Blogs


blogger.jpg
Το Blogger είναι μια online υπηρεσία δημιουργίας ιστολογίων κάτω από το subdomain blogspot.com. Δημιουργήθηκε από την Pyra Labs η οποία το 2003 εξαγοράσθηκε από την Google. Οι αναρτήσεις εμφανίζονται ως λίστα με χρονολογική σειρά με τις πιο πρόσφατες να βρίσκονται ψηλότερα. Χρησιμοποιώντας τα σχόλια του Blogger ο καθένας μπορεί να σχολιάσει τις αναρτήσεις από οπουδήποτε. Τα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης σάς επιτρέπουν να αποφασίζετε ποιος θα μπορεί να διαβάζει και να γράφει στο ιστολόγιό σας. Τα προφίλ Blogger σας επιτρέπουν να εντοπίζετε πρόσωπα και ιστολόγια που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς. Πλέον η υπηρεσία διαθέτει εφαρμογές για κινητές συσκευές με android και ios.
Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους γραφήματα προβολών, έχουν πρόσβαση σε στατιστικά (όπως προβολές ανά φυλλομετρητή, λειτουργικό σύστημα και χώρα), αλλά μόνο για τα πρώτα 10 (λειτουργικό λογισμικό, χώρα και φυλλομετρητή). Έχουν στην διάθεση τους ακόμη πολλά πρόσθετα (γκάντζετ, περίπου 1000), δυνατότητα διαγραφής του ιστολογίου τους και πολλές άλλες ρυθμίσεις.


http://www.blogger.com/
(Eλέγχθηκε και διορθώθηκε από Χρυσίνα Δέσποινα 2/4/2017)
(Ελέγχθηκε και διορθώθηκε από Γούτα Στυλιανό)
(Ελέγχθηκε από Χαριδήμου Δήμο στις 2/4/2018)
edublogs_logo.jpg
Το Edublogs πρόκειται για μια εκπαιδευτική κοινότητα, όπου προσφέρεται η δυνατότητα εγγραφής σε χρήστες για να δημιουργήσουν το προσωπικό τους blog εντελώς δωρεάν. Η ιστοσελίδα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για πιθανές χρήσεις του blog στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ υπάρχει υποστήριξη τόσο σε τεχνικά, όσο και σε εκπαιδευτικά θέματα, με video tutorial , hints and tips, FAQ και Forums. Είναι πλήρως προσανατολισμένο στις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθημάτων, είναι απολύτως δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι προσφέρει περιορισμένο χώρο (μόλις 100 ΜΒ). (Ελέγχθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)
http://edublogs.org/
(Ελέγχθηκε από Γουλούδη Στυλιανό 28/3/2018)kidblog2.0_icon.gif


Το Kidblog αποτελεί ένα εύκολο και απλό εργαλείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για δασκάλους και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θέλουν να δώσουν την δυνατότητα σε καθένα από τους μαθητές τους να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν το προσωπικό τους ιστολόγιο. Βασικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η προστασία που παρέχει στους μαθητές απέναντι σε κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο, αφού οι εκπαιδευτές έχουν συνεχές έλεγχο τόσο για το περιεχόμενο των blogs της τάξης όσο και για την ιδιωτικότητά τους. Με την χρήση της εφαρμογής οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συζητήσεις της τάξης, να παρακολουθούν τις αναρτήσεις των συμμαθητών τους και να μοιράζονται υλικό. Το Kidblog είναι μια καλά οργανωμένη πλατφόρμα, που είναι δωρεάν και παράλληλα δεν περιέχει διαφημίσεις. Τέλος, το στιλ της ταιριάζει στον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε, αφού χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της νεανικότητας.
(Ελέγχθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)

(Ελέγχθηκε διορθώθηκε από Γουλούδη Στυλιανό 28/3/2018)
https://kidblog.org/home/lifeJurnal.jpg
Το LiveJournal είναι μια διαδικτυακή κοινότηταόπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να διατηρούν ένα blog, να μοιράζονται τις ιστορίες τους , να συζητάνε διάφορα θέματα και να βρίσκονται σε επαφή με τους φίλους τους. Είναι μια δωρεάν υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στην Ρωσία, στην οποία αναπτύσσονται δεσμοί μέσω της γραφής και της ανταλλαγής.Ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, ιδιαίτερα στη Ρωσία, επίσης χρησιμοποιεί την υπηρεσία για πολιτικό σχολιασμό. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν και τη διαφορά του από άλλους δικτυακούς τόπους blogging. Το LiveJournal ξεκίνησε στις 15 Απριλίου 1999 από Brad Fitzpatrick, με σκοπό να κρατάει ενήμερους τους σχολικούς του φίλους σχετικά με τις δραστηριότητές του και η εξέλιξή του ήταν τόσο ανοδική ώστε στις 22 Απριλίου το 2009, ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev άνοιξε το δικό του blog στο LiveJournal. Εν συνεχεία όμως το LiveJournalπεριήλθε στα χέρια της SUP Media.
Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:
 • Προσωπική σελίδα σε κάθε χρήστη (journal page) όπου φαίνονται οι καταχωρήσεις του και σύνδεσμοι σε σελίδες με τα αντίστοιχα σχόλια.
 • Η λίστα φίλων που αποτελεί και το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του LiveJournal.
 • Χρήση της γλώσσας προγραμματισμού S2 που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει το template της σελίδας του
 • Avatar, Info Page
 • Voice Posts,instant messaging, text messaging, και notifications.
 • RSS
 • Εισαγωγή εικόνων, video και widgets
Τέλος για τους πιο μυστικοπαθείς το LiveJournal διαθέτει ρυθμίσεις ασφάλειας που δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να μετατρέψει το blog του σε ένα προσωπικό ημερολόγιο.
(Ελέγχθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)

http://www.livejournal.com/
(Ελέγχθηκε διορθώθηκε από Γουλούδη Στυλιανό 28/3/2018)posterous_logo1.png
Το posterous είναι μία απλή πλατφόρμα blogging, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, και χρησιμοποιείται κυρίως για microblogging. Παρέχει δυνατότητες όπως η αυτόματη εισαγωγή μηνυμάτων σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Flickr, το Twitter και το Facebook.Επιπροσθέτως διαθέτει τη δική του υπηρεσία συντόμευση URL, η οποία από το Μάρτιο του 2010 μπορεί να αναρτήσει Tweets στο Twitter. Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένο πακέτο του Google Analytics, για την καταγραφή στατιστικών δεδομένων, όπως ο αριθμός χρηστών που επισκέπτονται την πλατφόρμα, σε ποιες γεωγραφικές περιοχές βρίσκονται, από ποια sites παραπέμφθηκαν και επισκέφτηκαν την πλατφόρμα και άλλα.
Η εισαγωγή και ενημέρωση των posts δεν έχει διαφορά από άλλα παρόμοια λογισμικά για την κατασκευή blogs. Η συγκεκριμένη όμως πλατφόρμα δημιουργήθηκε κυρίως για να υποστηρίξει το blogging μέσα από το κινητό. Κάποιες λειτουργίες που υποστηρίζονται για τη διαδικασία blogging μέσω κινητού είναι η αποστολή e-mail, επισυνάψεις αρχείων (φωτογραφίες, mp3 αρχεία, βίντεο κλπ). Το posterous μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για lifestreaming. Τον Μάιο του 2010,το Posterous αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο επίκαιρες και επικερδείς εταιρείες του Silicon Valley για το 2010 .Τον Μάρτιο του 2012, το Posterous ανακοίνωσε ότι είχε αγοραστεί από το Twitter.
(Δεν δουλεύει πλέον Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)
http://posterous.com
cloud.jpg
Το Cloudworks αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι μέρος της πρωτοβουλίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου για τον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό και συγχρηματοδοτείται από το JISC και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το ιστολόγιο του Cloudworks παρέχει τις τελευταίες πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα μελλοντικά σχέδια που αφορούν την ιστοσελίδα. Ουσιαστικά είναι ένας ιστοχώρος όπου μπορεί κάποιος να μοιραστεί, να βρει και να συζητήσει ιδέες και εμπειρίες γύρω από τη μάθηση και τη διδασκαλία. Οι σκοποί του είναι:
 • Να δώσει την δυνατότητα στα άτομα να βρουν, να μοιραστούν και να συζητήσουν ιδέες εκμάθησης και διδασκαλίας.
 • Να συνδέσει τους ανθρώπους με παρόμοια εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.
 • Να παρέχει έμπνευση για τον σχεδιασμό δραστηριοτήτων για μάθηση και για ανάπτυξη πόρων.
 • Να προβάλει την εργασία ατόμων και ομάδων που θέλουν να προσελκύσουν υπάρχοντα, αλλά και νέα ακροατήρια.
 • Να παρέχει ένα χώρο όπου διάφορες κοινότητες μπορούν να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να συγκεντρώσουν σχετικό υλικό, ιδέες και σχέδια.
 • Να ενθαρρύνει την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, ειδικά μεταξύ των ανθρώπων που δεν έχουν ξαναμοιραστεί με άλλους ιδέες και εμπειρίες μάθησης και διδασκαλίας.

Αντίθετα από πολλές υπάρχουσες εκπαιδευτικές "αποθήκες", εδώ δίνεται έμφαση στην οικοδόμηση μιας δυναμικής συλλογής ιδεών και πρακτικών εμπειριών, μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας εκπαιδευτικού περιεχομένου (σχέδια μάθησης, μελέτες περίπτωσης, πόροι και εργαλεία), καθώς και ενεργών συζητήσεων για τη χρήση και την αποτελεσματικότητα αυτού του περιεχομένου σε διαφορετικά πλαίσια. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του ιστοχώρου είναι η φωνή των χρηστών του ιστοχώρου, η εμπειρία τους, η κριτική τους σκέψη και οι απόψεις τους γύρω από το περιεχόμενο του ιστοχώρου. Οι δημιουργοί του προσπαθούν να διατηρήσουν την ποιότητα του ιστοχώρου διασφαλίζοντας την εύκολη διαδικασία καταχωρήσεων με την απαίτηση όσο το δυνατό λιγότερων πληροφοριών κατά την καταχώρηση. Επιπλέον, στοχεύουν σε άτομα που είναι πιθανότερο να συμβάλουν σε ένα δημόσιο ιστοχώρο, καθώς επίσης και να αντλήσουν χρήσιμα στοιχεία από το περιεχόμενό του. Σε αυτά τα άτομα περιλαμβάνονται οι επαγγελματίες με υποστηρικτικό ρόλο στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς (όπως οι τεχνολόγοι της μάθησης, οι εκπαιδευτικοί σχεδιαστές (instructional designers), ερευνητές για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης), καθώς επίσης και οι καινοτόμοι σε μάθηση και διδασκαλία και οι πρωτοπόροι στο e-learning.Τέλος, εξασφαλίζεται ότι η ιστοσελίδα ενεργεί ως αγωγός, με τη συγκέντρωση του περιεχομένου από σχετικούς ιστοχώρους και μέσω APIs, έτσι ώστε οι χρήστες να να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του από άλλους χώρους. Αυτό θα εξασφαλίσει το μέγιστο βαθμό ενημέρωσης, λήψης και χρησιμοποίησης περιεχομένου του ιστοχώρου και θα επιτρέψει στους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν με καινοτόμους τρόπους.
(Ελέγχθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)


http://cloudworks.ac.uktechnorati.jpg
To Technorati θεωρείται η πρώτη μηχανή αναζήτησης blog. Ιδρύθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους bloggers αλλά και τους απλούς χρήστες να συλλέγουν, να σημειώνουν και να μοιράζονται την παγκόσμια online πληροφορία ευκολότερα και γρηγορότερα. Μέχρι σήμερα, το Technorati αριθμεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο blogs και έχει γίνει η κύρια πηγή για τις σημαντικότερες ιστορίες, απόψεις, φωτογραφίες και βίντεο σε διάφορες κατηγορίες όπως είναι τα νέα, η ψυχαγωγία, η τεχνολογία, το lifestyle, τα αθλητικά, η πολιτική και οι επιχειρήσεις. Το Technorati βλέπει τα tags, δηλαδή τις αντιπροσωπευτικές λέξεις, που οι συγγραφείς των blogs έχουν τοποθετήσει στις ιστοσελίδες τους και σύμφωνα με αυτά τα κατατάσσει στα αντίστοιχα αποτελέσματα αναζήτησης, εμφανίζοντας πρώτα τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα. Επίσης, αξιολογεί την «αυθεντία» (authority) του κάθε blog, δηλαδή τον αριθμό των μοναδικών blogs που συνδέονται με το συγκεκριμένο blog στους έξι προηγούμενους μήνες. Η αναζήτηση ενός blog είναι απλή διαδικασία. Γίνεται με την εισαγωγή μίας λέξης-κλειδιού στο πεδίο “Search the blogosphere” (Αναζήτηση στη μπλογκόσφαιρα). Επίσης, ένας χρήστης μπορεί να γίνει μέλος του technorati και να δηλώσει το blog του ώστε να εμφανίζεται σε περισσότερα αποτελέσματα.
(Ελέγχθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)

http://technorati.com/typepad-logo.png

Το TypePad είναι μια υπηρεσία blogging από την εταιρεία SAY Media (από τη συγχώνευση της Six Apart Ltd και VideoEgg). Αρχικά ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2003. Το TypePad βασίζεται στην πλατφόρμα Six Apart's Movable, και μοιράζεται τεχνολογικές υποδομές με τη Movable Type, όπως πρότυπα και API. Παρόλα αυτά, διατίθεται στην αγορά σε μη-τεχνικούς χρήστες και περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη πολλαπλών συγγραφέων, φωτογραφικά άλμπουμ καθώς και mobile blogging.
Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε διάφορες γλώσσες και χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες πωλείται σε τρία διαφορετικά συνδρομητικά επίπεδα.
Το TypePad χρησιμοποιείται σήμερα από πολλούς μεγάλους οργανισμούς και εταιρίες μέσων ενημέρωσης για φιλοξενία ιστολογίων, όπως το ABC, MSNBC, ΚΤΚ, BBC και Sky News.
Τέλος, στις μέρες μας το TypePad υποστηρίζει μια εφαρμογή για το LinkedIn, που αναρτάει blog posts στο LinkedIn.
(Ελέγχθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)

http://www.typepad.com/


topbanner.jpg

To ClassBlogmeister αποτελεί μέρος του Landmark project και του Ντέιβιντ Warlick. Η ιδέα στην οποία βασίστηκε το σχέδιο είναι απλή: δημιουργία blogs σε ολόκληρο το σχολείο, τα οποία οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι διαχειριστές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ορισμένα blogs γίνονται δημόσια, με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις.
Το κύριο ζήτημα σχετικά με αυτό το blogging site είναι ότι είναι δύσκολο να καταλάβει ο χρήστης πώς να γραφτεί στην υπηρεσία. Από τη σκοπιά ενός απλού επισκέπτη στο site, το εργαλείο αυτό έχει πολύ υψηλά εμπόδια εισόδου. Εκτός αυτού αν δεν είστε ή δεν ανήκετε σε ένα σχολείο, δεν μπορείτε να εισέλθετε.
Αν κάποιο σχολείο πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα blogging σύστημα, τότε αυτό το εργαλείο μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική λύση.
(Ελέγχθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)

http://classblogmeister.com/


Wordpress-Plugins.png


Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου, μ’ άλλα λόγια, ένα μέσο για να φτιάξετε έναν ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog) απλά και να δημοσιεύετε κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, προϊόντα και υπηρεσίες. Το WordPress είναι ελεύθερο και ανοικτού κώδικα λογισμικό ιστολογίου και πλατφόρμα δημοσιεύσεων, γραμμένο σε PHP και MySQL. Έχει πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων μιας αρχιτεκτονικής για πρόσθετες λειτουργίες, και ενός συστήματος προτύπων. Οι χρήστες του μπορούν να αλλάζουν τη θέση διαφόρων στοιχείων του γραφικού περιβάλλοντος χωρίς να χρειάζεται να επεξεργάζονται κώδικα PHP ή HTML. Ωστόσο, μπορούν ακόμα να επεξεργαστούν τον κώδικα PHP και HTML, προκειμένου να επιτύχουν προχωρημένες τροποποιήσεις. Τέλος, έχει επίσης την δυνατότητα ενσωματωμένης διαχείρισης συνδέσμων, μόνιμους συνδέσμους οι οποίοι είναι φιλικοί προς τις μηχανές αναζήτησης, για να έχουν την δυνατότητα ανάθεσης πολλαπλών κατηγοριών και υποκατηγοριών στα άρθρα.

Διατίθεται για διάφορα λογισμικά όπως Android,iOS, Windows Phone και BlackBerry, τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε μερικές από τις δυνατότητες του πίνακα διαχείρισης του WordPress.
http://wordpress.org

http://www.wordpress-gr.org/
(Ελέγχθηκε και ενημερώθηκε 10/4/2016- Στουγγιώτη Παναγιώτα)


 Κοινότητες και Ιστολόγια.jpg
 Σχολικό Δίκτυο.gifH υπηρεσία «Εκπαιδευτικές Κοινότητες και Ιστολόγια» αποτελεί μέρος του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Είναι μια υπηρεσία που έχει ως στόχο τη δημιουργία κοινοτήτων μάθησης και πρακτικής με στόχο την αλληλοενημέρωση, την αλληλοϋποστήριξη, την ανατροφοδότηση και συνακόλουθα τη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας.

Επιπλέον τα ιστολόγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παιδαγωγική διαδικασία και να ενισχύσουν τη διδασκαλία, λόγω της διαδραστικότητας και της δυνατότητας για ομαδική εργασία που προσφέρουν.

Η δημιουργία και τήρηση ενός εκπαιδευτικού ιστολογίου σηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος δημοσιοποίησης και ανταλλαγής ιδεών, σκέψεων, απόψεων, γνώσεων εκπαιδευτικών και μαθητών χρησιμοποιώντας τον λόγο και την εικόνα (κινούμενη ή μη) ως μέσα έκφρασης. Μερικοί τρόποι με τους οποίους τα ιστολόγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διδασκαλία είναι:

 • Ως πίνακες ανακοινώσεων
 • Ως μέσα καθοδήγησης με την ανάρτηση οδηγιών
 • Ως μέσα παρότρυνσης για προβληματισμό και διάλογο
 • Ως συνεργατικά εργαλεία
 • Ως ιστότοποι δημοσιότητας

Η υπηρεσία παρέχεται σε διοικητικές μονάδες, σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γυμνασίου.Υπάρχει on line οδηγός χρήσης. [Προστέθηκε από Θεοχαρίδη Θεοχάρη στις 30/03/14]
(Ελέγχθηκε Κιτσικούδης Κωνσταντίνος)
(Ελέγχθηκε και Διορθώθηκε 31-3-2016 Γεωργιάδης Αναστάσιος)

http://blogs.sch.gr/logo.png


To 21Classes είναι ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, και παρέχεται από την 21Publish inc. To 21Publish παρέχει προϊόντα για multi-user blogging για σχολεία, επιχειρήσεις, κοινότητες, συλλόγους, πανεπιστήμια, καθώς και μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ένα μοναδικό σύστημα 2-layer καθιστά εύκολο να προσαρμόσετε και να διαχειριστείτε ένα blog με έναν απεριόριστο αριθμό μελών.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι του προϊόντος που προσφέρονται από το 21Classes:

Single Teacher Blogs
Στο οποίο ο καθηγητής μπορεί να φτιάξει και να διαχειριστεί ένα απλό blog όπως θα έκανε και με το Wordpress και το Typepad.

Classroom Blogportal
To οποίο μας προσφέρει είναι μια κοινότητα blogging που δημιουργείται και ελέγχεται από ένα δάσκαλο. Ο δάσκαλος δημιουργεί την αρχική σελίδα και καθορίζει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για τα blogs των μαθητών/φοιτητών καθώς και τις διαθέσιμες λειτουργίες για αυτούς. Στη συνέχεια, οι μαθητές μπορούν είτε να εγγραφούν μόνοι τους ή να τους δημιουργήσει λογαριασμούς ο δάσκαλος. Κάθε μαθητής έχει στη συνέχεια ένα πλήρες λειτουργικό blog μέσα σε αυτή την κοινότητα και κάτω από την ομπρέλα του αρχικού που έχει δημιουργήσει ο καθηγητής.
https://www.21classes.com/
(Πολιτόπουλος Νικόλαος)
(Ελέγχθηκε 11/4/2016, Γεωργιάδου (georgiei))


webnode.jpeg

Το Webnode είναι ένα εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε αρχάριους χρήστες μέσω του συστήματος δημιουργίας drag-and-drop που διαθέτει να δημιουργήσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δωρεάν ιστοσελίδες προσωπικής χρήσης και blogs. Το σύστημα μπορεί να τρέξει στους περισσότερους φυλλομετρητές του Internet όπως οι Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari και Netscape . Τέλος ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Webnode είναι ότι αφού δημιουργηθεί η ιστοσελίδα, θα εμφανίζεται αυτόματα και σε κάθε κινητή συσκευή με σύνδεση στο Internet αρκεί να επιλεχθεί κάποιο από τα templates που προσαρμόζονται αυτόματα για εμφάνιση σε κινητά, smartphones και tablets. Τα templates αυτά επιτρέπουν στην ιστοσελίδα να εμφανίζεται κανονικά σε κάθε κινητή συσκευή.
Το σύστημα προσφέρεται υπό το επιχειρηματικό μοντέλο freemium, παρέχοντας μία δωρεάν έκδοση με περιορισμούς και τη δυνατότητα αναβάθμισης σε Premium πακέτα τα οποία προσφέρουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, εύρος ζώνης και extra χαρακτηριστικά.


http://www.webnode.gr/proswpikes-istoselides/
(Ελέχθηκε και διορθώθηκε από τη Χρυσίνα Δέσποινα 2/4/2017)
(Προστέθηκε 05/04/2015, Αβραμίδου Μαργαρίτα)


posthaven.JPG


To PostHeaven είναι μια νέα πλατφόρμα blogging η οποία δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές του Posterous το οποίο δεν λειτουργεί πια, γι’αυτό και θεωρείται η αντικατάσταση του. Οι δημιουργοί του, διαφημίζουν το PostHeaven ως ένα blog το οποίο δεν θα τερματίσει ποτέ την λειτουργία του και δεν θα πουληθεί, όπως έγινε με το Posterous το οποίο εξαγοράσθηκε από το Twitter. Στο PostHeaven ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ως και 10 blogs, να δημοσιεύει μέσω e-mail και να ανεβάζει κάθε είδους αρχεία, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κ.α. Η συνδρομή είναι $5 μηνιαίως.

https://posthaven.com/


(Προστέθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)svbtle.JPG

Το SVBTLE είναι μια πλατφόρμα blogging η οποία ξεκίνησε το 2012 ως ένα είδος εφαρμογής που απαιτούσε την ύπαρξη Tumblr, η οποία όμως στην πορεία τροποποιήθηκε.
Σε αντίθεση με άλλα blogs τα οποία προσπαθούν να προσθέσουν σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), χαρακτηριστικά ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, το SVBTLE απευθύνεται σε επαγγελματίες συγγραφείς. Οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν τις δημοσιεύσεις τους και να τις επεξεργαστούν ή να τις τροποποιήσουν με έναν απλό texteditor. Κάθε συγγραφέας έχει ένα μοναδικό λογότυπο και διατίθεται επίσης ένα είδος «like» στις αναρτήσεις των χρηστών.
Υπάρχει μηνιαία συνδρομή $6 ενώ οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι δωρεάν.

https://svbtle.com/


(Προστέθηκε 24/4/2015, Μαρκάκη Ειρήνη)zooblogs.png

To ZooBlogs δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει την ανάγκη για ασφαλή δημοσίευση στο διαδίκτυο, ειδικά για τα παιδιά. Είναι μια επέκταση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ZooBuh το οποίο προορίζεται επίσης για παιδιά και προσφέρει λειτουργίες γονικού ελέγχου. Η κεντρική ιδέα είναι ότι τα blogs δεν απευθύνονται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και στις νεότερες γενιές χρηστών του διαδικτύου. Στο διασκεδαστικό, ασφαλές και εύκολο στη χρήση περιβάλλον του, το παιδί μπορεί εύκολα να ανεβάζει σκέψεις και κείμενα με τον έλεγχο του γονέα. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του είναι ότι βοηθάει τα παιδιά να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή, πως να πληκτρολογούν, πως να βελτιώνουν την ορθογραφία και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες καθώς και να εξοικειώνονται με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο.
http://www.zooblogs.com/

Προστέθηκε 6/5/2015, Παπακυπριανού Νικόλαος

pz-logo__red.png

Το Penzu είναι ένα απλό online εργαλείο για τη δημιουργία προσωπικού journal που χρησιμοποιείται σε πάνω από 170 χώρες ενώ το όνομά του έχει προκύψει από την λατινική λέξη “pensare” που σημαίνει πολύ σκέψη. Οι εγγραφές αρχειοθετούνται αυτομάτως βάση ημερομηνίας που γίνονται και οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν τίτλο, εικόνες και κείμενο στη σελίδα τους. Έχει χαρακτήρα προσωπικό και είναι ασφαλές για ιδιωτική χρήση. Ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τα δεδομένα του από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή καθώς και από iPhone, iPads, tablets και κινητά Android.
https://penzu.com/

Προστέθηκε 6/5/2015, Παπακυπριανού Νικόλαος

Postachio-logo.png

Το Postach είναι ιστολόγιο το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2013 και προσμετρά ήδη 20.000 χρήστες. Είναι είκολο στη χρήση και διαθέτει πολλά pluginsαλλά. Το Postach είναι freemiumυπηρεσία που σημαίνει ότι επιτρέπεται η χρήση της δωρεάν ή επί πληρωμής. Με δωρεάν λογαριασμό, ο χρήστης μπορεί να έχει το δικό του blog, να διαμοιράζει το περιεχόμενο του, να χρησιμοποιεί κάθε urlτο οποίο να τελειώνει σε ” Postach.io” κτλ. Για premiumλογαριασμό ( $5 το μήνα ή $50 το χρόνο) ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά ιστολόγια, να τα προστατεύει με κωδικό πρόσβασης και να τα χρησιμοποιεί συνεργατικά με άλλους χρήστες της επιλογής του προκειμένου να τροποποιήσει το περιεχόμενο τους.

http://postach.io/site


(Προστέθηκε 05/2015, Πανάτσιας Ιωάννης)sett-logo.jpgΤο Sett είναι μία υπηρεσία blog η οποία ιδρύθηκε το 2013 από τους Tynan και Todd Iceton και προσμετρά 10.000 ενεργούς χρήστες. Η υπηρεσία δίνει έμφαση στην κοινότητα, έτσι ώστε οι νέοι χρήστες να μπορούν να βρουν αμέσως το κατάλληλο κοινό και τους bloggers για να αλληλεπιδρούν με υψηλότερης ποιότητας σχολιαστές και συνεργάτες. Πέρα από τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα περισσότερα ιστολόγια, το Settέχει μία μπάρα στην οποία ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί τα σχόλια ή ακόμη και προσωπικά μηνύματα από άλλους στην κοινότητα.

http://sett.com/

(Προστέθηκε 05/2015, Πανάτσιας Ιωάννης)


neestexnologies

Σε αυτό το Blog υπάρχουν εργαλεία λογισμικού καθώς και ψηφιακό υλικό που μπορούν να αποτελέσουν βοήθημα για εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης εργαλείων λογισμικού καθώς και ψηφιακού υλικού από οποιονδήποτε ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που υπάρχουν επιλέγοντας «Συνεργασία» από το κυρίως μενού. Επίσης οποιοσδήποτε μπορεί να εκφράσει τη γνώμη, τα σχόλια ή και τις προτάσεις του για το Blog, με ένα πολύ όμορφο τρόπο, μέσα σε χρωματιστά Post-it πάνω σε ένα πίνακα φελλό, επιλέγοντας «Ανατροφοδότηση» από το κυρίως μενού. Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με την υπεύθυνη του Blog επιλέγοντας «Επικοινωνία» από το κυρίως μενού καθώς και εγγραφής ως μέλους του Blog.

neestexnologies

(Προστέθηκε 14/04/2016, Γεωργιάδης Αναστάσιος)

Geeklog-logo.png


To Geeklog είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για τη διαχείριση δυναμικού περιεχομένου ιστού. Είναι γραμμένο σε PHP και υποστηρίζει MySQL ή PostgreSQL ως backend βάση δεδομένων. Στην ουσία είναι ένα CMS ή μια μηχανή ιστολογίου με υποστήριξη για σχόλια, trackbacks, πολλαπλές μορφές syndication, προστασία spam και άλλα βασικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου συστήματος. Η βασική διανομή Geeklog μπορεί εύκολα να επεκταθεί από τα πολλά πρόσθετα που αναπτύχθηκαν από την κοινότητα και άλλα πρόσθετα για να αλλάξουν ριζικά τη λειτουργικότητά της. Διαθέσιμες προσθήκες περιλαμβάνουν φόρουμ, γκαλερί εικόνων και πολλά άλλα.

https://www.geeklog.net/

Προστέθηκε από τη Χρυσίνα Δέσποινα, 5/5/2017


external image logo-code-school-ps-af6d2dac2b8f78566e48a0e451a9233894464e64927376b87d88402aebb76803.svg

Το Code School είναι ένας online προορισμός μάθησης για υπάρχοντες και επίδοξους προγραμματιστές που διδάσκει μέσω διασκεδαστικού περιεχομένου. Κάθε μάθημα είναι χτισμένο γύρω από ένα δημιουργικό θέμα και ιστορία έτσι ώστε να αισθάνεστε σαν να παίζετε ένα παιχνίδι, όχι να κάθεστε σε μια τάξη. Συνδυάζει τη μηχανική παιχνιδιών με εκπαιδευτικά βίντεο και τις ασκήσεις προγραμματισμού στον browser για να κάνει τη μάθηση διασκεδαστική. Με πάνω από 60 μαθήματα που καλύπτουν HTML / CSS, JavaScript, Ruby, Python, .NET, iOS, Git, βάσεις δεδομένων και πολλά άλλα, το Code School ενώνει έμπειρους εκπαιδευτές με περιεχόμενο εμπνευσμένο από την κοινότητα και το δίκτυο των μελών του.

www.codeschool.com
Προστέθηκε 29/04/2018 από Ελκιέρ Μούγια