Recent Changes

Friday, June 30

 1. page Social Networks edited {2.jpeg} Η Floobits χρησιμοποιεί την έννοια του χώρου εργασίας για αντιστοίχιση. Μπορείτε να σκ…
  {2.jpeg}
  Η Floobits χρησιμοποιεί την έννοια του χώρου εργασίας για αντιστοίχιση. Μπορείτε να σκεφτείτε ένα χώρο εργασίας ως root και τα παιδιά της, που καθορίζεται από μια κανονική διεύθυνση URL. Τα αρχεία εκτός του καταλόγου root δεν μπορούν να προστεθούν στον χώρο εργασίας για λόγους ασφαλείας. Τα Floobits plugins γενικά ακολουθούν τα .gitignore και .flooignore κανόνες-αρχεία ή τους καταλόγους που αγνοούνται δεν θα προστεθούν σε χώρους εργασίας.
  Προστέθηκε από Νικόλαο Ευαγγελόπουλο - 18/04/2017
  https://floobits.com/
  {https://nextdoor.com/static/nextdoorv2/images/newsroom/logo-white-large.png}
  {https://nextdoor.com/static/nextdoorv2/images/newsroom/logo-white-large.png}
  Κοινωνικό δίκτυο για γειτονιές (social networking service for neighborhoods). Ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο του 2011 ενώ η υπηρεσία άρχισε να διατίθεται και στην Ολλανδία από το Φεβρουάριο του 2016. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους χρήστες της να συνδεθούν με άτομα που ζουν είτε στη δική τους γειτονιά είτε σε κοντινές.
  Στην υπηρεσία μπορεί να συμμετέχει κανείς μόνο με πρόσκληση. Πριν από την εγγραφή ενός λογαριασμού οι χρήστες δίνουν το πραγματικό τους όνομα και επιβεβαιώνουν τη διεύθυνση του σπιτιού του. Γίνεται επαλήθευση των στοιχείων είτε με τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας είτε επιβεβαιώνοντας τον ταχυδρομικό κώδικα είτε τηλεφωνώντας στον υποψήφιο χρήστη. Αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός παρουσιάζεται στο χρήστη η γειτονία του και στη συνέχεια επιλέγει εάν θέλει να συμμετέχει στο συγκεκριμένο δίκτυο.
  (view changes)
  9:09 am
 2. page Photo gallery-Slideshow edited ... https://www.polarr.co/ Προστέθηκε από τον Παναγιώτη Ντερόπουλο 4/5/2017 FEH Η FEH είναι έν…
  ...
  https://www.polarr.co/
  Προστέθηκε από τον Παναγιώτη Ντερόπουλο 4/5/2017
  FEH
  Η FEH είναι ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων.
  Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος αυτού περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
  απλή προβολή εικόνων,
  προβολή πολλαπλών εικόνων (Slideshow),
  πολλαπλά προβολή εικόνων σε multiwindows,
  προβολή εικόνων σε πλήρη οθόνη,
  εικόνων σε λειτουργία λίστας,
  filelists αποθήκευση/φόρτωση,
  τη φόρτωση εικόνων μέσω http,
  την επαναφόρτωση μετά από καθυστέρηση,
  καθώς και τη δημιουργία μοντάζ, και πολλά άλλα.
  Προστέθηκε από τον Νικόλαο Ευαγγελόπουλο - 19/04/2017
  https://feh.finalrewind.org/

  {photoshow.PNG}
  Το PhotoShow είναι ένα web 2.0 εργαλείο το οποίο μετατρέπει τις φωτογραφίες σε ένα μουσικό PhotoShow σε λίγα μόνο λεπτά . Είναι τόσο έυκολο που ο καθένας μπορεί να πει μια ιδιαίτερη και μοναδική photoshow ιστορία σε λίγα λεπτά είτε να δημιουργήσει είτε να μοιραστεί τις ιδιαίτερες στιγμές τους σε ένα διασκεδαστικό και ασφαλές περιβάλλον. Τo PhotoShow περιλαμβάνει κάποια εύκολα δείγματα για αυτούς που δεν έχουν έμπνευση.
  (view changes)
  9:08 am
 3. page Video Tools edited ... https://www.vibby.com/ Προστέθηκε στις 4/5/2017 - Παναγιώτης Ντερόπουλος {4.jpeg} Το dvd:…
  ...
  https://www.vibby.com/
  Προστέθηκε στις 4/5/2017 - Παναγιώτης Ντερόπουλος
  {4.jpeg}
  Το dvd::rip είναι ένα πλήρες πρόγραμμα αντιγραφής DVD γραμμένο σε Perl. Παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον στη χρήση, αλλά και πλούσιο σε χαρακτηριστικά GTK + GUI για τον έλεγχο σχεδόν όλων των πτυχών ipping καθώς επίσης και διαδικασία διακωδικοποίησης. Χρησιμοποιεί το γνωστό επεξεργασίας βίντεο Swiss Knifetrans code και πολλά άλλα εργαλεία Ανοικτού Κώδικα.
  Προαιρετικές εξαρτήσεις
  ffmpeg, lsdvd, ogmtools, mjpegtools, xvid4conf, subtitleripper, fping και rar.
  Προστέθηκε από Νικόλαο Ευαγγελόπουλο - 19/04/2017
  https://www.exit1.org/dvdrip/
  {4.jpg}
  Αυτό το πρόγραμμα διορθώνει σπασμένα αρχεία AVI. Αυτό το εργαλείο είναι πολύ χρήσιμο όταν προσπαθείτε προεπισκόπηση ταινιών το οποίο δεν έχει κανένα τμήμα δείκτη, όπως ορισμένα αρχεία που κατεβάζετε από ed2k (eMule) ή bittorent δίκτυα. Το DivFix++ specialy έχει σχεδιαστεί για την προεπισκόπηση αρχείων βίντεο, λήψη από P2P δίκτυα.
  Προστέθηκε από τον Νικόλαο Ευαγγελόπουλο - 19/04/2017
  http://www.divfix.org/

  Video Sharing ToolsVideo Sharing Tools
  {metacafe.png}
  (view changes)
  9:07 am
 4. page Games edited {1.jpeg} Το 0 A.D. (προφέρεται "μηδέν ey-Dee") είναι ένα δωρεάν παιχνίδι, ανοιχτού κώ…
  {1.jpeg}
  Το 0 A.D. (προφέρεται "μηδέν ey-Dee") είναι ένα δωρεάν παιχνίδι, ανοιχτού κώδικα, cross-platform στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο (RTS) του αρχαίου πολέμου.
  Προστέθηκε από τον Νικόλαο Ευαγγελόπουλο - 04/18/2017
  https://play0ad.com/

  {http://www.mathplayground.com/images/css_mp_620x120_header.png}
  mathplayground
  (view changes)
  9:05 am

Tuesday, June 20

 1. page Ομάδα 1 - 2017 edited ... Άλλο (απαιτεί διευκρίνιση) Εάν συμμετέχουν περισσότερα από ένα τμήματα, τότε το παραπάνω ερωτ…
  ...
  Άλλο (απαιτεί διευκρίνιση)
  Εάν συμμετέχουν περισσότερα από ένα τμήματα, τότε το παραπάνω ερωτηματολόγιο μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να έχει και επιλογή τμήματος.
  ...
  αυτοεκτίμησης” του RosenbergπουRosenberg που τους δίδεται
  Βήμα 2ο Ο καθηγητής δημιουργεί μια γενική κλειστή ομάδα [έστω Ομάδα Α] για το τμήμα που θα συμμετέχει στη διαδικασία, η οποία περιέχει το σύνολο των φοιτητών του τμήματος. Εκεί θα αναρτά υλικό σχετικό με το μάθημα, εκδηλώσεις (όπως ημερομηνίες παράδοσης εργασιών, συναντήσεις με το τμήμα κ.ο.κ.), ανακοινώσεις, θα απαντάει σε ερωτήσεις. Επίσης θα επιτρέπεται οποιαδήποτε ανάρτηση επιθυμούν οι φοιτητές να κάνουν, οποιοδήποτε σχόλιο, ερώτηση, απάντηση, αίτημα.
  Βήμα 3ο Μια εβδομάδα πριν την έναρξη χρήσης του FB στις ομάδες, όλοι οι φοιτητές πρέπει ν’ ανεβάσουν μια φωτογραφία (ή περισσότερες) στον τοίχο της Ομάδας Α, να εκφράσουν την επιδοκιμασία τους με like σε μία τουλάχιστον (ή και περισσότερες) από τις αναρτημένες φωτογραφίες των συμμαθητών τους. Επίσης ο καθηγητής δημιουργεί ένα κοινό κείμενο χρησιμοποιώντας το νέο εργαλείο συνεργατικής γραφής κειμένου του Facebook και όλοι οι φοιτητές πρέπει να πληκτρολογήσουν ή να επικολλήσουν το αγαπημένο τους ρητό. Ο καθηγητής δημιουργεί μια δημοσκόπηση και όλοι οι μαθητές πρέπει να ψηφίσουν το πιο αγαπημένο τους μάθημα (ή κατηγορία μουσικής) από τα 5 που θα συμπεριλαμβάνονται. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι μαθητές που δεν έχουν χρησιμοποιήσει το Facebook για ομάδες ή που δε διέθεταν καθόλου Facebook αποκτούν τη σχετική προ-απαιτούμενη εξοικείωση ώστε να το χρησιμοποιήσουν στο μάθημα. Ο λόγος που επιβάλλεται να το κάνουν και οι μαθητές που έχουν καλή εξοικείωση, είναι για να μη δημιουργηθεί οποιαδήποτε ανησυχία στους λιγότερο έμπειρους μαθητές πως θα δεχθούν αρνητικά σχόλια ή πως θα ξεχωρίζουν από το σύνολο των υπολοίπων.
  ...
  Α) Να μπορούν όλοι να προσθέτουν επιλογές,
  Β) Να επιτρέπεται η πολλαπλή επιλογή.
  ...
  Πληροφορικής ΠΔΕ (projectmanagementplan)(project management plan) για την
  ...
  για το projectplanproject plan το οποίο
  Ανάλυση σκοπιμότητας – Ανάλυση SWOT
  Μοντέλο κύκλου ζωής
  Διαχείριση κινδύνων
  Διαχείριση ποιότητας
  ...
  στο συγκεκριμένο projectplanproject plan στην ιδιωτική
  Βήμα 7ο Στο τέλος της εβδομάδας ο διαχειριστής φοιτητής δημιουργεί στο ιδιωτικό περιβάλλον της ομάδας μια δημοσκόπηση με το ερώτημα:
  “Ποιος πιστεύεται πως συνεισέφερε περισσότερο από τα μέλη της ομάδας στην επίτευξη του στόχου αυτή την εβδομάδα;”
  Οι επιλογές είναι τα ονόματα των φοιτητών τις ομάδας και κάποιος μπορεί να επιλέξει τον εαυτό του. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αυτών δε θα παρουσιαστούν στο σύνολο των φοιτητών, ούτε στον καθηγητή τους, για λόγους ιδιωτικότητας, μη επιρροής στον τελικό βαθμό των φοιτητών και διασφάλισης αξιοπιστίας των απαντήσεων. Σκοπό έχουν να κινητοποιήσουν τους φοιτητές στο να προσφέρουν περισσότερα στην ομάδα τους. Τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας - δημοσκόπησης θα είναι διαθέσιμα στον ερευνητή της συγκεκριμένης έρευνας.
  Έπειτα οι φοιτητές συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο “Κλίμακα Άγχους” του Spielberger με προσαρμογή στα ελληνικά για να μετρηθεί το άγχος (παροδικό άγχος ως αποτέλεσμα της παρούσης κατάστασης) των φοιτητών από τη διαδικασία της ψηφοφορίας και της αξιολόγησης. Συμπληρώνεται ηλεκτρονικά σε Google Form. Τα βήματα 5 και 6 επαναλαμβάνονται για όσες εβδομάδες διαρκεί το διδακτικό σενάριο.
  ...
  ερωτηματολόγιο του Rosenberg“ΚλίμακαRosenberg “Κλίμακα αυτοεκτίμησης” για
  Αναμενόμενα αποτελέσματα:
  Με τη χρήση του FB για την εκπόνηση της εργασίας τους αναμένεται να επιτευχθούν τα παρακάτω επιθυμητά αποτελέσματα:
  (view changes)
  5:03 am

Monday, June 19

 1. page Ομάδα 1 - 2017 edited ... Διδακτικό Σενάριο - Παράρτημα (Ερωτηματολόγια + Εγχειρίδια χρήσης) {ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.pdf} …
  ...
  Διδακτικό Σενάριο - Παράρτημα (Ερωτηματολόγια + Εγχειρίδια χρήσης)
  {ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.pdf}
  Άρθρο - Τελικό παραδοτέο
  {Social Networks - Άρθρο.pdf}

  Βιβλιογραφία:
  1. Student engagement in course-based social networks: The impact of instructor credibility and use of communication (Jehad Imlawia, Dawn Greggb, Jahangir Karimib)
  (view changes)
  1:33 pm
 2. page Ομάδα 2 - 2017 edited Ομάδα 2 Κάππης Αχιλλέας Σερέτη Μάρθα

  Ομάδα 2
  Κάππης Αχιλλέας
  Σερέτη Μάρθα
  (view changes)
  11:35 am

More