Sound-based / Podcasting


external image Cn7vA-Zx8AZfFGFvU8S0LCnl0uL1EgFPFFLeEkfDXcMH66xMcjEDmBwZ1oxnP4XF9BwCfCLT=w640-h400-e365
Είναι μια δωρεάν συνεργατική πλατφόρμα που μπορεί να αλληλεπιδρά με άλλους χρήστες.
Δυνατότητα με άλλους χρήστες :
•Ταινίες
•Μουσική
•Παιχνίδια
•Συνομιλία μεσω βίντεο

https://www.rabb.it/

Προστέθηκε 2/5/2017 από Αρμενίνη Ειρήνη

ustream.PNG

Το Ustream είναι ένα web 2.0 εργαλείο με το οποίο μπορεί ο χρήστης να μεταδώσει και να συνομιλήσει ηλεκτρονικά με ένα παγκόσμιο ακροατήριο. Εντελώς δωρεάν, το μόνο που χρειάζεται είναι μια κάμερα και σύνδεση στο Internet. Ζωντανή, διαδραστική μετάδοση σε λίγα λεπτά.

Η εταιρεία Ustream είναι μια αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 και παρέχει υπηρεσίες streaming video σε περισσότερα από 80 εκατομμύρια τηλεθεατές και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο και έχει περισσότερους από 180 υπαλλήλους στα γραφεία του Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες και Βουδαπέστη. Οι συνεργάτες της εταιρείας περιλαμβάνουν τις εταιρείες Panasonic, Samsung, Logitech, CBS News, PBS NewsHour, Viacom και IMG Media. Έλαβε 11,1 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση Series A για την ανάπτυξη νέων προϊόντων από τη DCM (Doll Capital Management) και τους επενδυτές Labrador Ventures και Band of Angels. Είναι ιδιοκτησία μιας αμερικανικής εταιρείας με το ίδιο όνομα, Ustream, Inc., με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Το Ustream ήταν μία από τις υπηρεσίες ζωντανής ροής παιχνιδιών για το PlayStation 4 της Sony .


USTREAM

(Προστέθηκε 20/5/2017 από Καζδαρίδη Γεώργιο)
(Ελέγχθηκε 30/04/2018 από Τάσο Πεταλωτή)


external image musicshake_edu.png

musicshake


Το musicshake είναι ένα web 2.0 εργαλείο με το οποίο μπορεί ο χρήστης να αλληλεπιδρά,δωρεάν μουσική για κάθε μαθητή στο σχολείο και δημιουργήθηκε απο τους μαθητές απευθείας από ένα πρόγραμμα περιήγησης.
Όλα τα μουσικά δείγματα δημιουργούνται από το musicshak. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τραγούδια τους σε βίντεο, παρουσιάσεις,blogs ή όπου θέλουν χωρίς να ανησυχούν !

http://edu.musicshake.com

(Προστέθηκε 20/5/2017 από Νικόλαο Ευαγγελόπουλο)


logo-centered-below.gif
To Evoca είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να δημιουργήσει κάποιος αμέσως ηχογραφήσεις από το τηλέφωνο, το Skype, ή το μικρόφωνο του υπολογιστή. Προσκαλέστε άλλους ανθρώπους για να καταγράψετε σε απευθείας σύνδεση μέσω ενσωματωμένου recorder.Σας επιτρέπει με ασφάλεια να αποθηκεύσετε τις πολύτιμες ηχογραφήσεις σας online σε ψηφιακή μορφή MP3 σε ασφαλείς online λογαριασμό σας στο evoca. Δεν χρειάζεται πλέον να καταγράφετε τις κλήσεις, να τις διαμορφώσετε και στη συνέχεια να περάσετε πολύ χρόνο για την αποστολή τους. Κάνετε ένα απλό login σε έναν ασφαλή online λογαριασμό σας στο evoca και απλά κάνετε κλικ για να τα ακούσετε, να τα στείλετε με email ή να τα δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας, το blog, το Facebook ή το Twitter. Εσείς και οι επισκέπτες σας μπορεί να αναπαράγετε τις εγγραφές σε οποιονδήποτε υπολογιστή, smartphone ή tablet ή και να τα κρατήσετε εντελώς ιδιωτικά.

http://www.evoca.com/

Προστέθηκε από Πολιτόπουλος Νικόλαος 1/5/14hipcast.jpg
To hipcast είναι ένα online πολυεργαλείο για την δημιουργεία και διαμοιρασμό podcasts που παρέχει και εφαρμογή για iOS.
Οι ηχογραφήσεις μπορούν να γίνουν online η να ανεβούν από το Pc του χρήστη. Υποστηρίζεται ενσωμάτωση των podcasts σε γνωστά blogs όπως tumblr, wordpress, blogger κλπ.Το site αναλαμβάνει την προσθήκη των podcasts σε directory sites όπως itunes και καθώς είναι επί πληρωμή δεν υπάρχουν διαφημίσεις κατά την διάρκεια αναπαραγωγής τους.

http://www.hipcast.com/index.htm
(λειτουργεί - Χριστοδούλου)

Audacity_Logo.png

Το Audacity είναι ένα εργαλείο ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου για Windows, Mac OS X, GNU/Linux, και άλλα λειτουργικά συστήματα.
Κάποιες από τις δυνατότητες του Audacity είναι:

 • Μετατροπή αρχείων ήχου από κασέτες, δίσκους, ραδιόφωνο κλπ σε ψηφιακά αρχεία ή και CD.
 • Παραγωγή αρχείων WAV, AIFF, AU, FLAC και Ogg Vorbis, ή και άλλα, όπως MP3 με την εγκατάσταση έξτρα βιβλιοθηκών.
 • Αποκοπή, αντιγραφή, συνένωση σημάτων, εισαγωγή εφέ.
 • Πολλαπλά κανάλια και δυνατότητα μίξης.
 • Αλλαγή της ταχύτητας ή της τονικότητας ενός αρχείου ήχου.
Το πρόγραμμα διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ.
http://audacity.sourceforge.net/
(λειτουργεί - Χριστοδούλου)

(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε 11/4/2016, Γεωργιάδου (georgiei))

audioboo_icon.jpg
audioboo_icon.jpg

Το Audioboo αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για καταγραφή και διαμοίραση φωνητικών αρχείων στο διαδίκτυο. Η δωρεάν μορφή της εφαρμογής σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ακουστικά αρχεία με μέγιστη χρονική διάρκεια τριών λεπτών και στην συνέχεια να τα δημοσιεύσετε στον λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σ’ αυτά τίτλο, ετικέτες (tags), πληροφορίες για την τοποθεσία που δημιουργήθηκαν και φωτογραφίες, για να τα περιγράψετε. Έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε φωνητικά αρχεία και να τα δημοσιεύσετε ανώνυμα ή να δημιουργήσετε προσωπικό λογαριασμό, αποκτώντας μ’ αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε επιπλέον χαρακτηριστικά του εργαλείου, όπως σύνδεση του λογαριασμού σας με σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Τwitter, το Facebook, το Posterous, το Tumblr και το Friendfeed και να μοιράζεστε μ’ αυτόν τον τρόπο τα «boo» σας με τους φίλους σας. Επιπλέον, το Audioboo διαθέτει και το ίδιο χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης, αφού σας επιτρέπει να αναζητήσετε και να ακολουθήσετε άτομα που σας ενδιαφέρουν. Τέλος, η εφαρμογή είναι συμβατή με συσκευές iOS, Android, Nokia. Σύντομα θα γίνει διαθέσιμη σε Blackberry και Windows 8.
http://audioboo.fm/(λειτουργεί - Χριστοδούλου)
(Ελέγχθηκε 30/04/2018 από Τάσο Πεταλωτή)

podcast.jpg
podcast.jpg

Το Podcast.com είναι μια ιστοσελίδα στην οποία μπορούμε να ανεβάζουμε και να ακούμε τα podcasts που δημιουργούμε, αλλά και αυτά που δημιούργησαν άλλοι χρήστες. Για τη διευκόλυνση των χρηστών κατά την αναζήτηση, τα podcasts είναι ταξινομημένα με βάση τις θεματικές ενότητες στις οποίες ανήκουν, ενώ υπάρχουν και σύνδεσμοι για γρήγορη πρόσβαση στα πιο δημοφιλή, τα προτεινόμενα, αλλά και τα πιο πρόσφατα ανεβασμένα podcasts. Παράλληλα, μπορούμε να κάνουμε εγγραφή (subscription) στα podcasts για τα οποία θέλουμε να ενημερωνόμαστε, καθώς και να κατεβάσουμε podcasts της αρεσκείας μας στον υπολογιστή. Μας βοηθάει επίσης στη δημιουργία της δικής μας προσωπικής συλλογής podcast και στο διαμοιρασμό της μέσω της OPML, ενός παρακλαδιού της XML. Ο διαμοιρασμός τέτοιων συλλογών είναι εφικτός και μέσω RSS, XPSF και αρχείων της μορφής M3U. Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα φιλοξενεί πάνω από 85 χιλιάδες podcasts. Επίσης, έχει το αντίστοιχο app του podcast.com για το iPhone και Android μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους από το κινητό τους.
http://www.podcast.com/
(λειτουργεί - Χριστοδούλου)


PodHalk.jpg
PodHalk.jpg

Το PodHawk είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ειδικά σχεδιασμένα για ήχο και βίντεο podcasting (δηλαδή για podcasting και vodcasting αντίστοιχα).
Ως εργαλείο είναι πιο απλό (με την έννοια ότι δεν περιέχει τα εργαλεία άλλων γενικότερων εφαρμογών όπως το Joomla ή τις δυνατότητες για blogging του Wordpress) και εστιάζει καθαρά στις ανάγκες των podcaster. Αναπτύχθηκε από την εταιρεία λογισμικού LoudBlog.
 • Με το PodHawk μπορείτε να διαχειριστείτε τα αρχεία ήχου και βίντεο σας,
 • Να δημιουργήσετε ένα πλήρες podcasting RSS,
 • Να παρουσιάσετε τα podcast σας σε μια ελκυστική ιστοσελίδα (διαλέγοντας από έτοιμα templates ή τροποποιώντας τα στις δικές σας ανάγκες).
 • Υπάρχει η επιλογή του Flash player, έτσι ώστε οι ακροατές σας να μπορούν να ακούν το υλικό σας κατευθείαν από το δικτυακό σας τόπο.

 • Περιέχει και μία υπηρεσία anti-spam ενώ επιτρέπει τα σχόλια από τους ακροατές σας βοηθώντας σας να βρίσκεστε σε επικοινωνία με το κοινό σας
http://www.podhawk.com/
(λειτουργεί - Χριστοδούλου)voicethread.JPG
voicethread.JPG

Το VoiceThread είναι μια online εφαρμογή για συλλογή και διαμοίραση συζητήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Eίναι μια συνεργατική, παρουσίαση πολυμέσων που διαθέτει εικόνες, έγγραφα, και βίντεο και επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν στις σελίδες και να αφήνουν τα σχόλια τους με 5 τρόπους - μέσω φωνής (με ένα μικρόφωνο ή τηλεφώνου), κειμένου, αρχείου ήχου ή βίντεο (με τη βοήθεια κάμερας). Οι χρήστες μπορούν να γράφουν, να σχολιάζουν, να χρησιμοποιούν πολλαπλές ταυτότητες και να λαμβάνουν σχόλια που εμφανίζονται μέσα από VoiceThreads. Μπορεί ακόμη και να ενσωματώνονται σε ιστοσελίδες, να εξάγονται σε μορφή MP3 player ή και σε DVDs. Είναι πλέον διαθέσιμο για χρήση στο iPhone, iPod και iPad. Διαθέτει 4 εκδόσεις, την Κ-12 και την Higher Ed για εκπαιδευτικούς σκοπούς, την Business και την Pro για απεριόριστες δυνατότητες. Το VoiceThread βοηθά στην ενεργό εμπλοκή των συμμετεχόντων, οι οποίοι παρουσιάζουν τις απόψεις τους καταγράφοντας τα σχόλιά τους.
http://www.voicethread.com/
(λειτουργεί - Χριστοδούλου)aviary-logo.jpg
aviary-logo.jpg

Το aviary είναι μια ολόκληρη ομάδα εφαρμογών σχεδιασμένη έτσι ώστε να σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα μέσα και εργαλεία για να εκφράσετε την δημιουργικότητά σας. Ένα από τα εργαλεία της aviary είναι το myna audio editor.
Το Myna σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ήχους remixes με ηχητικά εφέ και δικά του όργανα για καταγραφή ακόμη και της φωνής σας και το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν έχετε να κάνετε λήψη ή να εγκαταστήσετε τίποτα, γιατί είναι μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία σε απευθείας σύνδεση. Εσείς απλά πρέπει να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό, αν θέλετε να αποθηκεύσετε τις δημιουργίες σας.
http://www.aviary.com/tools/myna
(δεν λειτουργεί ως εργαλείο podcasting αλλά ως εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών
http://aviary.com/ - Χριστοδούλου)VocarooLogo.jpg

Το Vocaroo είναι μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες να ηχογραφούν τη φωνή τους. Είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί τίποτα.
Η διαδικασία ηχογράφησης είναι πολύ απλή. Στην αρχική σελίδα υπάρχει ένα κουμπί “Click to Record”. Πατώντας το κουμπί εμφανίζεται ένα παράθυρο το οποίο ζητά άδεια χρήσης του μικροφώνου και της κάμερας. Το περιβάλλον όμως δεν αφορά βιντεοσκόπηση, αλλά πρέπει να πατηθεί το κουμπί “allow” για να επιτραπεί το μικρόφωνο. Μόλις πατήσει ο χρήστης το “allow”, το κουμπί αλλάζει όνομα και από “Click to Record” γίνεται “Click to Stop”, το οποίο και αναβοσβήνει. Αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει η ηχογράφηση. Πατώντας “Click to Stop”, εμφανίζονται δύο νέα κουμπιά, ένα για επανηχογράφηση και ένα για να ακούσει ο χρήστης αυτό που ηχογράφησε. Το αρχείο σώζεται online. Ακριβώς από κάτω εμφανίζονται οι επιλογές για αποστολή μέσω email σε κάποιο φίλο ή για να ανέβει κάπου στο διαδίκτυο.
Επιπλέον δίνεται στο χρήστη επιλογή για να κατεβάσει το αρχείο του. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει λογαριασμό στο Vocaroo. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί ο χρήστης να έχει διαθέσιμη μια λίστα με όλες τις ηχογραφήσεις που έχει κάνει μέσα στο περιβάλλον.
Με το Vocaroo μπορεί εύκολα ένας εκπαιδευτικός να ηχογραφήσει για τους μαθητές του αυτά που θέλει να γνωρίζουν. Και αν έχει δημιουργήσει ένα λογαριασμό για την τάξη, μπορεί να μπαίνει και να βλέπει τι έχουν δημιουργήσει οι μαθητές του. Έτσι το περιβάλλον του Vocaroo είναι άλλος ένας τρόπος για να δώσει ο εκπαιδευτικός στους μαθητές του ανατροφοδότηση.
http://vocaroo.com/

(Ελέγχθηκε στις 27/03/2018 από Τσίγγο Βασίλειο)Λειτουργεί 10/4/2016 Στουγγιώτη Παναγιώτα

2103_20050421031023.gif
2103_20050421031023.gif

Το LoudBlog είναι ένα κομψό και εύκολο στη χρήση Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management System) για τη δημοσίευση πολυμεσικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Δημιουργεί αυτόματα μια μορφοποιημένη ιστοσελίδα και ένα RSS-Feed για Podcasting. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανεβάσει κάποιος τα audio / video αρχεία του, να προσθέσει μερικές σημειώσεις και τις συνδέσειςτου και είναι έτοιμο.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βάλετε το περιεχόμενό σας στο σύστημα. Μπορείτε να το φορτώσετε μέσω του browser σας χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πρόγραμμα FTP όπως είναι το FileZilla, ή να πάρετε το υλικό από το δίκτυο αφού πρώτα ελέγξετε την άδεια χρήσης.

http://www.loudblog.com/
aviary.JPG
aviary.JPG
rocsplashtoola.png
rocsplashtoola.png

ΤοRocείναι μια δωρεάν, βασισμένη στo web, flash εφαρμογή για τη δημιουργία ψηφιακής μουσικής που ανήκει στη συλλογή εργαλείων της εταιρίας Aviary. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα online music sequencer που μπορεί να παράξει μουσικά κομμάτια ή ringtones χρησιμοποιώντας μια βάση απο όργανα-ήχους που μπορούν να τοποθετηθούν στον editor και με τη βοήθεια της επανάληψης (loop) και της ψηφιακής επεξεργασίας αυτών στοιχειωδών ήχων (δηλ. των beats) να παραχθούν πολύπλοκα τραγούδια ή ήχοι. Εφόσον κάνοντας χρήση των πολλών επιλογών που μας δίνει το εργαλείο δημιουργηθεί το μουσικό κομμάτι μπορούμε να το αποθηκεύσουμε δίνοντας όνομα και κάποια tags ώστε να το βρίσκουμε εύκολα αργότερα, να το κατεβάσουμε σε μορφή mp3 ή wav, να συνδεθούμε με τον SoundCloud λογαριασμό μας και να το δημοσιεύσουμε (publish) εκεί, και να το μοιραστούμε με άλλους. Η διαμοίραση της δουλειάς μας γίνεται με διάφορους τρόπους όπως υποβολή μέσω myspace, twitter, facebook, stumbleupon κλπ. Επίσης μπορούμε να δημοσιεύσουμε τη δημιουργία μας στο κοινωνικό δίκτυο της Aviary όπου μπορούμε να δούμε τα τραγούδια άλλων χρηστών, να σχολιάσουμε πάνω σε αυτά, να ορίσουμε τα αγαπημένα μας και να οργανώσουμε το δικό μας προσωπικό δίκτυο προσθέτοντας φίλους και βλέποντας τα δικά τους δημιουργηθέντα αρχεία, δημιουργώντας ομάδες κλπ. Στο σχολείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μάθημα της μουσικής για τη δημιουργία ατομικών ή και συλλογικών μουσικών έργων για εμπέδωση κάποιων εννοιών.
http://advanced.aviary.com/tools/roc


chirbit.png
chirbit.png

Το chirbit είναι ένα free online εργαλείο με το οποίο μπορεί κανείς να ανεβάσει, να ηχογραφήσει και να διαμοιράσει αρχεία ήχου. Η ηχογράφηση μπορεί να γίνει είτε μέσω του υπολογιστή απευθείας στο browser, με κάμερα ή μικρόφωνο, είτε με συσκευές iPhone, BlackBerry, Android ή Smartphone. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει μέχρι 120 MB audio και πρέπει να είναι της μορφής .mp3, .aiff, .amr, .3ga, .m4a ή .wav. Ακόμα μπορεί να διαμοιράσει αρχεία στο blog, smartphone, facebook ή twitter με σύντομα (short) urls ενώ υποστηρίζεται και RSS feed.
To chirbit ιδρύθηκε το 2008, από τον Ivan Reyes, με έδρα την Ατλάντα.

http://www.chirbit.com/

sound.jpeg
sound.jpeg

Το soundcloud είναι μια online πλατφόρμα διαμοιρασμού μουσικής και αρχείων ήχου. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μουσικό group ώστε να διανέμει, να επεξεργάζεται και να ενημερώνει τα τραγούδια του. Επίσης μπορεί να συμμετέχει σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς ή να δημιουργήσει τον δικό του ώστε να συμμετέχουν και άλλοι χρήστες. Τα τραγούδια μπορούν να σταλούν είτε μέσω email είτε απευθείας στο άτομο που ανήκει στο δίκτυο του εκάστοτε podcaster. Η πλατφόρμα παρέχει στον χρήστη στατιστικά δεδομένα για το πόσοι ακούνε ή κατεβάζουν τα τραγούδια του. Υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον χρήστη που ακούει ένα τραγούδι να προσθέσει μια ετικέτα σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του τραγουδιού ώστε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη μελωδία ή το στίχο του. Δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος του αρχείου ήχου ενώ ο χρήστης μπορεί μέσα απο το λογαρισμό του να συνδεθεί και με άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το MySpace και το Twitter. Εάν κάποιος χρήστης θέλει να διακινεί πολλά αρχεία ήχου του δίνεται η δυνανατότητα να δημιουργήσει το δικό του Dropbox, κάτι σαν δισκογραφική εταιρία, και να δέχεται τραγούδια απο άλλους χρήστες. Τέλος το soundcloud είναι διαθέσιμο και για smartphones όπως το iPhone ως μια εφαρμογή που μπορείς να ηχογραφείς την μουσική σου και να την ανεβάζεις στον λογαριασμό σου.

H υπηρεσία δεν είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να ανεβάσετε κάποια αρχεία ήχου δωρεάν. Αν χρειαστεί να ανεβάσατε αρχεία ήχου που αγγίζουν τις 4 ώρες τότε πρέπει να αγοράσετε το πακέτο €3/μήνα ή €29/χρόνο. Αν τώρα θέλετε να ανεβάζετε αρχεία ήχου σε τακτά χρονικά διαστήματα τότε πρέπει να αγοράσετε το πακέτο Pro Unlimited το οποίο στοιχίζει €9/μήνα ή €99/χρόνο.

http://soundcloud.com/

pp_logo3.png
pp_logo3.png

Το podcastpeople είναι ένα online πολυεργαλείο για την δημιουργία και διαμοιρασμό podcasts. Με το podcastpeople ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει podcasts ήχου ή βίντεο και να τα ανεβάσει προς διαμοιρασμό. Η υπηρεσία, προσφέρει σε κάθε χρήστη ξεχωριστή ιστοσελίδα όπου γίνεται η διανομή των podcasts του, blog και στατιστικά χρήσης/επισκεψιμότητας. Κάθε λογαριασμός αντιστοιχεί σε μία "εκπομπή" και κάθε εκπομπή μπορεί να έχει πολλούς χρήστες που ανεβάζουν υλικό. Δεν είναι απαραίτητο να κατεβάσει κάποιος λογισμικό, καθώς τα εργαλεία για τη δημιουργία των podcasts είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα. Υποστηρίζει πληθώρα τύπων αρχείων.
Η υπηρεσία είναι υπό πληρωμή, με διαφορετικά πακέτα.

http://www.podcastpeople.com

beatport.jpeg
beatport.jpeg

To Beatport ένα διαδυκτιακό portal όπου ο κάθε χρήστης μπρορεί να πλοηγηθεί ακούγωντας την μουσική της αρεσκείας του αλλά και αν το επιθυμεί να πραγματοποιήσει online αγορά. Παρέχει μουσική σε ψηφιακή μορφή καθώς και ορισμένα εργαλεία ανακάλυψης μουσικής φτιαγμένα για Djs. Επίσης οι παραγωγοί μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους εργαλεία ώστε να τα διαμοιράζονται με άλλους συναδέλφους τους. Κάθε βδομάδα η μουσική συλλογή του Beatport ανανεώνεται με εκατοντάδες κομμάτια απο τους παραγωγούς-djs σε όλο τον κόσμο. Οι μορφές αρχείων ήχου που υποστηρίζει είναι τα: mp3, wav και aiff.
http://www.beatport.com/

spotify.png

To Spotify είναι μια online υπηρεσία ροής μουσικών αρχείων, είναι μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες για streaming μουσικής και πλέον έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη, κερδοφόρα εταιρεία. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες στον κόσμο όπως τη Sony EMI, τη Warner Music Group και τη Universal. Η περιήγηση των κομματιών μπορεί να γίνει με βάση τον καλλιτέχνη, τον δίσκο, το είδος μουσικής ή και μέσα απο την προκαθορισμένη playlist. Οι χρήστες μπρορούν να δημιουργούν δικές τους playlists και να τις διαμοιράζονται ή να τις επεξεργάζονται με άλλους χρήστες. Για το σκοπό αυτό δημιουργείται ένα link για κάθε playlist και έτσι ο χρήστης μπορεί να το στείλει σε φίλους του μέσω email ή προσωπικού μηνύματος. Η δημιουργία των αυτόνομων playlists γίνεται σε συνεργασία με το Last.fm όπου οι χρήστες μπορούν να στέλνουν τραγούδια απο το spotify στον λογαριασμό τους στο last.fm επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν ποιοί καλλιτέχνες ή τραγούδια είναι περισσότερο δημοφιλή. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα να συνδεθεί ο χρήστης με το λογαρισμό του στο Facebook ή στο Twitter και να διαμοιράζει τις playlists και τα τραγουδια του με τους υπόλοιπους φίλους του.
www.spotify.com

(Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε από Χαριδήμου Δήμο 2/4/2018)

logo.gif
logo.gif

Το blaving είναι ένα νέο εργαλείο. Συνδυάζει στοιχεία από podcast και από social networks. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράψουν άμεσα μηνύματα και να τα διαμοιράσουν. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν άλλους χρήστες όπως είναι μουσικά συγκροτήματα, διασημότητες ή και απλοί χρήστες και να έχουν πρόσβαση στα ηχητικά μηνύματά τους. Πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία και απαιτεί εγγραφή.
http://en.blaving.com/


external image logo-img2.png
Το PodBean είναι μια υπηρεσία podcasting που ξεκίνησε το 2006. Προσφέρει 6 πακέτα υπηρεσιών, ένα εκ των οποίων είναι δωρεάν. Κάθε χρήστης έχει τη δική του ιστοσελίδα για podcasts. Προσφέρει ενημέρωση μέσω RSS, podcast players που μπορούν να προστεθούν σε άλλες ιστοσελίδες, στατιστικά επισκεψιμότητας και έτοιμα templates παρουσίασης. Οι χρήστες ανεβάζουν το podcast τους στην ιστοσελίδα, απ'όπου μπορούν να το διαχειριστούν και να το διαμοιράσουν. Υπάρχει πλέον διαθέσιμο και ως εφαρμογή android και iOS.
http://www.podbean.com/

(Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε από Ελκιέρ Μούγια 28/04/2018)

clipShackLogo.jpg
clipShackLogo.jpg

Πρόκειται για μια υπηρεσία που αντιστοιχεί στο flickr, μόνο που έχει ως target group τους χρήστες που θέλουν να ανεβάσουν και να διαμοιράσουν βίντεο. Ο χρήστης προκειμένου να κάνει χρήση της υπηρεσίας πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό. Η υπηρεσία προσφέρει μεγάλη ποικιλία στην κατηγοριοποίηση-παρουσίαση των βίντεο, όπως με βάση τη δημοφιλία τους, το πότε ανέβηκαν, ανάλογα με τη θεματική ενότητα που ανήκουν και ανάλογα με ομάδες ενδιαφέροντος.
http://www.clipshack.com/

online-convert.png
online-convert.png

Η ιστοσελίδα online-convert.com προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέπουν διάφορους τύπους αρχείων σε άλλους τύπους αρχείων. Είναι δωρεάν και προσφέρει μετατροπή στα παρακάτω είδη αρχείων:
 • Αρχεία ήχων
 • Αρχεία βίντεο
 • Αρχεία εικόνων
 • Αρχεία κειμένου
 • Αρχεία τύπου e-book
 • Αρχεία συμπίεσηhttp://www.online-convert.com/mixlr.png

Το Mixlr είναι μια web– based εφαρμογή Live Broadcasting και άμεσης αλληλεπίδρασης με τους ακροατές. Ο χρήστης μπορεί να κάνει Live Broadcasting, μέσω της δημιουργίας μιας playlist από το SoundCloudή με τη βοήθεια του professional broadcast app, που παρέχεται. Η εφαρμογή παρέχει:
 • Ήχο High-quality, live stereo
 • Δημιουργία προσωπικού hub, διαμόρφωση του χώρου της «εκπομπής», real – time αλληλεπίδραση με τους ακροατές μέσω chat, ακολουθώ τα άτομα που μου αρέσουν
 • Σύνδεση με facebook, twitter, SoundCloud, Mixcloud, Dropbox, iTunes
 • Διαθέσιμο για iPhone


http://mixlr.com/
VoxopopLogo.jpg

Το Voxopop είναι ένα ηχητικό web-based εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές ως ένα online εργαλείο μάθησης για τη δημιουργία φόρουμ, όπου τίθενται ερωτήματα χρησιμοποιώντας φωνητικές εγγραφές αντί για κείμενο. Επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να δημιουργήσουν μία διαδικτυακή αλληλουχία συζητήσεων ήχου, παρόμοια με εκείνη σε έναν πίνακα ανακοινώσεων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν τις προφορικές δεξιότητες ομιλίας τους , βάζωντας άλλους μαθητές να απαντούν σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας μαγνητοφωνημένες απαντήσεις και έπειτα να ακούνε αυτές τις μαγνητοφωνημένες απαντήσεις .

Αυτό το online εργαλείο εκμάθησης γλωσσών είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη διδασκαλία των γλωσσών , όπου ένας δάσκαλος μπορεί να θέσει ένα ερώτημα στη γλώσσα που διδάσκουν και οι μαθητές να απαντούν προφορικά στην ερώτηση στην ίδια γλώσσα .

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

http://www.voxopop.com/ (Προστέθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη)


yodio.png
Το yodio είναι Podcast υπηρεσία που επιτρέπει με τη χρήση του κινητού σας να καταγράψετε άμεσα μια συνομιλία ήχου και στη συνέχεια, μπορείτε να κατεβάσετε το ηχητικό μήνυμα και να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη . Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας online "ιστορίας" βάζοντας ομιλία σε μία παρουσίαση με διαφάνειες ή σε φωτογραφίες. Αφού ολοκληρωθεί η δημιουργία της yodio "ιστορίας" από το κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή , μπορεί να ανέβει σε ιστοσελίδα. Δημιουργήστε ένα «studycast» ως δάσκαλος για να βοηθήσει τους μαθητές που έχουν ανάγκη να ακούσουν και πάλι το υλικό. Τα παιδιά θα μπορούσαν ακόμη και να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη ραδιοφωνική εκπομπή.


www.yodio.com

(Προστέθηκε από Ντέμη Μυρσίνη 12/4/2016)

audiotool.png

Audiotool
https://www.audiotool.com

Με το εργαλείο αυτό ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να διαμοιράσει μουσικά θέματα. Όλες οι συσκευές της εφαρμογής μπορούν να προστεθούν στην επιφάνεια εργασίας μέσω καλωδίων. Με τον τρόπο αυτό αναπαρίσταται η ροή της μουσικής και η σειρά μουσικών συσκευών εισόδου και εξόδου. Τα μουσικά θέματα αποθηκεύονται στους serversτου Audiotool με αποτέλεσμα να είναι εύκολη η πρόσβαση και διαμοίραση τους από οποιοδήποτε browser. Αυτό διευκολύνει τη συνεργασία, ανεξάρτητα από την συμβατότητα σε υλικό και λογισμικό. Το siteτου εργαλείου υποστηρίζει και την κοινότητα χρηστών η οποία συμβάλλει στον εμπλουτισμό της cloudβιβλιοθήκης με μουσικά θέματα ή ρυθμίσεις συσκευών ήχου. Το siteδιαθέτει εκπαιδευτικό υλικό και wiki, μέσα από το οποίο επεξηγούνται αναλυτικά οι μουσικές συσκευές.
(Προστέθηκε από Αχιλλέα Κάππη, 25/05/2017)
external image 598bfe5300feb.image.jpg
Anchor

Το Anchor είναι μια πλατφόρμα podcast που επιτρέπει την παρακολούθηση και δημοσίευση εκπομπών ήχου "μικρού μεγέθους". Anchor ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία της είναι "μια επανεφεύρεση ραδιοφώνου", η οποία είναι μια αρκετά κατάλληλη περιγραφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Anchor για να δημιουργήσετε ουσιαστικά το δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό, γεμάτο με ακουστικά tidbits, μουσική από το Spotify και το Apple Music, μεταβάσεις μεταξύ τμημάτων, κλήσεις και συνεντεύξεις. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Anchor για να δημιουργήσετε μια ροή podcast.

Όσον αφορά την κινητή επικοινωνία, η smartphone εφαρμογή Anchor προσφέρει μια πληθώρα νέων λειτουργιών για την εύκολη υλοποίηση ενός podcast σε smart συσκευές. Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, μεταβαίνετε απευθείας στην οθόνη δημιουργίας, όπου η εφαρμογή αρχίζει αυτόματα να δημιουργεί ένα νέο επεισόδιο podcast. Αφού βρεθείτε εκεί, μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε την εγγραφή αμέσως.

Anchor.fm
Προστέθηκε από Ελκιέρ Μούγια 29/04/2018


<span style="height: 552px; text-align: left;">Όλα τα μουσικά δείγματα δημιουργούνται από το Musicshake - οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τραγούδια τους σε βίντεο, παρουσιάσεις, blogs ή όπου θέλουν, χωρίς να ανησυχούν!</span>