμενα σχέδια με φίλους και συναδέλφους, όπου κι αν βρίσκονται. Οι λογαριασμοί των μαθητών περιλαμβάνουν και έναν κοινό διαμοιραζόμενο φάκελο, στον οποίο όλοι οι μαθητές έχουν πρόσβαση. Το FluxTime παρέχει στους χρήστες του, τη δική τους online γκαλερί για να προβάλλουν τα κινούμενα σχέδιά τους στο διαδίκτυο.Από την άλλη, και οι εκπαιδευτικοί έχουν πλήρη εκπαιδευτικό έλεγχο, καθώς μόνο ο λογαριασμός του καθηγητή δίνει πρόσβαση στο χώρο της γκαλερί. Επιπλέον, οι δημιουργίες των μαθητών μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε σελίδα, δίνοντας έτσι και τη δυνατότητα σε γονείς να παρακολουθήσουν τι έκαναν τα παιδιά τους στο σχολείο. Όλες οι σχεδιοκινήσεις αποθηκεύονται online, έτσι δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά αρχείων και οι χρήστες έχουν πρόσβαση από οπουδήποτε. Δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί τίποτα στον υπολογιστή. Το FluxTime ανανεώνεται συνεχώς, δίνοντας πάντα τη νεότερη έκδοση στους χρήστες του. Τέλος, η ανανέωση των λογαριασμών των χρηστών δεν πραγματοποιείται αυτόματα. Αποστέλλεται ένα e-mail στους χρήστες, ρωτώντας τους αν θα συνεχίσουν τη συνδρομή τους. Για τη δημιουργία των κινουμένων σχεδίων, ο χρήστης απλά επιλέγει από τη βιβλιοθήκη με τα διαθέσιμα background, προσθέτει αντικείμενα, τα μετακινεί, τα περιστρέφει, αλλάζει το μέγεθός τους και τους προσθέτει κίνηση! Πληρώνοντας για τη συνδρομή, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην online έκδοση, ή στη standalone εφαρμογή. http://www.fluxtime.com/


(Ελέγχθηκε από τον Γουλούδη Στυλιανό 28/3/2018)


lg_Voki.jpg
lg_Voki.jpg


Το Voki είναι μια δωρεάν υπηρεσία που χρησιμοποιείται κυρίως ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη γλώσσα (διαθέσιμο κείμενο σε ομιλία σε πάνω από 25 γλώσσες) επιτρέπει :
 • Τη δημιουργία προσαρμοσμένων avatars.
 • Την προσθήκη φωνής στα Voki είδωλα σας.
 • Τη δημοσίευση του Voki ειδώλου σας σε οποιοδήποτε blog, ιστοσελίδα ή προφίλ.
Η χρήση των avatar που μιλούν, αποδεικνύεται αποτελεσματικό εργαλείο για τη μαθησιακή διαδικασία εφόσον:
 • Παρακινούν τους μαθητές να συμμετέχουν
 • Βελτιώνουν την κατανόηση του μηνύματος
 • Εισάγουν του μαθητές στον κόσμο της τεχνολογίας με ένα διασκεδαστικό τρόπο

Με το Voki Classroom με μία μικρή συνδρομή ο καθηγητής μπορεί να δημιουργήσει τάξεις με μαθήματα και να τα διαχειριστεί. Στις τάξεις αυτές οι μαθητές δεν χρειάζεται να εγγραφούν και ο καθηγητής μπορεί να δει όλα τα Voki που σχεδίασαν και να τα αξιολογήσει. Σε κάθε σελίδα μαθήματος μπορεί να ανεβάσει τα σχόλια αλλά και να κάνει postκαι να μοιραστεί πληροφορίες με τους γονείς. Τέλος μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση και τις επιλογές ιδιωτικότητας για κάθε σελίδα.


http://www.voki.com/
Ελέγθηκε 7/4/14 Γιούλη Θεοχάρη)scr-active-gif-creator.gif
scr-active-gif-creator.gif

Το Active GIF Creator 3.5 (AGIF) είναι ένα ισχυρό, κατανοητό και οικονομικό πρόγραμμα για τη δημιουργία και τη βελτιστοποίηση GIF εικόνων, κουμπιών, banners, και άλλων Web γραφικών που προσελκύουν την προσοχή των επισκεπτών ενός δικτυακού τόπου. Το Active GIF Creator 3.5 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την ατομική που κοστίζει 39 δολάρια και την επαγγελματική έκδοση η οποία κοστίζει 59 δολάρια. Υπάρχει επίσης διαθέσιμη και η δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής. Με το Active GIF Creator 3.5 είναι δυνατό να:
 • δημιουργήσουμε κινούμενες εικόνες GIF, από αρχεία BMP, JPEG, ICO, PCX, PNG, TGA, PSD και μετα-αρχεία των Windows.
 • εισάγουμε frames από άλλες εικόνες GIF
 • εισάγουμε και να εξάγουμε αρχεία AVI και ANI
 • διαχειριστούμε μία λίστα από εικόνες
 • επεξεργαστούμε τις εικόνες με έναν εσωτερικό επεξεργαστή εικόνας ή έναν επεξεργαστή script
 • δημιουργήσουμε δισδιάστατα και τρισδιάστατα κουμπιά
 • επεξεργαστούμε τα χρώματα των εικόνων μέσω των διαθέσιμων παλετών
 • διπλασιάζουμε, να αλλάζουμε το μέγεθος στις εικόνες και να περιστρέφουμε τα καρέ τους
 • προσθέσουμε κρυφές υπογραφές στις εικόνες για την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη χρήση
 • αποθηκεύουμε το animation που δημιουργήσαμε με κατάληξη .agif κ.ά.

http://www.easyanimationtools.com/products/agif/index.htm
(Ελέγχθηκε από τον Γουλούδη Στυλιανό 28/3/2018)chogger.jpg
chogger.jpgΤο Chogger είναι μια εφαρμογή για δημιουργία και κοινή χρήση comics στο διαδίκτυο. Παρέχει την δυνατότητα οικοδόμησης comics από το μηδέν, στο στυλ που επιθυμεί κάθε χρήστης είτε έχει οποιαδήποτε καλλιτεχνική ικανότητα, είτε όχι. Μπορεί επίσης να επεξεργαστεί το comic, προσθέτοντας λεζάντες στις φωτογραφίες και σχεδιάζοντας γραμμές και σχήματα. Ο χρήστης επίσης μπορεί να ανεβάσει εικόνες από το αρχείο του και να προσθέσει μπαλόνια ομιλίας. Ακόμα παρέχει απευθείας αναζήτηση εικόνων από το Google, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να προσθέσει στο comic. Τελειώνοντας την ιστορία ο χρήστης έχει την δυνατότητα να την δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο.

Σύντομα το Chogger classroom comics θα παρέχει έναν ασφαλή χώρο όπου οι μαθητές θα μπορούν να δημιουργήσουν web comics και να τα μοιραστούν με τους φίλους τους.

http://chogger.com/

comiclife.png
comiclife.png

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για δημιουργία εντυπωσιακών comics. H διεπαφή του είναι πολύ εύκολη στη χρήση και γι' αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρούς και μεγάλους μαθητές. Το comic life δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία κόμικς, εικόνων, άλμπουμ και πολλών άλλων. Οι εικόνες εισάγονται στη σκηνή πολύ εύκολα, είτε σέρνοντάς τες, είτε μέσω περιήγησης στον τοπικό δίσκο, είτε με τη βοήθεια της κάμερας του υπολογιστή και στη συνέχεια μπορούν να προστεθούν οι διάλογοι. Φυσικά, μπορούν να αλλάξουν όλα τα είδη των στοιχείων και των γραφικών επιλογών: τα μεγέθη, οι γραμματοσειρές, τα χρώματα, οι θέσεις, κλπ. Τα comics αποθηκεύονται σε μορφή HTML ή ως μια ανεξάρτητη εικόνα.
Στη νέα έκδοση comiclife 2 προσφέρονται περισσότερες στιλιστικές επιλογές, δυνατότητα εξαγωγής σε pdf, ορθογραφικός έλεγχος, επεξεργασία εικόνας και μεγέθους, αντιγραφή εικόνων και στοιχείων,
Ακόμη προσφέρεται και σαν εφαρμογή για iPhone ή iPad στο οποίο κάποιος μπορεί να μοιραστεί το comic που δημιούργησε στο Facebook ή στο Twitter.

http://comiclife.com/

200X150.jpg
200X150.jpg

Το Aniboom είναι ένα δωρεάν online εργαλείο για την δημιουργία κινουμένων σχεδίων και περιλαμβάνει μια βάση δεδομένων με πάνω από 10.000 δημιουργούς από όλο τον κόσμο . Προσφέρει ευκαιρίες για δουλειά και μια κοινότητα κινούμενων σχεδίων όπου οι σχεδιαστές μπορούν να προωθήσουν τα δικά τους κινούμενα σχέδια. Είναι πιο ευέλικτο από ένα παραδοσιακό εργαλείο κινουμένων σχεδίων και η online Aniboom Virtual Studio πλατφόρμα δημιουργίας, επιτρέπει την επανεξέταση της δουλειάς των σχεδιαστών σε πραγματικό χρόνο . Επίσης έχει τη δυνατότητα να παρέχει υψηλής ποιότητας κινούμενα σχέδια με τρόπο συνεπή και αξιόπιστο για κινηματογραφική ταινία , τηλεόραση , ψυχαγωγία στο σπίτι , διαδίκτυο, κινητά, ψηφιακά παιχνίδια και διαφήμιση . Οι σχεδιαστές καλούνται να υποβάλουν τα σχέδιά τους και να παρουσιάζονται στο YouTube Aniboom . Ενώ τα περισσότερα περιεχόμενα που υποβάλλονται στο Aniboom είναι αυθεντικά ,μέρος του περιεχομένου μπορεί να βρεθεί σε άλλες τοποθεσίες κοινής χρήσης βίντεο . Το Aniboom συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου κινουμένων σχεδίων όπως Fox, History Channel, Marvel, Sesame Street και Saatchi & Saatchi.
http://www.aniboom.com/
Algodoo_Logo.news.png
Algodoo_Logo.news.png

Το ALGODOO είναι ένα μοναδικό λογισμικό προσομοίωσης Φυσικής 2D απο την Algoryx. Είναι σχεδιασμένο με ένα παιχνιδιάρικο, cartoony τρόπο, καθιστώντας το ένα τέλειο εργαλείο για τη δημιουργία διαδραστικών σχεδίων και πειραμάτων φυσικής. Το Algodoo ενθαρρύνει τους σπουδαστές και την δημιουργικότητα των παιδιών, στην ικανότητα και στο κίνητρο για την κατασκευή της γνώσης κάνοντας το τόσο διασκεδαστικό όσο και εκπαιδευτικό. Το Algodoo είναι επίσης ένα τέλειο εργαλείο ενίσχυσης ώστε τα παιδιά να μάθουν και να εξασκήσουν φυσική στο σπίτι, είναι ο νέος τρόπος εκμάθησης της φυσικής.
Ένα εντελώς μοναδικό πρόγραμμα που σας δίνει την ευκαιρία να παίξετε με τη Φυσική – χρησιμοποιώντας τα χέρια σας. Εφαρμόστε ένα constructionists μάθησης παράδειγμα, τη μάθηση μέσω της πράξης. Χρησιμοποιήστε απλά εργαλεία σχεδίασης για το σχεδιασμό, την κατασκευή και εξερευνήστε.
Το Algodoo χρησιμοποιεί την webcam για τη δημιουργία φυσικών μοντέλων από live φωτογραφίες, την οθόνη αφής και τον ψηφιακό στυλό για την ζωγράφηση αντικειμένων και τον μετρητή επιτάχυνσης(accelometer) για εικονικά πειράματα και απευθείας αλληλεπίδραση με την φυσική προσομοίωση .
Η έκδοση του Algodoo για εκπαιδευτικούς περιλαμβάνει:
 • Υποστήριξη πολλαπλής αφής και ταυτόχρονη χρήση από πολλούς χρήστες, και πολλαπλή αφή που επιτρέπει τους χρήστες να δουλεύουν και να επεξεργάζονται διαδραστικά.
 • Διαδραστικές “χειρονομίες” που επιτρέπουν την δημιουργία αντικειμένων, και διαδραστικότητα με χρήση τοπίων και λειτουργίες ελέγχου προσομοιώσεων.
 • Πλήρης υποστήριξη χρωμάτων με τις πένες των διαδραστικών πινάκων SMART, του ειδικού σφουγγαριού και των διαδραστικών λειτουργιών με ειδικές “χειρονομίες” για διαδραστικά μέσα.
Είναι διαθέσιμη μια δοκιμαστική έκδοση για 15 ώρες, απαιτείται αγορά για κάποια από τις πλήρες εκδόσεις.
http://www.algodoo.compowtoon.jpg

To PowToon είναι ένα εργαλείο δημιουργίας σχεδιοκινήσεων. Έχει δυο διαφορετικές εκδόσεις με διαφορετική ετήσια συνδρομή με προφανώς διαφορετικές παροχές, ενώ υπάρχει και μια δωρέαν έκδοση με την οποία μπορούν να γίνουν και πάλι εντυπωσιακές παρουσιάσεις και σχεδιοκινήσεις.
Δίνεται η δυνατότητα παραμετροποίησης ήδη υπάρχοντων σχεδιοκινήσεων ανάλογα με τη θεματολογία και το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις τη δικιά σου σχεδιοκίνηση από την αρχή. Οι εργασίες αποθηκεύονται αυτόματα στους server της εταιρίας για μελλοντική χρήση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αυτόματου upload στο youtube. Στις εκδόσεις με ετήσια συνδρομή μπορεί να γίνει η σχεδιοκίνηση download σε HD και Full HD ανάλυση.
http://www.powtoon.com
(Χριστοδούλου Γεώργιος)
Ελέγχθηκε 19.04.2018, από Χρυσάνθη Μπεκιάρη)


small_white.gif

Το Edjudo comic master είναι μία δωρεάν Web 2.0 εφαρμογή που επιτρέπει την εύκολη δημιουργία comic online. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει μία μεγάλη ποικιλία από επιλογές όπως backgrounds, χαρακτήρες, εφέ, διατάξεις σελίδας,σκηνικά και λεζάντες. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στην παιδεία στην τάξη στο να συζητήσουν πως οι μαθητές θα σχεδιάσουν μία καλή σκηνή είτε εισάγοντας χαρακτήρες (ιστορικά πρόσωπα) είτε για την συζήτηση μεταξύ των χαρακτήρων (γραμματική, συντακτικό). Αφού τα παιδιά ολοκληρώσουν τα κείμενά τους στην τάξη θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασιά στο σπίτι και να την παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους στο επόμενο μάθημα.
http://edjudo.com/ (Προστέθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος 23/04/2014)
ComicLab.png


ToComicLab είναι ένα πολύγλωσσο εργαλείο συγγραφής για διαδραστικά πολυμεσικά κόμικς. Πρόκειται για ένα εργαλείο με το οποίο οι χρήστες μπορούν με απλά βήματα να συνθέτουν τα δικά τους ψηφιακά διαδραστικά κόμικς τα οποία αποτελούνται από πολλαπλές σελίδες με πλαίσια. Το εργαλείο αυτό δίνει την δυνατότητα μορφοποίησης των πλαισίων (καρέ) του κόμικς ανά σελίδα σύμφωνα με τις ανάγκες του δημιουργού. Επίσης οι χρήστες μπορούν να εισάγουν εικόνες και διαλόγους πολύ εύκολα. Το καινοτόμο όμως στοιχείο του εργαλείου είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν υπερσυνδέσμους καθώς και πολυμέσα. Τέλος, όταν ολοκληρωθεί το κόμικς οι δημιουργοί του μπορούν να το εξάγουν σε μορφή PDF ή και σε μορφή ηλεκτρονικού διαδραστικού βιβλίου ενσωματώνοντας τα εφέ που είχαν δημιουργήσει.
http://www.webcomicbookcreator.com/

(Προστέθηκε 05/04/2015, Αβραμίδου Μαργαρίτα)
(Ελέγχθηκε 19/04/2018, από Χρυσάνθη Μπεκιάρη)

kodu.jpg
Το Kodu αναπτύχθηκε από την Microsoft το 2009 και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε παιχνίδια σε 3D περιβάλλον για το PC μέσω μιας απλής οπτικής γλώσσας προγραμματισμού. Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το Kodu και να φτιάξει ένα παιχνίδι, από μικρά παιδιά μέχρι και ενήλικες χωρίς να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες σχεδιασμού ή προγραμματισμού. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για digital download στο Xbox 360 και χρησιμοποίηση του Xbox controller, κάτι που κάνει ακόμα πιο εύκολη τη δημιουργία ενός παιχνιδιού. To Kodu μπορεί, επίσης, να θεωρηθεί ένα περιβάλλον αφήγησης και εξιστόρησης ψηφιακών ιστοριών (digital storytelling) σε μορφή παιχνιδιών – προσελκύοντας τους χρήστες στο να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες.
Διατίθεται δωρεάν.
Screenshots:kodu-kodu_turtle_190.jpgkodu-kudo_sutekki_190.jpgkodu-load_ui_190.jpgkodu-sensor_wheel_190.jpg
http://www.kodugamelab.com/ (Προστέθηκε στις 06/04/15 από Αραβίδου Ευδοξία)
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε 25/03/2016 - Καϊάφας Παναγιώτης)
(Ελέγχθηκε κι ανανεώθηκε 19/04/2018, από Χρυσάνθη Μπεκιάρη)


toonlet.png
Το Toonlet είναι ένα online εργαλείο για τους λάτρεις των κόμικς. Προσφέρει μια σειρά από εργαλεία για να δημιουργήσουμε τα δικά μας comicstrips. Συγκεκριμένα, μας προσφέρει μια ευρύτατη ποικιλία από μέρη του σώματος για να συνταιριάξουμε, ώστε να δημιουργήσουμε τον δικό μας χαρακτήρα κόμικς. Αυτό που εντυπωσιάζει στο Toonlet, σε σύγκριση με άλλα comicbuildersites είναι πως το κάθε strip είναι φτιαγμένο με τη μορφή ενός ποστ σε forum. Αυτό σημαίνει πως άλλοι χρήστες μπορούν να απαντήσουν με τα δικά τους strips και με μια ματιά μπορούμε να δούμε το αρχικό και τις απαντήσεις, με τη σειρά που αυτές ποσταρίστηκαν.
www.toonlet.com
(Προστέθηκε στις 12/05/15 από Αραβίδου Ευδοξία)zimmer.png


Στο συγκεκριμένο site , οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια υψηλής ποιότητας. Μπορούν δημιουργούν ταινίες και να τις παρακολουθούν όποτε επιθυμούν. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που παρέχει δυναμικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εκθαμβωτικών παρουσιάσεων, video clips, μουσικής και κειμένου.
Μπορούν να δημιουργηθούν «τάξεις» στις οποίες οι μαθητές θα συνεργάζονται και θα αλληλεπιδρούν.
Τα αποτελέσματα βαθμολογούνται και διαμοιράζονται μεταξύ χρηστών.

ZimmerTwins


(Προστέθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 4/2016)easy studio.jpg
Easy Studio
To stop-motion animation είναι μια τεχνική κατά την οποία ένα αντικείμενο που κινείται από κάποιον άλλον, φαίνεται να κινείται από μόνο του. Το αντικείμενο κινείται σιγά – σιγά και φωτογραφείται στην κάθε του φάση, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κινείται μόνο του, όταν η σειρά των φωτογραφιών εναλλάσσεται γρήγορα. Η τεχνική αυτή αποτελεί διασκεδαστική δραστηριότητα με οφέλη για τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την καλλιέργεια δεξιοτήτων (π.χ. συγγραφή σεναρίου).
Η εφαρμογή EasyStudio είναι μία πρόταση για τη δημιουργία stop-motion βίντεο για τις κινητές συσκευές. Η εφαρμογή αυτη αποτελείται από έναν σκούρο καμβά όπου μπορούμε να σχηματίσουμε τα αντικείμενα που θέλουμε με τη χρήση προκαθορισμένων γεωμετρικών σχημάτων. Η εφαρμογή δίνει 2 επιλογές δημιουργίας: την εύκολη (easy) στην οποία μας κατευθύνει η ίδια μέσα από προκαθορισμένες ασκήσεις στη δημιουργία της ταινίας και τη δύσκολη (expert) στην οποία είμαστε ελεύθεροι να σχηματίσουμε ότι θέλουμε.
Αφού επιλέξουμε επίπεδο που θέλουμε, θα μεταφερθούμε στον καμβά δημιουργίας όπου μπορούμε να συνδυάσουμε διάφορα σχήματα, ώστε να σχηματίσουμε το επιθυμητό. Αφού ολοκληρώσουμε το αντικείμενό μας πατάμε το εικονίδιο της φωτογραφίας και βγάζουμε το πρώτο μας καρέ. Στη συνέχεια, μετακινούμε κάποια από τα σχήματα στον καμβά για να προσδώσουμε την αίσθηση της κίνησης στο σχήμα μας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργίας ενός ακόμη καρέ. Τέλος, αφού έχουμε δημιουργήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό καρέ, μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί της κάμερας και να τα δούμε να διαδέχονται το ένα το άλλο υπό τη μορφή μιας ταινίας stop motion. Στο τελικό προϊόν μπορούμε να προσθέσουμε ήχους ή να το εξάγουμε στην κινητή μας συσκευή και να το διαχειριστούμε μέσω κάποιου προγράμματος ταινιών.
Οι χρήστες θα πρέπει πρώτα να κατεβάσουν την εφαρμογή για να μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν. Την εφαρμογή μπορούν να την κατεβάσουν από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://itunes.apple.com/gr/app/easy-stop-motion-studio-introduction-to-animation/id593847174?mt=8&l=fr&ign-mpt=uo%3D4

(Προστέθηκε από τη Σερέτη Μάρθα στις 14/5/2017)