joomla.png
Γεμάτο δυνατότητες αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά ευέλικτο και φιλικό, το Joomla! είναι η εφαρμογή που χρειάζεστε για να δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο μια προσωπική ιστοσελίδα, αλλά και έναν ολόκληρο εταιρικό δικτυακό τόπο. Είναι προσαρμόσιμο σε περιβάλλοντα επιχειρηματικής κλίμακας όπως τα intranets μεγάλων επιχειρήσεων ή οργανισμών. Οι δυνατότητες επέκτασής του είναι πρακτικά απεριόριστες.
Το Joomla είναι μία δωρεάν εφαρμογή, ανοιχτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο έχει συνταχθεί στην γλώσσα προγραμματισμού PHP για τη διαχείριση και τη δημοσίευση περιεχομένου στον ιστό (web) και ενδοδικτύων (intranets) χρησιμοποιώντας μια MySQL βάση δεδομένων. To Joomla περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η cache των σελίδων για τη βελτίωση των επιδόσεων, web ευρετηρίασης (indexing), RSS feeds, εκτυπώσιμες (printable) εκδόσεις των σελίδων, newsflashes, blogs, forums, δημοσκοπήσεις, ημερολόγια, αναζήτηση στην ιστοσελίδα, την ανάλογη γλώσσα αλλα και την δυνατότητα πολυγλωσσικών ιστοσελίδων.
Τα χαρακτηριστικά του Joomla:
 • Πλήρης μηχανισμός διαχείρισης της βάσης δεδομένων του site
 • Νέα, προϊόντα ή υπηρεσίες τμήματα και ενότητες πλήρως επεξεργάσιμα και εύχρηστα
 • Οι θεματικές ενότητες μπορούν να προστεθούν από τους συντάκτες
 • Πλήρως παραμετροποιήσιμο περιεχόμενο και περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων του αριστερού, κέντρικού και δεξιού μενού
 • Χρησιμοποιείστε τον browser για να ανεβάσετε εικόνες στη δική σας βιβλιοθήκη για χρήση σε οποιοδήποτε σημείο του site
 • Δυναμικό Forum / Poll / Voting για άμεσα επί τόπου αποτελέσματα
 • Τρέχει σε Linux, FreeBSD, MacOSX server, Solaris και AIX
http://www.joomla.gr

Ελέγχθηκε 31-3-2016 Γεωργιάδης Αναστάσιος - Ελέγχθηκε στις 20/04/2018 από Ελκιέρ Μούγια


googlesiteslogo.png
Το Google Sites είναι ένα δομημένο εργαλείο δημιουργίας wiki και ιστοσελίδων, που προσφέρει η Google, ως μέρος της σουίτας Google Apps Productivity. Το Google sites προέκυψε από την εξαγορά της JotSpot, εταιρείας παροχής διαδικτυακών συνεργατικών σελίδων (wikis) τον Οκτώβριο του 2006. Επιτρέπει την συνεργασία σε μια ιστοσελίδα με την προσθήκη αρχείων και πληροφορίας από άλλες εφαρμογές της Google (Google Docs, Google Calendar, YouTube and Picasa). Η συνεργατική δημιουργία ενός site έχει την ίδια ευκολία με την επεξεργασία ενός εγγράφου και πάντοτε ελέγχει την πρόσβαση κάποιου. Η Google προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης άλλων εφαρμογών (gadgets, calendars, spreadsheets, presentations, slideshows, videos) μαζί με ποικιλία από μοτίβα (templates), ενώ επίσης μπορείτε να καθορίσετε ποιος μπορεί να δει, να κάνει αλλαγές ή να διαχειριστεί τον ιστότοπο. Επιτρέπει τη δυνατότητα πρόσκλησης άλλων για να συνεργαστούν ή απλώς να δουν ένα site. Αν και θεωρείται wiki σελίδα οι επιλογές που παρέχει η google για το interface της σελίδας το κάνουν να ξεχωρίζει. Ένας άλλος λόγος προτίμησης της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι η εύκολη ενοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει η google.

http://sites.google.com
(Ελέγχθηκε και ενοποιήθηκε από Γούτα Στυλιανό)


webs.jpg
On-line εργαλείο για τη δημιουργία site με τη βοήθεια μιας μεγάλης πληθώρας έτοιμων επαγγελματικής σχεδίασης template χάρης στη πλούσια template gallery που διατίθεται. Επιπλέον, στα διαθέσιμα template δίνεται και η δυνατότητα εκτενούς παραμετροποίησης με δυνατότητες αλλαγής χρωμάτων στο παρασκήνιο (background), upload logo κ.τ.λ . Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού στην html χάρης στο ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση “What You See Is What You Get” (WYSIWYG) interface το οποίο προσφέρει γρήγορη ανάπτυξη με πολλές επιλογές. Παρόλα αυτά η ανάπτυξη custom ή enterprise εφαρμογών με αυτό το εργαλείο δεν ενδείκνυται.
www.webs.comcopy2.JPG

Το copytaste είναι ένα web 2.0 εργαλείο που επιτρέπει το διαμοιρασμό πολυμεσικού υλικού μεταξύ συμμαθητών και συναδέλφων. Παρέχει ένα URL το οποίο μπορεί να διαμοιραστεί και οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενο, εικόνες και βίντεο εύκολα και γρήγορα ανεβάζοντάς τα σε αυτή τη διεύθυνση. Υποστηρίζει WYSIWYG επεξεργαστή κειμένου μαζί με την επιλογή βίντεο και εικόνας στην ανάρτηση κάθε χρήστη. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διατηρήσουν ιδιωτικό το URL τους με τη χρήση κωδικού πρόσβασης και επιτρέπει την ανάρτηση σχολίων σε URLs άλλων χρηστών. Ο χρήστης πρέπει απλά να μπει στην ιστοσελίδα, να προσθέσει το κείμενο ή όποιο άλλο μέσο επιθυμεί, να το προστατέψει με κωδικό, να πατήσει την επιλογή δημοσίευσης και να προμηθευτεί με τον τρόπο αυτό ένα URL που μπορεί να χρησιμοποιεί για να μοιράζεται πράγματα με άλλους. Ύστερα, μαζί με το URL αποστέλλει και τον κωδικό πρόσβασης στους επιθυμητούς αποδέκτες και έτσι αυτοί μπορούν να προσπελάσουν το αρχείο. Ό,τι δημοσιεύεται μπορεί να εξαχθεί και στη μορφή txt αρχείου ή ακόμη και να εκτυπωθεί. Το παρόν εργαλείο, παρότι δε διαθέτει τις δυνατότητες συνεργατικής δημιουργίας κειμένου που προσφέρουν άλλα παρόμοια εργαλεία, αποτελεί μια γρήγορη και εύχρηστη λύση για όσους επιθυμούν να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του διαδικτύου αποφεύγοντας την υπερβολική έκθεση. Η εγγραφή στην εφαρμογή είναι δωρεάν.

http://copytaste.com/
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 1/4/2017 από Ρούση Μαρία)


websketch.PNG
Το websketch είναι μια ιστοσελίδα στην οποία ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει εύκολα websites χωρίς χρήση κώδικα. Μπορεί με απλό τρόπο να ρυθμίσει τη μορφή της σελίδας και των στοιχείων που περιλαμβάνει και παρέχονται πολλά έτοιμα widgets με τα οποία μπορεί να προσθέσει videoαπό το Youtube, φωτογραφίες από το Flickr, media, ψηφοφορίες, να ενσωματώσει το facebookκαι το twitter, χάρτες κ.α.
Οποιαδήποτε λειτουργία έχει τη μορφή εικονιδίου το οποίο μπορεί να προστεθεί μέσω drop& dragκαι να αναμορφωθεί επίσης εύκολα. Η δημιουργία σελίδας μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά ενώ παρέχεται κατατοπιστικό demovideoμε τη δημιουργία ιστοσελίδας από την αρχή μέχρι το τέλος.

To WebSketch είναι μία από τις πρώτες διαδικτυακές εφαρμογές που παρέχουν τη δυνατότητα των πολλαπλών αναιρέσεων. Κατά τη διάρκεια δημιουργίας της ιστοσελίδας μέσω WebSketch, κανείς δε μπορεί να δει τις τοποθεσίες και τα αρχεία που χρησιμοποιούνται, εκτός βέβαια, αν ο χρήστης το επιλέξει να συμβεί. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να δούνε την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε μέσω WebSketch και αυτοί που δεν έχουν λογαριασμό στην κοινότητα του WebSketch, μέσω της λειτουργία "Share" και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τέλος, το WebSketch, δίνει τη δυνατότητα αν έχουμε δημιουργήσει μια κεφαλίδα, αλλά πρέπει να προσθέσουμε περισσότερο περιεχόμενο σε αυτή, η επικεφαλίδα να αλλάζει αυτόματα για να χωρέσει τις νέες πληροφορίες που προσθέσαμε.
http://www.websketch.com/

(Δεν λειτουργεί - Ελέγχθηκε 28/04/2018 από Ελκιέρ Μούγια)

Logo_Rome_Project.png
Το Project Rome είναι ένας συνδυασμός όλων των ειδών έκδοσης, διαμοιρασμού, συγγραφής και δημιουργίας. Είναι ουσιαστικά το “all-in-one” πακέτο με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε από Πλήρεις Ιστοσελίδες και Επαγγελματικές Κάρτες έως Ενημερωτικά Δελτία. Όλα αυτά μέσα από την ίδια την εφαρμογή, η οποία παρέχει πληθώρα θεμάτων και παραδειγμάτων. Όλοι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή και εάν το επιθυμούν και από οποιοδήποτε μέρος να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των γραφικών, της φωτογραφίας, του κειμένου, του video, του ήχου και των κινουμένων σχεδίων.
http://rome.adobe.com/index.html

devhub-logo.png
To DevHub χρησιμοποιείται για τη δημιουργία απλών ιστοσελίδων γρήγορα και χωρίς τη συγγραφή κώδικα με τη χρήση ενός απλού drag & drop. Επομένως, με το DevHub μπορεί οποιοσδήποτε να δημιουργήσει μια web σελίδα, ακόμα και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού. Προσφέρει δημιουργία απεριόριστων σελίδων ανά ιστοσελίδα. Παρέχει δωρεάν και ασφαλές web hosting. Η ιστοσελίδα σας φιλοξενείται σε διακομιστές, οι οποίοι αξιοποιούν την δύναμη και τις ανέσεις που παρέχει το cloudcomputing. Δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη για προσαρμογή της ιστοσελίδας μέσα από μια σειρά από θέματα που προσφέρει, ή δίνοντας του τη δυνατότητα για τροποποίηση των υπαρχόντων θεμάτων σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθένα. Επίσης, προσφέρει ελεύθερη επιλογή της domain διεύθυνσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας domain name για οποιαδήποτε τοποθεσία DevHub έχετε χωρίς την καταβολή επιπλέον χρημάτων.
Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από την παρακάτω ιστοσελίδα.
http://www.devhub.com/

Ελέγχθηκε στις 20/04/2018 από Ελκιέρ Μούγια

ucoz.gif
Το uCoz χρησιμοποιείται για την online δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδων με ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Ως το 2016, υπήρχαν 1.500.000 ενεργές σελίδες που δημιουργήθηκαν με το uCoz. Υπάρχουν εκατοντάδες templates σχεδιασμού ιστοσελίδων, γίνεται εύκολη διαχείριση της σελίδας μέσω του Control Panel, διαχείριση των περιεχομένων της, εισαγονται widgets και προβλέπονται και υπηρεσίες ασφάλειας. Μπορούν να δημιουργηθούν σε μορφή forum(Bulletin Boards), e-shops, site news, blogs, mini chat, photo albums, online games κ.ά.
http://www.ucoz.com/

(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 11/4/2016, Γεωργιάδου (georgiei))

press_release_distribution_0150522_24620.jpg
Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας δωρεάν ιστοσελίδα που να φαίνεται και να λειτουργεί με τον τρόπο που θέλετε δημιουργώντας δωρεάν έναν λογαριασμό στο Wix. Το Wix είναι ένας online editor με μια διεπαφή drag and drop που σας επιτρέπει να μάθετε πώς να φτιάξετε μια ιστοσελίδα, χωρίς την ανάγκη να ασχοληθείτε με οποιοδήποτε κώδικα ή web προγραμματισμό. Είναι ο μοναδικός drag n' drop website editor που προσφέρει δυνατότητες της τεχνολογίας HTML. Για να οικοδομήσετε το site σας, χρησιμοποιήστε τα free σχεδιαστικά εργαλεία που βρίσκονται στον ιστοχώρο του Wix Builder. Προσθέστε φωτογραφίες, κείμενο, φόρμες επικοινωνίας, Google Maps, εικονίδια κοινωνικής δικτύωσης και συνδέσεις, μουσική, αρχεία βίντεο και πολλά άλλα, με λίγα απλά κλικ. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε το δικό σας περιεχόμενο,να προσθέσετε τις δικές σας φωτογραφίες,αρχεία κινούμενων γραφικών, αρχεία κειμένου κ.α. Επιπλέον , προσφέρει δωρεάν και αυτόματα τη δυνατότητα δημιουργίας συμβατής έκδοσης της ιστοσελίδας και για κινητές συσκευές. Σημαντικό στοιχείο η διάθεση από το Wix έτοιμων προσθηκών σχετικών με e-commerce,blog και social media περιβάλλοντα. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η αγορά του premium πακέτου ώστε να συνδεθεί η ιστοσελίδα με το domain του χρήστη, να απενεργοποιηθούν οι διαφημίσεις του Wix και να αυξηθεί ο χώρος αποθήκευσης δεδομένων.

http://www.wix.com/
(Ελέγχθηκε και ανανεώθηκε 25/03/2016 - Καϊάφας Παναγιώτης)
Ελέγχθηκε στις 20/04/2018 από Ελκιέρ Μούγια

logo-din.png
To Dinstudio είναι ένα online εργαλείο κατασκευής website. Μέσω της πλατφόρμας αυτής ο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει εναν λογαριασμό και να κατασκευάσει το δικό του ιστότοπο δωρεάν. O ιστότοπος αυτός μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία blogs, photo galleries, guestbook, contant pages και text pages. Για την κατασκευή ο χρήστης απλώς επιλέγει αρχικά ένα template και στη συνέχεια συμπληρώνει το περιεχόμενο που επιθυμεί. Τέλος με την καταβολή μηνιαίας συνδρομής ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο site με περισσότερες επιλογές.
http://www.dinstudio.com/


jimdo_logo21.jpg
Το Jimdo λειτουργεί περίπου σαν το Webnode, με την έννοια οτι για κανείς πρέπει να περιηγηθεί σε μια σελίδα πριν από την επεξεργασία της. Δεν θα παρατηρήσετε σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του site, που εμφανίζεται Online στο Web και του site όπως εμφανίζεται σε κατάσταση επεξεργασίας. Το Jimdo παρόλα αυτά, δεν διαθέτει τόσες δυνατότητες και ευκολίες όσες το Webnode.
Από την άλλη πλευρά, το Jimdo προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σχεδιασμού με μια ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

http://www.jimdo.com/logo.png

Το Viviti, το οποίο προσφάτως μετονομάστηκε σε Jigsy, είναι κυρίως ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) με λιγότερη έμφαση στο
σχεδιασμό και την εξατομίκευση. Παρόλ' αυτά κάνει πολυ καλή δουλειά, από την άποψη ότι δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει κανείς εύκολα και γρήγορα το Website της αρεσκείας του.
Μπορεί κανείς να επιλέξει μέσα από τα διαθέσιμα πρότυπα, να δημιουργήσει τις σελίδες που χρειάζεται και να προσθέσει περιεχόμενο. Παρόλ' αυτά, αν ψάχνετε για ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδων με ατελείωτες δυνατότητες, τότε το Jigsy δεν είναι και η
καλύτερη επιλογή.

http://jigsy.com/

(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε στις 5/15, Πανάτσιας Ιωάννης)


Synthasite.png

Το Synthasite, το οποίο μετονομάστηκε σε Yola, διαθέτει λειτουργίες παρόμοιες με εκείνες των Desktop εκδόσεων λογισμικού, όπως το Microsoft Publisher. Προσφέρει δυνατότητες επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης (drag and drop) , οι οποίες κυριαρχούν άλλων αντίπαλων εφαρμογών στον τομέα του Website Development. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η online επεξεργασία φωτογραφιών μέσω μιας συνεργασίας με το Aviary (καταργήθηκε το picnik.com τον Απρίλο του 2012 και ενσωματώθηκε στο google+).
Η υπηρεσία του Synthasite είναι ιδιαίτερα βασισμένη στα πρότυπα, καθώς υπάρχουν πολλά για να επιλέξει ο χρήστης, από αστεία και funky μέχρι κλασσικά και μοδάτα. Κάποια στιγμή θα χρησιμοποιήσεται κάποιο template που παρέχει χαρακτηριστικά ευελιξίας - προσφέροντας για παράδειγμα τη δυνατότητα να αλλάξετε την εικόνα φόντου - όμως για όσους θέλουν να εξασκήσουν τα σχεδιαστικά τους ταλέντα, θα το βρούνε ιδιαίτερα περιοριστικό.

https://www.yola.com/
(Ελέγχθηκε 23/3/2016 - Καρανταΐδης Γιώργος)Drupal.jpg

Το Drupal είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System, CMS) Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ). Με το εργαλείο αυτό η δημιουργία μιας ιστοσελίδας μπορεί να δημιουργηθεί με λίγο ή και καθόλου προγραμματισμό. Αναλυτικότερα, με το Drupal μπορείς να οργανώσεις το περιεχόμενο, να αυτοματοποιείς και να διαχειρίζεται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Ειδικότερα, μπορείς να διαχειριστείς το εργαλείο αυτό και από server (όπως το joomla) χωρίς να χρειαστεί να κάνεις την παραμικρή εγκατάσταση στον υπολογιστή σου. Οι δυνατότητες του Drupal για τους χρήστες είναι η δημιουργία ενός blog για έναν ή για πολλούς χρήστες, η κατηγοριοποίηση περιεχομένου, η εισαγωγή σχολίων, η προσαρμογή του θέματος εμφάνισης, η εισαγωγή εικόνων και video, η παραμετροποιημένη πρόσβαση (Ρόλοι χρηστών) κ.α. Τελευταία έκδοση είναι η 8.0.5, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η κοινότητα του Drupal απαρτίζεται με περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη και 31000 προγραμματιστές, οι οποίοι έχουν προσφέρει περισσότερα από 31000 modules που έχουν αλλάξει ή επεκτείνουν τις βασικές δυνατότητες, τη συμπεριφορά και την εμφάνιση ενός Drupal site.

http://drupal.org/
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από Γούτα Στυλιανό)

(Ελέχθηκε από Μαρία Στέκα στις 29/03/2016)

imagesCATDRX1K.jpg
Το Textpattern είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου CMS και αποτελεί μία δημοφιλή επιλογή για τους σχεδιαστές, λόγω της απλής κομψότητάς του. Ο κώδικας στον οποίο βασίζεται είναι ευέλικτος και απλός. Ο κύριος τόχος του Textpattern είναι να παρέχει ένα εξαιρετικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου CMS που δημιουργεί καλά δομημένες και συμβατές με τα πρότυπα σελίδες.
Αντί να παρέχει ένα WYSIWYG συντάκτη, το Textpattern χρησιμοποιεί ένα σύστημα το οποίο μετατρέπει τις περιοχές κειμένου σε στοιχεία HTML μέσα στις σελίδες. Οι σελίδες που δημιουργούνται είναι εξαιρετικά ελαφριές και φορτώνονται γρήγορα. Ακόμα κι αν το Textpattern είναι σκόπιμα απλό στο σχεδιασμό,το backend του είναι εκπληκτικά εύκολο στη χρήση και διαισθητικά.Οι νέοι χρήστες θα πρέπει να είναι σε θέση να κατατοπιστούν γύρω από το τμήμα διαχείρισης εύκολα. Ενώ το Textpattern μπορεί να είναι πολύ απλό στο βασικό του πυρήνα,παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης της λειτουργικότητάς του μέσω plugins. Το Textpattern έχει μια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών που παρέχει βοήθεια και πόρους στο site Textpattern.org.
http://textpattern.com/

logo_ed.gif
Το weebly ένα εργαλείο που έχει μπει δυναμικά και στον χώρο της εκπαίδευσης και υποστηρίζει πλέον σχολεία και πανεπιστήμια. Το weebly for education προσφέρει όλα τα εργαλεία που μπορεί να βρει κάποιος στο weebly αλλά προσφέρει και χαρακτηριστικά ειδικά για την τάξη. Πιο συγκεκριμένα προσφέρει τα εξής:

 • Ο καθηγητής μπορεί να δημιουργεί ξεχωριστό λογαριασμό για κάθε μαθητή και να τον διαχειρίζεται (ωστόσο η δωρεάν υπηρεσία προσφέρεται για 40 μαθητές),
 • Ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιεί τον παραπάνω λογαριασμό για να δημιουργήσει το δικό του site κάνοντας login στο http://students.weebly.com,
 • Δεν περιέχονται διαφημίσεις στις σελίδες που δημιουργούνται,
 • Ο καθηγητής μπορεί να επιλέξει αν οι ιστοσελίδες των μαθητών θα είναι private ή public (οι private δεν φαίνονται στις μηχανές αναζήτησης).

http://education.weebly.com/
(Πολιτόπουλος Νικόλαος)

 λήψης (1).jpg

To Populr είναι μία εφαρμογή γρήγορου σχεδιασμού μίας ιστοσελίδας με τεχνική drag & drop ,που μοιάζει με σχεδίαση μίας παρουσίασης χωρίς καθόλου γνώσεις προγραμματισμού. Υπάρχει δυνατότητα διαμοιρασμού της πληροφορίας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω email και χρησιμοποιεί τεχνολογία rss. Επίσης ,δίνει τη δυνατότητα να προσκαλέσει ο χρήστης online κάποιον άλλο ώστε να βοηθήσει σχεδιάζοντας εκείνος απευθείας την ιστοσελίδα καθώς και να σχεδιάσει ο χρήστης διάφορα αντίτυπα της ίδιας ιστοσελίδας με τυχόν αλλαγές αναλόγως του σε ποιον απευθύνεται.

https://populr.me/
(Προστέθηκε από Μάνδαρα Εμμανουήλ)squarespace.jpg

Το Squarespace είναι ένα CMS (content management system), το οποίο αποτελείται από έναν κατασκευαστή ιστοσελίδων (website builder), μια πλατφόρμα ιστολογίου (blogging platform) και μία hosting υπηρεσία. Επιτρέπει στο χρήστη να κατασκευάζει και να διατηρεί ιστοσελίδες και ιστολόγια, χωρίς να απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού και γραφιστικής, καθώς σχεδόν όλα είναι υλοποιήσιμα με τεχνικές του στυλ drag and drop. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να δεις σε προεπισκόπηση το πως θα εμφανίζεται η σελίδα σου στον υπολογιστή και πως σε έκδοση του κινητού. Απαραίτητη για τη δημιουργία της ιστοσελίδας είναι η εγγραφή.

http://www.squarespace.com/

(Προστέθηκε 21/04/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)

(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 12/4/2016 από Μάσα)
webflow.JPG

Το Webflow είναι μια πλατφόρμα στην οποία δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα με την τεχνική drag & drop χωρίς τη γνώση προγραμματισμού. Οι ιστοσελίδες οι οποίες δημιουργούνται αρχικώς φιλοξενούνται κάτω απ' το domain του site αλλά μπορούν και να μεταφερθούν.

Το webflow είναι εμπορική εφαρμογή και διατίθεται σε διαφορετικές τιμές ανάλογα με το πακέτο και που θα επιλέξει κάθε χρήστης και τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι διατίθεται μεταξύ τους το πακέτο TEAM το οποίο επιτρέπει σε μία ομάδα χρηστών να δουλεύει πάνω στο ίδιο Project συνεργατικά. Έχει όμως και πακέτο STARTER με περιορισμένες όμως δυνατότητες, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ενός απλού site δωρεάν.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα εξαγωγής του κώδικα για χρησιμοποίηση του όπου ο χρήστης επιθυμεί.

https://webflow.com/
(Προστέθηκε από Γούτα Στυλιανό)
(Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε στις 03/04/2017 από Σταματοπούλου Ελευθερία)
logo-website-builder-lightcms.png
Το LightCMS είναι μία web-based πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση online ιστοσελίδων. Είναι μία πολύ διαδεδομένη πλατφόρμα η οποία παρέχει στον χρήστη ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων για την υλοποίηση της δικής του ιστοσελίδας. Τα συγκεκριμένα εργαλεία μπορούν να κάνουν πιο εύκολη και γρήγορη την δημιουργία μιας ιστοσελίδας χωρίς ο χρήστης να απαιτείται να κατέχει γνώσεις προγραμματισμού. Υπάρχει δωρεάν έκδοση, παρόλα αυτά για πιο προχωρημένα templates απαιτείται συνδρομή.

http://www.lightcms.com/ (Προστέθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος 24/4/2014)logo_opencms_large1.png

Το opencms είναι μία online web 2.0 πλατφόρμα σχεδιασμού και υλοποίησης ιστοσελίδων. Η πλατφόρμα αυτή βοηθά τους σχεδιαστές ιστοσελίδων να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ιστοσελίδες γρήγορα και αποτελεσματικά. Το opencms βασίζεται στην τεχνολογία JAVA και XML. Μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε κλειστά λογισμικά (Windows NT, ISS, BEA, Oracle) όσο και σε ανοιχτά (Linux, Apache, Mysql). Η διεπαφή χρήστη είναι πλήρως "web-based" και διαθέτει ρυθμιζόμενους συντάκτες για δομημένο περιεχόμενο με σαφώς καθορισμένες πεδία. Εναλλακτικά, το περιεχόμενο μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο WYSIWYG editor ο οποίος έχει παρόμοιες λειτουργίες με το Office. Τέλος οι ιστοσελίδες που υλοποιούνται με αυτήν την εφαρμογή είναι συμμορφωμένες με το πρότυπο W3C.

http://www.opencms.org/ (Προστέθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος 25/4/2014)

(Ελέγχθηκε από Ηλία Κούσλη στις 11/04/2016)Wordpress_logo.png

WordPress

Το WordPress είναι ελεύθερο και ανοικτού κώδικα λογισμικό ιστολογίου και πλατφόρμα δημοσιεύσεων, γραμμένο σε PHP και MySQL. Συχνά τροποποιείται για χρήση ως Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (ΣΠΔ ή CMS). Έχει πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων μιας αρχιτεκτονικής για πρόσθετες λειτουργίες, και ενός συστήματος προτύπων. Το WordPress χρησιμοποιείται σε περισσότερα από το 14% των 1.000.000 μεγαλύτερων ιστότοπων.
Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου 2003, από τον Matt Mullenweg ως παραλλαγή του b2/cafelog. Η τελευταία έκδοση του είναι η 4.7.3. Γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις, ενώ πλέον το Wordpress χρησιμοποιείται από πανίσχυρα site, και σαν πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, έχοντας επεκείνει τις δυνατότητες του. Το WooCommerce, ένα από τα πιο δημοφιλή plugins του Wordpress, επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.


(Προστέθηκε από Καπραβέλο Στάθη 10/04/2015)
(Ελέχθηκε από Αριστερίδου Δανάη 04/2017)
https://el.wordpress.commoon fruit logo.png
Το moonfruit είναι ένα εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδων. Η πλατφόρμα βασίζεται σε HTML5 και κάθε ιστοσελίδα που δημιουργείται είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη να εμφανίζεται σε κάθε είδους συσκευή, κινητά τηλέφωνα, tablet, κ.τ.λ. Ορισμένα από τα χαρακτηρστικά του εργαλείου συνοψίζονται στα εξής:
 • δωρεάν υπηρεσίες SEO (Search Engine Optimization)
 • ενσωμάτωση Google Maps, video και εικόνων
 • δημιουργία και υποστήριξη online shop, με διασύνδεση και διαφήμιση σε κοινωνικά δίκτυα
 • drag-and-drop λειτουργικότητα εργαλείου
 • ενσωμάτωση εργαλείων Google Analytics και Google Webmaster
 • επιπλέον παρεχόμενες υπηρεσίες (Google Adwords, Pay Pal, gettyimages library, κ.α.) με χρηματική συνδρομή

http://www.moonfruit.com/

(Προστέθηκε 04/2015 από Τσαράβα Κατερίνα)
web.png

Το Web.com είναι ένας ιστοχώρος ο οποίος παρέχει διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες ικανοποιώντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η έδρα του είναι στη Τζάκσονβιλ της Φλόριντας. Ο Όμιλος Web.com σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των Web.com, Inc. και Website Pros Inc. Από τον Ιούνιο του 2011, το Web.com έχει περισσότερους από 1.000.000 συνδρομητές.
Η κύρια υπηρεσία που διαθέτει το site, είναι η κατασκευή ιστοσελίδων. Η υπηρεσία αυτή δεν είναι ελεύθερη. Υπάρχουν διακυμάνσεις στο κόστος ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρονται (κατασκευή ιστοσελίδας, διαφήμιση, onlinestoreκτλ.)
(Προστέθηκε 05/2015, Πανάτσιας Ιωάννης)

http://www.web.com/DNN_logo.png

DNN (DotNetNuke)

Το DNN ή DotNetNuke όπως ονομαζόταν παλαιότερα, είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου CMS το οποίο βασίζεται στις τεχνολογίες της Microsoft στηριζόμενο στην πλατφόρμα ASP.NET. Είναι ανοιχτού κώδικα και επιτρέπει σε απλούς χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται περιεχόμενα ιστοσελίδων με ευκολία, με ελάχιστη εκπαίδευση. Εξειδικευμένοι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν τις λειτουργίες που διαθέτει προθέτοντας επεκτάσεις που λέγονται modules. Τα module μπορούν να συγγραφούν στις γλώσσες προγραμματισμού VB.NET ή C#. Σαν βάση δεδομένων χρησιμοποιεί το SQL Server, για διακομιστή ιστού το Internet Information Services (IIS) και για να τρέξει απαιτεί το .NET Framework. Η βασική έκδοσή της παρέχεται χωρίς χρέωση και διαθέτει μια πολύ μεγάλη κοινότητα μελών που προσφέρουν για την υποστήριξη του. Διαθέτει και δύο εμπορικές εκδόσεις οι οποίες περιέχουν περισσότερες λειτουργίες και παρέχουν τεχνική υποστήριξη. Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδους επιχείρησης και πάνω από 750000 οργανισμοί παγκοσμίως διαθέτουν ιστοσελίδες οι οποίες βασίζονται στο DNN.
http://www.dnnsoftware.com/

(Προστέθηκε 24/03/16 από Ναζαριάν Δαβίδ)


elms.png

ELMS Learning Network


Πλατφόρμα ανάπτυξης Learning Management System εφαρμογών. Σχεδιάστηκε από το Pennsylvania State University αλλά αναπτύσσεται με την συνεργασία διαφόρων οργανισμών. Είναι ανοιχτού κώδικα και βασίζεται στο πυρήνα του drupal γεγονός που τη καθιστά αρκετά δυνατή και επεκτάσιμη.
Κάποια από τα δυνατά χαρακτηρίστηκα της είναι η δημιουργία διαδραστικών βίντεο, η δημιουργία quiz, τα forum συζητήσεων καθώς και τα blogs τα οποία παρέχει.
Προστέθηκε από τον Γιώργο Ζαφάρα (12/4/16)
ELMS Learning Network

Classtell.png

Το Classtell είναι ένα εύκολο στην χρήση onlineεργαλείο για την δημιουργία ιστοσελίδων. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2008 και παρέχει την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να σχεδιάζουν εμφανισιακά ωραίες και λειτουργικές ιστοσελίδες, ώστε να είναι σε επαφή με τους μαθητές τους και τους γονείς αυτών. Η πρόσβαση γίνεται χωρίς χρέωση με την απλή εγγραφή στο site. Το URLτης σελίδας που θα δημιουργηθεί είναι: 'όνομα_χρήστη_εκπαιδευτικού.classtell.com' και η πρόσβαση γίνεται μέσω αναζήτησης του ονόματος στην επίσημη σελίδα του Classtellή μέσω του link που μπορεί να δώσει ο καθηγητής. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσθέσει στην σελίδα που φτιάχνει κωδικό, για πρόσβαση των μαθητών μετά από δική του επιβεβαίωση, παρέχοντας επιπλέον ασφάλεια. Επίσης, έχει στην διάθεση του 1GBαποθηκευτικού χώρου(για εικόνες και έγγραφα) και μπορεί να προσθέσει στην ιστοσελίδα του ημερολόγιο, εργασίες, blog(μόνο για τους συμμετέχοντες μέσα στην σελίδα), πίνακα βαθμολογιών και πλήθος άλλων χαρακτηριστικών. Τέλος, στην σελίδα του Classtell υπάρχουν οδηγίες και tutorials για την λειτουργία του, καθώς και άμεση βοήθεια με email.

http://classtell.com/

(Προστέθηκε από Μάμμου Σταυρούλα, 05/2016)
Opencart.png

Το Open cart είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System) το οποίο χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων. Το φιλικό περιβάλλον διαχείρισης (backend) κάνουν εύκολη την λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος με το ιδιαίτερα κατανοητό σύστημα παρακολούθησης των παραγγελιών που παρέχει. Όσον αφορά την εμφάνιση της ιστοσελίδας (frontend) υπάρχουν πολλά templates - themes που το καθιστούν πολύ εντυπωσιακό, ενώ με την χρήση plugins - προσθέτων μπορεί να επεκταθεί η λειτουργικότητα του eshop και να προσαρμοστεί καλύτερα στις εκάστοτε ανάγκες.
Έχει υλοποιηθεί σε PHP, γίνεται χρήση MySQL και της HTML. Επιπρόσθετα προσφέρεται σε πολλές γλώσσες και υποστηρίζει πληθώρα νομισμάτων.
Είναι δωρεάν, ωστόσο υπάρχουν templates και plugins τα οποία είναι επί πληρωμή, όπως συμβαίνει και στα περισσότερα CMS. Αρχικά κυκλοφόρησε το 1998 από τον Christopher G. Mann, ωστόσο σε επίσημη κυκλοφορία τέθηκε από τις 11 Μαίου του 1999. Σήμερα, η διαθέσιμη σταθερή έκδοση είναι η 2.3.0.2 (1/08/2016). Το Open cart ανανεώνεται συνεχώς, ενώ υπάρχει μεγάλη και ιδιαίτερα ενεργή κοινότητα προγραμματιστών που αναπτύσσουν κώδικα για αυτό, με σκοπό την συνεχή βελτίωσή του.

Open Cart

(Προστέθηκε από Αριστερίδου Δανάη, 05/2017)

external image freecodecamp.jpeg
Free Code Camp

Το Free Code Camp είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από μια διαδραστική πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης, ένα online φόρουμ κοινότητας, chat rooms, "Medium" εκδόσεις και τοπικές οργανώσεις που σκοπεύουν να κάνουν την μάθηση διαδικτυακής ανάπτυξης προσβάσιμη από όλους. Ξεκινώντας με τα μαθήματα που εισάγουν τους μαθητές σε HTML, CSS και JavaScript, οι μαθητές προχωρούν σε αναθέσεις έργων που πρέπει να ολοκληρώσουν είτε μόνοι τους είτε σε ζεύγη. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, οι μαθητές συνεργάζονται με άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την ανάπτυξη εφαρμογών στο διαδίκτυο, προσφέροντάς τους πρακτική εμπειρία.

Free code Camp
Προστέθηκε από τον Ελκιέρ μούγια 29/04/2018CodeSandbox

codesandbox.png
https://codesandbox.io/

To CodeSandbox είναι ένας online code editor. Αυτοματοποιεί τα πράγματα όπως η μεταφορά, ομαδοποίηση και διαχείριση των
dependencies για εσάς, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα ένα νέο έργο με ένα μόνο κλικ. Αφού δημιουργήσετε κάτι ενδιαφέρον, μπορείτε να το δείξετε σε άλλους με την κοινή χρήση της διεύθυνσης URL. Το CodeSandbox διαθέτει μια ζωντανή προεπισκόπηση (live preview) για να εμφανίσει το αποτέλεσμα του κώδικα κατά την πληκτρολόγηση.

(Προστέθηκε από τον Δηλάρη Φώτη 2/05/2018)
JSFiddle

jsfiddle.png
https://jsfiddle.net

To JSFiddle αποτελεί μια διαδικτυακή κοινότητα για τη δοκιμή και επίδειξη αποσπασμάτων κώδικα HTML, CSS και JavaScript που έχουν δημιουργηθεί από έναν χρήστη ή από συνεργασία πολλών προγραμματιστών, γνωστά ως 'fiddles'. Στη σελίδα τους παρέχεται ένα IDE το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη συγγραφή κώδικα HTML, CSS και Javascript καθώς και live preview του εκτελέσιμου κώδικα. Επιτρέπει προσομοίωση κλήσεων AJAX.

(Προστέθηκε από τον Δηλάρη Φώτη 2/05/2018)