sutori.jpg
Το Sutori είναι μια web εφαρμογή δημιουργίας χρονογραμμής (timeline) με δυνατότητα αλληλεπίδρασης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κείμενο, εικόνες, βίντεο, ήχο και εκτός αυτών να συμπεριλάβουμε στη χρονογραμμή μας quiz, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και forum. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υποστηρίζει συνεργασία οπότε μπορούμε να δουλέψουμε σε ομάδα για τη δημιουργία της χρονογραμμής. Επίσης, το αποτέλεσμα μπορεί να σταλεί με email, να δημοσιευτεί σε κοινωνικά δίκτυα και να ενσωματωθεί σε ιστοσελίδες.

Στη δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας μπορούμε να δημιουργήσουμε μέχρι 2 γκρουπ για συνεργασία, ενώ με 99 $/έτος δίνεται η δυνατότητα για απεριόριστο αριθμό ομάδων.

https://www.sutori.com

Προστέθηκε στις 16-5-2017 - Σταματοπούλου Ελευθερία

vuvox.png
Tο VUVOX (προφέρεται βιούβοξ) είναι μία εφαρμογή δημιουργίας διαδραστικών κολάζ σε χρονοδιάγραμμα. Ο χρήστης μπορεί στη γραμμή του χρόνου να προσθέσει εικόνες, βίντεο και μουσική της επιλογής του. Επίσης, μπορεί να ορίσει τα δικά του χρώματα και φόντο της παρουσίασης. Μετά τη δημιουργία μιας χρονογραμμής, ο χρήστης μπορεί αμέσως να κοινοποιήσει την παρουσίασή του σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Κατά την αναπαραγωγή της χρονογραμμής, ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ σε επιλεγμένα σημεία, τα οποία ανοίγουν νέα παράθυρα με σημειώσεις, ή με τα οποία ξεκινά η αναπαραγωγή των βίντεο που περιλαμβάνονται στην παρουσίαση.
http://www.vuvox.com

memolane.jpg
memolane.jpg

Το Memolane είναι ένα εργαλείο το οποίο ο χρήστης συνδέει με τους διάφορους λογαριασμούς που διατηρεί σε κοινωνικά δίκτυα, blogs, micro-blogs κλπ.
Στη συνέχεια, οι αναρτήσεις φωτογραφιών στο Facebook, Google+, Flickr, Picasa, αποστολές links, tweets, μουσικές επιλογές στο LastFm, αναρτήσεις video στο Vimeo, RSS Feeds και γενικά κάθε δραστηριότητα που εκδηλώνει ο χρήστης, συγκρατούνται από το Memolane το οποίο δημιουργεί ένα ημερολόγιο συμβάντων, ανά ημέρα.
Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης της υπηρεσίας, δημιουργεί ένα memo της διαδικτυακής του δραστηριότητας, στο οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέξει. Το περιβάλλον είναι μοντέρνα σχεδιασμένο με ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο και φιλικό προς το χρήστη καθώς όλες οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε κινούμενο χρονοδιάδρομο με προηγμένα γραφικά, ενώ ταυτόχρονα είναι λειτουργικό και εύχρηστο.

Η υπηρεσία δεν υπάρχει από τις 23 Φεβρουαρίου 2013
http://memolane.com


dipity.JPG
Με το dipity μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε διαδραστικές χρονικές ακολουθίες (γραμμές χρόνου ή timelines) από οποιαδήποτε πηγή πληροφοριών π.χ. βίντεο από το youtube, εικόνες από το flickr ή το picasa, άρθρα από blogs, μηνύματα από το twitter, RSS Feeds κ.α. Τα αποτελέσματα αυτών των mashups είναι όμορφα και λειτουργικά διαγράμματα με όλα τα στοιχεία τακτοποιημένα σε χρονολογική σειρά. Mπορείτε επίσης να τα δείτε ως λίστα, να πλοηγηθείτε ξεφυλλίζοντάς τα (flipbook), ή ακόμα να τα συσχετίσετε με σημεία στον χάρτη του Google Maps.Έχει, επίσης, μεγάλες δυνατότητες για χρήση μέσα στην τάξη καθώς οι μαθητές μπορούν να ερευνήσουν θέματα, γεγονότα ή άλλους ανθρώπους και να δημιουργήσουν τα δικά τους διαγράμματα τακτοποιημένα στην χρονολογική σειρά τους. Οι εκπαιδευτικοί, με την σειρά τους, μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους χρονοδιαγράμματα και να τα παρουσιάζουν σ' έναν διαδραστικό πίνακα μέσα στην τάξη.
Ελέγθηκε 7/4/14 Γιούλη Θεοχάρη)
http://www.dipity.com


timetoast.png

Τo timetoast είναι ένα εργαλείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές που βοηθά στη δημιουργία ιστορικών γραμμών και χρονοδιαγραμμάτων (timelines) με τη χρήση του διαδικτύου. Ο στόχος του είναι οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι συνήθως είναι οι μαθητές, να κατανοήσουν το συμβάν που βρίσκεται στο web σε μορφή timeline. Για τη δημιουργία μιας ιστορικής γραμμής ο χρήστης εισάγει, προαιρετικά, μια αντιπροσωπευτική φωτογραφία των γεγονότων, έναν τίτλο και την κατηγορία στην οποία ανήκει. Στη συνέχεια προσθέτει ένα γεγονός δίνοντας τίτλο, πλήρη ημερομηνία και μια περιγραφή. Αφού το δημιουργήσει το γεγονός προστίθεται στο timeline. Το timeline, ειδικά όταν δημιουργείται για εκπαιδευτικό σκοπό, αξίζει να διαμοιραστεί δημόσια, ώστε οι μαθητές να μπορούν να αλληλεπιδρούν με αυτό. Έτσι με μια απλή αναζήτηση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Κατά την προσπέλαση του timeline μπορούν να κάνουν κλικ σε ημερομηνίες για να δουν ποιο συμβάν συνέβη και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας τόσο του γεγονότος, όσο και του timeline. Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να προχωρήσει με τη δημιουργία του επόμενου γεγονότος. Επίσης, μπορούν να δουν τα timelines που έχουν ήδη δημιουργήσει, τα τελευταία timelines και να αναζητήσουν κατηγορίες. Η εγγραφή και η χρήση του timetoast είναι δωρεάν.
http://www.timetoast.com/
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 1/4/2017 από Ρούση Μαρία)
(Ελέγχθηκε 06/04/15 από Αραβίδου Ευδοξία)

timerime.jpg
Το TimeRime είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας χρονοδιαγραμμάτων, βασισμένο σε flash maker, το οποίο μας βοηθά να κατασκευάσουμε, να προβάλλουμε και να συγκρίνουμε χρονοδιαγράμματα. Κατά την κατασκευή της γραμμής του χρόνου μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλους χρήστες, να συμπεριλάβουμε κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο και να τα προσαρμόσουμε με ποικίλους τρόπους. Όταν ένα χρονοδιάγραμμα είναι έτοιμο είτε να το μοιραστούμε μέσω URL είτε να το ενσωματώσουμε σε κάποιο blog, wiki ή ιστοσελίδα. Το TimeRime αποτελεί ένα ακόμα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο το οποίο μας παρέχει τη δυνατότητα να δούμε και να χρησιμοποιήσουμε τις «δημόσιες» χρονογραμμές που έχουν γίνει από άλλους χρήστες, αλλά, όπως και στα περισσότερα διαδικτυακά εργαλεία, απαιτείται εγγραφή για να κάνουμε τις δικές μας δημιουργίες.
http://timerime.com/ (Ελέγχθηκε 06/04/15 από Αραβίδου Ευδοξία)

timeglider_logo.jpg
timeglider_logo.jpg

Το TimeGlider είναι μια δωρεάν, on-line, διαδραστική και συνεργατική εφαρμογή, που απαιτεί όμως εγγραφή και στόχο έχει τη δημιουργία χρονοδιαγραμμάτων ιστορίας ή σχεδιασμού ενός project. Τα χρονοδιαγράμματα μπορούν να δημιουργηθούν γρήγορα, εύκολα και από οποιονδήποτε. Ο χρήστης μπορεί να σχεδιάσει ένα timeline, εισάγοντας ένα νέο γεγονός, προσθέτοντας σε αυτό κείμενο ή εικόνα, τη σημαντικότητά του, τη διάρκειά του, κ.ά.. Μπορεί να το τροποποιήσει ή να το μοιραστεί με άλλους επισυνάπτοντας το URL στο blog, ιστοσελίδα, κτλ. που επιθυμεί.
Ένα παράδειγμα χρήσης είναι από τους εκπαιδευτικούς στο μάθημα ιστορίας, προκειμένου να δούνε οι μαθητές τα γεγονότα σε χρονολογική σειρά και πως αυτά επικαλύπτονται ανά τους αιώνες.
Υπάρχουν 3 είδη λογαριασμών. Ο βασικός, που είναι δωρεάν, επιτρέπει την αποθήκευση 3 timelines και 16 εικόνων, αλλά δεν προσφέρει δυνατότητα συνεργασίας.
http://timeglider.com/


tikitoki.png
tikitoki.png

Το Tiki-Toki παρέχει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για τη δημιουργία εντυπωσιακών, διαδραστικών timelines που μπορούν να δημοσιευθούν και να διαμοιραστούν στο Web.
Βασίζεται στη javascript, η χρήση του γίνεται αποκλειστικά online και η δημιουργία απλού λογαριασμού είναι δωρεάν. Διατίθενται, επίσης, για αγορά, οι εκδόσεις Edu για καθηγητές, η Bronze, η Silver και η Gold, οι οποίες παρέχουν επιπλέον δυνατότητες.
Στο Tiki-Toki μπορούν να ενσωματωθούν video από το YouTube και το Vimeo. Κάθε timeline έχει το δικό του, μοναδικό URL και μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλα websites ή blogs. Επιπλέον, παρέχει έναν χρωματικό κώδικα για εύκολη κατηγοριοποίηση των timelines.
Το Tiki-Toki είναι ιδανικό για τη δημιουργία βιογραφιών, προσωπικών ημερολογίων, γενεαλογικών δέντρων, αλλά και εξιστόρηση γεγονότων, ως εργαλείο παρουσίασης με χρονολογική σειρά.
http://www.tiki-toki.com/


capzles.jpg
capzles.jpg

Το Capzles είναι μια ιστοσελίδα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν αλληλεπιδραστικές, πολυμεσικές παρουσιάσεις καθώς και πολυμεσικά web-based timelines. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν παρουσιάσεις με εικόνες, video και έγγραφα (PDF/Word/PPT/κτλ.) εμφανιζόμενες σε μια κινούμενη γραμμή από animations η οποία μπορεί να συνοδεύεται με μουσική και κινούμενα γραφικά στο παρασκήνιο.
Επιπλέον, το Capzle δίνει τη δυνατότητα σχολιασμού και δημοσίευσης παρουσιάσεων σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. twitter, myspace, facebook, delicious κ.τ.λ) καθώς και σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
http://www.capzles.com
OurStory.jpg

Το OurStory είναι μια ιστοσελίδα που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες της να δημιουργούν ένα δικό τους χρονολόγιο προσθέτοντας εικόνες, video, έγγραφα και ήχο, προσθέτοντας tags και γράφοντας τις αντίστοιχες σημειώσεις ή ιστορίες. Είναι δωρεάν και χρειάζεται απλά μια εγγραφή χρήστη. Η "ιστορία" του κάθε χρήστη μπορεί είναι ιδιωτική ή δημόσια, και δίνεται η δυνατότητα για αξιολόγηση (1-5 αστέρια), σχολίων και διαμοιρασμού μέσω e-mail ή facebook.

http://www.ourstory.com/

(Προστέθηκε 22/04/2014 - Χατζάκης Μιχαήλ)

preceden.jpg

To preceden είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να δημιουργήσουν ένα δικό τους χρονολόγιο προσθέτοντας πολυμεσικό υλικό και υπερσυνδέσμους στη δική τους ιστορία. Τα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει από τις άλλες εφαρμογές δημιουργίας χρονολογίου είναι η ύπαρξη διαφορετικών στρωμάτων (layers) για την οργάνωση των γεγονότων, η ύπαρξη ορόσημων για να ορίζονται τα σημαντικότερα γεγονότα, η δημιουργία γεγονότων με διάρκεια και το έξυπνο περιβάλλον εργασίας που έχει.

Με την έκδοση επί πληρωμή, μπορεί κανείς να αλλάξει τις δυνατότητες εμφάνισης του χρονολογίου του κάνοντάς το ιδιωτικό ή προσκαλώντας μόνο όσους ο ίδιος επιθυμεί να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Ως δάσκαλος, μπορεί κάποιος στο preceden να δημιουργήσει ένα λογαριασμό, να "χτίσει" το δικό του χρονολόγιο, να έχει πρόσβαση στα χρονολόγια των μαθητών του ώστε να να αξιολογεί και να τα επεξεργάζεται.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για χρονοπρογραμματισμό έργων, όπου μπορούν να επισημανθούν σημαντικές ημερομηνίες, προθεσμίες και ορόσημα και για προσωπικό βιογραφικό χρονολόγιο. Επίσης οι διάφορες χρονοσειρές μπορούν να τοποθετηθούν σε ξεχωριστά επίπεδα (layers), ώστε να είναι ευανάγνωστα (διάγραμμα επενδυτή και διάγραμμα αγορών). Το τελικό έργο μπορεί να εξαχθεί σε μορφή PDF, να διαμοιραστεί με άλλους χρήστες (με τη χρήση της urlδιεύθυνσης του), να εισαχθεί σε άλλες webσελίδες και να εξαχθεί σε αρχείο μορφής CSV (comma-seperatedvalues).

http://www.preceden.com/

(added by Victoria Chon)
(Ελέγχθηκε, λειτουργεί και ενημερώθηκε, 08/04/2017 Αχιλλέας Κάππης)

timelinejslogo.png

TimelineJs


To TimelineJs είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα ανοικτού κώδικα για τη διαχείρηση και την ενσωμάτωση timeline σε οποιαδήποτε τοπική σελίδα. Υποστηρίζει λειτουργείες πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιεύσεων κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, άρθρα αλλά και βίντεο σε ένα εύχρηστο περιβάλλον διαχείρησης. Το TimelineJs έχει μία εύκολης ροής διαδικασία εργασίας χρησιμοποιώντας ένα προστιθέμενο Google Spreadsheet. Ο κώδικας ενσωμάτωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε οποιαδήποτε μορφή: PC, tablet και κινητά.
Τα μόνα μειονεκτήματα του είναι ότι επιτρέπονται μόνο Google spreadsheets και καθυστερεί πολύ να φορτώσει στοιχεία πραγματικού χρόνου όπως τα Tweets.

http://timeline.knightlab.com

(Προστέθηκε από Γανίτη Κατερίνα στις 25/03/2016)
(Ελέγχθηκε από τη Φωτεινή Σιακκαγιάννη, στις 1/4/2017)